Laʻau

Lawson cypress Elwoody ma Yvonne, Dumb Nana Gracilis ma isi

Na o ni nai tausaga ua mavae, o laau na manatu e le talafeagai mo le ola i totonu. Na faasolosolo malie ona suia le manatu, ma o le toatele o tagata o le fale na amata ona ola i totonu oo latou fale, i le aluga o taimi, o lenei manatu na faimalaga mai fale tumaoti i fale ma fale. O se tasi o laau nei o le perosi.

E uiga i le talafaasolopito o foliga vaaia

O le laau o le perosi o loo faamatalaina o se laau e ola. O le lauʻeleʻele o nei faʻasalaga e taʻua o North America. O totonu o lenei eria e mafai ona e feiloai i le aiga o Cypress i le vao.

Cypress

O le Cones i totonu o laau e lanu enaena ma fulafula. O la latou lapopoa e laʻititi, o le lapoa o le telē aupito tele e na o le 1 cm. O se uiga lelei mo le perosi o se osofaʻiga i luga o paʻu o se paolo paʻepaʻe. O se fuainumera tele o ituaiga o nei meaola ua lauiloa, o le tele lava o nei ituaiga o le malulu.

E sili atu ma le 200 tausaga talu ai, na aumai ai le perosi i Europa i Sisifo, mai le mea na salalau solo i le konetineta atoa. A o faagasolo lea taimi, na faʻavaeina ituaiga fou e mafai ona faʻafetaui i nisi o tulaga, e oʻo lava i le sili ona ogaoga.

Pulu aisa

Cypress ma le perosi: o le a le eseesega

O le laau o le perosi ei ai nila mafolafola, mafolafola; i le pito i lalo poʻo le vela, e mafai ona matauina se faʻaaliga o se uila. Faatasi ai ma le matua, ua paʻu le tumutumu o le perosi.

Thuja Aurea Nana Oriental - faʻamatalaga eseese

O le Cypress o se laau e iai se pale paleni-e tutusa lelei. O nila e i ai se lanu lanumeamata lanumeamata ma se auro auro. I le perosi, o le uiga iloga o le perosi o le lanu lea o le ogalaau - o lona uiga laititi.

Taua! I fafo atu, o laau e tutusa lelei le tasi i le isi, ae o le perosi o loʻo i ai lala tetele, ae o fua e itiiti tele. I laau uma e lua, o le o le fua.

O ituaiga masani mo le ola i totonu o se fagu

Tradescantia - ituaiga o laau totoa ma Anderson, Zebrina ma isi

Cypress o se tasi lea o ituaiga o laau e lagona lelei i totonu. E mafai ona faʻaaogaina uma mo le faʻaoʻoina o lauʻeleʻele ma mo potu tetele.

Cypress e aofia ai le 7 ituaiga, latou te ola uma i vaomatua i luga o le sami, i luga o le sami ma vaega o le eleele. Latou te talia le vaʻaia ma le malulu. O nei laau e mafai ona ausia se maualuga o le 25 mita (pine pine), o nisi e ola e sili atu i le 60 m (Lavson cypress). E le gata i lea, ua atiae e le aufaifaʻatasi ituaiga eseese e le sili atu i le 5 m, o nisi e eseese ituaiga - e oo atu i le 1 m.

O tagata amata i le totoina o lenei laau e tatau ona ave i ai le faamuamua i vaega maualalo, mo se faataitaiga, o le eseese o le eletise pea-fruit Baby Blue. E mafai foi ona e ave mo le taimi muamua le pine eleelea mama o Nana Gracilis. I le aluga o taimi, e mafai ona totō nei ituaiga laau i le eleele, lea o le a latou faʻaauau ai ona atiaʻe.

Lavson's cypress

O le sui sili ona maualuga o le Cypress o Lavson tonu lea. O nisi vailaʻau e mafai ona oʻo i le maualuga e oʻo i le 70 m. A oʻo ina matutua, latou te taumafai e faʻaitiitia le maualuga ona o le mea moni o le tupu tuputupu aʻe (pale) e fusi.

Lavson's cypress

Fiafia ituaiga:

  • Maofa Ofo. E leai se laʻau maualuga (na o le 7 m) faʻatasi ma se pale paleni. O lala o le cultivar e matua mamana lava, e tupu i le 15 cm i le tausaga. O pulu o weni laititi o loo uu mau, o loo i ai se auro auro. E faʻapupulaina i luga o eleele le lelei, e le mafai ona faʻatagaina ata. I le faʻasologa o le laufanua, e masani ona faʻaaogaina mo le tulaʻi mai tasi.
  • Columnaris Glauka. O se laau e foliga mai o le pale, e mafai ona ola e oo i le 10 m. E vave ona tupu, e tupu le ola e 20 cm i le tausaga. O se filifiliga sili mo le faʻaleleia o le laufanua poʻo se terrace.
  • Elwoody. O Cypress Elwoodi e maualuga lona maualuga e na o le 2 m. E tosina i ai le toatele i lona pepa faatusatusa o le palealii, o le paʻu ifo i lalo. O se taimi manaia i le tele o uila O Lavson Elwoody o se paolo e le masani ai o nila - bluish-gray. O nisi tagata e leai se poto masani i le mafanafana, e fenumiaʻi le eseesega o laau totō, taʻua o Elwood cypress.

Lavson Alwoody papatisi

  • Globose. O le isi lea mea e ese mai i le lavson. E na o le 1 mita le maualuga e tupu. E tusa ai ma le faʻatulagaina o paʻu (faʻaaloalo) e pei o se laau laʻau ma lanumoana lanumoana.

Cypress ugutu

E taua foi o le valea. O le tele o sui o lenei ituaiga e le silia le maualuga o le 2 mita. I totonu o ituaiga eseese uma, o le mea e sili ona lauiloa mo le ola ai i le faʻatoʻaga o:

  1. O le Drat (Dracht) o se ogalaau e tupu maualuga mai i le 1.5 i le 2 mita. I tausaga uma, e mafai ona faaopoopo na o le 5 i le 10 cm i le tuputupu ae. O loʻo i ai se foliga tutusa o le pale. O nila o loʻo i ai se uʻamea uliuli.
  2. Rashahib. Laʻau afu faʻatasi ma se pale faʻalelei. E le tapunia lala, o le mea lea e matala le pale. O le laau laʻau o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumeamata, lea o loʻo i ai ni cones o lanu enaena poʻo le mumu.
  3. O Tinamatua Gracilis o se laau afu. O se vao e mafai ona ola e na o le 60 cm. E i ai lona pale lautele e iai sona foliga faʻalelei. O se filifiliga sili mo le ola i le fale, aua laau totoa ma ni manulele lanumeamata lanumoana.

Pea cypress

O le perosi e oʻo i le 3.5 mita le maualuga, e mafai ona oʻo i le 2 mita le lautele. Ina ia tupu, e te manaʻomia avanoa, ma le tele o le malamalama. Faatasi ai ma le uumi o le ufiufi, o le nila e aveesea ai le natura masani.

O nisi ituaiga:

  • Pheasant Nana - pea cypress, mafai ona tuputupu aʻe e oʻo i le 2 mita le maualuga. I le 10 tausaga muamua na oʻo ile 50 cm le maualuga. O moli e manifinifi, e fai ma pale. O paranesi e foliga mai e pei o lanu lanumeamata.
  • O le Boulevard o le eletise, o lona laau e ola maualuga e na o le 2 m. Na gaosia faapitoa lava mo togalaau taumalulu e faʻaaogaina ai se vaomatua o laau totō ma laau vao, e aofia ai le uila Boulevard (o le isi ituaiga o igoa Rusia o le ituaiga).

Cypress Boulevard

  • Sangold o se tamai laau toto. E mafai ona ola e oo i le 50 cm. Ua maua le lauiloa i le togalaau aina, faʻafetai i apalai vaivai i se lanu uliuli-lanumoana.

Cypress Boulevard

Evergreen (Cupressus sempervirens)

E iai ni laulaʻau moa o loʻo iai i luga o laʻau. O le nofoaga e le o se tulaga masani - faʻafeagai. O lapisi i luga o le perosi e tele, ma e manino lava le vaaia o tubercles. O nila o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata, o se foliga faʻatulagaina faʻatulagaina.

Kashmiri (Cupressus Cashmeriana)

O se laau laititi-umi ma se pale o le pyramidal. O le laau e matua faigata tele i tulaga tuputupu ae. E tatau ona matauina le vevela ma le fausiaina. Mo le taumalulu, e manaʻomia ona aveese le laau mai le faapaleni poʻo le loggia (aemaise lava mai le avanoa) i le potu vevela.

Laʻau Tele (Cupressus macrocarpa)

Maua lona lauiloa ona o le manogi masani - lemoni. O se sui lauiloa o le ituaiga o ituaiga o le Goldcrest Wilma ituaiga - o le pikiapu ma nila o le lime. E ui i le mea moni e le totogo ma e le tuuina ai ni kiona, o loʻo faʻaaogaina foi i le faʻaleleia o fanua fale, fale ma fanua.

Tausia o se fale o le perosi

O le tausiga autu o le laau o le masani ona faʻasusu ma faʻaleleia. Pe a tutupu nei laau totő, e tatau ona amanaʻia nisi o nuances.

Malamalama

Epipremnum auro - tausiga o fale ma isi ituaiga

O Cypress alofa i le malamalama, o lea e tatau ona e tausia lenei mea. Latou te faigofie ona faʻafeiloaʻi le paʻu pala, e sili atu le aua le faʻafesoʻotaʻi faʻatoʻaga i le susulu o le la, aua o le a aafia ai le tulaga o nila ma le laau atoa.

Lulu

I le taumafanafana, mo Cypress trees, o le maualuga o le taumafanafana e manatu e mai le 23 i le 25 tikeri, i le taumalulu - mai le 11 i le 15. Afai i totonu o le potu e vevela tele ai le paopao, e tatau ona tatalaina se faamalama pe liliu le ea.

Faʻasa

E fautuaina o le masini eleele e masani ona susu.

Faʻaaoga! O le laau e matua faigata i le susu, o lea e tatau ai ona e faʻafeinu i taimi uma, sili atu aso uma, i aso vevela - i aso uma.

Lafoaia

E tatau ona faʻatautaia le faʻaleleia atili o le togavao nai lo le fausiaina. I le gasologa o le aso, e manaʻomia ona e savali i ni nai taimi i se fagu moli vili i tafatafa o lala ma aʻa o uila.

Totogi

E le mafai e laau o le Cypress ona faapaleni le maualuga o le vai i le ea. Ina ia faia ni tulaga lelei mo laau toto, e tatau ona faia le taina masani o le vai i le ea. E manaʻomia le mataʻituina o le faʻaleleia o le maualuga o le ea, e le tatau ona pa'ū ifo ile 50%.

Soo

O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatau lea o se mea ua maeʻa mo faʻatoʻaga faʻatoʻaga i le faleoloa. A o leʻi totoina se pusa i totonu o se ulo, e tatau ona e faʻafefeteina le palapala ina ia tumu i le ea. E le fiafia laau o le Cypress i eleele palapala. Afai o le sui o loʻo sauniuni na o ia lava, o mea e manaʻomia e: eleele palapala (3 vaega), paʻu (1 vaega), lau lauʻeleʻele (1 vaega) ma le oneone (1 vaega).

Laʻei pito sili

E masani ona tali lelei mai le paina i mea tau minerale faapea foi ma fugalaʻau. A e fafagaina, e tatau ona e vaeluaina i le va o nei ituaiga e lua. O se filifiliga lelei o le a faia ni laei e saunia mo bonesai ma mea teuteu teuteu.

I le taimi malologa

I le taumalulu, ua faʻaitiitia le numera o vai, o le fafagaina e le o faʻatinoina. O loʻo manaʻomia pea le manaʻoga mo le faʻaleleia o le ea. I le taumalulu, e mafai ona tuu ese le paipa mai le faamalama, o le a lagona le lelei e oʻo lava i le pito mamao o le potu, nai lo le latalata atu i le faamalama o loʻo i ai paipa puʻu.

E faʻapefea ona faʻalauteleina le kalati

E tolu auala e faʻasaoina ai le kesi. O i latou uma o loʻo galue malosi-i lona lava ala, ina ia ausia se taunuuga, e aoga le taumafai o ia taʻitoʻatasi.

Fatuina fatu

Le auala sili ona malosi. E tatau ona aoina fatu, ao le i luluina, faia le vevela, lea e tusa ma le 3 masina. O fatu e tuʻuina i totonu o le potu e faʻamauina ai le maualuga o le vevela ma le vevela (e oʻo i le 7 tikeri).

Faʻaaoga! Mulimuli ane, ua auina atu i latou mo le germination, faia i le vevela i luga atu o le 22 tikeri. A maeʻa lena, o fatu e toto i le eleele.

Faʻasogaina o ni afifi

O 'otiʻoti o le 9-11 cm ua vaeluaina, tuʻuina i totonu o se falemaʻaiga faapitoa (pe a tumau le vevela i le 22-23 tikeri), lea e sasaa ai le oneone susu i le palapala elemene. O 'otiʻaiga e "totō" i se tulaga ma tuʻu ai iina seia oʻo mai aʻa. Asiasiga ma le fausiaina o le 'upega tafaʻilagi e faʻaauau ona faia. A maeʻa le 2-3 masina, e tatau ona aliali mai muamua le fusi muamua.

Vaalele i le ea

O le sosola ese o loʻo faʻatautaia e Epin. A maeʻa aʻa i le nofoaga o le gaosiga, ona vavae ese lea o le tipi ma totō i le vasega pepe seia maeʻa. Ona mafai lea ona totō le fatu i se nofoaga tumau i le lauʻeleʻele poʻo le ipu.

Suiga

Talu ai o le toatele o sui o le Kiparisov e vave ona tutupu, e tatau ona toe totoina ia le itiiti ifo i le tasi i tausaga uma. E manaʻomia lou totoina o laau i totonu o se atigi vailaau, ia mautinoa e faʻapipiʻi vaivai (pebbles poʻo le uamea lautele). O tapenaga o le eleele o loo faamatalaina i luga. A maeʻa ona totō, pe a fai o le paluga na saunia taitoatasi, e tatau ona fafagaina laau.

Le totoina o le toto

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Ona o le le tausisia o tulafono o tausiga, o faafitauli e ono tulaʻi mai o le a taofia ai le laau, pe oo foi i le oti.

O nei nila e lanu samasama ma pa'ū

Faʻaauau i taimi o le mafanafana. Afai e amata ona lanu samasama le laau, e manaʻomia vave ona ave ese mai le paʻa, vai ma faʻafefete. E le gata i lea, o sea faʻafitauli e tupu pe a oso i luga avelaʻaulala, ona tatau ai lea ona ufiufi pe alu ese le perosi mai le faamalama. O se laau e mafai ona lanu samasama ona o le le lava o vaiinu ma meaʻai. Ina ia iloa le leai o se palapala, e tatau ona e fufuluina ni meaʻai ma matauina le laau mo ni nai aso, ae le galo le masani ai ona faʻafeinu ma faʻaleleia.

E faʻamamago apala

O se faailoga lea e le maua e le laau le aofaiga tatau o le susu mai le palapala ma le ea. O le mea lea, ia toe faʻafoʻiina, e tatau ona aveese ma le faʻaeteete le faʻaleagaina, faʻasaina le laau ma fufuluina nila o le perosi, aemaise lava le nutkansky, lea o loʻo i ai le paʻu o le tagiau.

Cypress, totoina ma tausi

Pests

E pei o isi laau toto, ua faaleagaina le elefesa i meaola faalafua. O se faafitauli ogaoga ia te ia o le paʻu ma le apogaleveleve. O le mea muamua e faaleagaina ai le ogalaau, o le meaola e mafai ona matau vave. Brownish po o samasulusama o le a fai i luga o le ogalaau ma togi. O se mea e faaleagaina ai le nila lava. Afai o se afifi laupepa na aliali i luga o lala, ma amata ona piilima, o se faailoga lea o le faʻaalia o lenei meaola i luga o le laau. O le auala aupito sili ona lelei o le faʻagasoloina o le laau faʻatasi ai ma se gaioiga.

Faʻaaoga! O loʻo i ai le faʻalogoga o Actellik, ae o le faʻatinoga e faʻaalia ai o lenei vailaau e sili ona aoga. O loʻo galue pea e le mafai ona latou faia - o le a mafua ai ona fai ma vaisu i totonu o manu.

O ia ituaiga o tausiga o sui o le Cypress e maua pe a tausia i totonu o latou fale. Afai e te manaʻo e tupu aʻe se mea manaia, e foliga tutusa lava i le mea e faʻafefe ai, laau i totonu o lou fale mautotogi, e tatau ona e suʻesuʻe auʻiliʻili i tulaga o loʻo tuputupu ae o se ituaiga mea eseese. E ui i le mea moni o le toatele oi latou e maualuga le faigata o le taumalulu ma le le mautonu, oi latou uma lava, pe a matutua i totonu, e manaomia le gauai faapitoa.