Fualaau aina

Folafolaga Dutchman - vailaʻau o le pomu Red Fantasy ituaiga: uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga

O tagata ulaula paʻu o le pateni o le a talisapaia faʻaalia le tele o filifiliga a Dutch i lalo o le igoa Red Fantasy.

O fualaʻau tetele e faʻafefeteina e lelei tele le tulaga tau pisinisi, o le pulupulu e mauʻoa i popo ma vitamini.

Potatoes o lenei ituaiga lauiloa i tagata faʻatau, e matua lelei lava mo le faʻaaogaina o le tagata lava ia poʻo le sauniuni o mea faʻapipiʻi faʻatau i tulaga tau pisinisi.

I totonu o le tusiga o le ae maua ai e le gata o se auiliiliga auiliili o le ituaiga, ae o le ae faamasani foi i ona uiga ma mea taua o le galueaiina, saili po o le a le faamai o se pateta e afaina ma le auala e tau ai le osofaia o meaola faalafua.

Potato Red Fantasy faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaManulele Red
Tulaga lautelelaulau 'eseʻese ma fua o le tofo lelei, talafeagai mo pepe ma mea taumafa taumafa
Gestation period90-110 aso
Manatua Pule13-21%
Masima o fai pisinisi90-140 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao10-12 vaega
Tuuina atu260-380 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo, mama le kuka mama
Faanatinati95%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanusamasama uliuli
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral, Volgo-Vyatsky
Faʻafitauli faʻamaʻie faʻasaga i le patray potato, nematode uila auro, paʻu masani, vae uliuli, siama o le laumei poʻo le mosaic tapaa
Vaega o le tuputupu aePolokalame fautuaina o le faʻavaivai
FaʻatonuEuroplant (Siamani)
  • tubers e lapoa, mamafa mai le 90 i le 140 g;
  • foliga faʻalelei, e laʻititi ona faʻaloloa;
  • tubers e lamolemole, lelei;
  • o le peʻa e mumu, e lanu lava, e manaia tele;
  • laiti mata, papaʻu, laʻitiiti;
  • pulupulu i lanu samasama uliuli;
  • o masini malolo mai le 13.5 i le 21.5%;
  • maualuga mea o le polotini, amino acids, carotene.

I le laulau o loʻo i lalo o le a e vaʻaia ai ia mea e pei o le masini masini ma le mamafa o tubers i ituaiga eseese o pateta:

Igoa tulagaFaʻamaumauga a Starch (%)O le mamafa o le mamafa o tubers (g)
Red Fantasy13-2190-140
Aurora13-1790-130
Skarb12-17150-200
Ryabinushka11-1890-130
Palaʻele17-1990-110
Zhuravinka14-1990-160
Lasock15-22150-200
Magician13-1575-150
Granada10-1780-100

Uiga

O ituaiga o le patato Red Fantasy e faasino i le vave vave, nofoaga o le laulau. O le vaitau o vaomatua e amata mai le 90 i le 110 aso. O le gaosiga o oloa e sili atu ona lelei, e fuafua i tulaga tau fesuiaiga ma le numera o laʻei pito i luga e amata mai le 260 i le 380 pasene i le hectare. O le aoina o paluga e lelei ona tausia, e mafai ona mafai ona felauai mamao..

Gaosiga - o se tasi o faʻataʻitaʻiga autu o faʻamoemoe o le tuputupu ae o ituaiga. I le laulau o loʻo i lalo o le a e vaʻavaʻai pe o le a lenei uiga mo ituaiga eseese:

Igoa tulagaTuuina atu
Red Fantasy260-380 c / ha
Lorch250-350 c / ha
Le talimalo180-380 c / ha
Liki210-350 c / ha
Lelei170-280 kg / ha
Svitanok Kieve oo atu i le 460 c / ha
Borovichok200-250 centent / ha
Lapot400-500 c / ha
Tamaitai Amerika250-420 c / ha
Colomba220-420 c / ha

Faʻalagolago i le ituaiga o vao e maualuga pe faʻalautele, tuusao. Laʻau laulelei, laulaʻau lapopoa, lanumeamata lanumeamata, o le vaeluaga o ituaiga, faʻatasi ai ma veins iloga.

O le siakiina e laʻititi pe laʻititi, e potopoto mai i lanu violiki lanu violē. Berries e toalaiti. O loʻo aʻafia lelei le aʻa o le aʻa, 10-12 o pateta tetele e fausia i lalo o laau taʻitasi. E i ai nai mea e le o ni faʻatau, o aʻa e fetaui ma le mamafa ma le tele.

Red Fantasy Potatoes e matua manaʻomia ai le faʻaleleia o vai ma le taua o le eleele. O le faʻaleleia o fua o le gaosiga, o se faiga o le faʻavaivai o le suasusu, faʻasuina i meaola ma mea faʻalavelave, ma faʻateleina le faʻaleleia ma le vevela vevela ua fautuaina. O le mulimulitaʻi o le a fesoasoani foi i le puleaina o vao. Aua le faalavelaveina, ma le gaogao vao. O muamua fatu e vaeluaina i le ogatotonu o le taumafanafana, ae sili atu le siitia o le faamamaina autu i le faaiuga o Aokuso-amataga o Setema.

O le vailaʻau e teteʻe i le kanesa o le pateta, siama o le nematode auro, siaki, vae uliuli, vailaʻau eseese.

Red Fantasy Potatoes ei ai sona tofo fiafia: tumu, susulu, e le o le vai. O le gaogao faʻamalositino e faʻaaogaina ai masini. E mafai ona falai, kuka, faʻaaoga mo le faʻafefiloi o paluga, faʻapipiʻi, tao tao poʻo le taʻavale. O fua o le aʻa e maua i vitamini, proteins ma carotene, lea e mafai ai ona tatou fautuaina i latou mo pepe ma meaʻai.

Amataga

Potato cultivar Red Fantasy na fafagaina e le au Dutch. E aofia ai i le Setete Setete o le Malo Rusia i le tausaga 20011. Zoned mo le Volga-Vyatka ma le itulagi Tutotonu.

E fautuaina mo le gaosiga o alamanuia, e talafeagai mo faifaatoaga ma faʻalapotopotoga faifaatoaga a le tagata lava ia. O vaʻaiga e sili atu le lelei o fefaʻatauaiga, o loʻo teuina lelei, ma faʻafeiloaʻi femalagaiga. Filifiliga sili ona lelei mo le faatauina atu ma le gaosiga o taumafa.

E uiga i le auala e teuina ai pateta i le taumalulu, i luga o le faapaologa, i totonu o le pusaaisa, i totonu o ata, faapipii, faitau a tatou tusiga. Ma o le a foi le taimi ma le vevela e tatau ona maitauina, o a ni faafitauli atonu e tulai mai.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le pateta Red Fantasy

Malosiaga ma vaivaiga

I le autu le taua o le ituaiga aofia ai:

  • maualuga uiga lelei o fatu;
  • fua lelei;
  • vave le fausia o aʻa laau;
  • pateta lalelei, matagofie, lelei mo le faatauina atu;
  • tubers e lautele, talafeagai mo le kukaina o ipu eseese;
  • leai se tausiga;
  • tetee atu i faamaʻi tetele.

Toeitiiti lava leai ni faaletonu. Ma le tausiga lelei, o le fua o le a faʻamalieina ai se fai togalaau.

Vaega o le tuputupu ae

Faʻasalalau Agrotechnika. O le vailaʻau e faʻafefe ai fesuiaiga o le tau, ae nofouta i le vevela palapala. E tatau ona totoina fatu ile taimi e vevela ai le eleele, ae taofi le aofaiga sao o le susu. O le mamao i le va o vao e tatau ona itiiti ifo ma le 30 cm e manaʻomia le lautele o vavaega, faafaigofieina le tausiga o laau toto. O fualaau toto e totoina i lalo, 10-12 cm.

Fualaau o le Red Fantasy fatu pateta e tatau ona saunia mo le totoina. Muamua, o fatu e gaosi, humus poʻo le fafie o loʻo tuʻuina i totonu o pupu. Faʻailoaina o le suavaifaʻamautinoa le lelei o le eleele palapala. E mafai ona mulimulu vao i luga o vao poʻo vao.

O fatu e seleseleina io latou lava fanua, o ia toetoe lava a le noatia i le faʻaleagaina. O laʻau faʻamaualuga e muaʻi faailogaina i lipine poʻo fasi pepa. E le mafai ona aoina meaʻai mai faʻamaʻi po o mea faʻavevela o vao.

I le gasologa o le vaitau faʻaaluina le 2-3 taumafa. E sili atu le lelei i isi vaega o minerale ma le potassium, magnesium, fulukalama ma mea faʻalaʻau (faʻafefe mullein poʻo manu felelei). E le fautuaina mea e maua i le Nitrogen-containing fertilizers, latou te faʻamalosiina le vao e faʻalauteleina ai le laulaʻau i le faʻaleagaina o fatu.

Faitau atili e uiga i auala e fafagaina ai paluga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, auala e fai saʻo ai pe a totoina, faitau faʻamatalaga o la matou 'upega tafaʻilagi.

E le gata i lea, pe a totoina le pateta, e masani ona faʻaaogaina le faʻaleleia ma le gaosia.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai auiliiliga auiliiliga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau oona ma fualaau.

E tele auala e toto ai pateta. Ua matou saunia se faasologa o mea aoga e uiga i tekinolosi a Dutch, e uiga i le ola i lalo o vaomago, i atigipusa, i taga ma pale, faapea foi ituaiga o ituaiga eseese.

Maʻi ma faʻamaʻi

Potato cultivar Red Fantasy faʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi matautia: kanesa o le patate, kesi paʻu auro, paʻu masani, vae uliuli.

E le mafai ona aʻafia i le tele o siama, mo se faʻataʻitaʻiga, felafoaʻi o laulaʻau poʻo mosaic tapaa. O le amataga o le faia o laau e itiiti le faʻasao i le tuai.

Mo se puipuiga sili talafeagai le togafitiga o fatu ma eleele. I le pito i luga o le paʻu, e mafai ona e uuina se vailaʻau e tasi o loʻo faʻapipiʻi faʻamaʻi.

Faitau foi e uiga i faʻamaʻi masani a pateta: Alternaria, Fusarium, Verticillis.

O le ituaiga pateta Fantasy o le a le tuua ai soʻo se faifaatoaga poʻo se fai togalaau. O le faʻapotopotoga e le masani ai o lanu samasama susulu ma le paʻu mumu e mafua ai ona le masani ma matagofie le fatu, ma o le fua o le fatu e liliu ai le totoina o aʻa i totonu o se atinaʻe sili ona aoga.

Matou te ofoina atu foi ia faamasani oe lava i isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveSuperstore
SonnyLotoFaifaatoʻaga
CraneLe Alii eMeteor
RognedaRamosTelevel
GranadaTaisiyaMinerva
MagicianRodrigoKiranda
LasockRed FantasyVeneta
ZhuravinkaLaeliZhukovsky vave
PalaʻeleAfaRiviera