Fua o le gaosiga

O le olaga fou o se aganiu masani: pe faʻafefea ona faʻapipiʻi se laau i totonu o se isi ipu?

O le karaniki o se tasi lea o togalaau e sili ona lelei le totoina. E teuteu ai pupuni faamalama i totonu o fale, faapea foi ma togalaau ma moega mo fugalaau. E toatele le au faifaatoʻaga e fiafia i le geranium mo ona lalelei matagofie ma le faamaloloina o meatotino.

Pe a tuputupu ae geraniums, e taua le manatua e sili ona fiafia i le tau vevela nai lo le sili atu o le susu. O le isi, o le a tatou talanoa e uiga i uiga o le tausiga o lenei laau, e aofia ai: o le a le mea e tatau ona i ai le palapala ma le ulo, o tulafono mo le suia ma le faapaina o pale.

Tausia mea

Ma le tausiga lelei, o le geranium i totonu e mafai ona fuga ma liliu lauusiusi mo le 10-12 tausaga. O le fesili e tulaʻi mai: o le a le tele e tatau ona totoina? E faʻalagolago i le malosi o le fuga ma le fua o le fausia o le lanu meamata. Afai e vave ona tupu le fuga, e tatau ona faia le faʻaopoopoga i le tausaga, sili atu i le tautotogo.

O le mea autu e le o le faʻagaloina e uiga i laei ma tulaga o le vevela o le garanium content. Faʻateleina le fugalaau fugalaau, e mafai ona faia faʻasolosolo tasi i le 2 tausaga.

E tele auala e iloa ai pe mafai ona totoina se laau:

  1. I foliga vaaia - e tusa lava pe faʻapitoa le tausiga ma le faʻaofuina o le fugalaau ma e le fuga.
  2. I luga o le eleele, lea e oʻo lava i le tele o vaiinu e vave ona pala.
  3. E tusa ai ma aʻa. O nisi taimi e tupu ai aʻa e mafai ona oso mai fafo o pu i totonu o le ulo.

Afai o le tasi o nei faailoga sa maitauina, o lona uiga e sili atu le lelei i le gaosiga o le geranium. E mafai ona faia lenei mea i soo se taimi o le tausaga. Ae peitai e le tatau ona faʻalavelaveina le laau i le taumalulu, i le taimi o fugālaau.

E fia le tele?

E mafai ona ola le kerani i ipu e eseese lapopoa, ae i le taimi o le totoina muamua, e sili atu le totoina i totonu o se pusa laititi. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, o aʻa o se fugalaau e le taliaina se avanoa lautele. I lenei tulaga, atonu o le a le totogo le laau pe oti foʻi.

E mafai ona e totoina se faʻaopoopoga talavou i totonu o se tamai fagu, ma i le tausaga mulimuli ane faʻapipiʻiina i totonu o se fagu tele.

Laʻau gafatia mo totonu o laau

O se ipu e tusa ma le 15 cm le umi ma le maualuga pe a ma le 15 cm e talafeagai mo se fugalaau laitiiti. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le fugalaau e tatau ona faateleina ma le tele o le ulo ile 1.5-2 cm.

O le mea e manaʻomia mo le ulo o le i ai o pupuvai faʻavaivai i totonu, lea o le a avea o se alavai mo le tele o vai. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faia i le mea e leʻi faʻaaogaina, e ui lava o se ipu e manaʻomia ai le faʻafefe masani.

Faʻalogo lelei! O le lapoa o le fagu mo le suia o geraniums e tatau ona 3-5 cm le sili atu nai lo le maualuga o le aʻa i le eleele.

O le a le oneone e tatau ona i ai?

Se fesili taua - i le a le palapala e toto ai se fugalaau i le fale? O le eleele mo le totoina o geraniums e tatau ona lafoaia ma lelei le faaleagaina i fugalaisa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea faapitoa e aofia ai le perlite, vermiculite ma le oneone oneone e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai se laau e faʻaaoga ai ni meaʻai. E le gata i lea, ae le o le oneone, e mafai ona e faʻaopopo le peʻa poʻo le humus.

Faʻapitoa foi mo le totoina o geranium talafeagai lelei pito i luga, e maua mai lalo o togalaau vao poʻo laau. E toatele faʻaaoga eleele eleʻele e talafeagai lelei mo laau teuteu. O faʻatulagaga faʻapitoa mo le totoina o se fugalaau e mafai ona faʻatauina i faleoloa fugalaau; pe a faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le mea moni e aofia ai le peat.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi i se isi eleele?

E tatau ona manatua le mea moni o le geranium e manaʻomia le malamalama mo le 5-6 itula i le aso. O le mea lea, ao lei totoina laau e manaʻomia ona filifili le nofoaga saʻo mo lona nofoaga.

A o lei totoina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa aʻa. Lulu na o latou i le i ai o le mamanu, iniseti poʻo le pala. Afai e leai se mea faapena e maua, ona tatau ai lea ona siʻitia le geranium ma le paʻu eleele.

E pei ona taʻua i luga, kesi tilani e tatau ona faʻapipiʻiina ni pu faʻavaivai, aua e le fiafia le laau i le susu o eleele. A o lei totoina, e tatau ona fufulu lelei le fagu ma fufuluina i se vaivaiga vaivai o le potassium ia vave ona faaleagaina le siama.

Faʻaleleia e tipi

O le tatuina o laau o se tasi lea o auala sili ona faigofie ma sili ona vave e maua ai geraniums talavou. E le gata i lea, o le aoga o lenei auala o le mafai ona e iloa mamao le mea tonu o le a ola ai le laau, o le lanu o ona gaʻo ma le faʻaogaina o le faʻatoʻaga. E iloagofie ai lenei auala mai le totoina o fatu e faʻaaoga ai fatu. O lenei metotia o le toe gaosia o le geranium e sili ona lelei i le amataga o le tautotogo.

E mafai ona e tipiina le geranium i auala e 2 - i totonu o se pusa i vai poʻo le eleele.

Afai ua tonu e faʻaaoga le metotia muamua, muamua, muamua lava, e tatau ona tuueseese le faagasologa mai le matua matua ma tuu i se fagu vai. A maeʻa ona faʻatali mo aʻa, e mafai ona e tuʻuina i totonu o le ulo. O se tasi o faʻailoga o lenei metotia, o le aʻafiaga o le liliuina o laau toto e tupu pe a oʻo mai aʻa ma vai.

I le metotia lona lua, e mafai ona faʻapipiʻi saʻo ia tipi ile eleele. E tatau ona piki ni pusa (faʻataʻitaʻiga, ipu palasitika), fai ni pu i le pito i lalo, ona sasaa lea o le alavai ma le eleele i totonu. O le fana e tatau ona tuʻu i totonu o le palapala, faʻafefe ma faʻafeinu.

Fautuaga. A uma ona toto le atigi pusa i le tipi e tatau ona tuu i se nofoaga pogisa ma mafanafana, ma faatalitali mo aʻa e aliali mai. Latou te le manaʻomia se faʻaleleia atili poʻo se tausiga.

Totoga popole

Afai e maua le geranium lata mai nei, e le o se mafuaaga lea mo le vave totoina. I le uma, na ia mafatia i suiga o le vevela, suia lona nofoaga, iloa se ituaiga "popolega", ma muamua lava ona tatau ona ia maua se taimi e fetuunai ai i le siosiomaga i fafo. E masani lava, o le fetuunaiga o le laau e tele ni vaiaso.

Afai e manaʻomia lou suʻeina o le geranium, e manaʻomia le mafaufau i ni mea taua:

  • o le ipu mo le totoina o laau e tatau ona laʻititi laitiiti nai lo le muamua;
  • o le eleele mo le toe gaosia e tatau ona filifili fou;
  • aʻo leʻi tuʻuina atu le laau i se koneteina fou, e tatau ona faʻamamaina le palapala;
  • pe a sasaa le eleele i totonu o le ulo, e te le tau faʻafefeina.

E tatau foi ona manatuaina pe afai e fuga mai le geranium i le taimi e faatau ai, ona mafai ai lea ona faia le faagasologa o le suʻeina e tatau ona faʻatali mo fugalaau e paʻu ese.

O le a le mea e tatau ona sailia?

A uma ona totō le laau, e tatau ona mataʻituina lau laʻau. Afai latou te amata ona lanu samasama, e tatau ona vave aveeseina. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e puipuia ai le foliga mai o le pulupulu i luga o le fatu o geraniums.

E ese le matagofie o le fugalaau?

Ona o ona foliga teuteu, o le geranium ua faateleina le filifilia e le gata o se totoga fale, ae ia teuteuina foi se fale i totonu. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tele o tausiga, o le a fiafia i lona lalelei ma lona matagofie.

A maeʻa foliga o laulaau e mafai ona e "togi" le laau. O lenei mea e mafai ai ona ola le geranium i itu, ae le o le maualuga. O laʻau i le taimi e tasi o le a sili atu le mamafa nai lo le leai o se pine.

E taua! I le taimi e le mafai ai ona fesuisuiai le ipu o le geranium fufulu, a faʻapea o le fugalaau atonu e taofi.

Faʻafefiloi lanu eseese i totonu o le tasi ipu

E mafai ona totoina i totonu o le tasi ipu o ituaiga lanu eseese? Ioe, pe a totoina geranium i le tasi ma le isi, ma e sili ona lelei le totoina o se faʻafefiloi o vine. Ae e taua le amanaia o le alualu i luma ma fuafua muamua le avanoa mo nisi aʻa.

E tatau ona tui i latou i le taimi mo le laau i le raskustilsya. E tatau ona manatuaina o le taunuuga o lea togavao e le mafai ona ausia i taimi uma ou manaʻoga.

E faʻapefea ona tausia pe a tulaʻi?

Geranium - o se laau e le lelei, ma O se tasi o manaʻoga autu pe a tulaʻi atu o le puleaina o le vevela ma malamalama lelei.

  1. I le taumalulu, o le le lava o le susulu o le la e mafai ona toe faʻaleleia i moli susulu. Ma i le geranium o le taumafanafana o le a maua ai se fuainumera tele o tiiti o le itu, lea o le a maua ai le tele o furanuga i le tausaga a sau.
  2. E tatau foi ona e manatua o le masani ona inu e mafai ona afaina ai le laau.
  3. O se tasi o tulaga sili ona taua mo le alualu i luma alualu i luma ma le fugalaau o le i ai lea o alavai i totonu o se ulo.
  4. Aua nei faatagaina le tele o le gaosi i totonu o le palapala o le laau, e taua le matauina o le masani i le pito i luga. I le sili atu o le eleele faʻamaʻaina o le a maua ai le tele o lapisi lanu meamata ma mea matagofie.

E oo lava i se tagata e le masani ai tagata fai fualaau aina ma le tagata e fiafia i le fale o le a mafai ona toto geranium i le fale. E le gata i lea, o lenei fugalaau e le manaʻomia ai se sootaga faapitoa ia te ia lava, o le mea autu e le o le viliina, ona tupu ai lea e pei ona manaʻomia.