Fualaau aina

Lavea ma le maloloina le pakesa pasili: ituaiga, faʻatoʻaga, tausiga, seleseleina ma sili atu

O le pasisa vaovao o se laau vevela, lea e leva ona talisapaia e le faifaatoaga lo latou le lelei ma meatotino aoga. O mea e aofia ai le vaitamini C pasili i luma o lemoni, ma le vaitamini A e sili atu i lotiti.

O le tusiga o loʻo taʻu mai ai le tausiga ma le totoina o fualaau faisua mai fatu i luga o le windowsill, i le malae vaʻai poʻo le fale lauʻeleʻele, ma tuʻuina atu foi faʻamatalaga o ituaiga: Sugar, Tuʻu, Final ma isi. E le gata i lea, o le ae iloa pe faʻapefea ona selesele ma faʻasao le fua, ma o faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona puipuia le totoina o le pasili.

Eseesega o togafiti mai ituaiga laulaau

O le pā pasia e maua ai le seleselega mo le tausaga lona luaI le vaitau muamua, latou te 'ai i laʻau manogi. Ina ia aua nei e le fiafia i le iuga, filifili le ituaiga o laau e sili ona talafeagai mo le talosaga ua filifilia.

E faʻapefea ona filifili se togi?

O ituaiga meaʻai eseese ma aʻa tetele e talafeagai mo le umi o le teuina, ma le vave pasili ma se aʻa puupuu pupuu e lelei mo le faʻamago. Uiga o ituaiga:

Igoa tulagaVaitau o le matuaVaega o aʻaTalosaga
SugaUluai 95-100 aso
  • Lumi e oo i le 30 cm.
  • Lanu paʻepaʻe ma sinasina.
  • Toa tele.
Sala ma faʻafefe.
Fualaau ainaVaitaimi i le vaitau 130 aso
  • Length 20 cm.
  • Pauna 100 g
  • Lelei lelei.
  • Fuamoa fou.
  • Canning.
  • Teu mea e teu ai.
BerlinLate 150 aso
  • Lumi e oʻo atu i le 20 cm.
  • O le diamita e tusa ma le 4 cm.
  • Pulp sugar.
  • Fuamoa fou.
  • Toto
  • Canning.
MaroonLate mo le 135 aso
  • Luga e oʻo atu i le 35 cm.
  • Pauna 170 g
  • Luga manogi.
  • Sala ma faʻafefe.
  • Teuina
FinaleVaitaimi i le vaitau 130 aso
  • O le umi e 25 cm.
  • Masima e oo i le 190 g
  • Lelei lelei.
  • Uma.
  • Toto
  • Taofia.
AlbaOgatotonu-vaitau 120 aso
  • Lumi e oo i le 25 cm.
  • Pauna 120 g
  • E le paʻu le lanu.
  • Uma.
  • Faʻailogaina ma teuina.

Parsley varieties Sugar lautele e faasalalauina ma manumalo i le alofa faapitoa o tagata nonofo i le taumafanafana ona o ona foliga. Ana meatotino:

  • lē faʻaleagaina;
  • amataga;
  • tetee i le maualalo o le vevela;
  • suamalie, mafiafia aʻa pipi;
  • e le solomuli;
  • greens ma le maualuga o le tofo;
  • le avanoa e ola ai i le togalaau, i luga o le windowsill o le fale.

O le ituaiga na totoina i le 1950, ma i lona talafaasolopito umi ua maua ai le tele o tagata fiafia. Faatasi ai ma faaletonu, na o le le mafai ona umi se taimi e teuina ai fatu laau e iloa lelei, ae sili atu le tele o faamanuiaga.

Fua o le fatu

Faʻatau faʻatau mea faigofie i soʻo se faleoloa poʻo kamupani faʻatau oloa i luga o le initaneti e tuʻuina atu vave vave. O le tau o le tasi sachet ma fatu e tusa ma le 2-3 g e eseese mai i le 10 i le 15 rubles.. O lenei afifi e mafai ai e oe ona faʻatau 1000-1500 fatu i totonu o le tasi afifi.

Tuputupu ae

E leai se mea e manaʻomia ai le poto o le pasili aʻa, ina ia maua ai ni taunuuga sili ona lelei, o lea e te le manaʻomia ai le faʻaaogaina o metotia faʻapitoa faʻapisinisi. O le matauina o le tele o tulaga o le a mafai ai ona maua le greens mai le amataga o le tautotogo i le tautoulu i le amataga o le tau mafanafana, o fualaau vevela vevela vevela i le vaitau lona lua.

Faʻamasinoga

Pe a filifilia se 'upega tafaʻilagi, faʻalogo i le auala na puipuia ai le nofoaga mai le matagi. Lulu e tatau ona tele, ae e le afaina le paolo. Pasili e le o maʻi ma e sili atu lona lelei i eria pe a uma kukama, pateta, tamato.

O le eleele ua saunia muamua, i le tautotogo ina ua uma le seleselega, ua faʻaaoga le humus i le fua faatatau o le 5 kilokalama i le 1 sikuea mita. m
  1. O fatu e muamua ona susu (mai le 30 minute i le 2-3 aso), faʻamaʻiina i se vaivaiga vaivai o le manganese.
  2. Lafoaia i totonu o le eleele vevela i totonu o sauniuni i le loloto o le 1-2 cm.
  3. O le mamao i le va o laina e tusa ma le 20 cm, i le va o laau toto - e tusa ma le 3 cm, o le fogaeleele e fai si pamu ma faʻafeinu.

Vintage i luga o le windowsill

I le fale, e totoina le pasesa ina ia mafai ai ona aoina le mutia fou i le tausaga atoa - o se punavai o vitamini ma elemene. O pusa tuputupu aʻe e piki ai le teleona o se mea elemolemole o le eleele o le a le mafai ai ona maua se seleselega. O le pito i lalo o pusa ua ufiufi i se apa o alavai.

Ina ia mafai ona maua se laʻau faauo ma vave ona tutupu mai fatu, ua faʻafefeteina mo le 2-3 aso, e suia ai le vai i lea taimi ma lea taimi. O le maualuga o le vevela o loʻo tumau i totonu + 38 ° C. Vavalalata latalata nai lo le togalaau, o le mamao i le va o laina o le 10 cm, faʻafeinu i vai inu i le vevela o le potu.

O le susulu lelei o le la o se tasi lea o tulaga masani mo le tuputupu aʻe lelei o pasili. O le mea lea, o pusa o laau totō o loʻo tuʻuina i luga o faamalama o le itu i saute, faamalama i sautesasae. I le tulaga o le le lava o le moli, o le a fesoasoani le phyto-lapma faapitoa i le malamalama lanu piniki.

E faapefea ona ola i fafo?

I le vevela mafana, e totoina le pasesa i fatu mama i le taumalulu. (Oketopa-Novema). O lenei mea e vave maua ai le vavao faauo - i ni nai vaiaso muamua nai lo fua o le tautotogo. O le ufiufi o le kiona e taofia ai le palapala mai le malulu i le taumalulu, i le kiona e aunoa ma le kiona, o moega e ufiufi i vaovao, sawdust, ma mulch - o le 2-3 cm.

O le totoina o le tautotogo e vave faia, i le ogatotonu o Aperila o se vaitau lelei, e le fefefe Sugar Parsley i le maualalo o le vevela ma o le a faigofie ona faʻafeiloaʻi ai le toe foʻi mai. O le pasili pasia e le tupu i luga o fualaau aina - o le aʻafiaga o le gaoia o aʻa i aʻa e tele tele.

Mo le vave faʻaaogaina o le germination ma le faʻamalosi. Mo lenei:

  1. O fatu lafoaʻi o loʻo tuʻuina atu i luga o se 'ie susū ma tuʻu ai i se mea mafanafana seia oʻo ina pipiʻi le paʻu.
  2. Ona tuu lea i luga o le fata pito i lalo o le pusaaisa, pe a uma le vaiaso ua saunia fatu mo le totoina, o le a le mate ni paʻu faauo ona o le faaititia o le vevela.

I totonu o le greenhouse

E mafai ona totoina le suka Sugar i totonu o le fale koli i le amataga o Mati.

  1. Mo le vave ona tupu, o le fatu ua faʻamaluluina mo le 3-5 aso i le vevela o le potu i le susu susu.
  2. O fatu fatu ua teuina mo le itiiti ifo i le 10 aso i le susu, ae ua i ai i le maualalo o le tulaga o le vevela - leai se maualuga atu i le + 2 ° C.

O lenei metotia o le a mautinoa ai le vave faʻafuaseʻi o totogo ma se seleselega vave - e oʻo atu i le 1, 5 kilokalama i le 1 sq.

Faʻamamaina greenhouses - o se fua faʻatatau.

I lalo o le ata

O le Polyethylene e faʻaaogaina e fai ai se microclimate i totonu o le togalaau i eria ma se malulu malulu ma vaipuna. O le togavao na totoina i le auala masani e ufiufi i se ata tifaga ina ia sili atu i le 20 ° C le vevela o loʻo i lalo ifo, lea e faʻavaveina ai le tulaʻi mai o pine, e tusa lava pe ua faʻamautu le tau. O loʻo ufiufi meafaitino faʻatasi ma foliga o siama.

Tausiga

Afai e eseese auala o le totoina, ona tutusa lea o le tausiga mo soʻo se filifiliga ma e aofia ai le fausiaina o timuga, faʻasusu ma isi fua.

Thinning

O le taimi muamua e faia ai le faʻataʻitaʻiga pe a aliali mai laulaau i totonu o laau laiti.:

  1. Aveese totogo, ma tuu ai le avanoa e le itiiti ifo i le 3 cm avanoa i le va oi latou.
  2. Ave ese mea vaivai, faaleagaina kopi.
O le faʻataʻitaʻiga lona lua o le a saunia ai le pasesa mo se faʻaopoopoga atili. O loʻo faia i foliga o 5-6 laʻau moni, ausia se mamao i le va o laau o le 5-7 cm.

Faʻasa

Parsley root - aganuʻu alofa-alofa, o lea e le tatau ona e faʻatagaina le faʻafefe o le pito i luga. O le faateleina o le faaputuga o le susu e le manaomia foi, o lea latou te suaina ai laau pe a manaomia. O le taimi sili mo lenei taeao o le taeao po o le afiafi, o le loloto o le vaapiapi e tusa ma le 15 cm le loloto. E tatau ona puipuia le vai i tane lapoa., aʻo lei sasaaina ina ia faʻafefe ai le la.

Tatalo ma mulching

O le pito i luga o le eleele e tatau ona matala pe a uma timuga mamafa i le loloto o le 5-6 cm, i le aso e sosoo ai pe a uma ona fafaga. O le gaioiga faigata e malepe i le va o laina, e aunoa ma le afaina o le sone o le nofoaga. Faʻavaveina o le suavai - tatalaina le eleele e masani lava ona faia i totonu o se lauʻeleʻele ma pe a faʻatupulaia se aganuu i luga o se windowsill - o le a mautinoa ai le tafe o le okesene i aʻa ma o le a puipuia le foliga o le pala.

A uma le lūlūina o fatu, e faʻamaluina moega faʻatasi ma se mea lamolemole o le peat poʻo le pala. Ia mautinoa ia aveese vao, aemaise i vaiaso muamua pe a uma le germination. O le tafega o le pasili e faia pe a sili atu i le 10-12 cm le vaega o luga ole eleele..

Fertilizer

O le pasili e fafagaina pe a uma ona vevela, e faʻaaoga ai faʻamalaʻau lautele o loʻo i ai le eletise, potassium, fuamoa. 30 g o le lavelave o sauniuniga ua solo i totonu o le 10 l o vai ma faasusu ai moega.

Mea sese

  • Winter Thaw - mafuaʻaga e aloese ai mai le totoina o le tau o le tau mafanafana. O totogo e foliga mai ona o le faafuaseʻi ona faateleina o le vevela o le a malolo pe a toe foi mai le taumalulu masani, ma o le a leiloa le galuega atoa.
  • Le vevela vevela - o se mafuaʻaga tatau mo le tele o le faʻaleleia o aganuu. A o faagasolo lenei vaitaimi o le faʻaputuina o suauu tāua, e taua le tuʻuina atu o timuga i le laau ina ia leai ni aʻa o le aʻa ma ia faʻamalosi ma leai ni fua.

Aoina ma teuina

Mo le piki o aʻa e filifili se aso vevela.. E faigofie le faʻatinoga ma e le manaʻomia ni mea faʻapitoa:

  1. Vavae ese Greens, ma tuu ai se tamai laau i luga ae o le eleele.
  2. O fualaau taʻitasi taʻitasi e tosoina ma le totoa mai le eleele, luluina.
  3. Alu e faamago i le togalaau.
  4. Aoina mai i ni nai itula i pusa po o ato.
O le pasili papa o loʻo teu lelei i totonu o le pulou i le vevela o le 0 i le 15 ° C. Faʻalauteleina fua o le eleele i le oneone vevela po o le vao, muamua le faʻapipiʻiina o mea na faaleagaina ma pala.

Maʻi ma faʻamaʻi

Parsley meaola faalafua e toalaiti. Sili:

  • selelele - faʻaleagaina e ala i le faʻaaogaina o sasima;

  • laulati - fefe i le pefu asu;

  • tina malu - maliu mai togafitiga ma se fasimoli malosi po o se vaifofo.

O faʻamaʻi e mafua ona o le le usitaia o tekinolosi faʻalauteleina. Laititi uliuli, paʻu paʻu e mafua ona o le maualuga o le susu. Mai le 'eleʻele, septoriosa o le a faʻaolaina le faʻapalaina o le eleele ma fatu Bordeaux vai.

E leai ni faʻatoʻaga e totoina fua, pe afai e te faʻaaogaina fualaʻau faʻasaina pala mo le fanua. Mo le amataga o le lauusiusi i le tautotogo e alu i le taumalulu o ni aʻa i totonu o le eleele, fufuluina i latou i solo. O le faigofie o le Sugar Pasili o le a mafai ai e se tagata fai togafitia ona tupu tele ona seleseleina. Faʻaaloalo i tulafono faavae - o le ki lea i se taunuuga lelei.