Faatoaga faatoaga

Meaʻai talafeagai mo le fafagaina o pusa: ni nai nuanua taua

E iloa e faifaatoaga o le fafagaina lelei o moa, e aofia ai le taʻavale, o se taimi sili ona taua i le galueaina o tagata ola maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaai paleni ma paleni? E mafai ona faʻatulaga lelei le fafagaina o manulele e aunoa ma se tau faaopoopo? Ioe e mafai. O le mea taua o le iloa lea o tulafono faigofie mo le faʻatulagaina o meaai mo vaega taʻitasi o manulele, faʻatuatua i lo latou faʻamoemoega.

O meaai lelei e filifilia o le a aʻafia ai le soifua maloloina, o le fua o le mamafa o le mamafa poʻo le mafai gafatia. O le a tatou talanoa atili e uiga i lenei mea mulimuli ane ia tatou tusiga.

Fafagaina o meaai mo roosters

O le faavae o le taumafataga mo le roosters o oloa lava ia e tasi e faʻaaoga pe a fafagaina moa, ae o loʻo i ai nisi o mea. E tatau ona e iloa i latou ma mafaufau i ai, e fuafua i mea o loʻo e tupu aʻe - tagata gaosi, tauʻa poʻo tagata taʻitoʻatasi e fuafua e fasia.

Tagavai

O meaai sili ona lelei mo roosters e aofia ai:

  • sefe;
  • fualaau faisua: fou ma tao;
  • meaʻai manu;
  • lanu;
  • Faʻaopoopoga o le kalama: iʻa, meaʻai i le ponaivi, pusi paʻu poʻo le penisina.

E le gata i lea, o le fafagaina i aso taʻitasi o tagata taʻavale e mafai ona aofia ai minerale, fua, ma isi punavai o vitamini.

E masani lava, o faifaatoʻaga e faavae i meaʻai e tuʻuina otaota mai le laulau, mo se faʻataʻitaʻiga, itu o ipu, falaoa. O le mea lea, latou te mananaʻo e matua laveai i luga o le meaʻai a le roosters. Ae, faatasi ai ma lenei auala e fafaga ai, e faigata le matauina o vaega talafeagai ma tuʻufaʻatasia meaʻai.

E i ai foi se isi filifiliga - fafagaina o meaʻai saunia, lea e filifilia e fuafua ile tausaga o le moa.

I le faaopoopo atu i se paleni taumafa mo moa, o le tausisia o le pulea o le ava e taua foi. Ole fua ole vai ile tagata matutua e 200 ml i aso taitasi. O le tele o le vai e tatau ona faateleina pe afai o le taumafa o manu felelei e aofia ai meaai mamago, ma e seasea ona fafagaina i fualaau suamalie susu poʻo fualaau faisua fou, ia o se punavai foi o le suavai ola.

Mo roosters

Mo le fefaʻasoaʻiga o laumei, o se vaega taua tele e faia i le lelei o le fatu o le moa, lea e faalagolago malosi i le taumafa a le manulele. TAITAI! O le meaai e tatau ona faapaleniina e puipuia ai le mamafa o tupe i roosters. Faʻafeiloaʻi tagata e faʻavalevalea, faʻalavelave ma le toaga i matāʻupu matai.

O se paleni taumafa ma le tele o le auaunaga tautua e i ai sona aoga aoga i:

  • uiga toto;
  • faʻaoga lelei.

E tatau ona faʻamalosia le taumafataga o tamaʻi manulele faʻatasi ma ni mea faʻafefiloi paleni paleni faʻavae mai i ni faʻamaumauga e le o ni faʻamaumauga o le a faʻaosofia ai le faateleina o le feusuaiga.

Ua faatulaga le fafaga e pei ona taua i lalo: pe tusa o le 40-50 cm mai le fola i le puipui ua faʻapipiʻi le V-shaped. E tumu i meaʻai: faʻamaʻi e tupu mai i le aofaiga pe a ma le 50 kalama, faʻatoʻaga o le calcium - kalu falaoamata poʻo le fala o le ponaivi - 7 kalama, karati mata - 20 kalama, ma le fefete - 5 kalama ma le suauu i le aofaiga o le 1 gram.

E le gata i lea, e mafai ona faʻatau ni faʻaopoopoga mo roosters, lea e aʻafia ai le siʻitia o le uiga o le fatu.

Mo tagata taitoatasi mo le fasiga

Suiga ma mea taumafa mo roosters, o ai ua faamoemoe e fasia. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamalosia taumafa moa ma meaʻai faʻamalama - fuamoa ua tunu, kusi falaoisi poʻo isi mea gaosi susu.

Ina ia vave ona maua le mamafa o le mamafa, e tatau ai ona tuʻuina atu i taimi uma ni meainu uma. E tatau ona faatumulia i le gaʻo poo isi meaai mamago. Roosters, lea o le a fasia, faʻamalosi malosi le mamafa, pe afai e te fafagaina i latou o mea faʻapipiʻi ua saunia mo tagata e faʻafefe.

Mo le faʻaipoipo

Mo ituaiga faapitoa o faʻailoga taua e taua tele le tuʻuina atu o se meaʻai faapitoa. O le faavae iinei o le fafaga, filifilia e faalagolago ile tausaga o le manulele. O le saunia e salu e mafai ona i ai ituaiga eseese: falesaito po o foliga mataga. Talu ai ona o nei taumafataga ua atiaʻe e tagata atamamai, o mea uma e tatau ai o loʻo aofia i totonu o la latou fatuga. O ia meaʻai e maua ai le ola maloloina ma le malosi o le manulele.

Faʻatupulaia ituaiga o roosters e manaʻomia se faʻaopoopoga o le puipuiga ma vitamini. Mo lenei mafuaʻaga, e faaopoopo atu i le faʻaiʻuga ua fafagaina i latou:

  • fuamoa ua vela;
  • oloa gaosi susu;
  • aano o manu;
  • greens, germ wheat and other cereals.

Fafaga

E masani ona 'aʻai e le' ava ia moa. A e faʻasoa, ia faʻapalapalaina ia meaʻai i se auala e le faʻafefe ai manu felelei i le tasi i le taimi o fafaga.

O vaega faapitoa e faʻapipiʻi i le fafaga mo moa e mafai ai ona faʻaititia le tele o le forage pu e oʻo atu i le 15 cm. Ole auala e le mafai ai e le moa ona alu i le moa.

I luga o le fafagaina o le roosters e faʻapipiʻi ai ni mea faʻafefe. Laua lapopoa: 50cmx10cmx10cm. O itu e tu i le maualuga o le 55 i le 65cm. O se mamao mai le fola i le fafaga e mafai ai e na o suauu ona fafaga mai ia i latou. Tasi sefe e lava mo le 15-20 cm luma o le fafaga.

Afai o loʻo i ai lau faatoaga tetele, o le auala talafeagai e tatau ona faʻatau mai ai se fagafao faleoloa. O lenei fetuunaiga e aofia ai le maualuga o manulele, o latou uiga ma amio.

Fafagaina o le faalapotopotoga

O le autu ma le tulafono faavae o le faʻatulagaga o le fafagaina o meaʻai - o mea nei - e tatau ona fafagaina ese mai moa. o le mea muamua e le tatau ona ave faʻalua le lua ma le isi itu. Pe a faʻapipiʻi manu felelei, e mafai ona foia lenei faafitauli e ala i le tuʻuina o le fafaga mo le taʻavale i luga. O le a le mafai e poukini ona aʻapa atu ia i latou pe afai e maua i le maualuga o le 45 cm i luga aʻe o le eleele.

Latou te fafagaina le meaʻai i le mea muamua ma na o le maeʻa ona latou 'aina - latou te tuʻuina atu meaai i moa.

Fafagaina e mafai ona faia i ni auala se lua.:

  • tuʻuina atu ni meaʻai i le tele o taimi i le aso e aunoa ma le tuʻuina i totonu o le fafaga pe a uma ona 'ai e manufelelei;
  • faʻamautinoa le maua o meaʻai mamago i le aso, tuʻuina atu o se faʻaopoopoga i le meaai (greens, mash susu, ma isi mea) i le aso.
E taua! Chicks e oʻo i le 10 aso le matua fafagaina i le 2 itula. E le sili atu i le 6 itula le malepelepe i le fafagaina o tamaiti talavou.

O le mea lea, o le fafagaina tatau, o le a vave ona maua le mamafa o le pusa, ma o le a mafai ona faʻaitiitia le ono mafai ona atinaʻe faʻamaʻi. O le a mafai foi ona latou faʻamautu lelei se fuainumera tele o moa.

O le filifiliga saʻo lava o se tasi lea o faavae o le manuia, lea o le a mafai ai mo le tausia ma le faʻatoʻateleina o moa e maua ai taunuʻuga lelei ma se tau itiiti.

Matou te ofoina atu se vitio aoga i luga o le autu: