Maota, fale mautotogi

Anapopogi ma taugofie pe faʻanofoina le leaf begonia. Fautuaga, uiga ma faatonuga

O Begonia e tosina atu le mafaufau o tagata fugalaau uma e le gata i le matagofie o ona fugalaau, ae faapena foi i le lanu susulu ma le ofoofogia o laulaau. O lenei lanu e tuʻuina atu i le fanau pe a faʻaoga auala e faʻaleleia ai vegetative, e aofia ai ni fasi mea laʻau.

Afai e te iloa le faʻaleleia o se fugalaau ma se laulaau, e mafai ona e maua se fale fou, matagofie i se taimi puupuu lava. E le faigata tele ona faia lenei mea, ma o le lelei o le tele o laulaau o le fugalaau e maualuga tele.

Sei o tatou talanoa e uiga i lenei auala auiliili i totonu oa tatou tusiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

E faʻapefea ona faateleina i le fale?

E 5 auala autu o le toe gaosia o lenei fugalaau:

  • Tuputupu ae mai le fatu.
  • Aveina o vaega o le pepa.
  • Tipiina le begonias.
  • Vaevaega o fatu.
  • O le vaevaeina o le vao.

E faapefea ona ola se fugalaau mai se vaega o se laau?

O le faʻaleleiaina o le begonias ma se laulaau o se auala faigofie ma lelei e faʻaleleia ai fugalaau fou.. Taimi fautuaina - tautotogo - taumafanafana.

O lenei metotia ei ai le tele o itu lelei:

  1. oe maua le avanoa e maua ai ni nai begonias laiti i le taimi e tasi;
  2. ogaoga tina e mafua ai ona itiiti le faaleagaina;
  3. O se laau fou fou e faʻaogaina lenei metotia o le a mafai ona ola i le fale mo le 1 - 3 masina.
Faʻalogo: O lenei auala e faʻaleleia ai e fetaui mo na ituaiga o begonias lea e faʻamaonia e le i ai o se vaega pito i lalo o le laulaʻau ma maua ai se mea e fetolofi ai.

Sauniuniga

  • Soʻo. E le tatau ona aofia ai le palapala i meaola faalafua ma meaola faalafua. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o ia ituaiga meaola, e tatau ona faʻaaoga vai vaʻa ma togafitia le eleele mo le afa itula.
  • Pepa. E tasi le laʻau ola maloloina e filifilia ma vavae ese i le faʻavae e aunoa ma se faʻaleagaina ma faʻamaʻi faʻaleagaina. Mo le puipuia o latou foliga vaaia, ua fautuaina e togafitia i se maliega aʻo lei totoina. O se lau laʻau e le talafeagai le aʻa atoa, o lea e tatau ai ona vavae ese i ni vaega eseese, o ia mea uma e aofia ai vein. O le tele o vela laʻau, o le tele o pepe e mafai ona e maua. Afai o le laupepa e laʻititi lona lapopoa, e mafai ona mauaʻa uma.

Faʻamasinoga

O le totoina o laʻau mo le faamoemoe o le toe gaosia e mafai ona faia i metotia eseese:

  1. Totoina o se laulaau ua totoina i totonu o le vai. A maeʻa aʻa, e totoina le laulaʻau i totonu o se ulo ma se meaʻai.
  2. Lueina i le palapala o le pepa atoa. O le lau o le razlazhivaetsya i luga o le palapala ma faasaga i le palapala ma se uta i foliga o maama.
  3. Faʻamauina o ni meaʻai. O vaega taʻitasi e faʻafefiloi i le palapala eleele ua oti.

Filifilia le ipu "saʻo"

Mo le aʻaina o vaega o le begonias laupepa e le manaʻomia se tulaga faʻapitoa. O le tele o taimi e iloa ai e le au faifaatoʻaga ia ipu palasiti 100-kalama i puvai faʻavaivai i lalo. E mafai foi ona e ave ni pusa palasitika. E sili atu pe afai e manino le puipui o pusa: e sili atu ona faigofie le matauina o le tulaʻi mai ma le atinaʻeina o aʻa o le laau talavou.

Filifiliga eleele

E taua: O le manaʻoga autu mo le eleele mo le begonia o le tatau lea ona matala ma manava, ma maualalo le humus content.
  • 1 filifiliga: Mo aʻafiaga o laulaʻau, e mafai ona e faʻaaoga fualaau ma popo: a maeʻa ona fufulu pepa i se vai mafanafana, faʻafefiloi i le ratio 1: 1, faʻaopoopo 10% i le 20% o le perlite mai le autu autu.
  • 2 filifiliga: 1 vaega o peat mixed with 1 part river sand.
  • 3 filifiliga: Faʻafefiloi le oneone i le sphagnum nutimomoia 1: 1.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga pe faapefea ona faateleina i auala eseese.

E tolu auala o le fausiaina o laulaau:

Fusi o se laupepa

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia: o se maʻila malosi, se fasi begonias, se ipu poʻo se ipu tioata, o se mea e faʻaaogaina, alavai, ipu, pusa palasitika, gaʻo galue, "Kornevin".
  2. Aveese le lau laau.
  3. Tuu se laupepa i luga o se laupapa ma se naifi sikola mai le ogatotonu agai i le pito i ni fasi pepa i foliga o tafatolu, ia tofu uma ma se tasi pe lua veins, talu ai o meaʻai uma lava e alu i ai. Mai le tasi laupepa e mafai ona maua ai le 10 poʻo le sili atu foi vaega.
  4. Vaʻaia ni fasi meaʻai ma le gaʻo faʻasalaina ua faʻafefiloi ma le "Kornovin".
  5. I totonu o se atigipusa i le pito i lalo ia faʻatumu le alavai, ona sasaa lea o se mea susu ile 2/3 o le ulo.
  6. I le faia o se tamai togavao i le eleele, faʻalautele le fasi pepa i le tipiina o le 5 - 7 mm.
  7. Faʻamaʻu lemu le meaʻai i ou lima, ma faʻapipiʻi le vaega o le pepa.
  8. Ufiufi le atigipusa i se pusa paʻu i luga poʻo le tuʻuina o le fagu i totonu o se atigi pusa tioata faapitoa e faʻaaogaina e pei o se kiona.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio i le toe gaosia o le begonias i ni fasi vaega:

Faʻafiafiaga i luga o le pepa

E mafai ona e faʻateleina le begonia ma tipi i le pepa. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  1. Ave se lapisi tele o begonias, naifi, ipu, masini, alavai, pebbles, afifi palasitika.
  2. O le pito i lalo o le fagu e tumu i le faʻavaivai, ona fai lea ma se mea susu.
  3. O le lau lapopoa ma le soifua maloloina (umi 7 cm pe sili atu) e faʻapipiʻiina i luga o le vevela i le tele o nofoaga (o le mamao i le va o le faʻavae e tatau ona 2 to 3 cm).
  4. O le laʻau laʻau e faʻafaʻasaga i luga o le eleele faʻamamaina i totonu o le ulo.
  5. O le laupepa e togi i lalo i ni maa laʻitiiti i le mea i totonu o nofoaga lata ane i le tipi.
  6. Ufiufi i pito i luga o le afifi palasitika.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio i le fausiaina o begonias e faʻaaoga ai le pepa tipi:

I totonu o le vai

Mo lenei metotia, ua ave se pepa atoa o le begonia.. E aofia ai mea nei:

  1. Saunia se laʻau o le begonia soifua maloloina, se fagu vai, se laulau o le gaʻo ua gaoioi.
  2. I totonu o se fagu vai, faʻaopopo se laulau o le gaʻo ua gaoioi.
  3. Tuu se laʻau o le begonia soifua maloloina i totonu o se fagu vai ma alu seʻia oʻo mai aʻa.
  4. O le laʻau faʻatasi ma aʻa e foliga mai o loʻo nofo i totonu o se ulo ma se eleele, e ufitia i se pusa paʻu.

O lenei metotia o le toe gaosia, e pei o le tuʻuina o se laʻau ma se auʻau i le vai, e mafai ai ona maua na o le tasi le laau.. E le gata i lea, e manatu ole tasi e le aoga tele, ona o aʻa e vaivai ma e faigata ona ola i le eleele pe a uma ona suia.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio i le fausiaina o begonias ma se laulaau ile vai:

Tausiga ile

O le Greenhouse e masani ona tuʻuina i se mafanafana (+ 20C - + 24C) ma se mea susulu, ae o se nofoaga e aunoa ma le susulu o le la. Afai o le fausiaina o loʻo faia i le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu i ai fualaʻau faaopoopo. Mo laʻau laiti, o le vevela o le vevela ma faʻataʻitaʻiga e le faatagaina.. E le mafai ona e 'aveʻese le fale lauʻeleʻele seʻia oʻo ina tuʻuina laʻau fou!

Faatasi ai ma le oʻo mai o lau laiti muamua, e tatau ona amata ona masani le laau i le ea i totonu o le potu. Mo le faia o lenei, muamua mo le 3-5 minute, ona 10 minute lea i aso uma e aveese ai le taga pe tatala le tapuni o le falesa.

I le aluga o taimi, o le umi o nei "vaalele" e tatau ona faateleina. A maeʻa ona tuʻuina aʻa o laʻau, e mafai ona aveʻesea mai le kiona ma alu i se nofoaga tumau.

Suavai lelei

Mo le aʻafia manuia i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau ona avea ma se maualuga maualuga o le timuga, lea e tatau ona masani ona faʻaleleia ai le ea ma luga o le eleele, ae aunoa ma le faia o le pala, e pei o le pepa o le begonia e faigofie lava ona pala. O le manaʻomia mo se isi vaʻaia e mafai ona taʻu mai ai le leai o se condensate i luga o puipui ma le tapuni o le kiona.

Komiti Faatino: O le totoina o le mea e sui ai o se isi mea e faʻafefe ai aʻo faʻasaina le laau talavou i totonu o le fale lauʻeleʻele. E le mafai ona e suluina laulaau o se laau ma se fagu moli, pe a ono aliali mai i luga o latou, ona mate ai lea o le laau.

E faʻapefea ona faʻafefe vai?

  1. O le malosi malosi o le vai e mafai ona faʻavaivaia ai le vaivai o aʻafiaga o tamaiti, o le fausua pe a uma ona aveese le falesaua e tatau ona faia ma le faʻaeteete e faʻaaoga ai le auala e faʻafefe ai le suavai poʻo le faʻavaivaiina o le pito i luga o le meaʻai mai le fana fana.
  2. E mafai ona e faʻaaogaina ma faʻaleleia auala, mo se faʻataʻitaʻiga, fafaga faʻatasi ma se sipuni poʻo se tui.
  3. Faʻapena foi mo le atinaʻeina o aʻa o se laau toto e fautuaina e gaosia le suavai i totonu o le apa.
  4. Lafoaʻi masani - e pei o le faʻamagoina o luga o le palapala.
  5. E tatau ona i ai le vai i le vevela vevela poʻo se tikeri - lua maualuga.

Faaiuga

O le auala o le faʻaleleia o laʻau e faigofie tele ma lelei. E le manaʻomia ni mea faʻapitoa tau mea. E le gata i lea, i se taimi puupuu lava e mafai ai ona tupu se fuainumera tele o laau fou maloloina mai se laulaau.