Laʻau

Areca palu - pe faapefea ona tausia se laau

Areca pulu i totonu o le natura natura e tuputupu ae i ni mafanafana mafanafana, masani lava i totonu o le vaomatua. Ae i itulagi o le maualalo o le vevela o le vevela, ua tupu aʻe i tulaga o potu. O laau toto e aumai ai le manaia ma le fou i totonu, o le mea lea e teuina ai i totonu o fale mautotogi, ofisa, fale o faleaoga.

Areca pama - o le a le ituaiga fugalaau

O se laau o le aiga Areca ma le aiga o Paro e tuputupu ae i tulaga masani i vaomatua o vaomatua. O le vaega o lona tuputupu ae o le Malay ma Solomona Solomona.

O le tausiga o le isca e tele ni faʻaaliga.

Faʻamatalaga puupuu pe faʻapefea ona foliga

Areca Palm po o Areca o se laau umi, lea e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona maua mai le 40 cm i le 10 mita le maualuga. O laupepa e faʻaloloa ma faʻatulaga i ni paga i luga o le tele o le pito i lalo.

Faʻalogo lelei! Areca laʻau o loʻo i ai ni mea e tutupu mai, o lona uiga o fualaau aina e tupu mai.

O ituaiga autu o Areca Palm

Paʻu paleni chrysalidocarpus - tausiga ile fale

E ui lava i le tele ituaiga ituaiga o isca (Areka) i le natura, ae na o ni nai ituaiga o laau e ola i le fale.

Areca triandra (Areca triandra)

Triandra poʻo Trehtychinkovy ituaiga i le natura natura e tupu i East Asia. O le laau e iai ona fausaga e lua-fausaga ma e oʻo atu i le maualuga o le 3-4 m. O loʻo i ai i luga o paranesi o loʻo i ai maʻila sikuea o le areca. O pusa lauusiusi saʻo e le punou i le foliga o se arc, pei o isi togi. Fualaau aina e le sili atu i le 3 cm le umi.

Areca catechu (Areca catechu), po o le palm betel

O lenei ituaiga meaola e lauiloa foi e le isi igoa - Peteli pama. I tulaga leaga, e tupu tele le aganuu i Malay Islands ma le teritori o Initia. O le ogalaau mafiafia ma le umi e le sili atu i le 10 cm, ma o le maualuga o le vao e mafai ona oʻo i le 5 m.

O lau o le cirrus o Catechu areca e fausiaina i foliga o le arc ma tautau i lalo agai i lalo. O le laʻau e tutusa lelei lava ma o loʻo i luga o laʻau. I luga o le sinuses pito i lalo, o lapopoa samasama lapopoa ua faia i foliga o panicles, i le nofoaga lea e foliga mai e 5-centimita fua ma fatu e le pine ae aliali mai.

Yellow Areca (Areca lutescens)

I le siosiomaga masani, o lenei ituaiga o isca e maua i Malaysia. Mumu, ae umi tele, o lona sooga e ufiufi i fua tutusa. O lanu lanumeamata lanumeamata laititi e faʻafefeteina i le arc ma e 40 cm le umi, ma o le lautele e na o le 3 cm.

Areca tausi i le fale

Ona o le tele ma le vevela o le alofa o le laau, o loʻo manaʻomia ai tausiga faʻaeteete. O gaioiga e faigofie ona faʻatinoina, ae e tatau ona faia i taimi uma ma ia tusa ai ma tulaga maʻoti.

Malamalama ma le vevela

Areca pama - tausiga o le fale ma le faʻaleleia

O le mea taua i le tausiga o le pama isca i le fale o le usitaia lea o se faigamalo ma le malamalama.

E manaomia e le togavao le uila e sili ona umi i le aso, ae aunoa ma se umi umi i le susulu o le la. O le mea lea, o le ipu e tulei ese mai le pupuni i le taumafanafana, ma i le taumalulu, e ese mai ai, ua tuleia i le faamalama.

O le fugalaau Areca e mafai ona faʻapaleina le vevela i le 60 ° C, ae o le faʻaitiitia o le vevela e matua afaina ai lona soifua maloloina. Ua i ai nei i le 0 ° C o le laau e amata ona liu samasama ma mamago. O se pusa e iai le pama e tatau ona teuina i totonu o se potu e iai le vevela ole 30 i le 35 ° C.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

O le pama e le mafai ona faʻafefeteina le susu o le eleele. E tatau ona faʻafeinu pe a faʻamago le pito i luga ole palapala ile 2-5 cm le loloto. O le faʻaaogaina o vai tapuni mo le faʻatinoina o lenei faiga e matua le taliaina. E sili le tuʻuina atu mo le 4-5 itula i totonu o se fagu lautele.

Taua! 2 itula pe a uma le faʻamaʻa, e tatau ona faʻafefe le tele o le vai na faʻaputuina i totonu o le apa.

E lagona e Areca le masani i le potu masani o le vevela taumafanafana. Ae ui i lea, i le taumalulu, o le mafanafana o le potu e tafe le ea, o lea e tatau ai ona e faʻalauteleina lau faailoilo. A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia lou suʻeina o le vao i vai mama i aso uma.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

E tatau ona fafaga fafie ma masani. E faia lenei mea mai ia Mati e oo atu i le Setema lua faalua i le masina. E sili atu ona lelei le faʻatau mai o faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa e faʻapitoa mo pama. I le taimi o le fugalaau, e tatau ona vavae ese le faʻamalosiina i sauniuniga o le eletise.

Faʻalogo lelei! I le faʻaopoopoga i le afifiina o aʻa, ia le itiiti ifo i le tasi i le 2 masina e te manaʻomia e fafagaina ai pito i luga o le togavao e ala i le pulupuluina i se vaega o le faʻamalo.

O le tuufaatasiga o le eleele i totonu o le ulo e tatau ona faapenei:

  • humus po o le faapalaga;
  • eleele palapala mama;
  • perlite poʻo le oneone oneone.

Talu ai ona e le mafai e le laau ona faapaleni le susulu tele, e tatau ai ona taatia se alavai i le pito i lalo o le tane.

Fugalaau Taligalaau

O le tele o le koneteina e faalagolago i le matua o le laau. I le avea ai o se tulafono, i le lima tausaga muamua o le gaosiga, latou te faʻaaluina uma vaipuna, filifili se potopotoga tele nai lo le muamua. O le laau ei ai lona pale maualuga ma faʻalauteleina, o lea la e tatau ona filifilia le maualuga ma maualuga. Ae ui i lea, o se ipu tele tele e le talafeagai mo se tamai laau, o le fugalaau o le a le tupu i totonu ona o le leai o meaʻai.

Tausia le laʻau

O le teuteuina o le pama e taoto i ona laʻau mataʻina, o lea e tatau ai ona siakiina i taimi uma. Faʻatasi i le vaiaso ona e fufuluina i latou i solo susu mai le efuefu ma pamu mai le fagu moli. O Rotten, lanu samasama ma mamago e tatau ona aveeseina.

Vaevaega o le vao vao o le laau

Faʻasologa o le faʻaleleia o Paʻu

Areca e mafai ona faʻaleleia e fatu ma vaevaega o le vao. O le auala aupito sili ona vave ma sili ona lauiloa o le vavaeeseina o le togavao ma aʻa, ae o lenei auala e na o ogalaau matutua lava e faia.

Fatuina o fatu

Rose Freesia (Friesia) - pe faʻapefea ona tausia se vailaʻau eseese

Aʻo lei totoina, o loʻo totogo le mea totō mo le tusa ma le 20 minute i totonu o se vaifofo ma le faʻamaʻi pipisi. O fatu o Areca e totoina i totonu o se atigipusa ma se meaʻai ma faʻafefete. Mai luga, e tatau ona ufiufiina i se ata tifaga e fatu ai se aʻafiaga o le kiona. O le koneteina o loʻo totoe i se potu pogisa ae e mafanafana.

Taua! I taimi taʻitasi, e fautuaina e faʻamalo le totogo ma fufulu palapala palapala.

I le vaevaeina o se togavao

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vaomatua o loʻo faia i lalo:

  1. Ave ese le vao mai le ulo ma vaeluaina i se manoa malosi i ni vaega.
  2. Faʻapipiʻi loa i vavae eseese.
  3. Moisturize le palapala ma tuu ia koneteina i se mafanafana ma puipuia mai le la susulu.

Areca Diseases

<

Maʻi ma meaʻai

Talu ai ona o le malolo o le susu, o le pama e masani lava ona maʻi i le tele o faʻamaʻi pipisi. I le aʻa, e afu ai le togavao ma amataina ai le pogisa i luga o laulaau. E masani lava ona o le le lava o minerale i totonu o le eleele, ua amata ai ona mou le laau, ma o ona laititi e laiti. Ona o le faaumiumi o le faʻaalia i le la, o le afi o le a faʻaalia foi i luga.

Meaola taatele o pama:

  • Mealy mealybugs - latou faʻasaʻo mai le paʻu paʻepaʻe luga o lau, lea e amata ona faʻapogisa ma faʻaumatia vaega o le vao.
  • Scaffolds - o loʻo i luga o lapisi laʻau ma suʻe a latou suavai.
  • Whiteflies - e tutusa ma moti papaʻe papaʻe, o loʻo i tua o le laʻau ma faʻamalosi lona faʻamago ma le mimilo.
  • Umi o le vavave - lalaga se 'upega faʻanoanoa. Faʻaalia ona o le ea malulu, suʻe sua mai le vao, mafua ai ona faʻagogo ma taofia le tuputupu ae.

E faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa e faʻafefete ai iniseti parasite - o iniseti, o Actellik, Fitoverm ma Aktara e sili ona aoga.

O se tasi o ituaiga o laau pama sili ona teuteu ma matagofie o isca, tausiga i fale ia e aofia ai ma nisi taualumaga. O mea e tutupu e faigofie, ma amata tagata fai togalaau ona taulimaina.