Laʻau

Omezhnik

O Omezhnik o se laau toto o le aiga o le au taufaasese. E aofia ai le sili atu i le 40 ituaiga o meaola, tufatufaina i le tau le mafia o Europa ma Asia, faapea foi i itulagi o tropical o Aferika.

Faʻamatalaga

E laʻititi le fale, e masani ona le sili atu ile lua tausaga. O le vao e oʻo i le 120 cm le maualuga, faʻamau i le pito i lalo ma sulu i luga. O 'au e fai ma nofoaga mo le tuʻuina o lau. O pepa laulaʻau e vaneina i lalo o le vai ma sili atu le lautele i le pito i luga. O lanu e susulu, emerald.

O le faʻafefe o le faamalu e pei o le faamalu i luga o lala, e aofia ai le tele o fugalaau paʻepaʻe ma foliga tutusa fugalaau. I le taimi o le fugalaau (mai ia Iuni ia Aokuso) e faʻaalia ai se manogi malosi ma le malosi.

O fua na amata mai ia Aokuso-Oketopa, e i ai se foliga lautele ma se maualuga.

O le aʻa o se faʻalapotopotoga mamana, faʻaleleia mo le tuputupu ae i vaega o le eleele. E tusa lava pe a uma ona vavae ese mai le palapala, e le oti le laau, ae o loʻo faʻaauau pea ona i ai i totonu o se vaipanoa floating. O Omezhnik o loʻo i luga o auvai o vaitafe ma vaituloto, faʻapea foʻi ma eleele susulu.






Eseesega

O le mea sili ona taatele o ituaiga ia o le ola maloloina:

  1. Vai omezhnik. O se laufanua manaia lau paʻu ma laupepa. O le uʻu o loʻo faʻafefeteina, faʻapipii ma matua pala. Lagi faasolosolo malie agai i le eleele. Tupu i luga o lauʻeleʻele lolovaia poʻo faletupe o vai.
  2. Saffron omezhnik. E i ai sona aʻa ma se malosi malosi e oʻo i le 1 mita le maualuga. O lau o loʻo vaneina, faʻapipiʻi i se petiole pupuu ma e 2-3 faʻaseesega. Fugalaau fugalaau e aoina i faamalu o lala e 3-10.
  3. Javanese Omezhnik. O se laau totoga 20-90 cm le maualuga e ufiufi i laʻau laulaau. O laʻau e mūmū, mūmū poʻo le lanu meamata ma se mea na vaneina. Faamalu e oo i le 5 cm le lautele o loo ufiufi i fugalaau paʻepaʻe.

Tuputupu ae

O Omezhnik e tupu i luga o le eleele lafulemu lelei. E sili atu le fiafia i laufanua o le togalaau po o le paolo malulu. E faʻafefe lelei ai gutu, e le manaʻomia se fale. E tusa lava pe i ai se tino malulu o vai, e tumau pea lona aoga.

Faʻapenaina e ala i le luluina o fatu. I se tau le lelei, ua muamua ona totoina laau toto, ma ia Me ua totoina i se nofoaga tumau. O le laau e matua faʻamalosi ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma le ofuina pito i luga. E maua uma elemene talafeagai i luga o le eleele poʻo totonu o le vai.

Laʻau oona

O Omezhnik o se mea oona, o lea e tatau ai ona tupu ma le faaeteete, aemaise lava i le i ai o ni fagafao. E i ai mataupu e tusa lava pe paʻu manu e na o le tasi le laau e 'ai ma aʻa. O se faʻalavelave faʻapitoa e taatia i le rhizome. Ae ui i lea, o Javanese Omezhnik e itiiti lona afaina; o ona laulaau ma fatuga o loʻo faʻaumatia i ni vaega laiti i Korea.

O vailaau faʻamaoni o loʻo i totonu o le omezhnik o loʻo i ai se togafiti o togafitiga, o le mea lea ua faʻaaogaina ai i vailaʻau faʻataʻitaʻi e faʻafefete ai maʻi o le maʻi, o le maʻi o le iniseti, o le manava ma faʻamaʻi pipisi.