Fualaau aina

O le a le mafuaaga, pe a amata ona oso le vaalele i totonu o le taele ma pe faapefea ona aveesea?

O nofoaga taatele o iniseti eseese i totonu o le fale, aemaise lava laʻau laupapa, o faletaele ma faletaele. E mafua mai i le mea moni e faapea, i totonu o potu ua tuʻuina atu, o loʻo i ai se maualuga o le maualuga o le susu, lea e maua ai se siosiomaga lelei mo a latou toe gaosia ma nofoaga. E le gata i lea, o le a matou iloa pe mafai ona faʻaumatia i latou e aunoa ma se fesoasoani i fafo pe manaomia foi le telefoni i le auaunaga talafeagai. E le gata i lea, pe faapefea ona taofia le toe osofaʻiga o arthropods.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E ui lava i le mea moni e toetoe lava o tagata uma e taʻua iniseti iniseti iniseti, e leai. O le gasegase e mafua mai i arthropods ma ua aofia ai i totonu o le vasega o vailaau maualuga, lea e mafai ai ona taʻua saogalemu o crustaceans.

O mea vaivai e iloa e se foliga vaaia faapitoa: o loʻo i ai se tino foliga foliga, o le pito i luga o se mea e faʻafefe. E lua ituaiga o mustaches, o le ulugalii muamua e le o atoatoa le atinaʻe, o se taunuuga o le antennae e laʻititi lava, o le lua lona lua ua atiaʻe lelei. O mata o lisi laupapa o loʻo i le itu agavale ma le taumatau o le ulu. E maua foi le gasegase e iloa ai le iai o le 6 paʻu o vae abdomina.

O le a le mafuaaga o latou foliga mai?

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o laʻau laupapa i totonu o le faletaele po o le faletaele ua faʻalauteleina le faʻamamaina totonu, lea e mafai ona tupu i mataupu nei:

  • o lo oi ai se paipa vaʻaia po o se mea faʻapipiʻi;
  • paipa paipa e le i faaleleia mo se taimi umi;
  • puddles o loʻo totoe i le fola pe a uma ona taʻele;
  • i totonu o le faletaele po o le faletaele mo se taimi umi e leai se faamamaina, ma o se taunuuga o le tele o lapisi ua faaputuputuina;
  • pe a uma ona taʻele, e susu ai.

Afai e te le faatagaina faʻasalalauga o loʻo i luga, ona faʻaititia faʻaitiitia le ono mafai ona fai le laupapa i totonu o le fale.

Fesoasoani O taimi e mafai ona ulu atu ai i totonu o le faletaele ma i totonu o le papa i puipui. O le mea lea, afai e lolovaia le faleleʻele e tuaoi mai le pito i luga ma e leʻi faʻamamaina le vai i le taimi, ona susulu lea o le potu ma susū, lea o le a tosina mai ai le lice.

O a mea latou te 'ai ma pe faapefea ona latou ola?

E sili le manaʻo o Moksysy i le aoauli ma i le ao e vaʻai i latou i totonu o le faletaele poʻo falemalo e toetoe lava a le mafai. O loʻo tuʻuina atu i le pito sili ona pogisa o le 'aufaʻetaʻi, e mafai ona latou ufiufi i lalo o taʻaloga poʻo solo susu, tuʻu i lalo o paʻu paʻu susu. O le mea lea, afai e tatau ona fuafua pe o iai le laupapa i totonu o le potu, e muamua fautuaina e suʻe nofoaga na lisiina.

Ae o meaai na tuʻuina mai e crustaceans, o loʻo faʻatusalia ai ni vaega o le palapala faʻaputu, fasi pepa faʻaputu ma palapala palapala o le fasimoli. Afai e le aveeseina e le umuku le lapisi mo se taimi umi, o le a alu ese le paʻu laupapa mai le faletaele i le umukuka ma o le a 'aina le toega o meaai a tagata.

Ata

Siaki i ata o kesi vavao i le fale, lea na amata ma tafe i totonu o le faletaele:



E faʻafefea ona tau: le faʻauluʻese pe na oi latou lava?

Talu ai laʻau laupapa e leai se aʻafiaga leaga i tagataona leai lea o se mea e tatau ai ona valaau le tagata faʻaumatia. E mafai ona faia ei latou lava, o le a sili atu ona taugofie.

I le tusi. Ae o le faaleagaina patino o woodlice e mafai ona mafai pe afai ei ai se numera itiiti o latou, faatasi ai ma se faaputuga tele o crustaceans ua faamatalaina, e tasi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi.

E le gata i lea, o le manaʻomia le valaʻau i se tagata tomai faapitoa i le tau faasaga i iniseti e tupu pe afai o tagata e ona le fale ua uma ona taumafai e fafie faʻamalosi laupapa, ae ina ua mavae se taimi puupuu, ona toe seleseleina lea.

O se taunuuga, o vala taua nei o le valaau i le tagata faʻaumatia e mafai ona iloga:

  • le faʻaumatia fafie laau i le taimi sili ona puupuu;
  • faʻamautinoa o le a lata mai le lumanaʻi lumanaʻi.

Faatasi ai ma mea le lelei, e na o le tau maualuga o le faʻaaogaina o le iniseti.

Mo le faʻaleaogaina o tagata crustaceans, o iinei e mafai ai ona tatou iloa le tele o tupe teu ma le mafai ona faʻaaogaina vaega e matua le afaina ai tagata. Faatasi ai ma mea leaga e foliga mai o le tulaga maualuga o le toe tupu mai o le woodlice.

Tupe mai ia i latou

Afai o le fesili pe faʻapefea ona faʻaumatia uma tagata crustaceans mai le faletaele, na filifili e tutoatasi le mea na faʻamatalaina i totonu o le potu, ona i ai lea i le mataupu lenei le auala e aveese ai, e mafai ona e faʻaaogaina togafitiga faʻasolosolo ma vailaau.

Vailaʻau

Faatasi ai ma vailaau taatele emitu se fualaau faasaina ua taʻua o Tetriks, e tuʻufaʻatasia le inumaga ma le fesoʻotaʻiga, e matua leaga lava.

Le faʻaaogaina, o taga nei e faia:

  1. E tatau ona e ofuina totigilima paʻu, suiga o lavalava (sili atu i se tasi e mafai ona lafoaʻi pe mulimulitaʻi i le fufulu maeʻaeʻa), se masini poʻo se manava, ma tioata saogalemu.
  2. E faʻapipiʻiina auala ile potu e tusa ai ma faatonuga.
  3. I le faia o le gaosiga o le faletaele, e tatau ona e tuua le fale mo ni nai itula, ma a maeʻa se vaitaimi atofaina, faʻamalosi lelei ma faamama lelei le fola.
E taua! I le taimi o le suaina o le fualaau faasaina e tatau ona mataituina le tuua o aiga ma tamaiti.

Tarax e faʻaaogaina i se auala e eseʻese, ae o le aafiaga e le faʻaitiitia:

  • o le sooupu e faaitiitia i le vai, ona faaaoga lea i se pulumu po o se tui i ona nofoaga ua faamoemoeina;
  • i le aluga o le taimi, e faʻafefe ai le vai, ma o se ata vevela o le mea e totoe ma mafai ona tumau mo le 4 vaiaso.

E faʻapea foi mo le faʻaumatiaina o lice laau, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o Varan ma le GET, e faʻaaoga tutusa foi ia Tetrix.

Foliga

Manatua lena mea o togafitiga faʻasalalau i le tau faasaga i woodlice e itiiti le aoga nai lo vailaau, ae afai o totonu o le faletaele poʻo faletaele, o loʻo i ai se numera tele o crustaceans ua faʻamatalaina, ona mafai lea ona faʻaaoga ia metotia.

O se auala lauiloa mo le faʻaumatia o le woodlice o se faʻafefiloi o tapaa, ulaula paʻu ma le soda, e faʻaaoga ai lenei mea faigaluega e manaʻomia ona e faia laasaga nei:

  1. O vaega taʻitasi ua faamatalaina o loʻo faia i le aofaiga o le 3 kalama, ona faʻafefe lea i le lita o le vai.
  2. O le fofo sauniuni ua faʻaaogaina e togafitia ai tafe uma i puipui ma isi nofoaga masalomia o le lisi laau.
  3. Ua tapunia le potu ma e le faaaogaina mo le 8 itula.
  4. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona fufuluina lelei le taele i se vaivaiga vaivai o le pisuka.

E mafai foi ona e faʻaaoga birch brooms:

  1. I le afiafi, e tatau ona tuu le musumusu a Birch i tulimanu o le faletaele (latou te manaia le manogi ma le tofo mo lice, o lea o le a le mafai ai ona latou teteeina sea ituaiga meaʻai).
  2. I le taeao (ao lei oso le la), e aoina ma susunuina brooms.

E le gata i lea, o le tele o faletua o loʻo taumafai e faʻaumatia fafie laau e faʻasese masima i tulimanu, lea e le aoga tele, ae o le a mafai ona faʻaumatia nisi tagata.

Mai le vitio o le ae iloa ai pe faʻapefea ona faʻaumatia fagu laau i totonu o le faletaele ma le faletaele:

Puipuiga

Afai e mafai e tagata e ona fanua ona faʻaumatia fafie, ona Ina ia taofia lo latou seleselega, e tatau ona e mulimuli i nisi tulafono:

  1. E manaʻomia lou mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le taua i totonu o le faletaele poʻo totonu o falemaʻi. E tatau ona mataʻituina le lelei o le faʻalelei o le ea, pe o faʻaupuina paipa. E fautuaina e lafoaia le masani o le faʻamago i totonu o le faletaele ofuvae.
  2. E manaʻomia le tausia o le mama. E leai se mea e tatau ona tuʻuina i luga o tulimanu o le faletaele. Mai lea taimi i lea taimi, o le faamamaina lautele e tatau ona faia.
  3. Mataitu le tulaga o puipui ma tulimanu. I le tulaga o sina mea itiiti, e tatau loa ona ave ese loa.
I le tusi. O le mea autu e manatua o le laʻau laupapa, latou te le nonofo i totonu o se faletaele lea e mama ma mama.

E faʻapefea pe afai mai le manava o loʻo toe faʻaali mai?

I le tulaga na seleseleina le laupapa laupapa i totonu o lou fale, e tatau ona e siaki pe ua matauina uma ia puipuiga. Afai e mulimulitaia ia faiga uma, ona tatau lea ona e liliu atu i le puleaina o pest, o le a mautinoa lava latou te faʻaumatia le fafieina e faʻavavau. Afai e le ausia mea uma, ona tatau ai lea ona aveese le mafuaaga na mafua ai le seleselega o le woodlice ma faʻaumatia i latou i soo se auala aoga.

Afai e te vaavaaia ma le totoʻa le tumama o le faletaele ma le faletaele, ma e le faatagaina le faateleina o le maualuga o le vevela, ona mautinoa lea o le a leai se mea e nofo ai le fafie i lou fale.