Faatoaga

O se maʻi matautia faʻaleagaina o le paʻu paʻu. E faʻapefea ona iloa ma faʻagata?

Laʻau faʻamaʻi - o se miti leaga mo faifaatoaga uma. E mafai ona latou mafua ai le tele o le faaleagaina o le fua o le faatoaga pe faʻaumatia atoatoa. I lenei tulaga, o taumafaiga uma a se tagata e faʻaititia i le leai.

Ina ia puipuia mai ia faʻamaʻi, ma fesoasoani i lau togavao i le taimi, e tatau ona e iloa uiga o le maʻi ma ona vaivaiga vaivai.

O le isi, tatou te iloa: o le a le mataʻu i luga o le pi, pe faʻapefea ona togafitia, oa mea puipuia e manaʻomia ma vaai i le ata pe faʻapefea ona faʻaalia lenei maʻi.

O le a le paʻu?

Scab - faʻaleagaina masani o pears ma apu.

Ae ui i lea, e ese mai ia i latou, e faigofie ona afaina ai isi fualaau aina.

E masani ona masani e leai ni vaega e le o iai lenei maʻi.

E mafua mai i le fungus Venturia pirina Aderh, lea e aʻafia ai le pear.

O le apu foi e afaina ai lenei faamai, ae o le mea e mafua ai le isi mea malie.

O le mea e malie ai, o le paʻu o le pi e le mafai ona lafoina atu i le apu, ma le isi itu.

O le tulaga lamatia o le mafai lea ona faʻaumatia atoa le fua.

Faailoga

Mo faʻamatalaga muamua o faʻamaʻi faʻamaʻi, e taua le iloa o latou faʻaʻailoga. O le maʻi i luga o se pi e manino, vavae ese mai isi faʻamaʻi, faʻaaliga, e le gata i luga o laʻau o le laau, ae faʻapea foʻi i luga o peʻa. E mafai ona faʻamoemoeina ma maualuga le saʻo.

Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • lanu enaena i luga o le fua. O le faʻaaliga muamua o le maʻi, faʻapupula i mata;
  • lanumeamata lanumeamata ma se tulu olive i luga o laupepa. I le taimi muamua, o nei mea e le o iloagofie, ae o le atinaʻeina o le maʻi, latou te pogisa ma liu enaena;
  • o fua na afaina e le toe atiae, mauaina se ituaiga ese, le fiafia;
  • soʻo se vaega ua pisia o le laau e pau: lau, fua, ovaries, ma isi.

E le gata i le ata tusi ma togafitiga o se faʻamaʻi.

Ata








E faʻapefea ona aveesea le faʻamaʻi?

O le faʻafetaia o soʻo se faʻamaʻi faʻapitoa e manaʻomia ai fuataga lelei E taua le tuʻufaʻatasia o metotia uma o tauiviga, a leai o le a faʻaauau ona salalau le faʻamaʻi.

E faapefea la ona faʻaumatia le paʻu i luga o le pi?

Faatasi ai ma auala sili ona aoga:

  • Lafoaia I le tau faasaga i soʻo se faʻamaʻi o laau, o lenei auala e sili ona saʻo. Oʻuga lelei e maua totoina o le lanumoana lanumoana, faʻapea foʻi ma le faʻafefiloi ma le limeE le gata i lea, o isi mea e vavalalata copper sulphate ma le auvai na faamaonia lona taua i le taua faasaga i lenei sasa. E mafai ona e suia le paluga o Bordeaux copper chlorine po o le colfidal sulfur;
  • masani tipi ma le faʻaleagaina o vaega o loʻo aʻafia i le laau, ae maise lava o taameni laiti;
  • faatamaia o fualaau pisia.

O le tuufaatasiga o puipuiga ma le pulea lelei e maua ai iuga lelei. O se faʻamaʻi e masani lava ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. E tāua, ao le i totoina laau poʻo le mauaina o uluai faailoga o le faʻamaʻi, ia manatua e uiga i lona taufaʻatau.

Aoao e uiga i isi, leai se mea lamatia mo le togalaau, faʻamaʻi: Puro paʻu, Palameni mumu, Anthracnose, Chlorosis, Bacteriosis, Cancer bacterial o vine.

O afea e fai ai le gaosiga?

E tatau ona totogia le faʻapitoa ile faifaatoaga i le faasologa o mea e fai. O le pulupuluina e faia i le tele o taimi i le tausaga, fuafua i le tau ma le maualuga o le pipisi o laau.

O le sili ona ogaoga o atinaʻe o le maʻi e manaʻomia ai le 5 taualumaga i le tausaga:

  • o le faʻapipiʻi muamua - i le vaitaimi o le faʻavae ma le fulafula o fatugaʻo. O le tele o taimi, o loʻo faʻatino e le polioli lanumoana;
  • o le lona lua o le vaitaimi lea o le faʻavaeina o le pua. Fiafia talafeagai;
  • o le togafitiga lona tolu e faʻatinoina peʻa maeʻa ona toto. E fautuaina e toe togafiti faʻatasi ma se pese;
  • quadruple - 2 vaiaso talu mai le tasi muamua;
  • o le lona lima o le pulumuina o loʻo faia i luga o laau malulu i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana - amataga o le tautoulu.
E taua le manatua o le fesuiaiga o fualaau faasaina o itu eseese e maua ai se taunuuga lelei i le tau faasaga i le faamaʻi. E le aoga le faʻaaogaina tutusa i le vaitaimi o togafitiga.

Puipuia faʻamaʻi

E tatau ona faia le puipuiga ao leʻi leva ona totoina laau. O le faʻafitauli o le maʻi e faalagolago i le filifilia o le nofoaga o le totoina i le lumanaʻi.

Faʻatasi ai ma togafitiga autu:

  • filifili ma le faaeteete le saite mo le togalaau i le lumanaʻi;
  • matauina o le totoina o le tele. O le mafiafia o laau ua totoina, o le sili atu foi lea o le faasalalauina o le faamai;
  • aoina o lau paʻu. O le faʻamaʻi o loʻo i ai i le taumalulu i lālā paʻu, o lea e tatau ai ona faʻaumatia;
  • pulupuluina o paina i luga ole paluga Bordeaux po o le kapini chlorine;
  • fetaui lelei atoatoa o le palapala.

Ua i ai i le tautoulu, a maeʻa le seleselega, e tatau ona e amata tau. O le uluai pulumu mo le gasegase e faʻatino i le taimi lava e uma ai le seleselega mulimuli.

O le tau e tatau ona leai se mata, mago. Afai ua timu pe a uma ona pulumu, e tatau ona toe faia e ala i le filifilia o se aso susulu.

O le mea lea, o le paʻu paʻu o se faʻamaʻi e aofia ai le tele o nofoaga. E matautia tele mo tagata uma e fai togalaau, aua mafai ona faʻaumatia atoa le fua.

O le a faʻavaivai le maʻi pe afai ia faʻamalosi i togafitiga faʻasoifua maloloina ma faʻasologa. I le tausisia o tulafono uma o le gaioiga o laau, tausiga e le aunoa mo i latou, o le a le toe i ai se faamai, ma o le a maua le tamaoaiga.

Mataʻituina le vitio i se mea e te vaʻavaʻai ai i se pene ua pisia i se paʻu ma puipuia ai.