Faatoaga

O vine suamalie ma se meaʻai matagofie - o le ituaiga "Sukalati"

O le agaifanua vine o loʻo agaʻi solo agai i matu, ma o lea ua toto le vine i se mea e le mafai ona tupu ona o le vevela o le tau, ua maua ai fua fou o se tausi fanua tausi.

Ae tusa lava po o fea e le tupu ai vine, o fualaau suamalie ua aumai.

I le aluga o tausaga ua tuanaʻi, na amata ai e le au faifaatoʻaga ona tuʻuina atu nisi ituaiga o laʻau e taofia ai lo latou ola fou mo se taimi umi, ma o le Sukalala o latou ia - o le maualuga o le gaosiga ma le faʻamaʻi tele o le ituaiga o ituaiga o meaʻai e ese mai le malosi o le amethyst fruits.

O se numera tele o isi ituaiga o umi umi o loʻo i ai muamua, ma o lenei e matua oʻo mai ia Setema, ma faʻalauteleina ai le vaitau mo le tele o masina.

O le vave amata o Julian, Gordey ma Anyuta.

Teu Sukala: faʻamatalaga

O vine e le suamalie e pei o se faʻataʻitaʻiga, Muromets, ae o loʻo i ai se lanu vailaʻau e le masani ai mo vine, o le pasene o carbohydrates oi latou e 16-17%, o meaola e 6-7%, ma le sikoa o le tofo e oʻo i le 9.5 points.

O le tofo le masani ai e mafai foi ona mitamita i le lanu mumu a Ruta, Catalonia ma Dubovsky.

O le fomu e mafai ona maua mai le oval i le lautele. O le lanu o vine e sau mai le lanu piniki i le loloto o le paʻu, o lona mafiafia e faalagolago i le nofoaga o le tuputupu aʻe.

E matua malosi le pele, e ui lava i le mea moni o se mea e mole ma e le mafai ona faʻaalia pe a 'ai.

E lapoa fuifui ma le mamafa e tusa ma le 700-1200 g kalama, e mafai ona teuina mo se taimi umi ma e le faʻaitiitia. O le pulupulu e paʻu, meaʻai. E toetoe lava leai ni lua - mai le 1-4 vaega i le vine, o le mamafa o se pusa lava ia e tusa ma le 8 karaka.

Ma le tausiga lelei e oʻo i le 2 kilokalama. O laulaau e lanu, lanumeamata, lamolemole, lapotopoto, malosi malosi. Fugalaau fugalaau. O le umi o le va o le a umi le 135-150 aso.

O Cardinal, Aladdin ma Lily o le Vanu foi o loo i ai fugalaau fugalaau.

Ata

Ata o vine vine Shokladny:

Faʻasologa o talaʻaga

Saina vine "na fanau mai" i le 1981, ma na aloaia aloaia le ulutala o ituaiga eseese i le lima tausaga mulimuli ane. Na taʻitaʻia o ia e le au a Ukrainian i lalo o le taʻitaʻiga a Pavel Golodrig (o le mea lea, e iai upu tutusa mo le igoa Chocolate - igoa "Pavel Golodrig-12" ma le "In memory of the Holodrig").

O le Golodrig foi e iai ituaiga eseese e pei o Gurzuf pink, Angelica ma Amethyst.

Na maua le sukalati i le sopoia o le ituaiga Antey Magarachskiy ma le kulupu Kalata Katta Kurgan Kirovabad. I le taimi lea, o lenei vine ua tufatufa atu i le talafatai o Ukraine, Crimea, i sautesasa o Rusia.

Trimming ma tausi

Talu mai Chocolate - ituaiga eseese, e le o se mea e sili ona manaia. O le maualuga maualuga o le malulu mo le vine (mai -23 i le -26) o le a le mafai ai ona ufiufi tele.

O le hybrids e aofia ai foi le Tupu lauiloa, Valery Voevoda ma Rumba.

Mo le totoina e filifili se nofoaga ma le la maualuga i luga o le laau, o le palapala e tatau ona lelei le faʻamaʻaina ma minerale, pe afai e te manaʻo e faʻamautinoa le maualuga o gaosiga e mafai ona maua.

Busu o le a malosi. 60 mata - sili ona talafeagai le avega ile vao. O le teuteuina o le vine e faia ile 7 - 8 mata ma matamata ile vaitau. E taua le matauina o le fua o fualaau e oʻo atu i le 80%.

O le Senator, Alex ma Svetlana o loʻo iai foi le malulu.

Maʻi ma togafitiga

Lelei e iloa: O se tasi o uiga sili ona taua o le sukalati o lona tetee atu i le phylloxera. O lenei mea o se iniseti o se iniseti e sili ona matautia ma e masani ona lauiloa, lea, e ui lava i lona tele, e mafai ona faʻaumatiaina fua tele o vine.

Ae, o le mea e leaga ai, na le mafai e faifaatoaga ona aloese mai faʻamaʻi pipisi i lenei vasega. E ui lava e tusa ai ma nisi o punaoa, o le paʻulealea o le pala e sili atu ona itiiti ifo nai lo le palapala ma le oidium.

Ole faʻavavevave faʻapitoa ile alualu i luma o le laau i le milipolo (paʻu palapala). O lenei mea e matautia ma iloa e tagata uma e fiafia i faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faailoga:
Ua i luga o laulaau lanu samasama, ona ufitia ai lea i le paʻepaʻe paʻepaʻe e pei o se fuga. I le maualuga o le timuga, o le pine e vave ona alu i luga o pu o fugalaau poo vine.

O fua e afaina ai ua le toe talafeagai mo meaai poʻo le fale o le uaina. Ina ia aloese mai lenei sasa, o laau e tatau ona sosolo i le filogides i luma ma pe a uma ona fuga, O tapenaga e aofia ai le fiva, e pei o le suauu sulfate solution, e sili ona lelei ma taliaina i le tau.

O se seleselega lelei e manaʻomia ai le taimi vave ma le tausiga lelei.

O le puipuia mai o faʻamaʻi masani e pei o le anthracnose, chlorosis, kanesa siama, rubella ma bacteriosis o le a le afaina.

E le masani ai ma sili ona manaia, e mauoa i fua o vine, faasao o le malulu lea e lelei tele mo vine, e le mafai ona ola i se meaola matautia - aphid phylloxera, tausia o le lelei, aʻa malosi, lea e mafai ai ona totoina vine i ona lava aʻa, e aunoa ma le faapipiiina i luga o ituaiga eseese, faatagaina i tatou e iloilo le ituaiga

O le sukalati ua tipiina i luga o le tele o isi ituaiga lauiloa.