Fua o le gaosiga

Matou te ola aʻe i le togalaau

O le galuega autu a lē e ona le tamaloa o le tuʻuina atu lea o tulaga talafeagai mo le atinaʻeina o le laau, e pei o: laufanua mafanafana, tele le faʻamalosia ma le tausiga lelei.

Lalo o le a tatou faʻamatalaina pe faapefea ona maua ni seleselega se lua i le vaitau ma e mafai ona togafitiga faʻamaʻi i lenei laau.

Faamatalaga ma ituaiga

O le tamaʻi pepe o se laau lea na faʻaalia lata mai nei i totonu o faʻamaumauga o faleoloa faʻatoʻaga. O le mea o le mutia e le o se natura masani, na gaosia e le au faifaatoʻaga. O le mea e sili ona lelei o se tamaititi e aofia ai le teuteu, manaia o le manogi, o ana mea tau vailaau faʻamaʻi ma mea taugata. O le mea mulimuli e aumaia ai le lauiloa tele i le laau: o le meli, lea e tuʻuina atu e pi i luga o le faavae o se lofant, o loʻo i ai pea le tofo malosi ma le manogi manogi.

O le meaʻai faapitoa e tuʻuina atu i le vao e ala i suauu taua o lo oi totonu. O lenei meatotino e mafai ona faʻaaoga i le kuka. O le laau atoa e faʻaaogaina: o le greens e maua ai se mea e le masani ai, ma o fatu, faatasi ai ma mea e le aoga, e faaopoopo i oloa pe a faasaoina.

E te iloa? O le Lofant na gaosia e le au faifaatoaga a Ukrainia ina ua mavae le faalavelave a Chernobyl. O togafitiga o togavao o togavao na tatau ona fesoasoani i tagata afaina ia fefaʻasoaaʻi ma nisi o faʻamaoniga o le maʻi.
Tuputupu ae i luga o laau uumi. I luga o tua o lau lanu meamata e tutu mai fugalaau pupula lea e ave ai foliga o moli. Latou te oʻo i le 20-25 cm le umi. O le lanu lanu eseese e eseese: e mafai ona e maua lanumoana, piniki, lilac, paʻepaʻe, moli ma le lanu moana. E mafai ona ola le lofant e pei o moega, togalaau atoa, ma togavao nofofua. Faʻalagolago i ituaiga, laau totino ma i latou e maeʻa pe'ā mavae le tausaga e mafai ona maua. I le aofaiga atoa e tusa ma le 25 ituaiga. Faatasi ai ma le eseesega, e mafai ona e filifilia se lanu, manogi po o foliga o le a talosagaina oe.

O masani masani e aofia ai:

  1. Faanatinati
  2. Tibet.
  3. Fale faʻatau.
  4. Mauga.
  5. Mekisiko
O le mea mulimuli e aʻafia ai ituaiga o manu. E le taliaina le malulu ma le malulu o fulufulu, peitaʻi, e toe faʻaleleia atoatoa pe a mavae le oti ona o fatu. Mountain View o le lofanta ua manatu o le sili ona malulu i totonu o tagata uma. O lenei meatotino e mafai ai ona ola i le toetoe o soo se nofoaga. O le lauiloa e ola i totonu o le 1 m, o le lapoa o se tasi vao e le sili atu i le 50 cm.

E iai foi ituaiga eseese o ituaiga o meaola. O nisi oi latou e mafai ona fuga i le tausaga e tasi ina ua totoina. E aoga tele lenei mea pe afai e te filifilia se tamaʻitaʻi o le tausaga e tasi.

E taua! O le aganuu masani e aofia ai le faʻaaogaina o alavai, faapea foi le malulu malulu mo le taumalulu mo faamoemoega puipuia.
Le mafuaʻaga moni o le ulu ulu ulu e le o iloa. E tolu mafuaʻaga. E leai se mea e tatau ona e iloa mautinoa, talu ai ona o "tuaa" ono o loʻo iai le laʻau eletise o meaola vevela ia na ola i na o loʻo i luga o le vasa ma le la o le Iunaite Setete ma Mekisiko.

E tusa ai ma mea na matauina, na manino mai o le ola lelei o ituaiga eseese e ola lelei i le malulu, e le pei o uluai laau toto. Ae o le laau o le a le ola i ni malulu tetele. O ituaiga o le Tibet, pe pei foi ona taua o le maanuminumi, ei ai mea e sili ona leaga e pei o le lanu samasama. Bushes, oʻo atu i le mita i le uumi, sasaa se manogi manaia. O laʻau e faʻaaoga i le kuka: latou te maua se tofo lelei.

O le ituaiga o mea e masani ona faʻaaogaina mo ni mea teuteu, e masani lava o se meaʻai meaai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaaoga laulaʻau i salakeke. O le lauiloa i le Tibet savaii na aumaia e le gata i nei uiga, ae faapea foi i ona faamalologa o meatotino, faapea foi ma lona le lelei i le tausiga.

O se fualaʻau taʻitasi lenei, o le mea lea e tatau ai le totoina pea. O nisi taimi e amata ona tafe le vao ma tupu tele. O lenei faagasologa e faigofie ona pulea i uluai vaega o le tuputupu aʻe. O se tasi o mea taatele e masani ona faʻaaogaina. O le tele o mea uma e taugata mo ona vailaʻau faʻaleagaina, ia e faʻaaogaina lautele i totonu o tagata ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

E mafai e le laau ona taofiofia ituaiga eseese o siama ma sigi. I laupepa o le anise ituaiga o loʻo i ai le ascorbic, lemoni, ma faʻamaʻi tino foi e aoga i le olaga o le aiga. O le togavao e oʻo i le 1.5 m. O fugalaau i luga o se laau o ituaiga o loʻo tuʻuina atu e masani lava ona maua se paolo lanumoana poʻo le lilac.

I le avea ai o se teineitiiti, o le aiga Yasnotkovy e aofia ai le suamalie, mea manogi, moli, moli.

Filifilia se nofoaga mo se tama

Toto le alofa laitiiti mo le faigofie, e le gata i le tausiga, ae faapea foi i le totoina. E le faigata le filifilia o se nofoaga mo ia: toetoe o soo se ituaiga eleele e fetaui i ai. Ae o le laufanua e sili ona filifilia-e fesoasoani i le tuputupu ae vave, ao le maualuga e mafai ona oʻo i le 1.5 m.

Malamalama

Filifili se nofoaga e faʻaalia i le susulu o le la. O nisi o ituaiga o lofanta e sili ona fiafia i le ata lafoia, ae o loʻo ola lelei i le malamalama.

E taua! Afai o loʻo e lūlūina fatu i le tautoulu, e tatau ona faʻapipiʻiina e le toto laau toto.
O le moli eletise i lenei tulaga o le a avea ma tagata faʻamaonia le totoina vave, e le gata i le taumafanafana, ae ua i ai i le amataga o le tautotogo.

Manatua o lenei auala e tatau ai, aua i le tulaga o le faʻapipiʻiina o fugalaau, e tatau ona faʻaalia le laau i le ao e tusa ma le 14 itula i le aso. Malamalama faalenatura e mafai ona suia i ni moli malamalama i totonu o le potu.

Laʻau tuputupu aʻe

Po o fea lava e te totōina ai se togavao, o le a tupu manuia. Ae peitai, afai e te manao i se tamaititi e susulu, ona e le filifilia lea o le oneone, eleele eleʻele poo eleele palapala. O le mea sili ona le talafeagai, faʻafefe pe oneone. Ia manatua o le laau e le faʻafefeina vai inu.

Afai e te maua se vaaiga umi, o le taimi lena o le a manaʻomia ai oe i le lumanaʻi ona faʻafeiloaʻi se tamaʻitaʻi i se nofoaga fou. E tatau ona faia lenei mea i le mavae ai o le 6-7 tausaga e faʻaleleia ai le palapala ma meaʻai uma lava.

Aoao e uiga i le taua o le eleʻele palapala mo laau.

Totoina fatu

O le laau e le gata e ala mai i fatu, ae faapea foi i le vaevaeina o le vao, tipi po o le taoto. O metotia taʻitasi e talafeagai mo le ola i le fale. I nai uluai tausaga o le lūlūina, o le a totoina fatu i le faaiuga o Setema. E ui e amata mai i le lua poʻo le tolu tausaga o le a faia le amataga i le amataga poʻo le ogatotonu o le masina lava e tasi.

Faʻatoʻa fatuina

Lofant laau i le amataga o le tautotogo, ma o le ala sili ona faatuatuaina o le toe gaosia o le a tupu mai i fatu i le fale. A o leʻi lūlūina, e tatau ona sola lelei.

E taua! E mafai ona e totoina mai le amataga o Mati i le eleele i le loloto pe a ma le 1 cm. E le mafai, ae afai e loloto, ona o lona laitiiti, o le a le totogo fatu. O le eleele e tatau ona faʻamamafa muamua.
Ina ia faia lenei mea, ia togi se fulufulu mamoe po o se fulufulu'ie i totonu o se mea e le masani ai le paseka. Tuu fatu i luga ma soga mo le afa itula. Uma ma teuina i le pito i luga o le pusaaisa seia oʻo i le taimi e manaʻomia. E tatau ona e maua ni pu e tusa ma le 3 cm le loloto. A uma ona totōina, faʻafeinu le fatu. O le vaalele e le tatau ona malosi tele, a le o lea o mea uma na e tulaʻi mai o le a fufulu ese. I le faaiuga, tuu se fasi laau ma ufiufi i le pito i luga o le ata.

Lofant faʻalavelave e ala i le ola mai fatu e tupu i le tusa ma le 6 aso. Peʻa pe a ma le masina e tusa ma le 4 lau o le a faʻaalia i luga o laʻau. O le uiga o lenei mea e tatau ona toe faia se toe totoina i totonu o le eleele e le faʻamamaina.

Aoao foi e uiga i mea e faamaloloina ai ia ituaiga o laau toto e pei o le mafiafia, lulu le vao, catnip, aurorod, manulele maualuga, wormwood.

Tuputupuina o laau

Mo le toe totoina, faatalitali mo le mautu, mafanafana le tau. I le va o laina i totonu o le togalaau e tatau ona mamao se 60 cm. O le a totogo le laau i le eleele fou mo ni nai aso. I le taimi lea e tatau ai i le vai i lea taimi ma lea taimi. E tatau ona fai lenei mea ma le faʻaopoopoga o se mataua o le apocidic acid. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻaleagaina o puʻu vaivai tele. E sili atu le tuʻuina atu o se vaitafe e le o le fanua e tulaueleele ai, ae itiiti i le itu.

Aoao pe faʻapefea ona aveese faʻamaʻi ma le apocoa.
O le tuputupu aʻe o se Tibetan lofanta o le a alu i le 2 tausaga, a maeʻa ona e amata lea ona maua ni togalaau se lua i le tasi vaitau. O le taimi muamua e te manaʻomia e tipiina le laau e tusa ma le 40 cm mai le eleele. O le isi taimi i le 15 cm, ae a maeʻa ona e aoina fatu mo le totoina o le lumanaʻi.

Auala e tausia ai aganuu

E manaomia e le laau le alavai faapea foi ma nofoaga malulu faʻasaina. O nei fuataga e tatau ona faia i le taumalulu, a le o lea e le mafai e le teine ​​ona ola mai le malulu. I le ogatotonu o Setema, ma sili atu nai lo se taimi muamua atu, e tatau ona taʻe le vaega pito i luga. Tuu le 10 cm mai le eleele. O le mea lea, o aʻa aʻa e mafai ona tumau le malulu ma toe ala mai i le tautotogo.

I le vaitau o le vavao, e tatau ona e seleseleina fugalaau i taimi uma. O le mea lea e te faʻaosoosoina ai le tupu o fatu fou. O lenei taamilosaga e mafai ona tumau i le 4 ma le afa masina. O le ai ai foʻi lau vao vao i le mea e te faʻaleleia ai le tele o laau i taimi uma.

Ae ui i lea, o le lofant toleniina le lamala ma vevela. Afai o oe i le tulaga o le tuputupu ae o ni vaiti laiti, ona mataʻituina lea o le mama o le nofoaga. Faʻaaoga vave le vao ma vao e puipuia ai le tuputupu ae o le tama. Mulimuli ane o lenei faagasologa o le a le toe faia. Fafaga le laau ma le fugalaʻau poo mullein.

E te iloa? I le 1992, na faia ai e Dr. V. Evans se suʻesuʻega lea na faatagaina ai se tamaʻitaʻi e 'aina e manu. O ia mataupu ia na faaopoopo i ai le masini o le laau na ola i le 2 taimi le umi nai lo na manu e leʻi tuuina atu i ai na mea faaopoopo.

Laitiiti e uiga i mea faʻamalolo

E uiga i le mana faamalolo o le laau na aʻoaʻoina i le tele o seneturi ua mavae, faʻafetai i matauga ma suʻesuʻega a faifeʻau.

O le laau e faia le tele o galuega tauave, e mafai ona matauina:

  1. Faʻaaoga aʻafiaga.
  2. Faamaloloina o manua.
  3. Tulaga masani o le toto maualuga.
  4. Slag aveese.
  5. Faamalolosia o le tino puipuia.
Ina ia maua se togafitiga, e masani ona faia se fua. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le vai (400 ml) 2 sipuni tele o gaʻo ma lau. Tuu i latou e tutu i se vevela, ona ave 3 lea i le aso ae leʻi 'ai le 100 ml.

Ina ia faʻateʻa ese faʻafitauli o le paʻu, tatipi fualaau aina (200 ml). Togi i le vai inu o le 2 lita. O le mea e sosoo ai e te manaʻomia e faʻaaogaina fualaau oona, ma sasaa i le taele. Ina ia faia se suauu suauu, e tatau ona faatumu vao vao i le suauu suauu. A maeʻa le vaiaso, aʻafia. O nei faʻamatalaga e masani ona faʻaaoga i le cosmetology.

O vaega pito i luga o le laau o loʻo faʻaaogaina i fualaʻau: laʻau, uʻu ma fugalaau. Lofant e sili ona lelei mo le faʻaosoosoina o le tino puipuia o le tino, faʻafouina uma o le pito o le endocrine. I le faʻaopoopoga, e faʻaaoga lelei i le cosmetology: mo le faʻamalosia o lauulu, faʻafefe solo ma faʻamalolo le paʻu.

O le lofant o se laau e tatau ona gauai atu ona o ona aoga aoga i le fanua o togalaau, kuka, vailaau ma cosmetologists. Ina ia maua ai se seleselega tele, e tatau ona pipii i le totoina totō, filifili nofoaga la ma susulu le tele o le laau.