Tupe teu

Laʻau sili ona lelei o laʻau meli mo au pi

Ina ia mafai ona maua ni tusi lelei o le meli, e taua tele le i ai o le tele o le mutia o le meli i autafa o le apiary. Afai e leai, e mafai ona e fesoasoani i le natura ma faʻaopopo atili i le galueaina o laau totō e mafai ona gaosia le tele o pollen ma nectar. I lenei tusiga o le a tatou saunia se lisi o laau sili ona lelei o le meli, faaopoopo i lana ata ma igoa.

Laʻau ma vao

O laau ma vao e maualuga le maualuga o le meli e aofia ai mea nei:

  • Linden tree O se laʻau meli lauiloa tele, lea e tufatufa atu i soo se mea. O le vaitau o lona vaitau e amata ia Iulai. O le aoina o meli e telē tele, e mafai ona oʻo ile 1 tone i le 1 hectare o faʻalauga.
  • Pear. O le laau eo le togalaau. Le matagofie o le meli ma le pollen. O fuga e masani lava ona tupu ia Me. O loʻo faʻaalia i le maualalo o le gaosiga, i totonu o le 10 kilokalama i le 1 ha o laau mama.
  • Willow. O loʻo taʻua o se tasi o tagata sili ona taatele. O le tele o le numera o ituaiga o meaola e tupu aʻe (lala o le muti, vao, trekhtychinkovaya), o nisi - e pei o laau (paʻu o le muti, paʻepaʻe). E fiafia Willow i le laufanua susulu, ola lelei latalata i le vai. O lenei laau e afua mai i le amataga o le tautotogo. O le gaosiga e mafai ona fesuiaʻi i le va o le 10-150 kg / ha.
  • Cherry O le togalaau lea e tupu i le toetoe lava o togalaau uma. O le amataga o le fugalaau e pau i le afa muamua o Me. O le fuaina o le aoina o le meli e mafai ona tusa ma le 30 kilokalama i le 1 ha.
  • Buckthorn faasee. E ola e pei o se tamai laau pe pei o se vao. O le vaitau vavalalata e amata mai le amataga o le taumafanafana ma e tumau seia oo i lona iuga. O le maualuga o le meli e mafai ona aoina i le faʻatulagaga o le 20 kilokalama i le 1 ha.
  • Kalina. O se togavao vao lenei. E masani lava ona tupu aʻe i foliga o se laau, i se tulaga e le masani ai - i le foliga o se tamai laau. E matua lapoʻa lava, talu ai e leai ni mea faʻapitoa mo tulaga o le tau. O le lanu muamua e mafai ona vaaia i le amataga o Iuni. O le gaosia o lenei laau o le meli e 20 kg / ha.
  • Laulaʻau vao. O se mea taua tele ma le faʻamalolo o le meli. E tupu tele i vaomatua, aemaise lava i ogalaau ma fiafia. E fuga mai ia Iuni. E oo atu i le 100 kilokalama o le meli suamalie e mafai ona seleseleina mai le 1 ha.
  • Fugalaau fugalaau. E pei ona mafai ona malamalama mai i le igoa, o nei fugalaau o loʻo ola i luga o poloka faalilolilo. E i ai le foliga mai o se vao. O le vaitaimi vavalalata e aofia ai le atoa o Iuni atoa. O se koneteina lelei tele, talu ai o le 200 kilokalama o mea suamalie e mafai ona aoina mai le 1 ha.
  • Common Hazel E le faigofie ona taʻuina o se laau talatala, talu ai e itiiti lava ni nectar e faʻasaoina e lenei laau. O fuga e amata i le amataga o le tautotogo, pe a le liusuavai atoa le kiona. Lalelei matagofie. E faʻafeiloaʻi i le pipi o hazel i le tautotogo ona toe faʻatumu lelei a latou faʻamaumauga.
  • Rowan. O lenei laau maualalo e tupu i totonu o le vaomatua ma paka. E masani ona tuputupu ae i le fale. Toto i le tautotogo. E mafai ona e aoina se mea suamalie suamalie e oo i le 40 kilokalama i le hectare.
  • Plum O se togalaau e mafai ona tuʻuina atu ai faʻataufaʻailoga i le sili atu i le 40 kilokalama i le hectare. O le vaitaimi ole gaioiga e amata ia Me ma e tusa ma le 10 aso.
  • Black currant. O lenei togavao e mafai ona maua i le toetoe lava o nofoaga uma o loʻo nonofo ai. E fuga mo le umi, e masani lava ia Me. Gaosia - 50 kg i le 1 ha.
  • Blueberries Laʻau meli totō laitiiti. Toto i vaomatua fefiloi ma vaʻaia. Amata ona fuga i le tuai o Me. Afai e maualuga le maualuga o faatoaga, ona oʻo lea i le 80 kilokalama o le meli e mafai ona aoina mai le 1 ha.
  • Apple laau O le mea masani lenei o le meli vao. O le vaitaimi o gaioiga e amata ia Me ma tumau seia oʻo i le faaiuga o Iuni. E sili atu le itiiti o le meli e mafai ona seleseleina mai le 1 hectare o faʻatoʻaga mama - e tusa ma le 20 kilokalama.
  • Thyme O lenei tamai laau e ola i luga o eleele leaga ma le pala. Alofa i le la ma matala. O le taimi vavalalata e tupu i le afa lona lua o le taumafanafana. Nectar e mafai ona fatuina se tele. O le faʻatau tupe e mafai ona oʻo i le 170-200 kg i le 1 ha.
  • Tusi manu E faʻatatau i ituaiga, o le manulele manu e mafai ona ola e pei o se tamai laau, ma se togavao. I lalo o tulaga lelei, o le vaitau o le fugalaau e amata i le faaiuga o Me. Nectar ma pollen laau e lafo tele. O le gaosiga e tusa ma le 200 kg / ha.
E te iloa? I Roma anamua, o le meli e mafai ona faʻaaogaina o se ituaiga tupe. E mafai ona latou totogia le faʻatau ma e tusa lava pe totogi se sala.

Laʻau ma fugalaau

E faaopoopo atu i laau, e tele foi laau ma fugalaau, lea e matagofie foi laau toto. O le tele o laau toto meli e:

  • Autumn Kulbaba. O lenei laau toto e tupu i soo se mea. E masani ona fenumiai ma le au masani masani. Lanu mai Iulai e oo i le amataga o Setema. O le gaosiga e masani lava i le lautele o le 80 kilokalama / ha.
  • Coltsfoot O lenei fugalaau e maua mai i le vaitau muamua o le meli. O le gaosiga o oloa e maualalo, e masani lava ona teuina i totonu ole 30 kilokalama / ha. Ae ui i lea, o le coltsfoot e taua tele, aua o loʻo i ai le tele o vailaau faʻamaʻi, ma faʻasaʻo foʻi le pollen e faʻaopopo i le nectar.
  • Dandelion officinalis. E mafai ona taʻua moni i luga o le tele o laau taatele ile paneta. O fugalaau e amata i le amataga o Iuni. O loʻo faʻamatalaina e se tamai masini, ae o le umi. O le gaosiga maualalo o le 50 kilokalama i le 1 ha.
  • Chernogolovka masani. E fiafia o ia i eleele susu. Vaitaimi mai le Iuni ia Setema. E mafai ona maua e le gaioiga le 120 kilokalama i le hectare.
  • Mint E fiafia o ia e ola i luga o le vai poʻo luga o eleele susu. E afaina mai ia Iuni ia Setema. I tulaga lelei, e mafai ona telē tele gaioiga - e oo atu i le 1.3 tone i le hectare.
  • Birdhouse pine pine. O ia laau totomatua o loʻo totoina lelei i nofoaga o pristenenny, latou te fiafia i eleele susu. O le faagasologa o le fugalaau malosi e pa'ū ia Iuni-Setema. O le gaioiga e tutusa ma le mint - e oo i le 1.3 t / ha.
  • Cornflower. O lenei laau totino o se fanua, faʻalelei. O le faʻatau tupe e i totonu o le 110 kilokalama i le hectare. O fualaau toto e toto mai ia Iuni ia Setema.
  • Clover paʻepaʻe. O lenei laau e mai le aiga legume. E fiafia le susu i le eleele. Toto i Me ma Iuni. O le gaosiga e mafai ona oʻo i le 100 kilokalama i le hectare.
  • Medunitsa officinalis. O lenei laau e afua mai i le amataga o le meli, ao latou fuga mai ia Aperila ma Me. Latou te ola faʻatasi i vaomatua ma vaomatua. O le gaosiga e mafai ona fesuiaʻi i le va o le 30 -80 kilokalama i le hectare.
  • Peresleska mamalu. O lenei laau e taatele i vaomatua. Mamoe i le amataga o le tautotogo. Nectar e maua sina mea itiiti, ae e mafai ona maua ai le pollen tele.
E te iloa? O se sanuisi meli e fufulu i le taeao pe a maeʻa le aso malolo e mafai ona fesoasoani e faʻamafiesea le le mautonu ona o se osofaiga, aʻo aveese le ava mai le tino.

Laʻau totogo totō

O tagata tomai i meaʻai a le pipi ina ia mafai ai ona maua se tauoloa lelei o se oloa suamalie, faataitai le lūlūina o laau o le meli. O lea e mafai ona e piki na laau totō o le a ola lelei i le nofoaga ua filifilia. Ma i lenei auala e mafai ona e faʻaititia atili le aofaʻi o le meli ua aoina.

O fualaau aupito sili ona lelei meli mo pi ma lauiloa mo le totoina o le tagata lava ia o:

  • Lanu samasama ma paʻepaʻe. O lenei laau e fuga mai ia Me ma o loo faaauau pea ona fuga seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. Afai e te mautinoa lelei le totoina o togalaau, o le vao e mafai ona oʻo i le 2 m le maualuga. O le fatuina o fugalaau e faalagolago saʻo i le ituaiga o laau. Toeitiiti lava o ituaiga uma o eleele o le a fetaui ma Donnik. Na te faapalepale filemu le vevela, tupu lelei mai le fatu. O le meli mai lenei togalaau ua manatu e sili ona taua, e tele naua le aulelei o le au faipupii mo le lelei. Ina ia mafai ona tupu lanu samasama pe paʻepaʻe Donnik, e tatau ona faʻataunuʻu le fatuina o fatu, o le a fesoasoani lea i le totogo vave o le totogo. E fautuaina le faʻaleleia i le amataga o le tautotogo pe a oʻo i le tupu o le mafanafana. E taua tele le mateina o le taimi o le lūlūina ina ia maua ai le taimi e totogo ai aʻo lei amata le tau malulu. O le gaosia o le laau o le meli e mafai ona oʻo atu i le 270 kilokalama o le meli i le hectare.
  • Clover. Mo pi, e mafai ona e tupu uma i piniki ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. Fugalaau i le tilotilo muamua atonu e foliga mai e le mafaamatalaina, ae latou te fiafia i pi. O le laau toto e tuputupu ae ma le matagofie i le eria e toatele e savavali ai. E le fefe o ia i soo se timu poʻo le vevela o le vevela. Pau lava le mea o le a sili ona afaina mo clover o le ata. E taua tele le mautinoa o le avanoa lelei i le la. O le meli o Clover ei ai se lanu paʻepaʻe, malosi malosi ma e matua mauoa foi i meaʻai. E oʻo atu i le 100 kilokalama o le meli e mafai ona seleseleina i le hectare faʻatoʻa totōina ma le clover. O le totoina o lenei laau e tatau ona faia ia Aokuso. Mo le totoina o lalaga piniki piniki o le a manaomia le 5 kilokalama o fatu i fatu, mo le paʻepaʻe - 3 kilokalama o mea totō. E le mafai ona totō fatu i lalo ifo o le 1 cm i le palapala. Fanua pe a uma ona totoina e tatau ona liligi tele. O pine muamua e masani lava ona foliga mai i totonu o le lua vaiaso. O le vaitau o le vavao o le a alu uma i le taumafanafana, o le mea lea e sili atu le aoga o le beekeeper e ola ai.
  • Hyssop. O lenei laau e afua mai Asia. Amata ona fuga ia Iulai ma faʻaauau pea seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu. Fugalaau lanu piniki po o le lilac. Ina ia totoina i luga o le fasi fanua, e mafai ona e faʻaaoga fatu pe na o le vaevaeina o le togavao. E le mafai ona eli i totonu o fatu loloto, o le pito maualuga e tatau ona tusa ma le 0.5 cm, a leai o le a le mafai ona tupu. E tatau ona faʻatinoina le lauʻeleʻele ile eleele malamalama. Hyssop e le faʻamaoni i tulaga o le tau, faʻafefe le malulu ma le leai o le susu.
  • Kotovnik feline. O lenei laau e taua foi o steppe mint. E fuga mai i le amataga o Iulai ma faʻaauau seia oʻo i le tau malulu. E leai se paʻu, pe a ma le 0.8 m. E tele le fiafia i lenei laau. O nisi taimi e tupuga ai fatu i le malae vaʻaia, o lea e sili ai le faʻaogaina o fatu, pe a uma ona lūlū fatu i totonu o pusa. E fiafia Kotovnik i taimi uma e faʻasusu ma malamalama ai laufanua.
  • Lofant. O lenei fugalaau e fetaui lelei mo beekeepers aua e tuputupu aʻe matagofie i le nofoaga e tasi mo le 10 tausaga. E mafai ona faʻaleleia e fualaau poʻo fatu. O le filifiliga muamua e sili atu le vave ma sili atu ona talafeagai. O le tuputupu aʻe lelei o le tama o le a faʻaleleia e ala i le malamalama lelei o le fasi fanua, ona tupu ai lea o le vao i le 1.5 mita le maualuga. E mafai foi e le ogalaau ona tatalia ni malulu malulu ma pupuu, ae ui lava i lea e tatau ona faʻafeinu ma, afai e mafai, ia ufiufi mai le malulu.
  • Ituaiga i le itu i sasae O se laʻau faʻalauiloa lea e le manaʻomia tele le gauai atu ia te ia lava. I le averesi, e oʻo atu i le 50 cm. O le vaitau fuga e amata ia Me. Ina ia totoina le 'oti, o fatu e manaʻomia ona totoina ia Iulai, ma ao leʻi oʻo mai le tau malulu, ua mafai ona ia atiaʻe lelei. O fatu e manaʻomia le faʻamalosi. O le gaosiga o lenei laau e lelei, e mafai ona e aoina pe tusa ma le 200 kilokalama o le gaʻo mai le 1 ha. I le taimi lava lea mo le luluina o le eria e tasi o le a manaomia ai le 28 kilokalama o fatu.
  • Bruise masani. E matua aoga tele le auai i le galueaina o lenei laau. A uma ona faʻaalu le 6 kilokalama o fatu mo le tasi hectare, o le a mafai ona aoina mai pe tusa ma le 800 kilokalama o le meli mulimuli ane. E sili atu le totoina o se manua masani ma se ituaiga o fatu o le cereal. E fuga i le afa muamua o Iuni ma fugalaau fugalaau lanumoana.
E taua! E sili le filifilia o laau totō mo le totōina lea e fuga i vaitau eseese. O le mea lea, o le a maua pea e le pi, se galuega, ma o le a maua e le beekeepi fou, meli manaia.
  • Mordovnik sharogolovy. Laʻau lelei tele mo le tagata tausi pipi. Faʻatasi le tasi le hectare, e mafai ona e maua pe tusa ma le 1 tone o mea suamalie. O lenei laau e masani ona faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻasolosolo, o le a sili atu ona lelei le aʻafia o le 'upega tafaʻilagi, ma o le a umi le umi. O le luluina e tatau ona faia i le masina o Mati, ona oʻo lea i le tau mafanafana e totoina ai vao. O le maualuga o mordovnik e oʻo i le 2 m, o fugalaau e tusa ma le 4 cm le lautele. O le vaitau fuga e pa'ū i le ogatotonu o le taumafanafana. Meli mai mordovnika o se paolo malulu ma se manogi manaia, ma o loʻo i ai foi le tele o mea aoga o mea aoga.
  • Phacelia O le laau i totonu o ona anotusi e matua le taua. E lelei le alu i le taumalulu. E mafai ona tuʻuina atu i le 600 kilokalama o le meli i le hectare o le eria. Afai o le luluina o loʻo faia i le amataga o Oketopa, o le a amata mai fugalaau muamua ia Me. O meaʻai e tuʻu i le eleele i le loloto e tusa ma le 2 cm, ona oʻo mai ai lea o fuālaau muamua i le masina.
  • Melissa. O le manogi o lenei laau e matua tosina i le pi. O le vaitau o le fugalaau o le patamati o lemonia e amata ia Iulai poʻo Aokuso ona tumau ai lea mo ni nai masina. O le meli e aoina mai le kulimi suamalie e matua lelei ma e manaia le manogi. I le averesi, o le maualuga o le tasi laau e 90 cm.
E te iloa? O nisi taimi e teu ai e le tausi oloa o loʻo i ai ni fagu ma faʻagogo. Ua faia lea mea ina ia toʻafilemu ai pi ma toe foi atu ma le malosi.
  • Kukama vao. E taʻua foi o le ogrechnik poʻo le faʻamalosi. Ina ia tofo, o lenei vao e pei o se kukama, e faaopoopoina i le muamua masini malulu ma salakeke. I le averesi, maualuga le maualuga o le laau i le 80 cm. O le a lelei le ola i luga o soʻo se eleele, ae sili atu pei o le eleele lanu uliuli. Taimi o fugalaau - mai ia Iulai e oo i le autumn. O nisi taimi e tipi ese ai e le tausi oloa o le bee ia fugalaau ua mou, ona i ai lea i ni nai vaiaso e ono tulai mai ni mea fou i lo latou nofoaga. Gaosiga: e tusa ma le 1 kilokalama o le meli e mafai ona seleseleina mai le 1 ha. O le tausaga na sosoo ai, o le vao vao e mafai ona faʻateleina le totoina o le tagata lava ia, ae o le a le o toe faʻaogaina.
  • Talia. O lenei laau e mafai ona ola e oʻo i le 2.5 mita. Mai le tasi hectare o le 'upega tafailagi e mafai ona e aoina se aofaiga tele o mea suamalie. O le laau e manaomia masani ma faʻamautu lelei, ona sili atu lea ona fiafia o latou manogi i pi. E le fefefe Dyagil i le malulu, o lea e leai se mea e tatau ona ufiufi ai. A aunoa ma le leiloa o lona uiga lelei, o loʻo alu lelei o ia i le taumalulu.
  • Goldenrod. Ua tupu lelei mai fatu. Afai o le lūlūina o loʻo faia i le tautotogo, o le a vaaia muamua ia tupu muamua ile lua vaiaso. E oʻo atu i le 1 mita le maualuga, o fugalaau ei ai se lanu samasama ma e faʻaputuina i laʻititi laiti. Goldenrod e mafai ona tupu i luga o soo se ituaiga palapala.
  • Esparcet. O le laau e mafai ona ola e oʻo i le 70 cm le maualuga. Fugalaau e aoina i se pulumu ma maua ai le lanu viole. O le faʻaleleia o le sainfoin e sili ona lelei e ala i fatu, faʻatupuina vave totoʻa pe a maeʻa le tautotogo. O fatu lava latou e tutusa uma lava pi. Latou te manaʻomia ona totō i le loloto o le 3 cm ma faʻaleleia lelei. O le eleele e manaomia le fafagaina, malamalama - o le maualuga e mafai. E le gata i lea, e tatau ona fafagaina lenei laau. O se vaega o le 1 ha e mafai ona tuʻuina atu e tusa ma le 300 kilokalama o le meli.
  • Lafulamu. O le a ola lelei le laau i le nofoaga o loʻo faʻaaogaina ai fualaau o le cereal. O le eleele e manaomia le fafagaina. E mafai ona e tupu mai le fatu, o le luluina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo. O le galulolo e i ai se vaitaimi vavalalata vave, o lea e mafai ai ona seasea maua le meli.
E taua! E sili ona lelei le faʻapipiʻi le kuka faila ma isi laʻau o le meli ina ia maua ai se aofaiga lelei o le meli e seleseleina.

Faamaumauga o beekeepers: auala e maua ai se laʻau faifai pea o laau meli

Ua lauiloa o laau o le meli e manaia mo bees na o le vaitau pe a latou fuga. O le mea lea, e taua tele le faʻamautinoa o le fugaina o ia laau toto e faʻaauau.

O le au faipisinisi poto e fautuaina mo lenei faamoemoe, muamua lava, ia iloilo po o fea o laau vao ua uma ona i ai i luga o le saite ma i le nofoaga lata ane (o pi meli e mafai ona lele mamao tele), ma iloa pe a latou fuga. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, o le a mafai ona faʻataʻitaʻiina le lūlūina o na laau o le meli, o le taimi o le fugalaau o le a suia.

E tatau ona faʻapipiʻi lau kalena o le faʻauluina o le meli mo faʻalapotopotoga taitasi. A uma, e tatau ona faʻavae i luga o le tau ma le tau. E talafeagai le filifilia o le gaosiga e sili ona malosi mo le totoina, o mea ia o le a ola lelei i se vaega faapitoa.