Fualaau aina

30 kilokalama o tamato mai se togavao: talafatu poʻo le moni? E uiga i le metotia o le totoina o tamato i totonu o le fala

I aso nei, o auala fou o le totoina o fualaau faisua e masani lava ona tupu, lea e mafai ai ona selesele se fua tele mai se tamai fanua. O se avanoa moni e maua e ala i le totoina o tamato i totonu o le fala. O le a avea ma moega.

O le tusiga o le a amata mai i lea laasaga ona taʻu atu le uiga o le metotia, pe faapefea ona totoina tomato i totonu o le falala, e uiga i le saunia o paʻu ma fatu, e uiga i ituaiga laau toto e sili ona lelei mo le ola i totonu o le fala, e uiga i le tausiga, fafaga ma le faamoemoe faamoemoeina, ma faaali ai foi le ata.

Le aano o le metotia

O le taua o lenei metotia e taoto i le fausia o se aʻa malosi tele o laau toto. E faʻatumu ai le avanoa atoa o le paelo, ona o loʻo i ai tulaga lelei i ai iina. I le i ai o aʻa, toto laau totogo ma tuputupu ae lelei.

Ata

O le auala lenei e ola ai tamato i pale.



Faʻatau ma faʻasoa

O le totoina o tamato i totonu o le falala e tele naua ona lelei:

  • Faatasi ai ma lenei metotia, e faaopoopo atu i le faasaoina o avanoa, e itiiti ifo le faaaluina i le faasusu.
  • Moles ma isi mea e le mafai ona oʻo i ai.
  • Talu ai e le o fesoʻotaʻi laau vao ma le eleele, latou te faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • E leʻi tapunia le paʻu, o le mea lea o le a le faʻafefe le vai tele, ma e faigofie lava ona ulu le anufe i le palapala.
  • E leai se mea e manaʻomia e fausia ai se fale lauʻeleʻele, aua o le amataga o fulufulu e mafai ai ona ufiufi le laau i le foila.
E taua! Pau lava le le lelei o le totoina o tamato i totonu o le falala, o le le mafai ona maua vave fualaau tomato. Muamua ripen e tusa o le ogatotonu o le taumafanafana.

Sauniuniga

O le totoina o tamato i totonu o le fala e manaʻomia ai ni gaoioiga sauniuni:

Malosiaga

  1. E aveese le pito i lalo o le kolisi ua filifilia, ma 1 cm ni pu i puipui, e tatau ona iai i vaega taʻitasi o le 20 * 20 cm. E talafeagai lenei mea mo le lelei o le maua o le okesene i aʻa o laau toto.
  2. Mo le falala e te manaʻomia e filifili ai se nofoaga e matua vevela lava e ave o le la.
  3. I le pito i lalo e tatau ona sasaa le 10 centimita layer of urxsy - o se faʻapitoa faʻapitoa na faʻaaogaina faʻaaogaina ai tekinolosi Faʻamatalaga. E aʻafia ai le faʻaaogaina o meaola ninii e liua ai le eleele i eleele lelei e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau oona. O se taunuuga, o le seleselega o le a sili atu le maualuga.
  4. O le isi laulau, e 10 cm foi, o le a avea ma faʻafefiloi o le tutusa tutusa:

    • compost;
    • eleele masani;
    • fanua lanu.

Tomato Seeds

E tatau ona faʻavasegaina fatu aʻo leʻi totoina. E tatau ona latou:

  • atoatoa;
  • tetele;
  • le saʻo saʻo.

Mo fatu laau lelei tele i le tausaga talu ai. O sauniuniga o fatu mo le luluina e aofia ai le faʻauluina ma le galo. O le taloina o tipu o loʻo faia i totonu o pusa lapoa (pe faapefea ona toto tomato e aunoa ma le pikiina, faitau iinei). O lenei mea o le a mafai ai e aʻa ona faʻaleleia lelei.

O ituaiga sili ona lelei mo le totoina o tamato i le falala o ituaiga nei:

Pink lapoa


O le togavao o lenei totogo ogatotonu o tamato e ola i le 1.5 m ma le maualuga. Fua e tu i fafo ma le mamafa tele, pulupulu suamalie, suamalie suamalie.

Ilya Muromets


Fualaau suamalie fualaau lanu samasama Ilya Muromets e tusa ma le 300 grams. O le tuputupu ae o le togavao e oʻo ile 2 m.

De barao


Vailaʻau faʻatoʻaga De Barao o nisi taimi e tupu i le 3 m. O nei tamato oona e maua i lanu eseese:

  • samasama;
  • mūmū;
  • uliuli
Fesoasoani! O le ituaiga e tu i fafo mo ona fua maualuga, e ui lava e matua tuai.

Tarasenko


O tamato totogo Tarasenko e eseese i le tuputupu aʻe maualuga. O fua o loʻo i ai se lanu mumu sesega ma se mea manaia lelei. Mai le tasi lala e mafai ona aveese e tusa ma le 3 kilokalama o tamato. O aʻafia e tupu lelei i le la ma i le vaeluaga.

Scarlet Mustang


Vailaʻau maʻoti Vailaʻau Scarlet Mustang e pei o lona foliga manaia. O le umi o le fua mai le 10 cm i le 14 cm. E maualuga le gaosia, e le lelei i le tausiga.

Königsberg


O fuamoa vave Königsberg e talafeagai mo le ola i totonu o le fala. O fua lanu mumu ua i ai se laumei lapopoa ma se tofo lelei.

Budenovka


Eseesega Budenovka faʻalauteleina le lalata. Na te lagona lelei i totonu o le fala ma avatu se seleselega lelei. O nei taʻai tomato o lo oi ai se paʻu manifinifi manifinifi. Fua i le taimi o le teuina mo se taimi umi taofi ai lo latou tofo.

O nei ituaiga uma o loʻo tutū ese mai le toʻa ma le le mautonu.

Sauniuniga o mea uma

Mo lena Ina ia faia se laau tomato i totonu o le falala tele, e tatau ona e faʻaaoga Urgas. O ana aʻoaʻoga o loʻo faʻatinoina i le tausaga atoa.

  1. Ua ave se pakete palasitika tuai, i luga ifo o le pito i lalo o le mea e tuu ai se mea faʻafefe i le maualalo.
  2. O puipui o pakete e tatau ona tuʻuina i se pusa paʻu ma pusa i lalo.
  3. Ua tuʻu uma atu otaota umukuka i totonu.

E mafai ona faʻaaogaina le faʻaleleia o le vai e avea o se faʻamalo mo fugalaau i totonu.

E tatau ona suʻe uma laupepa i le sauniuniga "Baikal EM1", lea o loo i ai siama, fafasi i le vevese souroughough, ma taomi i lalo i se avega ua afifi i se ato. E tatau ona tapuni le pakete.

Sourdough Urgasy na faia mai otaota ma masini masini:

  1. I le 1 kilokalama o lenei tagata amata e te manaʻomia e faʻaopoopo 5 tbsp. l "Baikal EM1", ona tuʻuina lea o le faʻafefiloi i totonu o se taga, tuʻuina i luga le avega.
  2. A mavae le 7 aso, kulumu ma faʻagogo. O lenei paluga e fesoasoani i laau totogo e ola vave.

O le sauniuniga o le EM-compost e ese mai le masani masani ona o loʻo i ai ni vaega nutimomoia. O le televave o le masima e maua i le faaopoopoina o le 10 kilokalama o le sisi i le 100 kilokalama o le paluga. E tatau ona faʻafefiloi lelei uma ma faʻamafu taʻitasi taʻitasi ma se vaifofo o sauniuniga EM-1 (100 ml mo le 10 l) vai ma 100 ml o siama e le o le faʻamalosi, lea e leai ni fua. E tatau i le faapalaga ona maua ai le susu o le itiiti ifo i le 60%. E mafai ona faʻaaoga pe a mavae le 60 aso.

Faʻamasinoga

O toto Tomato e totoina i le ogatotonu o Me.:

  1. A uma ona tuʻu le falala i le la, i le mamao lava e tasi mai le isi, 4-5 o fatu e totoina i le loloto o le 5 cm.
  2. E manaʻomia ni laupepa pito i lalo e aveese.
  3. I le po, o le palu e ufiufi i se ata tifaga e puipuia ai laau mai le malulu.
  4. A maeʻa ona oʻo i le 10 cm, e sasaa le palapala ile luga, o loʻo i ai meaʻai. O lenei faiga e faʻatinoina seia oʻo ina tumu le paʻu i le eleele.

Fesoasoani! A maeʻa aso e 15, o le a mafai e le aʻa ona taofi se vao tele. O le a sili atu le malolosi o aʻa i lenei taimi, e mafai ona aveese le ata.

E sili atu i tulafono ma mea faʻapitoa o le totoina o tamato, faitau iinei.

Tausia ma fafaga

I le amataga o le taumafanafana, o totogo e ola i totonu o le fala e le manaʻomia ona totoina. E manaʻomia le feteʻenaʻi ina ia tele ni pulumu e fai. O le tele o taimi latou te faia mai le 20 i le 30, e tofu ma le 8-15 ovaries. O se taunuuga o le saolotoga o luga o lala maualuluga ma laasaga, lea e faasolosolo lava ona amata ona feosofi i luga o le eleele, o le a latou tapuni le fala. E oʻo atu i le ogatotonu o Iulai o le a avea le togavao ma totonu o le laau tomato, o le mea lea e tatau ai ona toe faaleleia:

  • ogalaau;
  • lala;
  • pupu luga.

Aʻo tuputupu aʻe tamato i totonu o se pusa laupapa e malosi tele. Latou te manaʻomia se vai tele. Ia mautinoa e mataʻituina le eleele palapala i totonu o le fala. E tatau ona 60-70%. E mafai ona e fuafuaina lenei mea: pe a lūlū le paluga o le palapala, e tatau ona faʻasaʻo le vai. Liligi le tamato i totonu o le falala e faigata, o le a leʻa le mea e sili ona leaga, ona e leai se lalo.

Tomatoes i le ogatotonu o le taumafanafana e faʻaaogaina uma lava meaʻai na tuʻuina i totonu o le paʻu palapala. Ina ia fafagaina le laau o le tomato, e mafai ona e faʻaaoga le faila EM-compost.

E kuka ai le kuka e te manaʻomia:

  1. Ave se atigipusa, o le lona tolu vaega o loʻo tumu i tutusa tutusa ma le faʻafefiloi eleele mai le EM-compost ma le eleele suauʻu.
  2. I luga o le fogafale sasaʻa vai vai ina ia leai se chlorine.
  3. Faʻamalie uma mo se aso.

O lenei vaifofo ua fautuaina ina ia totoina le togalaau tomato 2-3 taimi i le vaiaso.

Polokalame

O le faʻalauteleina o le laina e leʻi malepe, e tatau ona e faʻatulaga le lagolago. Mo le faia o lenei mea, i tafatafa o le paʻu i itu uma e lua, e manaʻomia ona eli i pou uʻamea e fusifusia ai laʻau. E mafai ona e faʻalauteleina se uaea i le va oi latou i le foliga o se faʻaoga poʻo se laina tuusao faʻatasi ai ma sela tele, ona taoto ai lea o lala.

Le iʻuga

O le totoina o tamato i totonu o le falala e maua ai ni faʻamoemoe lelei. Mai le tasi tomato vao e mafai ona aoina i le 30 kilokalama. O le a fua mai seia oʻo i le ogatotonu o le taumalulu; e mafai ona e faʻauluina le fua i luma o aso malolo o le Tausaga Fou. Ina ia faia lenei mea, ia Setema, e tatau ona afifi le vao i le ufiufi o le Aukoa Numera 17, ma ufiufi i se ata i luga. Tomatoes ua faʻaaogaina le urgasy, EM-compost, o loʻo i ai se tofo lelei ma mea aoga.

Mea masani masani

  1. O se tasi o mea masani masani e mafua ai le maualalo o fua o le filifilia lea o ituaiga o tamato e le talafeagai (lea o ituaiga tomato e talafeagai mo le tuputupu ae, faitau iinei).
  2. E le gata i lea, aua nei faʻaaoga tele tele le faʻaleaina tele. Tomatoes e sili atu i luga o laʻei e tolu meaʻai taua e paleni:

    • nitrogen;
    • fuamoa;
    • paluka.

    Afai o loʻo i ai le nitrogen i se maualuga maualuga i se vaifofo o meaʻai, o le a faʻaosofia ai le atinaʻeina o le tele o vegetative, e afaina ai fua. O le manua fou e sili ona afaina i lenei tulaga.

  3. O le mea sese o le le tausisia o le faiga o le vai. O Tomatoes e amata ona mai i le tele o taimi ona o le vaivai o le puipuiga, o le mafuaaga mo lenei mea e le masani ai ma masani ona faasusu. Afai e le lelei le inu o le laau, o le a le mafai ona faʻaogaina atoa le kesi mai le palapala. O se taunuuga, o lanu enaena uliuli e maua i tumutumu o le tamato.

O le metotia o le totoina o tamato i totonu o le falala ua manatu ua manuia ona o le vevela vave o le palapala ma vai. E mafua ona o le i ai o le avanoa avanoa. O fai togalaau faʻapitoa e fautuaina tagata uma e taumafai e faʻaaogaina lenei tekonolosi fou i luga o la latou 'upega tafaʻilagi.

Afai e te fiafia i isi auala e totoina ai tomato, faitau pe faapefea ona fai i totonu o meaʻai ma ipu, ma pito i lalo, i totonu o fagu, pito i lalo o pakete, ipu, auala i se paʻu, Saina ma Maslov.