Aseta

Tausia ma le filifilia o laau toto

I totonu o se fale tumaoti poʻo i totonu o le atunuʻu, e toʻatele e fausia ni vaʻa. Ioe, i lenei tulaga e le mafai ona e faia e aunoa ma ni aganuu o le a avea ma matagofie matagofie o le fale. I totonu o lenei tusiga o le a tatou faʻamatalaina po o fea mea totino vai e sili atu ona talafeagai mo vaituloto ma isi vai, pe faapefea ona totoina ma tausia lelei.

Le matafaioi a laau i totonu o le vaituloto

E le masalomia, o aganuu e ola ae i totonu o le vaituloto, ia sili atu ona matagofie, muamua ma ola.

E taua! Pe a faʻapipiʻi se vaʻai o loʻo iai i totonu o se vanu, e taua tele le totō o laau i tafatafa o le nofoaga ina ia mafai ona taofia le ulufale mai o le suavai ma le timu i totonu o le vaituloto.
O ituaiga ituaiga eseese ma ituaiga eseese e mafai ai e oe ona fatuina se laufanua matagofie o le a le sili atu le leaga nai lo le vaituloto. E ui i lea, e ese mai i le galuega teuteu, aganuu faʻaleaganuʻu faia isi galuega taua, e aofia ai:

  • aua le faatagaina vaega o meaʻai paleni ma fugalaʻau e alu i totonu o le vaituloto;
  • saturate le vai i le okesene i le ao;
  • faia se ata lafoai i luga o le vai, lea e fesoasoani e puipuia le tele o le vevela o vai i le taumafanafana;
  • auai i le atinaʻeina o fuainumera o siama aoga;
  • faaitiitia le aofaiga o le palapala i totonu o le vai.
Afai e te manaʻo i le vaituloto ina ia mama i taimi uma, ia avea ma teuteuga o lau 'upega tafaʻilagi, e tatau lava ona i ai ni vaʻaiga faapitoa i totonu.

E faʻapefea ona filifili le aganuu saʻo mo le vaituloto?

E masani lava o ituaiga uma o aganuʻu vai e talafeagai mo le tuputupu ae i le natura ma le natura. Mafaufau pe oa ituaiga o laau e mafai ona faʻaaogaina mo le faatanoa i totonu o le atunuʻu.

Suavai

O lenei kulupu e ese mai isi laau totino o loʻo i luga ole vai. I lenei tulaga, o le aʻa e faʻapipiʻi i le palapala. O lenei ituaiga o vao e avea ma puipuiga mo le vai ma le mafiafia mai le vevela., e faʻaaogaina ai meaola, lea e puipuia ai le faagasologa o le "tupu" o le vai. Latou te ola vave, o lea e matua taua ai le tausia ma le faaeteete ma i le taimi: ia tipiina i taimi uma ma aveese ni laau e le talafeagai. Afai e te faʻaaogaina mo le faʻatupulaia o ato faʻavae faapitoa, e mafai ona e maua se lelei lelei.

Tele vai

O nei laau toto ei ai aʻa i luga o le palapala. O laʻau o loʻo i luga o le vai, i luga o latou o fugalaau matagofie. O nisi vaega o vaituloto loloto e fesoasoani e faamama le vai. O le leai o ia ituaiga togalaau e mafai ona mafua ai le toe faʻaleleia o le algae ma le siama. I totonu o le loloto e aofia ai le fuga vine, lili vai, lanu samasama, vodokras, leketi.

Breederwater

O aganuu lata ane i le vai e sili ona lauiloa. Latou te felagolagomaʻi lelei i le vai ma le talafatai.

E te iloa? O fatu o lili vai e fetaui lelei mo le taumafa a tagata: i le falaiina, fagu inu, o le tofo e pei o le kofe.
O le faia o se vaaiga matagofie, e masani ona faʻaaogaina laau o le cereal, o le fugalaau launiu ma le iris, o le vai taʻele, o le eleele ma le valerian o le a foliga lelei foi. O le faʻaleleia o le vaituloto o le a faʻaopopoina ai le meaʻai.

O le sone tuaoi e tu lata ane i le talafatai. O laau toto e ola i lenei vaega e mafai ona avea o se pa puipui e faasaga i le suavai mai fafo i totonu o le faatanoa. E matua tupu lelei iinei: talimalo, malo, malan, astilba, rhubarb, primrose.

Marshlands

O lenei ituaiga laau toto e matua le lelei, o lea e mafai ai ona totō uma i le la ma le paolo. O se vaega tāua i le tausiga o mea totō e faʻaaogaina, o se nofoaga masani, ao latou tutupu vave vave ma mafai ona faʻaleagaina le foliga matagofie o le vai. E mafai ona e totoina laau faapena mo le vaituloto i le atunuu: Magellan sosolo, masima lapisi, Marsh galo ia te au-ae le o.

Oxygenators

Atonu o nei mea atonu e sili ona aoga mai le itu o le laufanua, o loʻo faʻamaonia e le tele o le aganuu o loʻo i lalo o le vai, ma o ona fugalaau e tele i luga o le fogaeleele. Oxygenators e puipuia ai le filogia o le vai, o meaai ma totoga o eleele mo nisi ituaiga o iʻa.

Tulafono faʻavae

E faalagolago i le ituaiga o laau, e tele auala e toto ai. Manatunatu ia i latou taʻitasi.

I nofoaga tatala

Le faia o se mea e latalata i le natura faalenatura, o le totoina o laau toto o loʻo faia i le palapala o vai. I luga o le nofoaga na muai filifilia, e tatau ona e tuʻuina atu le 20-30 cm o le masini. Mai i luga, e tatau ona ufiufi ai i se fasi manifinifi o iliili, lea o le a puipuia ai le mea mai luga mai luga i le taimi o le faatumuina o le vai i le vai.

E taua! E tatau ona totoina totō laau i luga o le vevela ma faʻaleleia vai (pe a ma le 10 aso). A leai o aganuu o le a le mauaa ma o le a vave ona oti.
Afai e te le manaʻo e faʻatumu atoa le vaʻa ma le eleele, e mafai ona e faia ni atigi eleele ma taoto se vaega o meaʻai. O le lua sikuea sikuea ma le loloto o le 40 cm e lava mo le faʻalauteleina o lili vai. O le aoga tele o le faʻaogaina o lua o le tafe o loʻo fesoʻotaʻi ma le faiga o le aveeseina o lala laau e le manaʻomia ma vaega o le rhizome - i se vaega faatapulaa e sili atu ona faigofie ona fai nai lo le tatalaina o laʻau ua lalagaina atoa i lalo o le vaituloto.

I totonu o koneteina

O pusa tioata, faʻapea foʻi ma fagu laiti, e tolu ni faafitauli ogaoga: leai se mautu, le lava o meaʻai ma le faʻasaina o le atinaʻe masani o mea totō. A totoina laau totō i se atigipusa, e tatau ona faʻamautuina le mautu. Mo na aganuu, lautele ae le tele ni koneteina e lelei. Ina ia faʻaleleia le mautu, e mafai ona e faʻamalosiina le gafatia o maa o loʻo i luga o le fogaeleele i totonu o se ulo. E mafai foi ona e faʻaaogaina paluga mamafa ile pito i lalo o le tane.

Afai e fuafua le tulaʻi i le sone o le sami, e mafai ona faʻapipiʻi le fagu i le matafaga. Vavave vave ona gaosi laau toto mai le meaʻai, o lea e tatau ai ona e fafagaina e le aunoa. E fautuaina foi le faia o se pu i le pito i lalo, lea o le a faafaigofieina ai le inu o vai. Ae, o le mea e leaga ai, e ala mai ia i latou ona mafai ona ulu atu aʻa i totonu o le faatanoa lava ia. O le faʻalaʻeleina i totonu o pusa e tele naua mea faʻalavelave, pe afai e mafai, e tatau ona e tuʻuina atu.

Totonu o le vai

O lenei metotia o le totoina e aofia ai le faatofuina o laau i totonu o se vaituloto. O le aʻa, laulaʻau ma fatuga o le a tumau pea i totonu o le vai ma e saoloto e lele. O le mea e leaga ai, o aganuu e feoti pe a faʻaitiitia le vevela o le vai ma le ea, o lea ao leʻi amataina le malulu malulu e tatau ona aveeseina mai le vaʻa, ma i le oʻo mai o le tautotogo, e tatau ona toe totoina.

Fautuaga tausi tausiga lautele

Suavai vai mo le vaituloto e manaomia le tausiga. O le i ai o se fale e faʻamamaina ai, e sili atu ona faigofie ile tausia o se vaʻa vailaʻau - i lenei tulaga, e aoga le vavae ese o vine tele, aʻa ma algae i taimi uma. Afai e te filifili e faʻavasega se vaʻa vailaau i luga o le 'upega tafaʻilagi, matou te fautuaina e te amanaʻia fautuaga nei:

  • I totonu o le vaituloto, lea ei ai lona laʻitiiti, e foliga mai o le "fuga" ma le ao.

E te iloa? O le lotus o se tasi lea o nai laau e mafai ona tupu mo le sili atu i le 1000 tausaga ma e mafai ona toe faʻafouina pe a maeʻa se malologa umi.

  • Ina ia aveese togalaau e le talafeagai mai luga, o le a faia ai se upega, rake, poʻo ni mea faʻapitoa faapitoa. E mafai foi ona e tipi fasi lau ua oti ma isi laau totoa ma seleulu e i ai le manoa umi telescopic.
  • Faatasi ai ma le oʻo mai o le malulu, e tatau ona e tipi ese mai fualaau fafaga ma tuu i totonu o se fagu seia oʻo i le tautotogo. Afai e le maua e le laau le malosi o le kulimi, e tatau ona siitia i se tulaga sili atu le mafanafana, mafanafana mo le taumalulu.
  • I le tausiga e tatau ona ave faʻatasi le taʻavale. E tatau foi ona tipi ese fugalaau ua uma ona mate.
Faatasi ai ma le tausiga masani o le vaʻa, o le a leai ni faʻafitauli i lona tausiga, ae e mafai ona e fiafia i taimi uma i le matagofie o laufanua vai i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Vaega o le mamanu o faatanoa

Ina ia mafai ona faʻaaogaina se vai matagofie, e taua le mulimuli i nisi o fautuaga. Mafaufau pe faʻapefea ma po o le a le mea e sili ona lelei e tuʻuina atu ai vaitaʻai o ituaiga eseese.

Tele

Afai e te filifili e faʻapala se vaʻa tele i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e mulimulitai i tulafono faʻapitoa:

  • Muamua e tatau ona e faia se galuega faatino. O se vaega tetele o le a fausia ai se uluai fatu ma matagofie matagofie.
  • O vaitaele, o lona loloto e sili atu ma le 1 m, ei ai se gaioioti mautu, faʻatusatusa i vaituloto papaʻu. E ui i le telē, o le tausia o se tele o vai e sili atu ona faigofie.
  • Afai ei ai lau tele o teritori e te tuʻuina atu, e mafai ona e faʻaaoga boxwood, ephedra ma rhododendrons e fatu ai le talaaga.
  • O Badan, lysikhitron ma le malie o le a foliga vavalalata i autafa o le tele o vai.
  • I totonu o le vaituloto, o motu laiti e siʻosiʻomaga e vaomago vao e foliga manaia.
  • I luga o le vai e mafai ona tuʻuina i ai ni naifi ma lotoa.

I totonu o se vaituloto tele, o se aganuu e pei o le sua o Pala o le a malosi ona aʻa. I le faaopoopo atu i foliga matagofie, e fua tele, talafeagai mo le faʻaaogaina.

Tamaiti laiti

O le i ai o sina vai vai e suia ai lau 'upega tafaʻilagi. O se tamai vai vai e mafai ona i ai i le fale i meaola ola e pei o tigon, gutu ma le vai.

E taua! I le taunuu mai o le tautotogo, e taua tele le suia a itiiti ifo ma le tasi le fa o le vai i totonu o le faatanoa ina ia mafai ona maua ai laau ma iʻa ma se siosiomaga lelei mo atinae masani.

A filifilia se fua mo le totoina i se tamai vai, e taua le gauai atu i lona fua o le tuputupu ae. Vavave vave ona ufiufi luga o le vai e mafai ona liua se tino manaia o le vai i totonu o se galu.

Filifili laau e fetolofi i le pito i luga ma laulaau laititi. O vai lelei i le vai, o le lili vai teuteu. I luga o le matafaga, e mafai ona e totoina ni vaega ninii masani, o se mea masani masani, se galo-e le o se masima ma se vaitafe. Afai e te fiafia i aganuu maualuluga, bamboo, sedge, o le a faia e le mafaufau.

Geometric

Vaʻaia geometric e foliga lelei i fale masani. O le foliga o se vaʻa vailaʻau e mafai ona ese: sikuea, faitofa, lapotopoto. O puipui maualuga e masani lava ona fausia faataamilo ai. Mo sea ituaiga fausaga e tatau ona e filifilia se aganuu o le a faamamafaina ai lona geometry. Mo le teuteuina o laupapawoodwood teuteu talafeagai, susulu faamalu, ivy. E mafai ona e teuteuina le pito i luga o le vai ma le lotoa, lili vai. I luga o le matafaga o le a foliga mai e matagofie laʻau ma aoauli.

Faletupe

I le avea ai o se tulafono, o le tele o ia ituaiga vai e le tele tele. E fautuaina le totoina o le sili atu i le tolu ituaiga laau toto laiti. Sedge, iris ma le ulu ulu o le a foliga maualuga i luga o se maualuga maualuga. I le tulaga maualalo, e sili atu le lelei o le faʻaleleia o se faʻalavelave, sela ma le sabelnik. I le ogatotonu e mafai ona e tuʻuina se pistia poʻo se teuga teuteu.

Brooks

Mo le fausiaina o le auala e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o maʻa ma maa. I totonu o laau toto, e tatau ona e filifilia ituaiga o lapoʻa: meaʻai teuteu, arasi, willow French. I luga o le matafaga, e mafai ona e vaʻaia ia tagata o loʻo i luga o le matafaga, vaʻaia irises, hvoyniki. I totonu o vaitafe e mafai ona e tupu aʻe algae.

E te iloa? O Lemna o se tasi o laau toto e faʻamavaeina ai faʻamaumauga uma: e tusa ma le 33,000 laulaau e mafai ona sau mai le 1 lau i le 30 aso

Ina ia fatuina se vaitafe e tatau ona e filifilia se nofoaga ma se malifa. I luga o faletupe o le a foliga matagofie laau vao. E fautuaina le tuʻuina o se gagalo galo-ia te aʻu-leai, faʻafefe faʻafefe i luga o le vai. I le pito i lalo o le vaitafe, o le ae manaomia le fausiaina o se atigipusa vai e tafe ai le vai.

E ala i le fausiaina i luga o le nofoaga o se atigi fausaga ma le nofoia o ona laau e tatau ona matua taua. Ae peitai, o le taunuuga o le a aoga, ma e mafai ona e fiafia i le maaleale matagofie o lau lava vai vai.