Duck breed

E faʻapefea ona taofi le tau Star-53 i le fale

O le autu o le tusiga o nei aso o le Star-53 pepeO loʻo taua foi le "Peking duck". O se mea sili lenei i le masani a le fale, e pei o le taumafai e agai atu i se olaga ola maloloina e faʻamalosia ai i tatou e teena taumafa gaʻo. O le peck duck e maua mai ai le tele o meaʻai, ae le o gaʻo gaʻo, o ni meaʻai eseese. O le a tatou iloa le faigata o le tupu Star-53 i le fale, o a ni itu lelei ma leaga o le fanau, pe faapefea ona maua le soifua maloloina.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

Tatou amataina le talanoaga a le pato ole Star-53 ma se faʻamatalaga o le ituaiga. Seʻi o tatou talanoa e uiga i le lauʻeleʻele o le manu, saili ia uiga autu ma eseesega.

Tala faasolopito

Star-53 o se koluse mai se peke Peking. O le Koluse na faia e se Farani Faatoaga i le kamupani. Grimaud faʻailoga filifiliga. O le a tatou "eli" loloto i totonu o le talafaasolo- pito ma talanoa e uiga i le Peck duck lava ia ma mafuaaga mo lona lauiloa.

O le Peck duck, mulimuli i le igoa, na fafagaina i Saina nai lo le 300 tausaga talu ai.

Aoao e uiga i foliga o le gaosia o pato, musika Mulard ma Mandarinas.
Talu ai ona o le ituaiga o aano o manu fasi na matua aoga tele, na tosina mai ai le manatu o tagata Europa, o ē na aumaia i Europa i le 1873.

E te iloa? O le peking duck ma ona satauro, e matua talafeagai lava, na faʻaaogaina mo le faʻatoʻateleina o faatoaga ma le setete i le USSR. I le fuaina mai o meaola moa ua fai mai ai e na o le 10% o le faitau aofai e le o Peking duck hybrids.

Eseese uiga

Aʻo leʻi mafaufau i uiga o fafo o le pato ole Star-53, o ona faʻamatalaga ma ata, e taua le taʻuina atu E lua ituaiga o ituaiga: tele ma le lautelelea e eseese na o le tele, o isi faailoga e tutusa. E mafai ona iai ni lanu se lua e mafai ona maua ai le laʻau - papaʻe ma samasama. O isi filifiliga e le faʻaaogaina i le kulupu.

O le tino atoa o le malosi, o vaega o le tino e foliga tutusa, e leai ni vae tetele po o ni apaau laiti. O le mea autu o le lautele o le pusa, lea na mafua ai ona i ai se nofoaga mamao o ona vaevaega.

Aoao pe faapefea ona fausia se fale i ou lava lima.
E le gata i lea, o le ituaiga e mafai ona iloagofie e se ulu tele ma se laulu lauiloa, ae mo se falemoa leai se poto masani o nei eseesega o le a foliga e le taua. O apaʻau e manaia le umi, e fetaui ma le tino. O le fulufulu e mafiafia, lanu, e leai ni fasi uʻamea ma lanu lanu.

I foliga vaaia, o le manu felelei e tutusa lelei lava ma le kusi paʻe masani, ae o le umi o le ua ma le tulaga o le tino o le a le mafai ai ona e fenumiai ituaiga ituaiga eseese.

Gaioiga

O tagata taʻitasi taʻitasi e le amanaʻia le matagofie o le manulele, ae i lona gaosiga.

Matou te taʻua muamua o loo i ai se tele ma le tele o ituaiga eseese, o lea e tele fuainumera faamauina e le tatau ona iloa. O le eseesega i luga o le 56 aso o le atinaʻe o loʻo i ai vaega nei:

  • aofaiga mamafa - 4 kg;
  • le aofaiga o manu mama - 67%;
  • fua o lau fusi - 26.9%.
E foliga mai o le paʻu e mamafa le 4 kilokalama, e mafai ona e maua le 2.7 kilokalama o le aano mama, lea e silia ma le 1 kilokalama o loʻo faʻatusalia e le malo.
O le a e fiafia e faitau e uiga i auala e faʻavasega ai se potu mo le tuputupu aʻe o le fale.
O faʻataʻitaʻiga lelei nei e faʻaalia ai le maualuga o le gaosiga o le atunuu mo le faʻaaogaina ma le faʻatinoina o le tagata lava ia. O le tele o ituaiga i le 56 aso o le atinaʻe o loʻo i ai faʻaalia tutusa:

  • mamafa atoa - 4.1 kg;
  • le aofaiga o manu mama - 66%;
  • fua o lau fusi - 27.3%.
O le mea moni, o le eseesega e itiiti, peitaʻi, i le tulaga o le tele o faʻatoʻaga mo le faʻatauina atu, o le a sili atu le tele o pusa o le a faʻaleleia ai le tau mulimuli ma le toe totogiina mai o le faʻatoʻaga.

E taua! O le aofaʻi o le faʻafefeteina o fafaga i se tele ma le tele o ituaiga i le 56 aso e tutusa ma e 2.5, ae i se taimi na muamua atu, o le fuainumera o loʻo i ai le sili atu ona leaga o fualaʻau nai lo le tele.
Ae mo le gaosiga o fuamoa, e oʻo lava i le mea nei, o le taifau o loʻo faʻaalia ai numera numera I le averesi, o le ae mauaina le silia ma le 260 fuamoa i le tausaga, lea e oʻo atu i le mamafa o le 70-90 g.

Afai e te gaosia le fua o fuamoa fuamoa ma le mamafa o fuamoa e mafai ona maualalo, ona i ai lea i le tausaga o le ae mauaina le itiiti ifo ma le 18 kilokalama o fuamoa maualuga.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

I le faitauina ai i lenei nofoaga, ua uma ona e masani i mea taua o le fanau, ae ui i lea, o loo i ai le tele o togi e le mafai ona le amanaiaina. Seʻio tatou faia se faʻatusatusaga puupuu ina ia maua ai le ata atoa.

Faʻaauau

Brock Duck ei ai nei tulaga lelei.

  1. O oloa ua maeʻa e mafai ona maua i le 45-60 aso o le faʻatoʻaga.
  2. O le meaʻai e maualalo le gaʻo gaʻo (16%), ma e mafai ona faʻaaogaina mo meaʻai.
  3. Fua tele o le aano mama mai le tino oti.
  4. O le fua o le Fillet e le mafaatusalia ma isi ituaiga o pato.
  5. Gaʻo maualuga o fuamoa ma le mamafa maualuga i le iunite.
  6. Faʻaauau le tausiga ma le tausiga.
  7. Lelei foliga.
Vaʻai le musk duck e fafaga tulafono.

Faʻasologa

O lenei, seʻi o tatou faʻatali atu i fale, ma e tatau ona manatuaina le faʻatauina o tamaʻi faʻatau mo le fausiaina.

  1. O le lelei o le gaosiga e mafai ona ausia e ala i le fafagaina malosi. Leitioa a taʻua le satauro o le "broiler".
  2. Totoina i le fale e le mafai (faʻaaoga i koluse uma "Peking").
  3. O le manulele ua manatu e leai se totogi, o lona uiga, o le mea tumau i totonu o se nofoaga puipuia e le taliaina.
  4. O se faʻafitauli le faʻatau mai o meaola e sili ona maualuga le tamaʻi manu, ma o ituaiga hybrids o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga e le fetaui ma na o loʻo faamatalaina i luga.
  5. Le tau maualuga o fuamoa laiti ma le vele.
  6. Taumafa maualuga tau.

E taua! O le tele o kamupene agrarian latou te le faʻatau atu le filifiliga filifilia, ae o le a leai se mea e gaosia. Ae paga lea, e mafai ona e faʻatau 100% moni Star-53 e aunoa ma le fefe pe a faʻatonu mai Europa.

Faiga Faʻapitoa

A o leʻi talanoaina le tausiga o pato i le fale, ia tatou faia se mea itiiti e toilalo ai ma suesue ni auala se lua (aano po o fuamoa), lea e faalagolago tonu ai tuutuuga mo le tausiga o le satauro. O le mea moni, afai e te manaʻo e maua le maualuga o le aano o manu ma faʻaalu le tau o le fafaga ma le taimi, ona tatau lea ona e fasia le manu aʻo leʻi amataina le molt.

O le mea moni, afai e te faʻaaluina le foliga pe a uma ona e molimauina, o le a leai se mea e tupu, ae e taua le manatuaina pe a maeʻa lenei faagasologa, o le alualu i luma o le alualu i luma, o loʻo aʻafia ai le mamafa.

Po o le a lava, o le pato o le a faʻaumatia le tele o le fafagaina, lea e mafai ona tau atu i tupe leiloa. O le mafuaʻaga lea matou te fautuaina ai oe vave fuafuaina le itu o le faʻanofoina ma fuafua ia mea o loʻo aofia ai ma meaʻai e tusa ai ma lenei. Afai e te fuafua e maua ni fuamoa, ona tatau lea ona malamalama o le 60-70 aso o le a amata ona faigata le aano, ma o le a le mafai ona faʻatau atu mo le faʻatau.

Matou te toe foi i le tausiga a le manulele. O le mea moni, afai o loʻo e fafagaina moa broiler, ona leai lea o se faʻafitauli i mea o loʻo i ai i le "pinging" content, talu ai e tutusa mea e manaomia mo tuutuuga.

E tatau i le manulele ona i ai pea le avanoa e fafaga i soo se taimi o le aso. Afai e le 'ai le pato, ona le maua lea o le tele.

O le malamalama o le aso e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 itula, o lea na mananaʻo ai le manulele i taimi uma e 'ai meaai. O le tele o le aso e tuʻuina atu ai tau faaopoopo, ae e taua le malamalama o le leai o se malamalama, o le a na o le moe lava, o le a le maua le mamafa i lenei faagasologa.

Ae ui i lea, o le aso lautele ua faateleina ai le gaoioiga o le locomotor, o le mea lea, 1-1.5 vaiaso aʻo le i fasia, e tatau lava ona faaitiitia le aofaʻi o itula malamalama e maua ai le mamafa maualuga.

O le potu e teu ai pusi e tatau ona mafanafana. O le vevela e oʻo lava i matagi malulu e le tatau ona pa'ū i lalo ifo o le 15 ° C, a leai o le a maua e le manulele le maalili, ma o le a le faʻaaogaina malosi uma o le tino i le mauaina o le mamafa. E tusa lava pe itiiti ni faʻataʻitaʻiga e le taliaina. Aua nei galo e uiga i le i ai o se mea mama ma le mamago e manaʻomia ona suia faʻale-tino. Ae mo le vai, e tatau ona mama ma maua ai le vevela o le potu.

E taua! Mo le faʻapalaina o le tele o meaʻai e manaʻomia e uiga i le lava voluma o vai. Afai o le vai e toesea pe leai foi, o le a taofi le fafagaina o fafaga.

O le potu mo le teuina o pato e tatau ona lava le vateatea ma maua ai ni faʻala. E le tatau ona tumu le manulele, a leai o le a amata ona feteenai tagata.

Fafaga meaai

O le taumafataga o le fafagaina e talitutusa ma le taumafa o moa broiler. E talafeagai lelei le fafagaina o le lelei lelei i taimi uma o le galueaiina.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻapefea ona kuka le falesa e fafaga oe lava.
Matou te le fautuaina le faʻaaogaina o fafaga taugofie e maua ai le tele o faʻamanuiaga, talu ai o le tau o le faatauina atu o aano o manu fasi e faʻatatau i lona tau.

Afai e te le manaʻo e faʻaaogā meaai, ona e tuʻuina atu lea o se faʻafefiloi o fatu ma fualaʻau lanumeamata. I lenei tulaga, o le numera o feedings e faʻaititia i le lua pe tolu.

E taua! E naʻo tagata matutua e mafai ona tuʻuina atu i le saito ua fefiloi ma meaai susu.

E tatau ona amanaʻia le mea moni o le pato o loʻo i ai le faateleina o le metabolism, lea e aʻafia ai le fua faatatau o le faʻaaogaina o meaai.

E i ai i le manulele se tootoo laitiiti, o lona uiga, o meaai uma lava e paʻu i totonu o le fa itula. O lona uiga, afai, pe a uma le taimi atofaina, e le maua le fafaga, o le "peking" o le a leai se mea e 'ai. O se vaega taua o le taumafataga o le vaega o le mineral, lea e ono mafai ona faʻatusalia e le penisina, o le shell shell shell poo le shell shell.

Afai e te le manaʻo e faʻaalu le taimi e filifili ai se faʻaopoopoga o le mineral, ona faʻatau mai lea o fafaga, i le mea o loʻo i ai.

Tofiga o ni pato

Star-53 letele e faigofie i tulaga o le fausiaina, lea e le mafai ona taʻua e uiga i le tuputupu aʻe o pato pato. O le mea lea, o le a tatou talanoaina lenei manatu, talu ai o le mamafa ma le taua o le oloa ua maea ona faalagolago i le saʻo lelei ma le fafagaina o meaola laiti.

E te iloa? O Ducklings e ave mo lo latou tina le meaola muamua na latou vaaia e ala i le pipiʻi i totonu o le malamalama.

Tausiga ma le tausiga

Tatou amata i le tausiga o pato pato "Peking".

O le mea muamua e tatau ona e gauai i ai o le vevela. Pe a fanau pepe pepe i totonu o le potu e tatau ona le itiiti ifo i le 30 ° C, e le tatau ona i ai ni kopi, ma e tatau ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vevela. O le saoasaoa o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le piko e faalagolago tonu i le faʻamalamalama lelei. Afai e te le lava le gauai atu i lenei tulaga maualuga, o le ae faʻauʻuina ma tagata e le mafai ona savavali ona o ponaivi lalo ifo.

E le gata i lea, aua le tuʻuina se numera tele o pato pato i se tasi vaega. O le numera aupito maualuga e mafai ona faʻatagaina e 15 tagata taitoatasi..

E taua! O pepe tileti e laiti, i lalo o tulafono uma.

Fafaga

Afai na e faʻatauina ni fuamoa ma e tatau ona e mafaufau e uiga i le meaʻai i aso muamua o le tamaʻi faʻasoa, ona taofi lea i se faʻamatalaga faigofie - tipi afifi kuka ma nisi falaoʻo. Matou te fautuaina le filifilia o le cereal, lea e sili atu lona maualuga o le protein. O lea e mafai ai ona e ausia le amataga sili ona lelei mo manu felelei.

E oʻo atu i le sefulu aso, fafagaina faʻaili fa fa i le aso, e faʻaaoga ai faʻamatalaga faʻapitoa mo meaola laiti.

Taumafai e fai oe lava se meainu e mafai ona faʻaaogaina mo peacocks, pato, pheasants, geese, turkeys ma moa.
E le gata i lea, aua nei galo e uiga i se atigi pusa eseese ma se mea e faaopoopo i le minerale (penisina, papa maʻa). Ona mafai lea ona e faʻatumu le fafaga i le taeao ma le afiafi i le aofaiga talafeagai.

E tatau ona malamalama o le vevela o le vai ma le fafagaina e le tatau ona matua ese mai le vevela o le ea, a le o lea e teena e le pato ni meaai po o le malulu. I aso muamua o le olaga, ia sili atu le gauai atu i tagata taʻitoʻatasi ina ia mafai ai ona tafiesea faʻamaʻi pipisi poʻo le oti o pepe pato vaivai.

E faaiʻu ai le talanoaga o le koluse Star-53, o se eseesega lelei tele o le ponai manu ma le faateleina o le gaosiga o fuamoa. Mataʻituina tulafono uma o le anotusi ina ia oʻo mai i le olaga ia faʻalauiloa taʻitasi.

Aua nei galo o le faasaoina i meaai e aafia ai le lelei o aano o manufasi, aemaise lava le lelei o fuamoa.