Fua o le gaosiga

O le fale tulaga ese Guayava: ata i totonu o le fale, tausia i le fale

Mo i latou e ola (pe mananao e taumafai e ola) laau vevela i luga o le windowsill, o le a mautinoa lava le manaia e aoao e uiga i se laau le taua o le "Guayava".

O le mulimulitaia o tulafono faigofie o mea, e mafai ona e maua ni fualaau suamalie e tusa lava pe i ai tulaga o se fale mautotogi.

O le a le mea lea e fai ai lenei fale?

"Guayava" o se faʻalauiloa o le myrtle genus. O le maualuga e oʻo atu i le 3-4 m, ae i tulaga masani e mafai ona ola e oʻo i le 10-20.

E maua i mauga maualuga i luga o le maualuga e oo atu i le 1,400 mita. Lea paʻu, paʻu pogisa malulu.

Fugalaau manogi paʻepaʻe ma le popo e 4-5 o loʻo nonofo taʻitasi pe faʻaputuina i totonu o mea faʻapitoa. O le fuga e tupu 1-2 taimi i le tausaga.

I atunuu i saute, o fua e tupu tele mai le 70 i le 160 g. O fua e maua mai ai le seleselega tele i le taimi e tasi, lua faalua taimi e laiti.

Muamua mai Guayava mai Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu.

Suesuega i Peru e faamaonia ai ua totoina lenei laau i le fia afe tausaga talu ai.

I le taimi nei ua masani ona maua i le vevela ma nisi o itulagi laiti o Amerika i Saute ma North America, Asia ma Aferika.

Ata

Ua faaalia e le ata le laau Guayava:





Tausiga ile

Gaioiga pe a uma le faʻatau

A uma ona e faatauina se fatu laau e maualuga le 5-75 cm faʻapipiʻiina i totonu o se ipu tele (e te manaʻomia se tele avanoa avanoa). O le mauaina o se tagata matutua matua e filifili. Ua lava le na o le tuputupu ae "Guayava" na o oe, mulimuli i tulafono faigofie.

Manaomia o le eleele

E fiafia Guayava i eleele lelei, ae o le natura e tupu i le oneone, ma le omea, ma i le limasone. Mo tulaga o aiga e tatau ona faʻafefiloi eleele uma. Ole suavai lelei e le o se mea e sili atu.

Faʻasa

E tatau ona tele le fufulu, ae e le mafai ona sasaa le laau. O le malulu o le ea e sili atu le faʻaleleia ona o le malosi o le vai ua tuʻu i le faamalama. E tatau ona aloese le totoina.

Fertilizer

Fertilizing tasi i le masina faatasi ai ma le nitrogen, fuakalama ma le potassium faʻamalolo, faʻapea foʻi ma le paʻu, o le a aʻafia ai le tulaga.

Lulu ma moli

O le mafanafana ma le vevela o le la ma le faamalama o le faamalama e fetaui ma se ipu ma "Guawa".

Lavelelei o le ea malulu + 23 ... + 29C.

I le taumafanafana, e mafai ona e ave i le ea, maua le Guayava i nofoaga lelei puipuia mai le matagi.

Mataʻutia! O le malulu e matautia mo Guaya. I -3C e mafai ona maliu o ia.

Mo se laau toto, e mafai ona fai se taumalulu i totonu o se potu ma se vevela malulu e le maua lalo ifo o le 15 ° C, ao nisi o laʻau e mafai ona paʻu.

Teuteu

E tatau ona vavae ese tipu, o le a mafai ai ona fausia se foliga matagofie o le pale. E le gata i lea, o fua e fua i luga o ni mama fou.

Tuputupu ae mai le fatu

E mafai ona maua ni fatu mai le fua na faʻatau i le faleoloa. Fualaau aina e tatau ona matua, faʻamalieina e aunoa ma le faaleagaina.

Fautuaga mo le tuputupu ae:

  1. O fatu e totoina i totonu o se pusa lautele;
  2. E tatau ai ona faʻatau le faʻafefiloi o le eleele ma faʻapipiʻi ma e mafai ona e faʻaopopoina sina vermiculite i ai, pe fai foi le eleele mai le humus, eleele masima ma le oneone i tutusa tutusa;
  3. E le tatau ona faʻalauteleina fatu: faʻafefe faʻafefeteina i le eleele (e le tatau ona sili atu i le nai millimeters le laulau) pe na o le lolomi i le eleele;
  4. Faʻamaumugamuga: vevela mai le +23 i le + 27 ° C, faʻaleleia mai se fagu moli pe a faʻapala le palapala, lele. O foliga vaaia e foliga mai pe a uma le 2-4 vaiaso;
  5. Suʻeina i totonu o ipu eseese e manaʻomia pe a uma ona faʻaalia le paʻu lua o lālā. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le ola;
  6. A maeʻa sina taimi, toe faʻafeiloaʻi i totonu o ipu lapoa e manaʻomia. A maeʻa lenei mea, o le tuputupu aʻe malosi o fualaau e amata;
  7. O le eleele mo laau matutua e itiiti le mamafa.

Tofiga

Mo le toe gaosia, e mafai ona e faʻaaogaina fatu, lafoaʻi, tipi. E le faigofie le taina o le tipi: e te manaʻomia se faʻalauteleina o le vevela ma le susu.

Fuga ma fua mai

O le fugalaau e amata i le 4-5 tausaga talu ona totoina.

Me faʻaauau le tausaga atoa. Fua o le fua o le taimi mai le 3 i le 5 masina. I tulaga o le seleselega fale e mafai ona maua mai ma le faaeteete.

I le taimi lava e tasi, o fua o le a laʻititi i le telē, pe a faʻatusatusa i le itu i saute, atonu latou te le maua se tofo lelei.

O le laau o le pollinated self-pollinated, e mafai ona e faʻaleleia le fua o le eletise e ala i le tuʻuina atu o pollen i se pulumu mai le fugalaau i le fugalaau.

Faamanuiaga ma le afaina

«Guayava "e aofia ai le tele o vailaʻau eseese. Pe a filifilia se laau mo togafitiga, e tatau ona amanaʻia (mo le filifilia o le suʻega) e faʻatasi ma le matua o le anotusi o nei elemene i vaega eseese o le laau (fualaau, lau, paʻu) suiga.

Faʻalogo! "Guayava" e tele vitamini ma meaʻai. O loʻo i ai le antimicrobial, astringent, mea faʻatau.

Faʻasoʻatoa o laulaʻau e maua i le maʻisuka, faʻamaʻi gasegase, fiva, ma le toothache fasi laulaʻau sliceded. I togafitiga, o atunuu o le atinaʻe o le tuputupu aʻe "Guayava" e faʻaaogaina tele: mo togafitiga o le mumū o le urogenital system, sosoʻo o le manava, maʻi cardiovascular, fesoasoani mai le fomaʻi, epilepsy, i le taimi o le fanau mai.

O suamalie suamalie (marmalade, jam, jelini), o vine e faia mai fua o Guawa.

Pests

O meaola faalavela i tulaga o le fale e toalaiti, ae i totonu o aphids talafeagai, o le anufe. O faʻamaʻi faʻamaʻi i mataupu maualuluga e oʻo atu ai i le oti, o lea e tatau ai ona togafitiga oe i le faailoga muamua o le manua.