Fua o le gaosiga

Aisea e sui ai le lanu samasama, lanu uliuli ma pauu: o le a le mea e fai i lenei tulaga?

O faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua o se tasi o fale e sili ona lelei i totonu o fale: latou te le manaʻomia se faʻamasinoga faʻapitoa faapitoa poʻo le masani ona inu. Ae ui i lea, e tusa lava pe latou te aafia i faʻamaʻi eseese.

I totonu o lenei tusiga o le ae iloa ai le mafuaaga e liliu ai Ficus ia samasama ma lau lau, mea e fai.

Faailoga ma togafitiga

E tele faʻamaoniga o faʻamaʻi o le laau: faʻamagisa poʻo le samasama o laulaʻau, faʻapena foi o latou lalaga, mimilo ma paʻu'ū, faʻaitiitia le tupu aʻe o le fugalaau, lūlū poʻo le pala o aʻa, foliga mai o le papa poʻo le laulaau i lau. Mafaufau atili i le faʻamaʻi Ficus ma ata.

Blackening

Aiseā e lalata ai Ficus blacken i autafa? Atonu o le mafuaaga - o le le tausia lelei o le laau.

  • O le faafitauli o le sese o le la po o le faʻavalava.

    Le mea e fai E tatau ona totogi le tausiga i le nofoaga o le fugalaau: e le tatau ona i ai i lalo o le susulu o le la ma totonu o se potu vevela vevela.

  • TAITAI! E sili le tuʻuina o le fugalaau i le faamalama i matu ina ia lava le malamalama, ae i le taimi lava e tasi, e le afaina ai le fugalaau i le la.
  • Afai na faafuasei ona paʻu le lau ma ua paʻu ese, O le faafitauli o loʻo taoto i le fausiaina e le lelei. E foliga mai, o le palapala ua uma ona susu, o lona uiga, e masani ona e fafagaina le fugalaau pe tele foi. E ui lava i le mea moni o le fugalaau e fiafia i le susu, o le inu tele naʻo le tiga o ia.
  • FAʻATASI! E fautuaina e fafaga le faalua faalua i le vaiaso ma sina mea itiiti, ma e mafai ona puipuia le faʻamago e ala i le pulupuluina o le laʻau i le vai mai se fagu suauʻu i aso uma.
  • Afai latou te faʻaaliuli pea, e ui lava i le tausiga lelei, o lona uiga o le faafitauli e sili atu i le tuufaatasiga o le eleele e le talafeagai mo le fugalaau.
  • FESOASOANI! O le eleele mo le ficus e tatau ona fai siʻonaʻi pe le faaituau, masani lava i totonu o le ipu ua faʻafefiloi e pei o le "laʻau laʻau" (faʻatau atu i totonu o faleoloa faleoloa) ma le peat ma le humus i le fua o le 2: 1: 1, e mafai ona faʻaopopo sina oneone itiiti.

    E tatau ona totoina le laau mama i totonu o se eleele talafeagai.

  • Afai o nisi taimi fai le pogisa ae o le loto e le aunoa, o le faafitauli e sili atu le fesuiaiga. E le tatau ona e fafagaina se fale fou faatoa totoina: o se eleele fou e aofia ai mea e tatau ona tupu.

    E le manaʻomia foi le faʻamafanafanaina o Ficus i le taumalulu, talu ai o le tele o minerale i le eleele e aunoa ma le susulu o le la ma le vevela e tau atu i le faʻavaivaia o le laau (mo nisi faʻamatalaga e uiga i le tausiga o solo i le taumalulu, faitau iinei).

TAITAI! O le faʻateleina o le suauu e taʻitaʻi atu ai i le saliniina eleele, lea ei ai sona aafiaga leaga i le tulaga o le laau. E tatau ona fafaga Ficus i totonu o le lua masina ma se vaifofo vaivai o le faʻapitoa faʻapitoa.

Yellowing

Laʻu samasama - o se faʻalavelave masani na feagai ma ē e ona Ficus.

  • Afai o le samasama e mafua mai i le faʻaaogaina o le auala masani, o lona uiga e leai se mea e popole ai: e pei o laau uma, o le fugalaau e lalaga ai lau paʻu. O le pau o laʻau pito i lalo o le fugalaau i le tautoulu ma le taumalulu o se mea taatele. I le avea ai o se tulafono, o le ola o le pepa - e le silia ma le lua tausaga.
  • Afai o le Ficus o le a lafoaʻi lau lauulu pe a maeʻa ona e faʻafeiloaʻi le fagu i se nofoaga fou, ona aʻafia ai lea o le laau.
  • TAITAI! O le laau e matua nofouta lava i suiga i le vevela, o lona uiga e le fautuaina e masani ona siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga.

    O le a le mafuaaga o le samasama?

  • O se mafuaʻaga atonu e ono vevela i totonu.

    Le mea e fai Afai o le fugalaau o loʻo i luga o le faamalama, e tatau ona e tapunia le maa i le va malulu ma e masani ona lūlū lau lau.

  • Afai e tupu lenei mea pe a uma ona sasaa le fugalaau, e tatau ona taofi le faʻamalosia mo ni nai vaiaso ina ia le pala le aʻa o le laau. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona e faʻapipiʻi le fusi i se eleele fou ma tipi ese aʻa.
  • Ficus e matua nofouta lava i fesuiaiga i le ea. Faʻalogo lelei i le mea e tu ai le fugalaau. Afai o ia i taimi uma i se ata pe i lalo o le pusa, o lona uiga, o lau lanu o le a lanu samasama ma pauu.
  • FAʻATASI! E le tatau ona e tuʻuina se ato i tafatafa o le faitotoʻa, lele poʻo le ea, ma luga foi o le faamalama pe a oso mai.
  • O le samasama e mafai ona mafua ona o le le lava o meaʻai i le palapala. I lenei tulaga, fesoasoani i le fugalaau e faigofie tele: e te manaʻomia e fafagaina o ia i soʻo se faʻatau talafeagai mo Ficus.
FESOASOANI! O le elemene autu e manaʻomia e le fale o le vailaʻau, sei vagana ai o vailaʻau faʻasaina e aofia ai le phosphorus, potassium ma le calcium.

Paʻu paepae

Laasaga papaʻe i Ficus, o le a?

Lanu paʻepaʻe papaʻe i luga o le laau, faigofie ona tape mai le pepa, ua valaʻauina paʻu palapala ma o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i fugalaau. Paʻepaʻe papaʻe, pe afai o le laau o loʻo iai i totonu o se potu e malulu ai le ea, pe afai foi ua iai ni meaʻai i totonu o laʻau ua leaga.

E faʻapefea ona togafitia? E mafai ona togafitia se laau faʻatasi ma togafitiga faʻasalalau - faʻamafulu ma se vaifofo o se fasimoli ile fale poʻo se taimi faʻaonapo nei - faʻapipiʻi ma se sauniuniga e aofia ai sima apamemea.

Afai o le paʻepaʻe paʻepaʻe luga o le Ficus e foliga mai o le "fluffy", o le mafuaaga lea mo o latou foliga mai - siama o laau ma mealybugs. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaleleia lelei le fugalaau, ave faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ona fufuluina lea i fafo i le vai mafanafana, ona sasaa lea i le gaioiga.

FAʻATASI! Fofo o le actellica e tatau ona faia i le tusa ai ma faatonuga, ma o le fualaau faasaina lava ona o lona afaina e tatau ona taofia mai fanau ma meaola.

Brown sikola

Afai o le Ficus e iai lanu enaena i laulaau, ona tatau ai lea ona maua le mafuaaga i le inu tele: o le tele lava o le liona o se faamaoniga o le pala o aʻa.

Afai e aliali mai lanu enaena i luga o laulaau o le fugalaau, e tatau ona faʻapipiʻi le laau i se taimi vave, e tipi ese ai aʻa pala.

Lanu enaena lanu enaena i luga o le pito - o se faailoga o le tele o minerale, i lenei tulaga e aoga le toe iloiloina o le tulaga o le faʻaleaina o le laau: matou te faamanatu atu ia te oe e taua le fafagaina o le fugalaau i le taimi o le tuputupu ae (vaitau ma le mafanafana) ma le tele o masina taʻitasi.

Ae a pe afai e pau lau Ficus?

E tele mafuaʻaga e mafua ai ona lafoaʻi Ficus:

  • Faʻamasa le talafeagai. Le tulaga sili ona lelei o le fausiaina o le laau - faalua i le vaiaso.
  • Faʻamalosi laau ona o lona toe faʻaleleia.
    O le a le mea e fai i lenei mataupu? E fautuaina e vavae se nofoaga tumau mo le fugalaau ma toe faʻaopoopoina e seasea lava ona mafai. Ma e le mafai foi ona faʻafeiloaʻi suiga faʻafuaseʻi i le vevela ma le susu. Aua nei tuʻu se fugalaau i se ata.
  • Faʻasaʻo maualalo. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e fufuluina pea le laau mai le pala.
  • Telefoni faʻatau. Aua nei faʻaleagaina le faʻamalositino, e masani ona fai lavalava e taʻitaʻi atu ai i le saliniina eleele ma le oti.
  • Aisea e pau ai laʻau i Ficus?
    Faaleleia le eleele. E tatau ona e faʻatau se eleele faapitoa mo fusi poʻo faʻapitoa e fai ai se faʻafefiloi eleele (faʻafefiloi le eleele ma le oneone, paʻu, humus, faʻalautele le omea e faʻaopopo mo le tatalaina).

Afai o Ficus faʻamalo lau i le tautotogo ma le tau malulu - matua masani ma le natura faalenatura, e sili atu le popole pe afai e lafoina i le vaitau o le tuputupu ae, o lona uiga, i le tautotogo ma le taumafanafana.

Seʻio tatou mafaufau atili i mea e fai i le vitio o loʻo i lalo:

Aafiaga o le vevela ile laau

E le tatau ona vevela le meaʻai i totonu o se potu mafanafana, poʻo le manava. O le a le mea e fai pe a tumau pea le fugalaau i le vevela o le vevela?

  • Afai e faʻamaʻa le laau, e tatau ona aveese mai le faʻasologa (pe a tu i luga o le matagi pe o lalo o le pusa) ma faʻamautinoa le tumau o le vevela e tusa ma le 20 tikeri.

    O le fugalaau lanu e tatau ona fufuluina i vai inu i le vevela o le potu ma e leʻi faʻafeinu seia oʻo mai pine fou. A uma ona ola le laau, e mafai ona e faʻafeinu ma faʻafefeteina e pei ona masani ai.

  • Afai o loʻo tu le laau i totonu o se potu vevela ma le le lava o le 'ea o le ea, ona faʻamago ai lea o laʻau o le Ficus, ma ua amata foi ona mago, mimilo ma felelei solo, atonu o le a paʻu ai lala.

    Afai o le fugalaau ua sili atu le vevela, faʻafefe vai i le vevela o le potu, ave ese mai le pama ma faʻafeu i le vai i aso uma.

Po o le fuga o le fugalaau pe taofia le tuputupu ae?

O le mafuaaga e tatau ona sailia i le le tausia lelei (le saʻo le la ma le vevela tuutuuga, soona inu tele, le lava o meaʻai). O le faʻaitiitia o le faafitauli o le tausiga o le a toe aumaia ai lau Ficus i le ola. Mo le puipuiga o le mea e tatau ai Toe toto le laau i le 1-2 tausaga i totonu o se ipu tele.

FESOASOANI! E ono mafai ona gafa i totonu o laau i totonu o le vaitau o le tuputupu ae, e sili ona lelei i le tautotogo, ina ia ola lelei aʻa i totonu o se fagu fou.

Pests

O faʻamaʻi pipisi e mafua ai faʻamaʻi tele. O mea nei e sili ona afaina ma auala e faʻafefe ai i latou:

  • Shchitovka. O nei meaola e afaina ai le sua mai laau, lea e mafua ai ona tupu lemu le foliga mai o lanu enaena i laulaau, aemaise lava i totonu. O le talita e tuʻuina ai se mea faʻapipiʻi e avea ma se nofoaga lelei mo le atinaʻeina o sigi uliuli.

    E faʻapefea ona faʻapolopolo se mea?
    E tatau ona e tau ma le talipupuni e pei ona taua i lalo: matou te ufiufi o matou lima i se fasimoli ma faamama laulaau o fasi laau, ona tolu vaiaso lea matou te togafitia le fusi i se vaifofo mataga.

    O le isi i luga o le ata o loʻo tuʻuina atu le talipupuni i Ficus:

  • E mafai ona e aoao atili e uiga ile auala e teu ai se fugalaau mai Shchitovka ile vitio o loo i lalo:

  • Spider mite E mafai ona lua ituaiga: lanu mumu ma samasama. Ae ui i lea, o le leaga latou te mafua ai e tutusa lava - o le meaʻai i luga o le Ficus e alu i totonu o laula ma suʻe le sua mai fafo. I luga o laulaau, e lafoaʻi le lanu enaena ma fuga lauʻu enaena. Afai e te maua se upega uila i luga o se fugalaau, o lona uiga o lona faʻamaʻi pipisi ma se apogaleveleve.

    Vaavaai vaʻavaʻai i le ata o le ufiufi ata i Ficus:

    FAʻATASI! O le Spider mite e matua pipisi ma faatelevave vave. Ina ia faʻaumatia, e manaʻomia ona tuʻuina atu le maualuga o le faʻamamafana ma faʻamalo le laʻau ma vai inu i le vevela o le potu, faʻafefiloi ma vai pafe, ma ufiufi le laau i le afifi palasiti mo ni nai aso.

    E faʻafefea ona togafitia le ficus?
    O loʻo i ai se auala lauiloa e faʻafeiloaʻi ai miti vaʻavelevele - faʻafefeteina fuga o fugalaau.

  • Aphid O le faʻamoemoe o le faʻaleagaina o se lau laau e ala i aphids e faigofie: e le toe maua ai le lanu ma le pisi aua o le aphids e fafagaina a latou sua.

    FESOASOANI! Gaioiga i le taimi o le tuputupu ae o vaitau (tautotogo ma le taumafanafana), matautia aua e vave ona lele atu i isi laau.

    E mafai ona e mauaina aphid colonies i tua o lau. E faigofie le aveese o aphids; e te le manaʻomia ni vailaʻau e fai ai lenei mea; e faia lenei mea i vai paʻu (10 g o le fasimoli i le 1 lita o le vai).

    Auala lauiloa o le tauiviga - felafolafoaʻiina o se teuteu o le aniani, wormwood po o le mafanafana.

  • Midges. Latou te sau i le taumalulu mai le tele o le susu ma faʻaleagaina aʻa o le fugalaau.

    O le a le mea e fai, pe afai ei ai i totonu o le vaeluagalemu?
    Ina ia faʻaumatia, e te manaʻomia totoina se fugalaau i totonu o se fanua fou ma mautinoa ia faamama aʻa, ona faʻagasolo lea o le fugalaau i se vailaʻau faʻapitoa faapitoa mai le ogatotonu.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le a e maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i le vaega: oa ona aoga ma mea e afaina ai, faapea foi ma uiga o lona galueaina, fautuaga i le totoina ma le toe gaosia.

O le tausiga tatau ma le taimi tatau o le puipuiga o le ki i le soifua maloloina o lau fugalaau. Mataʻituina le vevela ma le malamalama, faʻafefete i le taimi, faʻamalolo ma faʻasaina le laau, toe fai e le aunoa, fufulu le pusa ato ma filifili le nofoaga saʻo mo lea mea.