Fuafuaina o fanua

Faamoemoega o le faatupulaia o togalaau o yucca

O se laʻau mumu lanu meamata lanumeamata lanumeamata lanumeamata e ola mai se puipui puipui e masani lava ona maua i totonu o la matou fugalaau. O se togavao yucca poʻo se filamentous. O le tele o faatosinaga e tosina mai i filosofia tulaga ese o loʻo tautau i autafa o laulaau, ma o se tulaga tele i foliga o se panicle ma ni logo paʻepaʻe sinasina. Togalaau o le Aigaland o le Iunaite Setete, ae ua fetaui lelei i le teritori o Europa.

O auiliiliga uma o le totōina o le yucca togalaau

Mafaufau pe faapefea ona toto se yucca. O se vaega taua i lenei faagasologa o le saʻo sao lea o se nofoaga mo le tulaueleele. O le laau e sili ona fiafia i le eleele vevela, eleele oneone po o fanua papa. E foliga mai e le mautonu ma faigata.

E taua! A filifilia se nofoaga mo le totoina, ia maitauina e le fiafia le yucca i le paolo ma nofoaga ma le eleele e le mautonu.

Afai oi ai se faufauga ma se la tumau i luga o lau moega fugalaau, o le mea tonu lenei. I luga o se faufauga ma le pelenoemem mafiafia poʻo le omea e tatau ai ona faʻaopopo le oneone i aʻa ina ia lelei ai. Aua foʻi nei galo e uiga i le alavai, ona le mafai ai lea ona tafe le vai. Afai o le eleele e le o se mea lelei tele, ona muamua lea o le totoina o le yucca, e tatau ona e faia i le lua humus.

E taua! E fuga mai Yucca i le matua o le 3-4 tausaga. O le faʻafiafiaga teuteu e tusa ma se masina. Lua maualuga-sili atu nai lo le mita.

Auala e tausi ai yucca i le togalaau

E ui o le laau e afua mai i le le lelei, ae e tatau ona e iloa uiga o le tausiga ia te ia. O le tausiga o yucca e aofia ai le faʻamalosia lelei ma le faʻafefeina, faʻapea foʻi ma le aveʻesea o lau mago ma laʻau. E le seasea ona faia le tau, taumafai e aua nei faatumuina le totonugalemu o le pusa. O lenei mea e puipuia ai le pala o le pale. E tatau foi ona faʻaitiitia le eleele i lalo o le laau ma aveese vao. O lenei mea o le a mafai ai e aʻa ona manava, ma o laʻau pito i lalo ole vao e le pala.

E mafai ona fafagaina Yucca i le tautotogo, aʻo leʻi tupu aʻe pe pe a maeʻa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le auala e fafagaina ai le punavai togavao o le yucca. Afai e te manaʻo e lagolago le laau i le taimi o fugālaʻau, ona faʻaaogaina lea o fugalaau faʻapitoa. O fomisini e faavae i le Nitrogen o le a fesoasoani i le laau e faatelevave le tuputupu aʻe. E le tatau ona e faʻapalapalaina le vao i le maeʻa o le autumn, aua e manaʻomia ona malolo ma sauni mo le taumalulu.

O togafitiga faʻapitoa e maua ai le vave aveeseina o fugalaau fugalaau mamago ma laʻau mamago. Talu ai ona o le laau e matua prickly, o teuteuga e tatau ona faia i totigilima.

Wintering yucca togalaau

O le togalaau a Yucca e mafai ona tatalia le vevela e oo atu i le 10 tikeri, ae i le taumalulu e sili atu le ufiufi mai le malulu. Faʻafesoʻotaʻi lelei se uucca mo le taumalulu e faʻaaoga ai se pusa faigofie le tele o se tagata matua. A o le maluluina laulaau o yucca na aoina ma saisai. Ona ufiufi lea i se pusa ma fufuluina i lau. Ave ese le faavaa ma le amataina o le lelei o le vevela. Ae o le faatuai o lenei faagasologa e le o fautuaina, aua e mafai ona fausia se ata i lalo o le atigipusa.

Afai o le terrestrial vaega o le laau e mate ona o se maligi tioata, i le tautotogo e tatau ona vavae ese ma toto le laau. E foliga mai o le faatoaga o le yucca o le a toe amata ona tupu mai i le ola o le aʻa. O le rhizome e loloto, faʻaauau, o lea e toetoe lava a le mafai e le kiona.

E faapefea ona totoina le togalaau a Yucca

E sili atu le lelei o le totoina o se togalaau yucca i le tautotogo.

E te iloa? O le soloia o fugalaau o le filamentous yucca e faia e tamaʻitaʻi o le po, o pepe, aua o fugalaau e tatala i le po. Latou te aoina manulele e ala i le felelei atu i se isi fugalaau, ma tuu fuamoa ma tapuni i se polo pollen. O le laau e eleelea, ma fafagaina e anufe i se vaega itiiti o le fatu laiti. O faatusa o le yucca ma moth ua faʻamatalaina e le mea moni e le fua mai le laau i totonu o Europa, talu ai e leai se ituaiga ituaiga o butterflies iinei.

O le togalaau a Yucca e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala:

  • Fatu. Mo le toe gaosia o le yucca faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, e taua tele le tauaveina o le palotaina o fugalaau.
  • E ala i le totoina o tamaʻi tama teine ​​e fai i tafatafa o le fale autu. Mafaufau i le auala e fatuina ai yucca filamentous. E faigofie ona vavae ese tamaititi. Pe a toe totoina se laau, e tatau ona faʻasaoina le tele o aʻa o se laau na tuʻuina atu ma mafai ona faʻamago, ma vele ma sasaa ai vaega na tipi ma le kinamona poʻo le koala palu. E le fafagaina le laau totoina mo le tusa o le masina.
  • Faʻavae aʻa. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga ni aʻa o le 5-10 cm le umi. E togafitia i le koale ma totōina i totonu o se lauʻeleʻele i eleele palapala. Mai le paʻu momoe e totoina ni laupepa fou.
  • Trimming. E faia i le tautotogo. O le faʻasolosolo o le fua o le tuputupu ae, e faʻaleleia ai le atinaʻeina o nifo, ma o le laau e maua mai ai ni atunuʻu. I le faʻaaogaina o teuteu, latou te toe faʻaleleia foi le laau ma faʻasaoina e ala i le pala. Trimming e faia i se naifi malosi.

E faʻapefea ona faʻaaoga le yucca i le mamanu o le laufanua

O le togalaau a Yucca e masani ona faʻaaoga i le mamanu o le laufanua. E taugata e le gata mo fugalaau matagofie, ae faapea foi mo laulaau matagofie o se lanu-lanumeamata lanumeamata. E tele lava ina faʻaaogaina e fai ai slides alpine. E taua le iloa e mafai ona totoina le laau i vaega uma ma taʻitasi, ae i le taimi e tasi ia manatua e manaʻomia tele le avanoa. O se yucca televave e mafai ona aofia ai le mita o teritori. Faatasi ai ma le totoina o le la ma laulaau mago. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalelei, irises, gelenium, maututu, liatris, sage, etc. Ona o le laʻau o le prickly, e le fautuaina le laau ina ia totoina e avea o se mea e fai.

E te iloa? I totonu o le Iunaite Sitete, ua faaopoopo atu filament filament yucca i le gaosia o le denim, maea, ma le pepa. O fiva e maua ai le malosi faaletino ma le tetee e fai.

Yucca i se tasi nofoaga e mafai ona sili atu i le 10 tausaga le tupu. E ia te ia se uiga faauo ma foliga matagofie, o lea i se fugalaau e sili ona talafeagai mo se nofoaga tutotonu.