Fusarium

E faʻapefea ona tupu aʻe i totonu o lau eria

O le fugalaau fugalaau o loʻo faʻamatalaina i se faʻamatalaga e pei o sina laisa po o le chamomile. O lenei laʻau faʻapitoa e gafatia le leai o le susu ma o le a fuga seia oʻo muamua i le kiona. O le Coreopsis o le fale i vailaʻau o Aferika, Amerika i Matu ma Hawaii. O le laau toto e oʻo ile 1 m le umi. O fualaau matagofie matagofie e oʻo atu i le 10 cm.

I totonu o lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe uma le agrotechnic o le tumutumu o togavao ma saili po o le a le ituaiga tausiga e manaomia e se laau.

Coriopsis tulaʻi mai le nofoaga

E lagona lelei e Coreopsis i se laufanua lanu, ma i lalo o le paolo atonu e amata ona vaivai se laau. E tatau foi ona e puipuia le laau mai le matagi. A lūlūina fatu i luga o le laufanua vave, ona toto ai lea o le laau ile lua tausaga.

O le tuputupu ae e amata mai i fatu

Coreopsis sili ona tupu mai fatu. O le totoina e mafai ona faia i le tautoulu, tautotogo ma fatu laau.

E te iloa? O le aulelei ma le matagofie o le aufaʻatasi o loʻo tauaveina ai se igoa e le taufaaleaga: o lona igoa e faaliliuina mai le Latina e pei o le "pei o se pusa." I le taimi lava e tasi, o le fugalaau lava ia e leai se mea e tutusa ma iniseti, ae o ona fatu o loʻo sasao moni mai ai fatu.

Lauina o fatu i le avanoa tatala i le autumn

E mafai ona e tupu aʻe i le tautoulu pe afai e nofo i se eria ma se mafanafana. O le fugalaau e malulu ona uiga lelei ma e mafai ai e oe ona totō fatu i luga o le eleele tatala vave. Pe a totoina i le tautoulu, o le laau e faaalia ai le lelei o le fatuina o fatu ma le vave fuga.

E taua le iloa lena mea A o le lūlūina e tatau ona e saunia le palapala. Talu ai o le a tupu tele le laau toto ile sili atu ma le tasi le tausaga i le tasi nofoaga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fualaʻau meli pe a faʻamaʻapeʻa le eleele.

O le totoina o fatu coriopsis o loʻo faia i totonu o le palapala tafe. Tausia se mamao e 20 cm i le va oi latou.

E taua! Ina ia aloese mai le fufuluina o fatu, e sili atu le aua le suavai i moega i le taimi o le totoina o le totogo.

Lauina o fatu ile laufanua i le tautotogo

Afai e te filifili e toto fatu fatu o loʻo i luga o le eleele, o le ae matauina le vaʻa i ni nai vaiaso.

Ia Aperila, i le vevela mafanafana, e mafai ona e amata totoina le tumutumu o eleele i eleele matala, ae afai ei ai sau vaitau puupuu ma le malulu, e sili atu ona lelei le totoina o le laau taʻitasi i laau toto. Faʻavae i luga o le tau, tau, lelei o fatu ma palapala, e mafai ona e filifili pe o afea e lulu ai fatu i le eleele.

Ina ia faia se fugalaau matagofie, e sili atu le tumau i le 20 cm i le va oi latou.

E te iloa? O le Coreopsis e ese lona igoa - "o le la i totonu o le togalaau."

Lauina o fatu mo laau toto

O le tuputupu ae o mea autu, aemaise lava ituaiga o mea taua, e sili ona lelei e ala i le luluina o laau. Fai lelei ia Mati. E tatau ona salalau fatu ile luga o le eleele susū i totonu o se ulo e iai suavai lelei, lea e tatau ona faʻamaʻi muamua. Ona e manaʻomia lea e ufiufi le atigipusa i se ata tifaga poʻo se tioata.

E leai ni mea faʻapitoa i le tuufaatasiga o le faʻafefiloi palapala. E sili atu ona lelei le totoina i luga o le lau, le malamalama ma le palapala. E tatau ona i ai meaʻai, ae i le faʻamautuina, talu ai o le faasiliga e mafua ai le faʻavaveina o le laʻau.

E le mafai foi e le coriopsis ona faapaleni le vai ma le maualuga o le eletise.

Afai e te manaʻo i lau fatu ina ia totogo vave, faʻataʻitaʻiina i latou aʻo leʻi totoina ma Epin biostimulator. E foliga mai e ono vaiaso.

E taua! Aua neʻi faʻamago fatu. E sili atu le manaia i le vai.

E faʻapefea ona tausia le tumutumu i le faagasologa o le tuputupu ae

Care Coresis o le laasaga e sosoo ai i le atinaʻe tatau o le laau. Le isi, matou te taʻu atu ia te oe pe faapefea ona tausia o ia.

Auala e fai ai le faʻasuina

I le faʻasusu lelei, o le coriopsis e fuga umi ma sili atu. I le taumafanafana matutu e manaʻomia lou faʻaleleia tele o le laau, ae na o le tulaga lea o le galue i le malae vaalele. Afai e te ola i totonu o ipu - e tatau ona e inu pe a maeʻa le palapala.

Faʻatauga

Faʻamuʻi lelei le laau i fugalaʻau faʻapitoa e pei o le faapalaga. Aumai le pito i luga i le tautotogo ma le taumafanafana i le taimi o le fugalaau. Fertilizers e faʻapupula ai le laau ma faaumiumi le fugalaau. Afai e leai sau compost, e mafai ona e faʻaaogaina le fugalaau faʻapitoa. Ma le tele o tausaga na faʻamaʻaina ai coriopsis ma pe a uma ona teuteuina. E le afaina ai le laau, ma o le a toe totogo foi fatuga.

Trimming coreopsis

E tatau ona teuteuina le paluga pe a uma ona fuga. Afai e te manaʻo e maua se alualu i luma, e tatau ona e faʻapipiʻi le fuga o le tupu. I le tautoulu, e sili atu ona lelei le teuina o le vaega pito i luga ole pito i luga ole poloka ile togalaau. E tatau foi ona e tuuina atu le lagolago mo tulaga maualuga o aganuu.

Faʻatasiga o Coreopsis ma isi laau

O loʻo ola aʻe Coreopsis i le togalaau ma isi tuaoi - delphinium ma lanu moana lanumoana. E mafai ona e totoina le tele o rosa, rudbeckia poʻo lili.

O ituaiga e maualalo le olaola e sili ona totoina e pei o ni teuteu teuteu, i totonu o fagu po o terraces. E mafai ona e vaʻaia se coriopsis faataamilo i le nofoaga o laʻau pe faʻapipiʻi ni fugalaau i le va o le ala savali po o le ala savali. O meaʻai maualuga e fausia ai se kapeta tulaga ese i totonu o le kulupu ma tausaga taʻitasi, ae e sili atu le totoina i latou i tua.

E mafai foi ona sau ma irises, petunias, dahlias, zinnias, peʻa suamalie ma faʻanoanoa O loʻo totoina i latou i le mea e nonofo ai, ma i tua - mautu O le faʻaleleia o se tumutumu o mea i luga o se vaipuna laitiiti e mafai ona avea o se filifiliga matagofie.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Coreopsis e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae leai se faʻamautinoaga tumau.

O le tele o taimi e afaina ai le laau lapisi otaota ma fusarium I lenei tulaga, e tatau ona e 'aveʻesea laʻau ua pala, ona e fufuluina lea o lau o le tino. Afai e le fesoasoani lenei mea, e sili atu le vavae ese o le togavao. E tatau ona vavae ese laulaau, lea e mama.

Afai e tuai ona amata le tuputupu ae o fatugaʻau, ma o le a amata ona sosolo luga ma tumutumu i luga o se paipa, e tatau ona e aveeseina le ogalaau, aua o le laau e aafia i se siama viral.

Afai e afaina lau laau aphids e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mo aphids, ae tatou te fautuaina e faʻaaoga togafitiga faʻasalalau. Caterpillars ma pepe aoina e le lima.

Taʻitoʻatasi Faʻasologa Taua

I le taumalulu, e sili atu le faʻapuupuu o aʻa i le aʻa. E aoga lenei mea i na itulagi e fesootaʻi ma se mafanafana o le tau. I le tau vevela e sili atu ona lelei le ufiufi o kapulima ma se laulau o lala paranesi poʻo laulaau. O le mea lea, o le laau o loʻo faʻalelei lelei i lalo o le kiona ma fuga i le maeʻa o le taumalulu.

Auala e gaosia ai fua

Coreopsis e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se lua: vaevaega o le rhizome ma tipi.

Vaevaega o le rhizome

O lenei auala faʻaleleia o le faigofie ma sili atu ona faatuatuaina. Faia lelei ia Mati ma Aperila. I le taimi nei, ua uma ona solo le kiona. Aʻo le Coreopsis e tatau ona faʻamalo le eleele ma eli i luga o se togavao.

E taua! Fufulu mama le laau ina ia le faaleagaina ai le meaʻai.
E tatau ona vaevae le aʻa i se naifi malosi. E tatau i le delenka ona maua ni taʻi 3. Ona nofo lea o le laau i nofoaga e te manaʻomia ma tausi ia te ia, e pei o se tagata matua. O le ae vaʻavaʻai i le tausaga muamua ina ua maeʻa ona totoina, talu ai ona vave aʻafia le delenki i se nofoaga fou.

Faʻaleleia e tipi

Faʻapenaina i tafatafa o taumafa e faia i le taumafanafana, e oʻo atu ia Iuni-Iulai. E manaʻomia ona seleseleina pine mama 10 cm i lalo o le internode. Ona latou manaomia lea ona toe totoina i ni fatu. Mai le pito i lalo e tatau foi ona aveese lau. I totonu o le tasi ipu e mafai ona e tuʻuina atu i ni mea se lua. E tatau ona tuu i totonu o le paolo malulu ma masani ona faasusu. Faatasi ai ma lenei tausiga, ua vave ona aʻa le laau ma o le a tupuolaola i se taimi lata mai.

Coreopsis - fualaau le lelei, ma le faʻaleleia ma le tausiga o le ae maua ai le fiafia. Afai e te faia mea uma lelei, o le a totogo vave le laau ma o le a fiafia i ona fugalaau.