Laʻau

Blueberry plum - Amerika faʻavalea

E leai ni faʻamatalaga aloaia i le Blufrey plum ituaiga i Rusia. Ua sili atu ona lauiloa o ia i Amerika ma Europa (e aofia ai Iukureini ma Belarus), lea na ia maua ai le lauiloa tele. O le a matou masani lelei i le tagata fai togalaau faʻatasi ai ma foliga o lenei ituaiga ma tulafono o ana tekinolosi tau uʻamea.

Faailoga o le vasega

Blueberry plum (o nisi taimi e sipelaina Blue Free) o se tagata lauiloa Amerika. I le Russian Federation, e le o aofia ai le ituaiga i totonu o le Setete Setete, o le mea lea, o le faʻamatalaga o le a faʻaaogaina faʻamatalaga mai le tele o faʻamatalaga e le aloaia, e aofia ai nofoaga o faleoloa i luga o le upega tafaʻilagi ma fale tausimai, faʻapea foi tali mai tagata fai togalaau. O loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le faʻatoʻagaina o ituaiga e faʻatoʻaga i totonu o Rusia, le Crimea ma le North Caucasus. Sapalai o loʻo ofoina mo le faʻatau atu e tausimai o Crimea, Belgorod, Ukraine, Belarus. O faamatalaga e uiga i le gaosiga o ituaiga o ituaiga i Rusia na le maua. I totonu o Iukureini, o le ituaiga o mea e sili atu ona lautele. O nisi o punaoa ua faapea mai foi na aofia ai i totonu o le Resitala o Vaitafe Vaomao o Iukureini, ae o le mea moni e le oi ai nei.

O le mea lea, e tusa ai ma faʻamatalaga pepe, na maua le ituaiga i America e ala i le sopoia o le lauiloa Amerika o Stanley (Stanley) ma o le Peresetene o Peretania e itiiti ifo le lauiloa Igilisi. O se taunuuga o filifiliga, na maua e Bluefrey:

  • O se laau e matua tele lona malosi. O nisi punaoa ua fai mai e oʻo atu i le fitu mita, e ui lava o isi punavai e tautala i le maualuga e lua mita le mita (atonu o lenei mea e faalagolago i le faʻatauga o loʻo faʻapipiʻi ai le ituaiga). O le pale e maualuga, oval, pala, o lala e faʻalautele mai le ogalaau i le lautele o le pito. Fualaau aina i luga o le paga lala.
  • Maualuga maualuga ma le malulu o le taumalulu, e aofia ai tumutumu fualaau.
  • Faʻafitauli le tumau i faʻamaʻi sili. Faʻapalepale i le manulele ("paʻu paʻu paʻu").
  • Le lava lamala faapalepale.
  • Lelei matua - amata mai i le tolu i le fa tausaga talu ona totoina. E ausia le maualuga o le gaosiga i le sefulu tausaga.
  • Maualuga ma masani ona gaosia - e oo atu i le 100 kilokalama i le laau.
  • Tausia lelei ma le mafai ona feaveaia o fua.

O fualaau suamalie pulu fualaʻau, e pei o le eseese o Amerika, e tele - o le mamafa o le mamafa o le 70-75 kalama, ma o nisi o punaoa e iloa ai le mamafa o le 80-90 kalama. Ae o loʻo i ai iloiloga o tagata fai togalaau e sili ona lelei a latou fualaau aina - na o le 30-40 kalama. Faatasi ai ma se fua tele, e tatau i le pulu ona faatulaga lelei le fua o le seleselega, aua o le tele o taimi e le mafai ai e lala ona tetee atu i le avega ma le malologa. E le gata i lea, e mafai (ma talafeagai) le faʻaaogaina o lagolago mo lālā ua molia i le vaitau o le taumafa. E moni lava lenei mea mo laau talavou e le o oʻo i ai le vaʻaiga tele ma le malosi.

O le foliga o le fualaau aina e masani lava o le oval, e laʻititi le faʻaloloa, ae e mafai ona fulafula. O le lanu o paʻu mama e lanumoana, ma se ufiufi mafiafia o le lanu paʻepaʻe. Pe a matua, o le lanu e lanu-uliuli i togitogi gaogao e le masani ai. O le pulupulu e pala, ae o le mea e vaivai. O lona lanu samasama pe samasama-lanu meamata; e le faʻapogisaina le vaega.

O le fua o le fua o le taumafa o le faaiuga o Setema - Oketopa. E le aoga le faanatinati e ai fua - o le umi latou te tautau ai i luga o le laau, o le tele foi lea o le a latou pikiina selu.

E tatau ona maitauina pe a maeʻa le seleseleina o fua o le a faaauau pea ona matuia - latou te ausia le suamalie o le suamalie ma le suamalie meli i le tusa o le vaiaso.

O le tofo o se mea suamalie, suamalie ma se maliega malie. Togi tofo - 4.5 points (e tusa ai ma se tasi o tausimai). I totonu o le pusaaisa, o fualaau aina e lelei ona teuina mo le tolu masina, o lea e maualuga ai latou manaoga i aso malolo o le Tausaga Fou. O pamu e teuina i le malulu mo le ono masina e aunoa ma se faʻaaliga le lelei. O le faamoemoega o le fua o le mea lautele.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o fualaau fou o Bluffrey, o loʻo faʻaaogaina foi e maua ai laʻau sili ona maualuga.

I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o fualaau fou o Bluffrey, o loʻo faʻaaogaina foi e maua ai laʻau sili ona maualuga

Ua maitauina o le eseese o le tagata lava ia, ae o le faateleina o le numera o ovaries e fautuaina e faʻaaoga eletise:

  • Anna Shpet;
  • Opal
  • Stanley
  • O le peresitene;
  • Tiana
  • Faʻamatala;
  • Vaatau
  • Talitonu ma isi.

O fua e sili ona lelei e maua mai e ala i le faʻatoʻaga faʻatasi ai ma ia tagata palota e pei o Stanley, Express, Peresitene.

//asprus.ru/blog/sovremennyj-sortiment-slivy/

Vitio: Aotelega o le fuaina o le Bluefruit Plum Orchard e tolu tausaga

Totoina o le lanu Blueberry

O tulafono mo le totoina o le Blufrey plums e tutusa ma plums o soo se ituaiga. Mo le amataina o fai togalaau, tatou te manatua puupuu ia manatu autu o lenei laasaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. Filifili se aso tulaʻi. E pei ona masani ai, mo le itu i saute, e sili ona lelei le totoina o laau i le tautoulu ina ua maeʻa le pau o lau, ae pe a ma le masina ao le i amata le tau malulu. I le sili atu o le itu i mātū, e sili ona lelei lenei mea i le amataga o le tautotogo aʻo leʻi amataina le tafe o le suavai (aʻo leʻi tupu le gaʻo).
  2. Matou te saunia le lua tulaʻi muamua - a itiiti ifo i le lua i le tolu vaiaso aʻo leʻi tulaʻi. Afai o le totoga e fuafuaina mo le tautotogo, ona sili atu lea ona saunia se pu i le tautoulu. O lona maualuga e tatau ona tusa ma le 0.8 mita le loloto ma tutusa i le lautele. Ina ia faʻatumu le lua, e manaʻomia le palapala faʻapitoa, lea e saunia e ala i le faʻafefiloi i le aofaiga tutusa o le chernozem, humus, peat ma le oneone. E i ai isi filifiliga i le faitalia a le tagata fai togalaau.

    Lotoina o le lua ua tumu i eleele mama

  3. I ni nai itula ao lei totoina, o aʻa o le fatu laau e tatau ona susu i se vaifofo o aʻa e faaosofia ai (Heteroauxin, Kornevin, Zircon, ma isi) ina ia sili atu ona vave ma sili atu ona ola ola maloloina.
  4. Ona tatou totoina lea o le laau e pei ona masani ai - lelei le salalau o aʻa ma toe faapipiiina le eleele palapala i luga o le laulau pe a toe faatumu. I le taimi lava e tasi, matou te mautinoa o le ua o le a iu lava ina foliga mai ua i ai i le maualuga o le palapala poʻo se lua sikimita le maualuga.

    E totoina le laumei i le auala lava e tasi e pei o soo se laau fua

  5. A maeʻa le toe faʻaleleia ma le faʻatulagaina o se liʻo lata ane, faʻapipiʻi le palapala palapala seia oʻo ina tumu atoatoa le pusa faʻava. A maeʻa ona faʻafefiloi le vai, toe faʻafefiloi faʻalua faalua.
  6. Matou te faia muamua le teuteuina o se laau talavou e ala i le faapuupuuina o le taitai tutotonu i le maualuga o le 0.8 - 1.1 m. Afai ei ai lala i luga o le fatu, ona matou vavaeina lea.

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le lanu penisini e matua mataʻutia i le tausiga ma o lenei tausiga e toetoe lava a leai ni suiga eseese. Faʻailoa puupuu ni faʻaaliga o tekinolosi tau faʻatoaga, lea e manaʻomia ona sili atu ona taulai atu:

  • Ona o le le lava o le faapalelaina o le lamala, i vaipanoa laugatasi, e tatau ona sili atu ona faasūsūina le paʻu, ia mautinoa o le palapala i totonu o le poloka poloka e masani ona susu i le loloto o le 30-40 cm. E moni lenei mea i le tautotogo, faapea foi i le tuputupu aʻe ma le fua o fua. . E tasi le masina ae leʻi seleseleina, e faʻamutaina le vai, ma i le taufaʻaiʻu o le autumn, faʻapitoa le vaʻaia o vai-faʻaleleia o vai.

    O le faʻaaogaina o le bluffrey plum e masani ona faʻaaogaina i togalaau faʻapisinisi.

  • A maeʻa ona oʻo i le sefulu o ona tausaga, o le a manaʻomia le teuteu o le matua.
  • E pei ona taʻua i luga, aua neʻi selesele muamua. E tatau ona faia lenei mea i se taimi vave e mafai ai ina ia sili atu le lelei o fua.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: o ituaiga autu ma fofo i le faafitauli

Talu ai ona o le eseese o se mea e faigofie ona maua i faʻamaʻi ma le osofaia o manuʻa, pe a tupu aʻe e mafai ona teena le faʻaaogaina o vailaʻau e aunoa ma se manaoga faapitoa. O le masani masani e puipuia ai:

  • Aoina mai ma le lafoaia o lau paʻu i le tautoulu.
  • I le maeʻa o le toilalo eli loloto le palapala.
  • Tausiga mama (aveeseina o lau, ma mama ma faaleagaina lala).
  • Lamea paepae o ogalaau ma lala skeletal.
  • Faʻatulagaina o fusi tulimanu.
  • Faʻataʻitaʻiga togafitiga faʻatasi ai ma meaola o meaola (filifiliga). E mafai ona faʻaaogaina le pipisi a le Fitosporin-M mo le fufuluina, talu ai o loʻo i ai faʻamaʻi malie ma o ia togafitiga o le a avea ma laei pito i luga. O le gasologa o le gaioiga e lua i le tolu vaiaso. O latou fuainumera e le faʻatulafonoina.

Afai, e ui i lea, o se faʻamaʻi e tupu i soʻo se faʻamaʻi, poʻo se osofaʻiga o manu, o le a tatau ai ona galue i luga o le tulaga, faia ni fua talafeagai, lea o le a tatou le tumau ai.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

O Bluffrey e sili atu le maualuga ma sili atu le taumalulu nai lo Stanley. Bluffrey (tulaga le lelei: faatasi ai ma le faatagaina o le laau, e tele fualaau aina e afaina le tasi i le isi i le matagi ma pala i totonu o faaputuga - e aunoa ma le pulupulu).

Aso Lua, Minsk

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1266&start=1470

Na totoina Blufrey, ona ua ia faitauina uiga o le ituaiga: ola maloloina, ola vave, talafeagai mo laumei, ma isi. Mo le fa tausaga o vao, e le toe totoina. Paranesi wildebeest, ou te faia se pulu.

Nikaaienn, Belgorod Region

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=12897

O le faigata o le taumalulu faʻatusatusa: o le aganuʻu tuai o Hungarian Italia o loʻo i ai le leiloa o le tuputupu aʻe o le tasi le tausaga, faʻafefeteina lemu. Bluefri - i se faatulagaga atoatoa.

Aso Lua

//forum.prihoz.ru/search.php?keywords=web + bluff

O le pulu e tuai, lapoa, maoaʻe, o le maa e lelei lava. O le fua muamua lea - seia oʻo ina maʻi, ou te leʻi taumafai e faʻamago.

tamada

//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-2362-p-3.html

O se ituaiga tele o Blufrey plum e le o lauiloa i le au faifaatoaga i le Rusia, e ui lava e tatau ona gauai. Ona o ona uiga maualuluga ma le le mautonu i le tausiga, e mafai ona fautuaina ma le mautinoa mo le galueaina i totonu o fualaau totino ma i faatoaga faatoaga mo le faaaogaina faapisinisi.