O le togalaau

Gladiolus - fugalaau e le alu ese lava

Gladiolus (swordman) o se faʻailoa, fugalaau, fatu bulbous bulbous o le aiga iris. Lafoaʻi ma le ufiufi mata e pei o le pelu.

O le faʻaogaina o se taliga e mafai ona oʻo i le 100 cm le umi e mafai ona oʻo i le 100 cm le lanu.

I le natura, e leai se fiafia mafiafia ma le fiafia. O le fua o se pusa faʻatau. Faatoaga e taugata mo le teuteuga maualuga, fugalaau umi, lanu eseese.

Gatsania, totoina ma tausi - aʻoaʻo uma e uiga i lenei fugalaau i la tatou tusiga.

Vervain fugalaau o se teuteuga manaia matagofie.

Vaavaai i luga mo ata o mutaaga //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/monarda-poleznoe-i-aromatnoe-ukrashenie-vashego-sada.html.

Auala e toto ai gladiolus

Taimi mo le totoina o gladioli e faalagolago i tulaga o le tau. Ina ia ola lelei le laau ma avatu mea lelei e toto ai, e tatau ona toto i le palapala, lea e vevela i le 8 ° C. I le totonugalemu o Rusia, o le taimi e tulaʻi mai ai e amata i le faaiuga o Aperila. E mafai ona e faʻavavevaveina le faagasologa o le faʻamafanafanaina o le eleele poʻo le faʻafefe o le kiona, e ufiufi ai le nofoaga o le faʻatulagaga ua totoina i ata tifaga.

Mo le vave fuga o corms doraschivat ao lei totoina i le eleele avanoa. O le faia o lenei mea, ua totoina i le amataga o Aperila i totonu o se tane ma se masini fuamoa. A maeʻa le vevela o le vevela, e faʻapipiʻiina i se nofoaga filifilia i totonu o le togalaau.

O le nofoaga mo le tulaueleele e filifilia le la, puipuia mai matagi i mātū. E le talia e Corms le vavalalata o le vai o le eleele - e mafai ona latou maua ni maʻi fungaliga pe oti foi. E mafai ona toto Gladiolus i le tasi nofoaga mo le 3-4 tausaga. A maeʻa lenei, e lelei le toe faʻafoʻisia le paleni o le palapala palapala e ala i le totoina o le itu, e pei o le sinapi, pi po o le oats.

O fatu laiti e le lelei mo le totoina. Afai i totonu o se fale e teu ai togalaau poʻo le lalelei latou te ofoina atu e faʻatau ai fatu tetele, ona tatau lea ona e iloa ua matutua i latou. O nei mea e totoina ai o le a le maua ai pepe ola maloloina ma suia ai le corm; o le a fuga leaga.

A o leʻi totoina, e faʻamamaina ai anufe mai le lagging scales ma togafitia i le fofo o le manganese, ma tuʻu ai le mea totoina i totonu mo le itiiti ifo ile itula. O le palapala e tatau ona mānava, vaʻaia ma fua. Faʻateleina le faʻaaogaina o mineral falu, o lefulefu, humus ma fesuisuiaʻi meaʻai i le vaieli.

Ina ia aloese mai le susu o le susu, e fautuaina e sasaa se lima o le oneone laititi po o le salalau laititi i lalo o le Donets. O laau matutua ua totoina i le loloto o le 8-10 cm, tamaiti - 2-3 cm. Mo le lua vaiaso muamua talu ona totoina, e tatau ona tausia le malulu eleele, ma aloese mai le faamamaina.

Vaʻai Primula - o le fugalaau lauiloa i le togalaau.

Vaega o le totoina o kapeti teuteu //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/dekorativnaya-kapusta-ekzotichnyj-i-yarkij-element-v-vashem-sadu.html.

Gladiolus Care

I le vevela o le tau, e faʻafeinu ai laau i aso uma i le taeao po o le afiafi. Tatalo ma mulumulu palapala.

E le gata i lea, mo le totoina lelei ma le faʻavaeina o pepe soifua maloloina e manaʻomia le faʻaleleia o le fafaga.

I le tulaʻi mai o tiliva e tatau ona amata ona faʻaaoga fomaʻi o le faavae o le nitrogen. I le taimi o le fugaina ma le fugalaau potash phosphate fertilizers o loʻo faʻaaogaina.

Fed gladiolus e sili atu ma le tasi i vaiaso uma. E masani lava i le taimi o le totoina o laau e manaʻomia se pusi i lagolago. O le maualuga o gladiolus e mafai ona motusia le matagi, aumaia le timu.

Faamamaina ma le teuina o mea totō

O ituaiga muamua ma le masani o gladioli amata ona kiliki ia Setema. Mo le lelei o le faʻapipiʻiina o ia pusa 35-40 aso e manaʻomia mai le taimi e faʻaumatia ai le fugalaau. Mo le umi o ituaiga - 45-50 aso. O le mea mulimuli na aveesea ai pulu na tupu mai i tamaiti ma ituaiga tuai.

Gulunua o aniani ua fufulu i le vaifofo manganese ma tuu ai e faamago. E tatau ona faʻamago mo le 1.5-2 masina i totonu o se potu vevela, vaʻavaʻai i le vevela o le potu. O taimi taʻitasi latou te manaʻomia le toe faʻaaogaina, asiasia mo le iai o meaola faalafua ma faʻamaʻi.

A maeʻa le mago, e vavae ese tamaiti mai le maunu autu, tuʻuina i ato pepa ma teuina i se nofoaga malulu, mago. E le maualuga le vevela i le 7 Co. I totonu o se fale tumaoti, e teu ai pusa i totonu o le pulou, ma i totonu o le fale fale - i totonu o le pusaaisa.

Afai ei ai le tele o mea e totoina ma e le mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, e mafai ona teuina i le vevela o le potu.

A e teuina i totonu o se potu vevela, e masani lava ona faʻaleagaina pamu e ala i faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o thrips.

Faailoga o latou foliga vaaia - fugalaau paʻepaʻe i luga o le pulufana ma lona faʻamamago. A oʻo mai se meaʻai, o le totoina o mea e faʻasusu i le lime poʻo le penisina. Faʻafoeina gasegase. O le taimi lava e amata ai ona ala mai pulufana, e tatau ona faʻamamāina o fua ma salalau i totonu o le varnalization i se nofoaga pupula.

Gladioluses e manaʻomia le tausia e le aunoa, ae afai e te mulimuli i fautuaga mo la latou togafiti, latou te faʻafetai mo lanu lanu, lalelei.

Fautuaina e faitau: Laffodils, totoina ma tausi.

Faʻapitoa o faʻamalosi tuputupu aʻe //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/georgina-koroleva-sredi-tsvetov-na-osennem-balu.html.