Fua o le gaosiga

Faʻafefe: o le a le mea e aoga, o a mea e togafitia, pe faʻapefea ona faʻaigoa ma faʻaoga

E uiga i mea aoga o le fatu o le suauu ua leva ona iloa e le toatele, aemaise lava tagata ei ai faafitauli ma le gastrointestinal tract ma vegetarians. O se teuteuga o nei fatu o loʻo i ai ni mea sili ona manaia ma ni mea o loʻo siomia ai e faʻapena ona faʻafetaui le togafitiga o fualaau faʻasaina ma faia se galuega puipuia e avea o se sui soʻo. O le a tatou taumafai e iloilo le tuufaatasiga o vailaau o le flax ma o latou aafiaga i luga o le tino o le tino ma le tino atoa, atoa ai ma le otootoina o itu taua i le faaaogaina o lenei fofo.

O le maumea o fatu o le flax

O le mea e mataʻina ai, o le vailaʻau faʻasolosolo o fatu o le flax e sili atu ona tutusa ma le vailaʻau kemini o fatu, nai lo le mea na masani ona tatou taʻua o suiga, ona o le gaʻo oona - 42% o le aofaiga atoa. Penefiti e maua ai le 18.5%, ma gaʻo-gaʻo - 28.5%. O le mea moni, faatasi ai ma le tele o gaʻo, o le kalori matāʻupu o le oloa e maualuga tele ma e tusa ma le 534 kcal / 100 g, ae e le tatau ona e popole i le ata ma e lua mafuaaga mo lenei mea.

Faasologa o le numera 1.

  • 28.7% o gaʻo uma na paʻu i le aoga o omega-3 ma omega-6, lea o loʻo iai foi le gaʻo o le suauʻu, ma ona o lea mea na avea o se fesoasoani faʻapitoa mo meaai mo le umi, aemaise i le taumafa o tamaiti.
  • 28.8% - linolenic acid o se vailaau gaʻo taua, o le vaega autū o le tino o manu ma manu.
  • 7.9% - oleic acid (Omega-9).

Faasologa numera 2. E tau le mafai ona e 'aina le 100 kalama o le palakeke i le aso e tasi.

Siaki i mea aoga o le suauu suauu.

Vitamini

  • Vitamini o le vaega B, e aofia ai: B1, B2, B4, B5, B6, B9. O se mea e ese ai, e maua e se tagata nei vitamini mai isi mea taumafa, mo le faataitaiga B6 o loʻo maua i fuamoa yolks, oloa susu, ma fualaau fou (strawberries), B2 - i le falaoa paʻepaʻe, aano ma le ate, o le mea lea e faʻamalosia ai e le nutrition nutrition se fua eseese. O le lelei sili o le palasi o le masani lea o le fualaʻau o vitamini, o sina mea itiiti o le a faʻamamafa ai lou tino i le tele o mea taua.
  • Nicotinic acid poo vitamin PP. E fesoasoani i le talepeina o gaʻo, proteins ma carbohydrates, faʻatoʻilaloina le malosi. O lona le atoatoa i totonu o le tino e mafai ona amataina ai se maʻi le gasegase.
  • Vitamin E. E talafeagai mo le biosynthesis o erythrocytes ma proteins, e aafia i le metabolism i le tulaga o le cellular.
  • Vitamin C. Antioxidant, ei ai sona malosi malosi i luga o le faiga o le tino, ma e taua foi mo le atinaʻe masani o le ponaivi ma le mea fesootai. E faʻafetai i nei meatotino o meainu o loʻo iai lenei vitamini e masani lava ile taimi malulu.
  • Vitamin K. E manaʻomia mo le faʻalauteleina o le protein ma le faʻamaʻi toto. A aunoa ma lona auai, e le mafai ona vaevaeina ni vaega patino o fatu ma fatuga. E aʻafia ai foʻi i le faʻaaogaina o le pailani.

E te iloa? I aso anamua o Aikupito ma lalolagi anamua, na manatu ai flax o le avanoa taua o le tamalii, i Rusia latou te ofuina ie laei, e tusa lava pe o le a le auai i se vasega faapitoa.

Macronutrients

Potassium, calcium, magnesium, sodium, phosphorus - o elemene talafeagai mo le fausia o gaʻo eletise i totonu o le tino.

Faʻasologa o elemene

O le uʻamea, manganese, zinc, seleni, le kopa e taua tele mo le hematopoietic ma le masani ai feusuaiga, o le fausia o neurotransmitters, le malosi o le tino ma le masaniga o galuega o le pito o le endocrin.

O le a le aoga ma le mea e togafitia

E pei foi o isi isi mea taumafa, o fualaʻau paina e aoga tele i le tino, muamua lava, e ala i le faapipiiina i mea e tatau ai, lea tatou te le maua ona o se mea e le paleni, meaai monotonous, pe tatou te leiloa ona o le maualuga o le olaga ma leai se malologa. Faʻalagolago i le faʻafitauli e manaʻomia ona foia, e saunia ma faʻaaogaina i luga o ni auala eseese. Sei o tatou vaʻai po o le a le faʻafitauli o le o le a fesoasoani e faʻaumatia ai, ma i le a le ituaiga e tatau ona faia i mataupu taʻitasi taitasi.

E te iloa? O le ie lalaga e i ai mea e gaosia ai siama ma mea faʻaleaga. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se ola o spores spores i luga o lea ituaiga o mea, ma o siama e le o fausia ni kolone. O se tasi o molimau pito sili ona malosi o le mumusu o Farao: o fusi na afifi ai tino o tagata oti na faia i le muka.

Mo le puipuiga

E faʻamalosia le faʻamalosia e ala i se faʻalavelave faʻapitoa i faiga uma o le tino: e aofia ai le aʻafiaga o le antioxidant ma le faʻamautinoaina o faiga faʻava-o-tino i le telefoni feaveaʻi.

Vitamin C, o se vaega o fatu, e fesoasoani e taulimaina ai aʻafiaga saoloto, ae o vitamini B ma amino acid taua e i ai le malosiaga faʻamalosi lautele.

O le lali a le Royal, turnip, yucca, o le faila o le suamalie, o le mimilo, o le moa, o le pine, o le pine, ma le viburnum e fesoasoani foi i le faaleleia atili o le puipuiga.

Metotia faʻaaoga. E mafai ona ave fatu laau i le toetoe lava o soo se ituaiga: o le mea atoa, nutimomoia, i le foliga o se decoction po o le fusi. Mo le puipuia o se tagata matua, ua lava lea e 'ai le 1-2 teaseti o fatu (nutimomoia pe atoa) 2 taimi i le aso ma meaai. O fatu e mafai ona faʻaopoopo i cereals ma lamolemole, pe na o le faʻaogaina o "vailaau", vai inu.

Mo le cardiovascular system

O aʻafiaga o aʻafiaga o fatu o le flax i faʻamaʻi fatu cardiovascular o loʻo faʻamatalaina e le tele o meaʻai paleni:

  • gaʻo gaʻo e fesoasoani e faʻafefeteina le toto ma maua ai le toto maualuga, tau i le "leaga" cholesterol;
  • O le potassium ma le magnesia o loʻo aofia ai i totonu o fatu o loʻo aafia tuusao i le faʻatonutonuina o le faʻamalosia o le loto.
I le faaopoopo atu i fatu o le flax, arnica mountain, hellebore, oregano, chervil, caraway, colza, goga hiriwa, rokambol, melon, hops, oxalis, calendula ma buttercups ei ai foi se aafiaga lelei i le setete o le cardiovascular system.

Metotia faʻaaoga. Mo togafitiga ma le puipuiga o le cardiomyopathy, toto maualuga, veins varicose ma isi faamaʻi o le cardiovascular system, faaaoga le fua lenei: 10 g o fatu ua sasaa i se ipu vai i le vevela o le potu ma tuua mo 2-3 itula. A maeʻa le taimi lenei, ua sauni le mea e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina. Ave le vailaau mo le afa itula aʻo leʻi 'aʻai ma ao lei momoe.

Mo le gastrointestinal tract

E ui lava i faʻamanuiaga faʻapitoa o fatu lūlū, o lenei fofo e sili ona lauiloa mo ona aafiaga i luga o le gastrointestinal tract. O le fualaau oona e maua ai se tali vave i le decoction o le fatu ma le gastritis, faamaʻi, le motusia o le motumotu.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract latou te faʻaaogaina foi le vao vao vao, anise, aniani o le slug, paquefoil paʻepaʻe, o le Tibetan, kalanchoe, lupus e lua-lupus, princess, dodder ma celandine.

Mo faafitauli o le manava e pei o le gastritis poʻo le solo, ua fautuaina e ave se teuteuga o fatu laulamu. O le fualaau faasaina e foliga mai e faigofie ma e le lelei i foliga vaaia, ae le fetaui i le tofo, e aunoa ma se manogi malosi.

Metotia faʻaaoga. 2 tsp. fatu toto 300 ml o vai inu ma faʻafefete i luga o vevela vevela mo le 10-15 minute, faʻamalosi malosi e tusa ma le 3 minute. Ona aveeseina lea o le suka mai le vevela ma toe malosi le luluina, ina ia maua ai e fatu le sili atu o meaʻai. Ma le isi, o le sui e tuua e faʻamafanafana i le vevela o le potu, pe a maeʻa e 50 minute aʻo leʻi faia taumafa mo taumafataga taʻitasi.

E taua! E mafai ona teuina se teuteuga o fatu lili i totonu o le pusaaisa mo le maualuga o le 2 aso. O le mea lea, e le tatau ona teuina i totonu o le faʻatau, o le fou e lelei tele.

Mo le ate

O fatu laʻau e iai se mea faʻapitoa, o le mea lea e aoga ai mea e tutupu i le ate, o le vevela ma le colver ate.

Metotia faʻaaoga mo colic. I totonu o se lita o vai inu, sasaa i le 1/3 ipu o fatu ma faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 2 itula. Ona aveese lea o le susuga mai le vevela, malulu ma vevela e ala i le susu. O lona uiga ia ave se ipu e tasi 2-3 taimi i le aso, ae e tatau ona amata i se fua laʻititi, mo se faataitaiga, 1/2 ipu.

Afai e leai ni aʻafiaga le lelei, e pei o allergies poʻo le nausea, o loʻo matauina, e mafai ona faasolosolo malie le faʻaleleia o le fua i le tasi ipu.

Mo le faiga o meaʻai

I latou lava, o fatulala e le afaina ai le togafitiga o le urogenital system. O le laau e leai sona togafitiga poʻo se aʻafiaga faʻapitoa, o le mea lea e le mafai ona faʻamatalaina o se vailaau tutoʻatasi, ae mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻamalositisi fesoasoani faʻamalosi.

Metotia faʻaaoga. Le amata sauniuni o se mea teuteu i le fua o le 1 tbsp. sipuni 150 ml o vai inu. Faʻafefiloi meaʻai ma faʻafefiloi mo le 2-3 minute, ona ave lea mai le afi ma 10 minute. lulu malosi i totonu o se atigipusa faamau, mo se faataitaiga, i totonu o se apa. A maeʻa le fatu, ona fufulu lea o le meafaigaluega e ala i le gaosi ma ave le 1 tbsp. sipuni 3-4 taimi i le aso mo le 20 minute. aʻo leʻi 'aʻai.

Mo le tino popole

O se vaega taua i le masani ona auina atu eletise eletise mai le neuron agai i le neuron e taaalo i le magnesium, lea e mauoa i le palakeke. E fesoasoani le magnesium e faʻaleleia le manatuaina, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia atili o le tomai o le tagata. E fesoasoani i le taulimaina o le faʻalavelave e ala i le taofiofia o le faʻamalolo o le tigā hormon - cortisol - i totonu o le toto.

Metotia faʻaaoga. Ina ia mafai ona faasaʻo le gaoioiga o le tino, e mafai ona ave le muka i soo se ituaiga, ae mafai ona sili ona fiafia i le ituaiga o falaoamata o le falaoamata po o fatu atoa e faaopoopo i le oatmeal, cheese cheese or other desserts. O le faʻaaogaina o fatu i se foliga malogo, e te maua ai se ponesi faaopoopo i le tulaga o le faʻamautuina o le galuega o le inisinia.

Mo le vaai

Afai tatou te maua le omega-6 ma omega-9 mai meaʻai e pei o aano o manufasi, fuamoa, falaoa, legumes, ona o le mea autu o le Omega-3 o le mumu mumu, olatile, oli ma isi iʻa e le o iai i taimi uma ia tatou taumafataga.

Ma o le a se mea e mafai ona tatou fai atu ai, o nisi iʻa e le fiafia i le pa. O mafuaʻaga ia e mafua ai ona tupu le faaletonu e tusa ai ma omega-3, ma o lenei vailaʻau e faalavelave i le pa'ū o le tino luteum ma le retina.

Metotia faʻaaoga. Mo le puipuia o faʻafitauli o le vaʻai, e mafai ona faʻaaoga le flax i le auala lava lea e tasi mo le tino, pe mafai foi ona e faʻaaogaina le suauu mama, faʻaopoopo i meaai nai lo le suauu suauu (ae le o le taimi e faʻavela!). O suauʻu manogi e mafai ona faʻapalaina tutoʻatasi ma se sipuni ao leʻi faia le taumafataga o le taeao, ae o lenei filifiliga e le fetaui mo tagata o loʻo i ai ni faafitauli i le pancreas.

Mo paʻu ma lauulu

O le sili atu ona faʻaaogaina o le sunflower fatu ma le suauu o le suauu na maua i le cosmetology. O fualaau suamalie ma le tele o gaʻo eletise faʻamalosia e manaʻomia mo le tagata e faia ai le flax e manaʻomia mo le faʻailogaina o le fafine ma le soifua maloloina. E le gata i lea:

  • Vitamin K e faʻamalosi le paʻu ma puipuia le foliga mai o le taufaaleaga;
  • vitamin B3 faaleleia atili le paʻu o le paʻu ma taofia le faʻavaeina o maunu;
  • Vitamin B1 e faʻamautuina le telefoni feaveaʻi ma le lautele, mo lea mea ua taʻua ai foi o fualaʻau o le talavou;
  • I le avea ai o se vaega o masikulu, o le suauu pulu lūlū e fafagaina ai le ulu o le ulu, faʻafefe ma faʻafefeteina le lauulu.

Metotia faʻaaoga. O fatu po o falaoamata mai ia mea e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea taumafa, e ala i le faʻaleleia o le 1-2 teaseti i le 'aiga poʻo le kefir.

I le tausiga o lauulu, e faʻaaoga ai foi e le cosmetology fale le willow, rosemary, onila o le siʻi, vao, zizifus, chard, bergamot ma le nasturtium.
O le fua aupito sili ona faigofie mo maso lauulu e faʻavae i luga o le suauu paʻu: faaopoopo 6-5 gutu o le suauu i se pulu masani lauulu, pe afai e te fefe e lelei lou ulu, e mafai ona e faʻaaoga se vaega itiiti o le suauʻu mama i pito o lauulu, ona faʻagogo lea ma se lauulu.

Slimming

Aʻo tautalaina le fila fila e avea o se auala e aveesea ai le mamafa, e lua mea e mafua ai:

  1. Cellulose ma siaki faʻalilolilo e fatu e fesoasoani e faʻamamaʻo ai le iniseti o toxins ma faʻasalaina nofoa.
  2. O le Nicotinic acid, o se vaega o fatu, e matua aʻafia i le malepe o gaʻo.

O lona uiga, o le meafaigaluega lava ia e le o se gaʻo gaʻo, ae e ala i le faʻamautuina o metabolic processes in the body, lea o loʻo i ai i luga o le mamafa o tagata, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa. Afai e te mulimuli i fautuaga, o le paʻu masina o le gau e mafai mai le 2 i le 3 kilokalama.

Metotia faʻaaoga. E sili atu le faʻaaogaina o fila fila poʻo fatu eleele i le taeao ao leʻi faia se taumafataga (pe o taimi o taumafataga) ae nai lo le tuai o le 'aiga o le afiafi, faatasi ai ma le kefir. I le amataga, e le tatau ona silia le 1 tbsp i se taimi e tasi. sipuni, ma aso taitasi - e le silia le 50 g i le aso. Pe a faʻafeiloaʻi ma le suavai poʻo le gastric juice, faʻafefete le falaoamata, ma faʻaleleia ai se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi.

E faʻapefea ona filifili le saʻo pe a faʻatau

O fatu o le eleele e na o le tasi lava le avanoa i fatu uma - ua latou sauni e 'ai. I le isi itu, fatu atoatoa:

  • maua se ola umi umi;
  • puipuia gaʻo gaʻo i totonu o la latou fatuga mai le faʻamaʻiina (talu ai e le faatagaina e le atigi le ea);
  • talafeagai mo le sauniuniga o teuteuga ma mea faʻaleagaina, ao le eleele e faʻaaogaina i na o se mea malogo.

O le a le mea e te suʻeina pe a filifilia se fatu. Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le oloa, ma ia le liliu le vailaau e avea ma se mea oona, e taua le mafai ona filifili se oloa lelei e fou ma maloloina pe a mafai.

O le mea lea, pe a filifilia fatu e te le faʻagaloina:

  1. Vaavaai i le aso o le teuina. O le faʻapipiʻi fale o le a faigofie ai mo oe ona filifili, taumafai e saili se oloa faʻatasi ma le aso lata mai faʻasao.
  2. Siaki le susu. Afai e le mafai ona fuafua e ala i le sogisogi poʻo le faʻamalosi, pe o fatu e muʻu pe leai, ia gauai atu i mea faʻalelei. O le fulufulu o le fuga o le lino e lamolemole lelei, ma e le tatau ona avea fatu ma fatu. A leai, e mafai ona taʻu mai ai le i ai o se meaola poo iniseti.

E faapefea ona oloina fatu

E faʻalagolago lava i le ogatotonu o le paʻu e te manaʻo e maua. Afai o le falaoamata o le flax - faʻaaoga se mea e teu ai le kofe, o le saluina o le suauu o le a maua ai se mea e gaosia. Ma o le mea moni, o loʻo i ai se filifiliga e fufulu fatu i totonu o se paluga.

Ae o lenei metotia o le tele lea o le taimi e 'ai ma faʻatagaina oe e maua ai le paʻu tele, o le suauu lelei, e talafeagai mo le gaosia o teuteuga. O se auala manaia o le viliina e faʻaaoga ai le pine ma le gau.

  1. Faʻalafola le gau i luga o se laupapa tipi e aloese ai mai le faaleagaina o le laulau.
  2. Salu fatu i se mea manifinifi i luga o le gau ma ufiufi i se fasipepa lona lua i luga.
  3. Faatasi ai ma se taumafaiga, savali i luga o le pine i luga o fatu, ma nutililii i le mea e manaʻomia.
  4. Aoina le faga ma sasaa i totonu o se fagu.

E taua! O fatu laʻau, e pei o le paʻulakeke, e taua le teuina e aunoa ma se avanoa i le ea, talu ai o le gaʻo gaʻo e faʻaleleia ai fatu e faigofie ona faʻamaʻeina ma maua ai se taimi oona..

Auala e teu ai i le fale

E sili ona lelei le teuina o le oloa i totonu o se koneteina tioata poʻo totonu o se pusa palasitika. E mafai ona tuu se fagu pusa i totonu o se faleoloa po o se isi nofoaga pogisa, e mafai ona tuu se pusa tioata i totonu o se pusaaisa poo luga o se faletalimalo i le taimi o le malulu, o lea o le a e teuina ai sapalai mai fasi pepa.

O ai e le tatau ona faʻaaoga

E pei lava o soʻo se meaola olaola, o fatu lūlū o loʻo i ai a latou lava faʻasalaga. Ua uma ona tatou talanoa pe o ai e aoga i ai; sei tatou mafaufau i mataupu pe a solia le flax:

  • uluaʻi masina o le maitaga. A o faagasolo lenei vaitau, e tele suiga tetele o le tino o le fafine: o le faʻasolosolo o mea o loʻo tutupu, ua amata ona faʻaaogaina i se auala fou, ma o le mea lea e oʻo ai i le sili atu ona popole ma faigata. A o faagasolo lea vaitaimi, e le manaʻomia le faʻalauiloaina o se mea fou poʻo le mafuaʻaga o le gaioiga o le totoga i totonu o le taumafataga;
  • endometritis, polycystic poʻo le fibroma uterine;
  • cirrhosis o le ate. O le Flax ei ai lona faʻataʻitaʻiga ma e mafai ona aoga tele mo le faʻamaʻaloga ma le hepatic colic, ae afai o le ate e matua afaina i suiga matuia, o le togafitiga o le tagata lava ia e sili atu ona afaina ai nai lo le manuia;
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi masani (pancreatitis, cholecystitis, colitis);
  • alii ua maua i le kanesa o le prostate (alpha-linolenic acid is harmful);
  • tasi le le faapalepale. Afai e leaga le tulaga pe a uma ona aliali mai le laumei i le taumafataga, o le faailoga lea e taofi ai le ave.

E taua! O le tele i aso muamua o le gaosia o fatu e feagai ma faʻafitauli e pei o le fugalaau, vaʻa vevela poʻo le taalili i totonu o le manava - o le mea lea e ono foliga mai o se fetuunaiga o le totoga i se oloa fou. E tāua tele le iloagofie o le tali vave mo se taimi puupuu mo se maʻi umi.

Matou te faʻamoemoe ua e maua lenei faʻamatalaga fesoasoani. Vaʻaia lou soifua maloloina, aua le faʻavauvau taimi mo le saunia o meaʻai maualuga, malolo ma tagata lelei, aua o se lagona lelei e faʻamalolo i nisi taimi nai lo togafitiga.