Faatoaga

Le faʻaaogaina o le mulberry, o le aogā ma le afaina i le soifua maloloina o tagata

Mulberry (Moraceae) - laau o le genus Mulberry (lauiloa e igoa o le "laau o le vine", o le laau e oʻo i le maualuga o le 20 mita). O lenei ituaiga e aofia ai le sili atu ma le 17 faʻasalaga o laau totō o latou aiga laiti o Peresia.

E sili atu ona faigofie le iloa o le laʻau: o loʻo i ai ni laʻau, e pei o laulaʻau, ma vine e foliga mai o ni vine. O lenei laau, i la tatou teritori, o le a ola i ni tulaga se lua: i fua papaʻe ma toetoe lava a uliuli. O fualaau suamalie ua tino ma tele.

O le a tatou talanoa e uiga ia Mulberry ma ana meatotino i lenei tusiga, ae e tatau ona e amata i le sili ona fiafia - faatasi ai ma le tofo o le laau. O le mulipulu e masani lava le manaia ma le manaia ae le o le mea uma, e pei ona masani ona latou fai mai ai. E masani ona faʻaaogaina i le sauniuni o le tele o vellies, syrups ma impregnations mo le taoina.

E le gata i lea, o le mulberry, ona o lona tofo, ua matua lelei atoatoa lava ma aano o manu fasi (faaaoga e pei o se sauuga) ma e masani foi ona faaaoga i le kukaina o soupasi, ae o le a tatou talanoa e uiga i lenei mea mulimuli ane.

O faamanuiaga faʻalesoifua maloloina o le vao e masani lava o fualaʻau, e ui lava o le paʻu ma lau o loʻo faʻaaogaina foi i vailaau faʻaleaganuʻu, vailaʻau ma vailaʻau.

O fualaau suamalie e aofia ai le tele o suka, glucose, fructose, ma o le mea lea e le gata ina faagaeetia ai, ae e fesoasoani foi i le lelei o le gataiina o meaai ma le saoasaoa i luga o le metabolism.

E le gata i lea, o mulberry ei ai meatotino e fesoasoani e faamalosia ai ponaivi, nifo, fao ma lauulu, ona o le i ai o le potassium, magnesium ma le calcium.

E te iloa? O le suāuʻu o le suauʻu o se tasi lea o tau sili ona taugata i totonu o le gaosiga faʻapitoa.
O le toʻatele o tagata fai togafiti o loʻo faʻamalosi e faʻapea, e le naʻo aoga aoga e maua ai e le mulberry, ae faʻamaʻi foi, lea o le a tatou talanoa i ai mulimuli ane. Ae, e ui i le mea moni e eseese manatu, o le tofo o mulberry e fiafia ia i tatou ma faamanatu mai ai ao tatou laiti.

O a faʻamanuiaga o lau laʻau

Mulberry, poʻo le lau o le mulberry ma ona faʻamalologa, e sili ona lauiloa i le va o tagata faʻapitoa o vailaʻau faʻaleaganuʻu. Ae peitai, afai e te tautevateva i luga o le lauti muliki i totonu o se fale talavai, e tatau ona e iloa e le gata i ona aoga, ae e uiga foi i le afaina e mafai ona faia i lou soifua maloloina.

O le tele o herbalists e iloa lelei o se vaifofo lelei i le tau faasaga i le maʻisuka, faapea foi ma le togafitiga o faafitauli o le ate ma fatugaʻo, le atoatoa o le cardiovascular ma le faaitiitia o le malosi (fatu).

Ae, e taua le matauina e leai se tagata fai togalaau e fautuaina le faʻaaogaina o nei fua e avea ma auala saʻo i togafitiga o faʻamaʻi ua taʻua i luga.

O loʻo i ai foi i le Mulberry mea aoga mo le togafitia o le faai i le taimi o le tiga o le faʻaʻoʻo ma faʻaaogaina e avea ma faʻamoemoe.

O nisi o herbalists latou te talanoa foi e uiga i le mea moni e faapea, o mulberry o se vailaau malosi, ma o le togafitia o manua ma le decoction e mafai ai ona e maua ni taunuuga lelei nai lo le faaaogaina o le ava malosi.

E taua!O nisi taimi, e fautuaina e le mulberry ophthalmologists le fufuluina o mata, ae e mafai ona e faʻaaogaina lenei metotia pe a uma ona e mautinoa e le afaina oe i lenei laau.

Le faʻaogaina o le paʻu fasi i togafitiga faʻaleaganuʻu

O faʻamanuiaga o paʻu laau e fesoʻotai saʻo lava i aʻa o mulberry, o latou faʻamalologa. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e le au togafiti ma tagata faʻamalosi aʻa e fai ai teuteu mo le le manava, tale, faʻaitiitia le vevela, aveese le toxins ma le tele o le vai mai le tino.

O le paʻu o le laau o le perosi, i aso anamua, na faʻaaogaina e saunia ai se faʻamalolo manuʻa. O le taimi nei, e toʻatele cardiologists o loʻo liliu atu i togafiti faʻavae mo le togafitia o le maualuga.

Ae peitai, o Mulberry e le na o le faamaloloina o meatotino. Mo se faataitaiga, i Saina, ona o lona tetee atu i le vevela o le vevela, na faʻaaogaina ai le uʻu e fai ai pepa.

O lenei laau na fesoasoani foi i le "malamalama" i tagata soifua o Saina anamua, ma avea ma se tasi o mea e sili ona lauiloa mo le faia o musika musika.

E te iloa? O manoa na faʻaaogaina e fai ai ni fusi mo meafaifaaili leo e faʻaputuina mai le paʻu.

Auala e maua mai ai mea tau vailaʻau

O le amataina o le seleseleina o vailaʻau faʻasaina mai vine, paʻu ma laʻau o muliki e tatau ona i ai i le vaitau o le fugalaau, poʻo le fua tele o fua. O fua fou ma lau o loʻo i ai mea sili ona aoga ma ua sili atu ona lelei le gaosia.

E sili ona faigata le faʻamagoina o fua o vine, o lea la e tatau ona tuʻuina atu i ai lenei gaioiga faʻapitoa. Laʻau mama i totonu ole ogaumu, poʻo luga ole ogaumu / afi, talu ai o le tele o fefete fefete e nofo i luga o laau totō, lea, i luga o le auala masani o le faʻamagoina o vine, o mai i le aso lona lua ma amata ona faʻamalosi.

E taua! Afai o oe, fualaau kuka, e mafai ona e faʻaaogaina e pei o se fatu o le tale ma le togafitiga o faʻamaʻi viral. I totonu o Asia Tutotonu, o mulberry vodka e faia i ni "fua" suamalie.
Togafitiga o le pancreas ma le mulberry e faia i le fesoasoani o laulaau e mafai ona seleseleina i le tausaga atoa.

O le seleseleina o meafaitino mata mai lau laʻau e le o le pefu ma e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa. E mafai ona e faʻagogoina laulaau i soo se auala e te fiafia i ai.

Laʻau Mulberry sili atu ona taofia o latou vailaau faafomai, pe afai e selesele i le tautoulu, pe a ulu le laau i le vaega o le "moe ma malolo." E masani lava ona faʻamago le aʻa, ma e pei foi o mulberries, o loʻo tuʻuina i totonu o se afifi vai.

Fugalaau kulupu

O se mafuaʻaga lelei e aoina ai lou aiga i le laulau e tasi o le lauti ma le mulberry jam. Aua e te manatu o le ituaiga o jam mulberry o le a leiloa ona aoga aoga. O le fua mo le sauniuni o mulberry jam e matua faigofie lava ma vave tele. Pau lava le mea e te manaʻomia o:

  1. Fufulu fualaau ma tuʻu i luga o solo pepa.
  2. Lafoaʻi sasaa suamalie ma suka i totonu o se ipu fafie po o se pani.
  3. Alu mo le 4-8 itula seia oʻo ina "tatala" le sua.
  4. Suauu i luga o le vevela vevela seia oʻo ina uma le suka, aveʻesea pea le fulu mai le siama.
  5. Aveese mai le vevela mo le 30 i le 60 minute.
  6. Faʻaopopo le acid citric ma toe faʻavela mo le itula.
O lenei fua e lelei mo tamaʻitaʻi uma, aua o se auala lelei ma lelei e faʻaopoopo nisi vitamini i le tino.

E te iloa? I fua o lau lapisi le taofi o latou foliga, faʻavevesi i le auala e aunoa ma se totogi.

E ese le fiafia, o le muliki e liliu i le suka suka. O le gaosiga o le kuka o se taimi itiiti e faʻaaoga, ae o le taunuuga e aoga.

O lea, ina ia kuka mulberry i le suka suka, o le a tatou manaʻomia ni vine, fufulu ma faʻaputuina (o le a le aoga, e mafai ona e faʻaaogaina), lea tatou te sasaa atu i le suka suka (e mafai ona e faia oe lava: 1.2 kilokalama suka i le 300 grams o le vai, pe faʻatau le sipuni teuteu i le faleoloa).

O le vevela vevela e tuʻuina atu i luga o ipu, lea e ufiufi i pepa fasi pepa e gaosia i le ava malosi (o le lapoa o le liʻo pepa e tatau ona tutusa ma le lapoa o le uaea) ona tapuni loa lea ma se tapuni.

Ia, na matou talanoa e uiga i "fualaau suamalie", ma o lea ua mafai nei ona matou talanoa i le "aoga" o fualaau kuka, lea o le a na ona faaleleia ai ana meatotino.

O le mea lea, o le fua muamua ma sili ona taatele mo le sauniuniga o se vailaʻau togafitiga mai fua: Liligi 2 teaseti o laʻau (faʻagogo!) Mulipili i se ipu vai.

O lenei meafaigaluega o le a fesoasoani ia te oe i le malulu (lelei mo le teuina), o lenei meafaigaluega o se diuretic ma o le a fesoasoani e aveesea uma toxins mai lou tino.

O le lauti Mulberry ua faʻaaoga lelei mo le maualuga o le toto, faʻaitiitia le mamafa.

Le fua sili ona taua mo teineiti: ave le 1 sipuniti o le aʻa o le vine, ma ufiufi i se ipu vai inu ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao. A maeʻa le faʻaaogaina o lenei mea e afaina, maloloina, ae o le vaivai o le mamafa o le a matauina.

E taua! E le mafai ona e 'aina le mulberry ae le o se vai inu, aua e mafai ona taʻitaʻia ma manava.

Contraindications ma le afaina i ai e le fautuaina le mulberry

O le manatu e faapea o le laʻau o le vao e na o ia lava e aoga ae leai se afaina e sese. Muamua lava, e tatau ona e manatua pea lena mea O le mulipulu o se mea e oso ai le tino.

Mai lenei mea e oʻo mai ai le faʻamuamua: e le mafai ona faʻaaogaina fualaau mo i latou o loʻo i ai le faʻalepaleina o lenei tagata.

O le taulaiga faapitoa i le faʻaaogaina o muliki e tatau ona tuʻuina atu ia i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka, e pei o fualaau lanu violisi ma le paauli, o le suka o le suka e 12% le maualuga nai lo le paʻepaʻe.

O le isi mea taua a Mulberry, o le, pe a oʻo i le sologa lelei, e mafai ona mafua ai le manava.

O le mea sili e faʻalogo i ai: o le faʻaaogaina o le suka i le vevela e tatau ona faaitiitia e ala i le afa, aua, i lalo o le malosi o le la, e mafai ona afaina ai le fatu. O lenei mea e sili ona taua i faafiafiaga i nofoaga tafafao, lea e masani ona faʻatau atu ai le mulberry i matafaga.

Taumafa naʻo meaai maloloina, fai sao ma fiafia, o le mea lea o le a fiafia ia te oe e pei o le mulberry ma ona mea lelei ma lelei.