Laʻau

Eseese vine: auala e "tupu" ai le uaina lelei

O vine o se aga masani fua lauiloa ma pele. Ona o le tele o filifiliga ma ituaiga eseese, ua faʻaaogaina fou e avea o se punavai o vitamini ma meaʻai, faapea foi ma mea faʻatau mo sauniuniga o vine lelei ma sua masani. E le faigata le faia o le uaina e fai ile uaina mai vine ua tupu i luga o lima. E na ona e manaʻomia e te filifilia le togi faʻatekinisi saʻo ma totoina vine.

Faiga o vine eseese

I le taimi nei, e sili atu i le luasefulu laulau taʻitasi ma vine faʻapitoa e gaosia.

O uiga masani o fualaau o le laulau e faapenei:

  1. Laʻau lapopoa, matagofie lanu, faʻapotopotoina i fuifui vine mamafa.
  2. O fua e maua ai le suamalie o le suamalie, o le suamalie paleni ma le suka, o le manogi manogi.
  3. O le faʻafefe o le vaʻaia o ituaiga laulau e eseese mai le laʻititi i le maualuga.
  4. O le osofaʻi i faʻamaʻi ma meaola faalafua e sili atu nai lo le averesi.
  5. O ituaiga laʻau e tupu tele i le tele o meaʻai.
  6. O fua e masani ona faʻaaoga mo le taumafa fou.

O vine o vailaau (wine) ituaiga ei ai o latou lava uiga, e aofia ai mea nei:

  1. Laititi laititi e masani lava ona valivali fua, ma paʻu manifinifi, foliga vaaia.
  2. O laumei e laʻititi ma tele.
  3. Maualuga maualuga ma maualuga maualuga (e oʻo i le -40ºC), lea e mafai ai e oe ona totoina vine i le faʻavaa ma le faʻailoga.
  4. Maualuga maualuga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  5. Le mautonu i le alu.
  6. Mai i mea faʻapitoa, o mea gaosi e maua mai mo le gaosia o vini ma meainu uaina, paluga, suamalie, mea inuinu. O fua o loʻo faʻaaogaina foi i vine ma vine.

O ituaiga vine eseese e lauiloa foi e avea o se vaega ese, lea e tuufaatasia lelei ai uiga masani o laulau ma ituaiga mea taua. O vine faapena e maualuga le manaomia mo meaai ma mo le gaosiga.

Beckmes, halva, churchkhela, sorbet, meli vine, syrup, jam, marinade ma isi mea taumafa taua ma meaʻai ua saunia mai vine. O nisi o vine o vailaau eseese ua gaosia i le uaina. O otaota mai le gaosi vine ma le uaina e masani ona faʻaaogaina, mai le ava malosi, elemene ether, suauu, vinisini, acid tartaric, enotanine, fefete o le fefete, faʻamaʻi ma isi oloa gaosi ma gaʻo.

G.S. Morozova"Faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatasi ai ma faʻavae autu o faʻataʻitaʻiga," VO "Agropromizdat", Moscow, 1987

O le eseesega tele i le va o ituaiga tomai eseese mai isi mea uma ua manatu o se mea maualuga maualuga o suga (e oʻo atu i le 30%) ma le sua (70-90% o le mamafa o le tasi mea) i fua. I le taimi lava e tasi, o vine o ituaiga taʻitasi ei ai le manogi tulaga ese ma le manogi e tulaga ese ia i latou.

O ituaiga vine e sili ona lauiloa, lea na tuuina atu ai le igoa i vine e sili ona lelei: Chardonnay, eseese Muscat (Pink, Black, Odessa, Aksaysky), Isabella, Merlot, Aligote, Cabernet Sauvignon, Saperavi, Riesling, Rkatsiteli.

O le maualuga maualuga o le suka i fua, o la latou vailaʻau faʻamaonia manino, o le fua o le aofaiga atoa o vine i le fusi ma le tele o le selu - o nei mea uma e iloa ai le lelei o vine vine i le lumanai. O le taua tele mo le mauaina o mea aupito sili ona lelei o meafaitino e aofia ai:

  • fua o vine vine
  • palapala palapala
  • tausaga taʻitasi o le mamafa o le vevela.

Vitio: galueina vine vine

O le le faʻaeteete o le tausiga e mafai ai ona faʻatoʻaga ituaiga eseese o vine i totonu o se auala faʻapisinisi i faʻatoʻaga tetele. I le taimi lava e tasi, totoina o laau, galu (fugalaʻau, faʻaleleia, togavao) ma le seleseleina o loʻo faʻaaogaina faʻaaogaina laau toto.

O le totoina o laau (o le tele o le taimi e faʻaaogaina ai le fua o vine) e faʻateleina ai le faʻaaogaina o masini faifaatoaga

Ua iloa foi o vailaau o vine ua faapitoa ona fuafuaina mo togalaau aina, aemaise lava:

  • Alievsky,
  • Telech
  • Stirrup
  • Zelenolugsky Rubin,
  • Citron Magaracha.

Tekinolosi mo le totoina o vine o ituaiga mea eseese

I tulaga lautele, o tekinolosi mo le totoina o vine o ituaiga mea eseese e le o se mea e matua ese mai le totoina o isi ituaiga.

Totoina o vine vine

O fualaau o vailaʻau faʻapitoa, e pei o laulau, e sili atu le malamalama, mafanafana, eleele vevela e leai se mea e faʻaaogaina pe latalata i le gaʻo (pH 6.5-7.0). E manaʻomia le i ai o vaega ninii o maa maʻa ma oneone i le palapala. O lenei mea e maua ai mea e pei o le lelei o le vai ma le ea. Ua maitauina o suamalie ma vine mai fualaau vine ua totoina i luga o eleele papa o le amataga o le temoni e sili atu le lelei o le maliega, ae o le varietal bouquet ua faaleleia, o le manino ma le gafatia o le uaina i le matua, ma le suavai i le teuina umi o taimi e faaleleia ai. E ui lava o le aafiaga o le totoina o vine i luga o eleele oona e faaalia ai e tusa lava pe i lalo ifo o ia tulaga, e maua mai ai ava ma suavai maualuga. I lenei tulaga, o uiga eseese o le laau e taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga o vine vine Riesling, Sylvaner ma Traminer e sili ona fiafia i ai eleele ma se pH 4-5. I se siosiomaga oona, o aʻa e sili atu ona malosi le gaogaina o microelements, ma i le palapala ma le le mautonu po o le vavalalata o mea, macroelements.

E tatau ona faʻapolopolo nofoaga e faʻamafanafana mo ituaiga o vine, e pei o vine faʻatasi ma le maualuga o le suka o vine (laulau, vine vine) ma, i se isi itu, vine mamafatu mo ituaiga vave o le 'aina, faapea foʻi ma ituaiga o fualaau aina e fuafua mo gaosiga o le vine ma le laulau vailaʻau laititi ma le maualuga o le suka ma le maualuga maualuga.

G.S. Morozova"Faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatasi ai ma faʻavae autu o faʻataʻitaʻiga," VO "Agropromizdat", Moscow, 1987

O le fuafuaga mo le totoina o vine e tatau ona faʻamafola pe faʻaititia foi (5-8 tikeri), faʻamalamalama lelei i le aso atoa. Ina ia puipuia laau mai matagi malulu, ua fautuaina e tuu laina o le tovine i le lumanai i luga o le fausaga, pala maualuga po o fualaau aina matutua e fausia ai se puipui tumau.

O vine vine e manaʻomia le malamalama lelei i le aso atoa.

O le avea o se fualaau aina ma le maualuga o le faapalepale o le lamala, e le mafai ona gafatia e vine fua o le susu, palafusi, ma eleele malulu. Pe a fuafuaina le nofoaga mo le totoina, e tatau ona amanaia le tulaga o le tu i luga o le eleele - e le tatau ona itiiti ifo i le 1.2-1.3 m mai le fogaeleele.

Mo le totoina, matou te filifilia fualaʻau taʻitasi 0.4-0.5 m le maualuga ma le lima i le fitu alalaʻau ma le laina lautele o le 4-8 mm. I se fatu laau e iai ona aʻa, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa aʻa: e tatau ona sinasina, mama, e aunoa ma le mafiafia ma le gaosia.

Saunia mo le totoina o laau e tatau ona ola maloloina, e aunoa ma se faaleagaina ma e lima ni atinaʻe amata

Afai e faatauina le fatu i le amataga o le tautotogo, e tatau ona totō i totonu o se atigipusa e lua i le lima lita (fuafua i le tele o le aʻa) ma teuina i se nofoaga mafanafana (+ 20-25ºC) seʻia oo i le taimi e tulaʻi ai ile eleele. I le ogatotonu, o le taimi aupito sili mo le totoina o vine mo se nofoaga tumau i le togalaau o le faaiuga ia o Me - amataga o Iuni, pe a malu le palapala ile + 12-15ºC. I le itu i saute, ua tolopoina le vaitaimi o le totoina vine i le masina muamua, ia Aperila-Me.

E i ai auala eseese e totoina ai vine: i totonu o se lua, i lalo o se suo, i luga o se faaputuga otaota. Faʻalagolago i le taimi o le totoina ma le vaega o le galueaina, o le auala talafeagai e filifilia. O vine ua i ai le poto masani, fuafuaina o le totoina o le tautotogo, saunia se toto toto i le tautoulu, vaitau ma le humus poo le faapalaga ma tuu ai seia oʻo i le tautotogo. Afai e leai ni tuutuuga, ona oʻo lea i le tautotogo e fautuaina e eli se lua i luma, pe a ma le masina ae leʻi totoina fatu.

E fautuaina le totoina o laau ma se aʻa i le tautotogo, ma o le amataga o le tautoulu o le togavao e iai le taimi e aʻafia lelei ai ma saunia mo le taumalulu

O le eleele i luga o le nofoaga e gaosia ai e mafai ona matitiva, e le lelei. I lenei tulaga, i le vai mo le fausiaina (tutu, mafanafana + 20-28ºC) 20-40 g o faʻalavelave faʻalavelave o minerale (nitroammofosk, azofosk, nitrophoska) ma le 10-20 g o le ammonium nitrate mo le 10 l o le vai e tatau ona faaopoopo.

Totoina i le tautotogo o se fatu laau ua i ai se aʻa (root) tapunia (ZKS) e tupu faapenei:

  1. I le pito i lalo o le lua ua maeʻa e te manaʻomia e faʻatumu ni pakete se lua (5-12mm) maʻalaʻau papaʻe, iliili pe faʻalautele le palapala mo alavai.

    O le palapala papavai paʻu o le a puipuia ai le aʻa o le togavao mai le faʻasaina o vai

  2. E saunia muamua se kulimi eleele eleele: 2 lita ipu o le fafie, 2 pakete o le humus poo le faapalaga, 1 le pakete oneone ma le 2 pakete o le vaovao (faatoaga) eleele; i le aofaʻi, 4-5 pakete o le paluga e tatau ona maua.
  3. O le afa o le eleele sauniuni e tatau ona sasaaina i luga o le alavai, e tatau ona faia se faaputuga pu i le ogatotonu o le lua, ma e tatau ona totō se fatu laau, talu ai ona faʻasaʻoloto muamua mai le fagu. O aʻa o le seedling e tatau ona tu i se loloto pe a ma le 0.45 m mai le eleele.

    E tatau ona tuʻuina atu ma le faʻaeteete le fatuga mai le fagu, ma liliu le ape i le itu i mātū, faʻapipiʻi faatasi ma le fanua i tafatafa o le lua e faʻaleleia ai

  4. Mo le faʻaogaina o le faʻafeinu ma le pito i luga, o se paipa alavai e faʻapipiʻi i tafatafa o le fatu (o se faʻamaʻi pipisi ma le lautele o le 8-10 mm ma se mea faʻapitoa). A maeʻa ona faʻatumu le lua, e tatau ona tipi le paipa i le maualuga o le 10 cm mai le palapala.

    O se paʻu paʻu pipisi 60-70 cm le umi o le paleni talafeagai ma ni pu na faʻamauina ile luga ua faʻapipiʻi i tafatafa o le fatu

  5. Ona faʻamalūina lea o le suālūlū i le mafanafana ma le faʻafefeteina o le vai ma a maeʻa ona faʻafefiloi le vai, ua ufitia i le eleele totoe i le 1/2 le maualuga o le seedling.
  6. O le palapala ile laʻau e mulumulu ma le humus poʻo le peat, mutia vao.

    A maeʻaeʻa le faagasologa o le totoina, ia puipuia le susu ma ola lelei le ola, o le palapala o loo siomia ai le vao e ufiufi i se vaega o mulch

  7. I le autumn, o se lua e iai se fatugaina e manaomia ona faatumulia i le pito i luga ma le fausia o se faaputuga i luga aʻe o se togavao 20-30 cm le maualuga

Vitio: totoina vine vine i luga o le eleele

Mo ituaiga eseese o vine, e afaina pe o le a le palapala e ufiufi i le va o laina o vao. E mafai ona e mulumuluina i le mutia vao, compost pe lulu le vao mutia. Ae o le au faifaatoaga poto masani e fautuaina le ufiufi o le palapala i le va o laina ma se faaputuga o iliili vali, lea o le a avea ma se avetaavale lelei ma se faaputuga vevela. O lenei mea o le a puipuia ai le eleele mai le faʻamalosi, ma o le a puipuia ai foi le tafe o le timuga ma lona faʻasao. O le mea lea, o tulaga sili atu lelei mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o vine o le a faia.

Fafagaina ma faʻamaina vine

A oʻo ina totoina vine o vailaʻau faʻatekinisi, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le lelei e mafai ona maua pe a fai e matau tulafono uma o tekinolosi tau uʻamea, e aofia ai le masani ona faʻaaogaina o fugalaau ma luga o laʻei i nisi vaega o le atinaʻeina o laau. O le faʻaaogaina autu e faʻaaoga i le totoina o le lua i le taimi o le tautotogo po o le tautoulu, faʻalagolago i le taimi o le totoina. A maeʻa ona totō mo le lua i le tolu tausaga, e le manaʻomia e laʻau le faʻamalosi.

O ogalaau vine vine matutua e faʻamaʻaina i mea faʻalaʻau (manua, humus, compost) faʻatasi i le tolu i le fa tausaga, 3-4 kg / m² (i eleele leaga - 6-8 kg / m²) E faigofie ona faʻaaogaina fualaʻau faʻapitoa (ammonium nitrate, Urea, superphosphate, salts) ma fomaʻi faʻapitoa (nitrophoska, azofoska, ammofoska, nitroammofoska).

I le tautotogo, o le fugalaau o loʻo faʻaaogaina i totonu o le suavai e sili atu ona gauai, i le taimi o le tautoulu-i totonu o le pulu peni poʻo le foliga o se paʻu.

E tusa ai ma le metotia o le tuʻuina atu o meaʻai i vaega eseese o le laau, o le ofutino pito i luga e vaevaeina i aʻa ma foliar. Ua faʻafeiloaina aʻa i totonu o le eleele i lalo o le vao, foliar - e ala i le lūlūina o lau o vine.

Aʻo tausia le togavao, e fafagaina i latou i lalo ifo o aʻa pe tusa o le fa taimi i le vaitau o le vine:

  1. I le tautotogo (lua vaiaso aʻo leʻi fuga) - urea, superphosphate ma le masima masima. O le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e faʻalagolago i le vine vine ma tulaga faʻatupulaia ma ua fuafuaina e faatonuga. Nitrogen ma le potassium fertilizers o loʻo faʻaaogaina i foliga o le vai, phosphoric - i le matutu.

    E mafai ona suia le urea i le ammonium nitrate.

  2. A maeʻa ona toto, pe a oʻo atu le vine i le tele o sina laititi, ona toe fai lea o lavalava e tutusa lelei, ae o le vaega ole vaega o le eletise ua vaeluaina.
  3. I Iuni-Iulai, ao faagasolo le vaitaimi o le faatumuina ma le faʻamaina o vine, o loʻo fai ai lavalava e sili atu nai lo le masima superphosphate ma le masima, e le o aofia ai le eletise.
  4. A maeʻa le seleseleina, ia Setema-Oketopa, e oʻo mai le taimi mo le fafaga mulimuli. I le taimi lea, e tatau ona tuʻuina atu le gaʻo i le vine i le ituaiga o mea faʻalaʻau (humus poʻo le faapalaga) ma faʻamalauina o minerale e avea o se vaega o superphosphate, o le ash ash and ammonium sulfate. O vaega uma o le faʻamaʻiina o loʻo faʻaofiina i totonu o le eleele i le va o vaovao mo le eli loloto. Ona o le mea moni e maua e laau ni sapalai o meaʻai mo le taumalulu, o lo latou taumalulu taumalulu faateleina, o le vine e sili atu le lelei.

Vitio: faʻamaʻiina ma faʻamaina vine

I le faaiuga o le taumafanafana po o le amataga o le tautotogo, pe a uma le seleselega, e aoga tele le togafitia o vao vine ma le minerale tuufaatasia e aofia ai elemene (MicroMix Universal, Polydon Iodine) e tusa ai ma faatonuga.

O le fafaga fafagaina o vine e faʻamalosia ai le faʻagasolo o le fugalaau, e mafai ai ona e maua uma ovaries ma faʻaleleia atili le lelei o vine, o latou tofo ma le suka, faateleina le fua mai le vao. O le taimi o laei foliar top, ma le aʻa, e faalagolago i se vaitaimi patino o le atinaʻeina o laau. O le fufuluina o le togavao e faia i le vaiaso ao lei tupu, e lua vaiaso talu ona tupu aʻe ma tolu vaiaso aʻo leʻi seleseleina. Mo lenei ituaiga o fafagaina, faʻaaoga se fusi o fafie po o sauniuniga sauniuni:

  • Plantafol
  • Kemira
  • Novofert,
  • Matai

Ina ia maua se iʻuga lelei, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau taʻitasi.

O le tulaga sili ona lelei o le tau mo le gaioiga o fualaau o vine o le aso leaga ma le vevela o le ea e tusa ma le 20ºC (e le itiiti ifo ma le 15 ma e le maualuga atu i le 25 tikeri).

Vitio: laei pito i luga o vine vine foliar

O fualaau o vailaʻau faʻapitoa e faasino i se aganuʻu e sili ona malulu ma e le lelei i le tausiga. O le mea lea, o le fausiaina o vao, lea o se vaega foi o le tuputupu ae o le faagasologa, e faia e pei ona tatau ai, i le amanaia o le aofaiga o timuga masani. I le tausaga muamua ina ua uma ona totoina i se nofoaga tumau, e manaomia e le seedling ona fausua faʻatasi i le vaiaso. I le taimi o le vevela o le tau i le taumafanafana, e faʻatagaina le vai i aso uma po o isi aso uma.

I se taimi mulimuli ane, i le faagasologa o le tausiga o vine, ua tuufaatasi le suavai, pe afai e mafai, faatasi ai ma ofu pito i luga, o le suavai mo le fafie e tasi e 4-6 pakete (40-60 l). E le mafai ona e faʻafeinuina le vao i le tautotogo aʻo fuʻa; i le taumafanafana, e faʻasaina le vai i le lua i le tolu vaiaso aʻo leʻi maeʻa le sua.

Mo le sili atu ona lelei o le vine ma le toe faʻaleleia o le aʻa i le pa'ū i le maeʻa o le laʻau na mafua ai le fausiaina (timuga). E mafai ona matua faateleina le faigata o le taumalulu o vao.

Vitio: Faʻamamaina lelei vine

Teuteu

O fualaau suamalie o vailaau eseese mo le ufiufi ma le le puipuia o mea totino e eseese i taimi o taimi. I soʻo se tulaga, e tatau ona teuteu le tipu i le taimi o le vavao o laau, aʻo leʻi amataina le togavao. Mo ituaiga o meafaiva e le o ufiufi ma le maualuga o le malosi o le kulimi, e seleseleina vao i le taumalulu-o le taumalulu, 15-20 aso pe a uma le lau, ma faaauau ai le taumalulu uma (i luga o aso e leai ni malulu) seia oʻo ina tatala mai puaʻa i le tautotogo. O le tapulaʻa mo le faʻaogaina o le faʻaitiitia o le vevela i lalo ifo o le lima tikeri.

Mo le ufiufi o vine, o le teuteuina e faia i ni vaega se lua:

  • amataga (autumn) - aʻo leʻi amataina le taumalulu ma le malulu o vao mo le taumalulu. O le teuteuga e faia i luga o se vine ua sili ona fua e fai ai ni sootaga fou.
  • autu (punavai) - pe a uma ona tatala le vao i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina le mata.I le taimi lava e tasi, o le fuainumera o fua o fualaau mata (mata) e faʻamautuina ma ua tatau ona faʻatulaga le uta tatau o le vao. I le taimi o le tautotogo o le tautotogo, o otaota uma ua faaleagaina, vaivai ma momona, ua leai ni manulele tuai e aunoa ma le fuaina o vine.

O le uta o le togavao e ala i le tipi (mata) o le numera o fualaau aina e tumau i luga o le vao pe a uma ona teuteuina. E maua ai se maualuga maualuga e aunoa ma le faʻaitiitia o le malosi o le vao i tausaga mulimuli ane.

O loʻo i ai metotia nei e faʻataunuʻu ai: puupuu, e oʻo atu i le 4 mata - i luga o masini masiofo, faʻafeiloaʻiina ma faʻapipiʻiina, faʻaogaina o fusi; avefeʻau, e oo atu i le 7-8 mata - pe a teuteuina fualaau aina suamalie o le tele o ituaiga i totonu o le vaega e ufiufi ai; umi, mai le 9 i le 14 mata - i luga o ituaiga malolosi ma i le gazebo aganuu. I le tele o vaega o viticulture, faʻaaogaina faʻasalalauina - puupuu ma le faʻaoga

A.Iu. Rakitin "Fugalaau ola. Aufono auro a le Timiryazev Academy." Lik Press Publishing House, Moscow, 2001

Mo vailaʻau faʻamalosi faapitoa, o loʻo i ai se faiga lautele e taliaina mo le fuafuaina o le umi le umi o le teuteuina o le vine i totonu o le vaega o le faʻatoʻaga:

  • e oo atu i le 4-5 mata - lala malolosi ma le lautele o le 5-6 mm;
  • mai le 8 i le 10 ocelli - ituaiga muamua (Aligote, ituaiga Muscat);
  • mai le 2 i le 14 ocelli - ogatotonu ma mea tuai (Cabernet Sauvignon, Traminer, ituaiga Muscat e ese).

Vitio: fualaau vine teuteu

Gaosia o vine mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Ona o uiga eseese, o ituaiga uma o mea tau tomai mo le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  • mausali lelei;
  • ituaiga eseese ma le puipuiga vave;
  • le faʻamalosi i faʻamaʻi faʻaleagaina ma le phylloxera.

O le vaega muamua e aofia ai ituaiga, e masani lava ma le maualuga o le toʻa, ma o loʻo ola lelei i le itu i mātū ma le vāega o vaʻaloto. O Crystal, Platovsky, Ruby, Azos, Stanichny. E le gata i lea, o ituaiga eseese o Zelenoluchsky Rubin, Stremenny, Cabernet Sauvignon e puipuia i faʻamaʻi pipisi, ma Platovsky, Cabernet AZOS, Krasnostop AZOS, Meaach a Magarach e faʻapalepale i le phylloxera. O fualaau o nei ituaiga i lalo o tulaga lelei e tuputupu aʻe ai mo le puipuiga e mafai ona togafitia i fuluʻi. E tasi pe lua vavalo e faia i le taimi o le tuputupu ae.

Mo togafitiga saogalemu e sauniuni sauniuni mo Kemira, Fitosporin faatasi ai ma le faaopoopoina o le Zircon, faapea foi ma se vaifofo o le potassium. I le amataga o le tautotogo, e fautuaina le suʻeina o vao ma le 3% Bordeaux (300 g o le faʻafefiloi i le 10 lita o le vai) poʻo se faʻafitauli 5% o le sulfate uʻamea (500 g i le 10 lita o le vai).

Vitio: togafitiga faʻavaitau o vine mai faʻamaʻi faʻaleaga

O fualaau suamalie o le malosi ma le vaivai i le meaʻai e tatau ona togafitia i fomaʻi i vaitau uma o le atinaʻeina o laau. Mo le susuluina o vao, e sili atu le malosi ma le aoga o auala e faaaoga nai lo le taimi o le tausiga: Ridomil Gold, Champion, Quadris 250, Acrobat, Sumylex. E tusa ai ma tulafono a le tekinolosi mea taufaatoaga, o le gaosia o vine e faia i le lima taimi i le vaitau:

  • pe a tatala le vao i le amataga o le tautotogo;
  • ma le tatalaina o fatugaʻo ma i le amataga o le fuga o lau;
  • aʻo lei tupu aʻe (7-10 aso);
  • pe a uma ona tupu (20-30 aso aʻo lei seleseleina);
  • pe a uma le teuteuina o le vine i le vaitau o le vaitau ao le i malu mo le taumalulu.

Pe a fuafua le faʻamoemoega o se vaifofo o le fungicide mo le susunuina, e tatau ona matua tausisia manaoga o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Faʻagasolo i le toʻafilemu o le tau, i le taeao po o le afiafi, matauina o tulafono saogalemu (tioata saogalemu, totigilima, ofu lalaga umi).

Vitio: puipui le togavine mai faʻamaʻi

O mea faʻamaʻi e masani ona aʻafia ai vine e aofia ai aphids vine - phylloxera, apogaleveleve ma fatu vine, ma butterfly butterflies (vine ma paipu). O le malosi ma le lelei o togavao e itiiti le aʻafia i meaola faalafua. O le ki i le tetee malosi ia i latou, o le veleina masani o le eleele mai vao leaga, laʻei pito i luga ma le faʻafeinu, lelei lelei o le vavao, faʻapea foʻi ma aʻafiaga o meaola o loʻo i totonu o uiga eseese o vine.

Vitio: phylloxera - vine aphid

Faʻaumatia le phylloxera e ala i le faʻaauau ona togafitia togavao faʻatasi ma dichloroethane poʻo faʻamaʻi fofo a Aktellik ma Kinmiks.. Faʻatoʻilaloina malosi o le tovine e aphids, ua vavaeina vao i lalo o aʻa ma susunuina. Faatasi ai ma se vaega itiiti o manufeʻai pei o se "togafitiga faa-tagata" o le pasesa ua totoina i luga o le nofoaga o le tovine ma i le vavaega, o lona manogi e afaina ai aphids.

E faʻaaogaina le sauniuniga o le insecticide, Tiovit Jet, Phosphamide ma le 2% o le solution o le sulfur colloidal (200 g o le sulfur i le 10 lita o vai). O se mea sili atu le saogalemu e maua mai i meaola oona mo meaola faalafua - Actofit, Haupsin, Fitoverm. Ua faaleagaina le lewworms e ala i le suaina o vine ma iniseti. Arrivo, Fastak, Fufanon, Karbofos, Aktara. Faatasi ai ma le tele o caterpillar caterpillar, o se taunuuga lelei o le togafitia o pamu ma le vailaau oona Bitoxibacillin.

Vitio: togafitia vine mai le pepa o vine (itching)

O vine sili ona lelei

O mea taua e filifili ai pe a filifilia se togi faʻapitoa, o le fua o le fua o le fua, o le maualuga o le gaosiga, o le tetee i fungalfections, o le maualuga o le malosi o le toʻa. I tulaga fesuiaiga o le ogatotonu o le ogatotonu, itu i matu, o le Urals ma Siberia, e fautuaina le totoina o ituaiga vine vave. O le vave amata e mafai ai e le fua ona aoina le aofaʻi tatau o suga aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le vaitau, ma le vine - ia matua ma sauni mo le taumalulu. I totonu o le itu i saute, o le vaeluaga, o le tuai ma le tuai o ituaiga o laau ua totoina, ua faaleagaina i le malulu ma e manaomia ai le tele o vevela (faatasi ai ma le aofaiga o le malosi o le sili atu i le 3000 tikeri).

Vitio: vine sili ona lelei vine

Uluaʻi ituaiga vine

Mo itulagi o togavao i matu, o mea sili ona taua e eseese ma se vaitau puupuu e ola ai, o le vave o le fua o vine ma le maualuga o le malosi o le kiona:

  • Aligote,
  • Bianca
  • Nofoaga lanumoana ma piniki
  • Crystal
  • Faʻailoga o Sharov,
  • Platovsky,
  • Meaalofa a Magarach,
  • Rkatsiteli Magaracha ma nisi o isi.

O ituaiga sili ona lelei o loʻo lafoina i totonu o se vaega ua tuʻuina atu.

Afai o le uaina o se vaega e ave i ai le faamuamua o le vaitamaina i le itulagi, o ituaiga vine e tutusa ma a latou ituaiga faapitoa e faaaoga mo le faia o vine.

Vitio: Vai vine Vaʻai o Sharov

Laulau: uiga ma uiga o matata eseese

Igoa
ituaiga eseese
Fautuaina
le itulagi
tuputupu ae
Taimi
matua
Pauna
fagu
O fua
(lanu, lapoa)
Tatau
fualaau suamalie
sua sua
Mataupu
sugar /
vailaau,%
Gaioiga
kg / vao
Faʻafefe o le aisaResistance i
faʻamaʻi
ma meaola faalafua
Matua
taʻiala
suʻesuʻeina o le uaina
(i totonu o tulaga)
Pomegranate MagarachaNorth CaucasianTuai187 gBlue ma le uliuli
1.4-1.6 g
O le tofo o se mea faʻafefe, o le uaina mūmū23,5/7,71,04Luga i luga, i le -25ºC, e leʻi faʻaaliaLaititi, e aʻafia i le paʻu, le palaVineina vine
7.82 mai le 8
Zelenolugsky Rubin *O itulagi umaTuai204 gBlack
1.6-2 g
Laʻau le paʻu, le lanu19,7/7,31,15-1,5Maualuga, agai i -28ºC, e leʻi faʻaaliaMaʻi faʻamaʻi
phylloxera resistance
Vine mu
7.7 mai le 8
Manych *O itulagi umaTuai198 gBlue ma le uliuli
1.6-2 g
Laʻau le suamalie, le lanu20/81,31Maualuga, e oʻo atu ile -25ºC, e leʻi faʻaaliaFeoloolo, maofa
mala
Vine mu
8 out of 10
Nutmeg lanu pinikiNorth CaucasianOgatotonu o le taeao126 gRed
1.6 g
Musisi flavor, vai le lanu25,3/7,80,88Luga i luga, i le -25ºC, e leʻi faʻaaliaFeoloolo, maofa
mala
Vineina vine
9.2 mai le 10
Nutmeg
uliuli
North CaucasianOgatotonu o le taeao77 gBlue ma le uliuli
1.6 g
Musisi flavor, vai le lanu24,7/7,50,91Luga i luga, i le -25ºC, e leʻi faʻaaliaMaualuga
feteʻenaʻiga tetee
faʻamaʻi
Vineina vine
9.3 mai le 10
Meaalofa a MagarachNorth CaucasianTuai185 gPaʻepaʻe
1.4-1.6 g
Taumafa malie, sua le lanu19,3/13,10,85-1,53Luga i luga, i le -25ºC, e leʻi faʻaaliaMaualuga maualuga i le paʻu, pala,
phylloxere
Viliamu vali, 7.4 i le 8
Stirrup *O itulagi umaTuai165 gPaʻepaʻe
1.4-1.8 g
Taumafa malie, sua le lanu19,5/8,70,93-1,25Maualuga, agai i -28ºC, e leʻi faʻaaliaMaʻi faʻamaʻi, phylloxera resistanceVine mu
7.8 i le 8

* O le tele o ituaiga e fautuaina mai e le Setete Resitala o Gaioiga Maualuga Faamaonia mo le Faʻaaogaina mo le Tuputupu Aʻe i le Tamaoaiga o Aiga.

Vitio: Paolo vsky vine vine

Faʻasologa o Ata: ituaiga o vine mamago

Vaʻaia vine

O le tele o vailaau faʻapitoa e faʻaalia i se vaitau umi (mai le 135 i le 160 aso), lea e mafai ai ona e seleseleina i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa. O ia tulaga e faia e le tau o le itu i saute ma le timuga mafanafana umi. O le mea e masani ai, ua tupu fua vine i totonu o aganuu e le o aofia ai. Mulimuli ane o meaʻai e masani ona faʻaaogaina i le faʻatau vine.

Laulau: uiga ma foliga o togi sikeri tuai

Igoa
ituaiga eseese
Fautuaina
le itulagi
tuputupu ae
Taimi
matua
Pauna
fagu
O fua
(lanu, lapoa)
Tatau
fualaau suamalie
sua sua
Mataupu
sugar /
vailaau,%
Gaioiga
kg / vao
Faʻafefe o le aisaResistance i
faʻamaʻi
ma meaola faalafua
Matua
taʻiala
suʻesuʻeina o le uaina
(i totonu o tulaga)
Cabernet AZOSNorth CaucasianLate305 gPogisa uliuli
1.6-1.8 g
Taumafa malie, sua le lanu18/8,31,21E leai se aoga, e fai se fale mo le taumaluluO le mea itiiti lava
maofa
milipolo, oidium
Vineina vine
9 out of 10
Cabernet SauvignonNorth Caucasian, Lower VolgaOgatotonu75 gPogisa ma se paʻi o le malamalama
1.6 g
Ulutala faʻanoanoa,
vai le lanu
22/7,50,7-1,2Maualuga, e oʻo atu ile -25ºC, e leʻi faʻaaliaFeoloolo, maofa
mala
Laulau mumu ma vine mama
Muscat AksayNorth CaucasianTuai loa250-300 gPaʻepaʻe
ma malosi
solo
osofaʻiga
1.5-1.8 g
Mea inu manogi, fualaau le lanu19,3/13,10,85-1,53Luga i luga, i le -25ºC, e leʻi faʻaaliaFaateleina
tetee i le milipolo,
lanu enaena
phylloxere
Vineina vine
Ulumatua a MarakachNorth CaucasianOgatotonu200 gPaʻepaʻe
1,6-1,8
O le tofo e tutusa, faigofie,
e aunoa ma le manogi
22/81,2-1,5Maualuga, e oʻo atu ile -25ºC, e leʻi faʻaaliaFaateleina
tetee i le milipolo,
lanu enaena
phylloxere
Laulau paepae ma vine mama
Ruby AZOS *O itulagi umaOgatotonu240 gPogisa uliuli
2 g
O le tofo e tutusa,
lanu piniki
20/7,81,07Luga i luga, i le -25ºC, e leʻi faʻaaliaTetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻiLaʻau ulaula laulau mumu
7.9 mai le 8
SaperaviNorth Caucasian, Lower VolgaLate120-170 gPogisa uliuli ma se paʻi
0.9-1.4 g
O le tofo e faigofie, faʻafefe
vai le lanu
17,8/6,50,8-1,2Luga i luga, i le -23ºC, e leʻi faʻaaliaFeoloolo, maofa
mala
Mūmū mūmū mūmū
StanichnyNorth CaucasianOgatotonu241 gPaʻepaʻe
1,8
Laʻau le paʻu, le lanu19,9/8,81,98-2,89Maualuga, agai i -28ºC, e leʻi faʻaaliaMaualuga maualuga i fungal
faʻamaʻi
phylloxera faapalepale
Vine mu
8.6 mai le 10

* O le ituaiga e fautuaina mai e le Setete Resitala o Gaioiga Maualuga Faamaonia mo le Faʻaaogaina mo le Tuputupu Aʻe i le Tamaoaiga o Aiga.

Faʻaaliga: ata tuai vine

Vitio: Vaʻaia vine vine

O vine uaina, fai i ou lava lima mai ituaiga e sili ona e fiafia i ai o fua lanu - lea e mafai ona sili atu ona manaia ma sili atu ona manaia! E tele ituaiga o vine matagofie mai le pele Cabernet Sauvignon, Isabella, Merlot, Aligote, ituaiga eseese o Muscat. Ua e tofoina le uaina ua tuufaatasia? O vine taʻitasi e iai ona lelei ma mea e le lelei: e tasi se mea e le masani ai, ae o le maualalo o le suka, o le isi, i le isi itu, e tele suga, ma o le tofo e faigofie. Ou te fia faasoa atu manatuaga o loʻu talavou ao faia e loʻu tamamatua le uaina. E tele ana meaʻai, faapea foʻi ma vine vine, ae o le tasi, sili ona pele. O le fea e mafai ona onā e aunoa ma le mumu, ma i le taimi o le tausamiga na ia "lele ese" muamua lava. I le autumn, o vine saperavi na sili atu nai lo se isi lava tagata i luga o le fanua - o lona tamamatua na faaigoaina o ia o Georgians. Ou te le fiafia ia te ia - e matua le fiafia ma le leai foi. Ina ua oʻo i le faaiuga o Setema, na aoina ai e le saperavi suamalie lanu lanu moana matagofie, na tipi e le tamamatua le fuga mai le togavao, fai sina mea inu i le vai ma tuu i totonu o le "gaogao" - o se ipu lapoa tele. O le vine na nutimomoia ma se pa laau tetele - "gaugau", e pei ona taua e loʻu tamamatua. Ina ua uma ona soli le vine, sa faaopoopoina sina suka i le mea na maua ai le pala, o ipu sa ufiufi i se fasi ie ma fuafua i le umukuka, i le nofoaga sili ona mafanafana i totonu o le fale. O iina na ia tu ai mo ni nai aso. O tamamatua e fefiloi i le taeao ma le afiafi, seia amata ona oso mai ma oso i le pito i luga o le pesini. Pink froth i luga o le paluga, ma le manogi aano o manu o sisi i le umukuka. Ina ua mavae lena, o le pulupulu, lea e taua o le pulupulu mo le uaina, na tuiina ma faamamaina i se sieve. Sa faaopoopo le suauu i le vai malamalama mama, ma sasaa atu i totonu o se fagu lapoa, ma tuu se totini lima i luga o le ua. I le vaiaso mulimuli ane, o le totigilima i luga o le fagu na foliga mai o se lima o le tagata - na fulafula mai le fefete o le vine. Na faaopoopo e tamamatua le suka i le suasusu suamalie i le tolu taimi i sina taimi laitiiti ma tuu le totini lima i luga o le fagu. O lea na mavae ai le masina, ma i se aso lelei e tasi, na le toe galo le totigilima, faapau, ma goto ma fai mai tamamatua: "Ua fai!". O se vai lanu piniki vaivai na faamamaina mai le tafe mai ma faamama mo se masina i totonu o se potu malulu mo le faamautuina ma le faamaninoina. Aʻo faia e loʻu tamamatua le uaina mai Saperavi, pe a ma le vaiaso mulimuli ane, ua matua le vine Black Opiana - o laʻu mea e sili ona ou fiafia i ai, ma le suamalie, suamalie suamalie o se pogisa, toetoe lava a lanu uliuli. E faapitoa lava loʻu fiafia i le suasusu fou ua suamalie mai lenei vine, faatasi ai ma se mea manaia tele, suamalie mama. O vine o le Black Opiana na faʻagasolo i le faiga e tasi e pei o Saperavi. I le vaiaso - sefulu aso talu le opiana, sa seleseleina e le tamamatua le ituaiga fou i lona tovine - Odessa Black. Ou te fiafia foi i lenei ituaiga eseese o se tofo le masani ai o vine - e pei lava o le tofo o cherries. Ina ua saunia le uaina laitiiti mai le lanu uliuli o Odessa, faapea foi ma ituaiga o mea ua mavae, ua leva ona toulu i le fanua. Na ave e tamamatua uma fagu o le uaina mai le pu ma amata le togafiti faataulaitu. Na ia ave sina sina o uaina ma fefiloi i se vaega faapitoa. Sa ou taumafai, lulu loʻu ulu i le le fiafia ma toe fefiloi. "O le suamalie ma le manogi o Odessa ma le Black Opiana e le tatau ona afaina ai le manogi o Saperavi, ae e tatau ona tuufaatasia lelei. O le mea lea e le faalavelaveina ai le uaina, ae o le felagolagomai o le tasi i le isi," na masani ona fai mai loʻu tamamatua. Ina ua maeʻa le faagasologa o le tuufaatasiga, na sasaa atu le uaina ua maeʻa i totonu o fagu tioata ma auina atu i le potu mo le maeʻa ma le teuteuga. I le Po o le Tausaga Fou, o le "inu o atua" ua uma ona faia i luga o le laulau.I le fusia i se tofo le mafaatusalia, o le mamafa o moa o paga ma cherries na sulu i fafo i ni mea suamalie, ma o le lanu lanu lanu o le uaina na fatuina ai se lagona fiafia fiafia.

Eseese vine i Ukraine

Ona o le i ai o vaʻalele eseese i luga o le teritori o Iukureini, toetoe lava o ituaiga uma o vine e pei ona talanoaina i luga e talafeagai mo le tuputupu ae i tulaga o le nuʻu. I le itu i mātū o Iukureini, e tatau ona totoina ituaiga o le malulu i le vave ona matua, i le totonugalemu ma le itu i saute, ituaiga vaeluaga ma le tuai, i totonu o se faʻataʻitaʻiga.

O fua o vine vine o Chardonnay ma Riesling Rhine o ituaiga eseese ia, ituaiga, ma le tele o ituaiga o meaʻai. O ituaiga taitasi o le berry ei ai lana lava vailaʻau oona ma se atigipusa matagofie. O ituaiga uma e lua e foliga mai o le malulu, e tumau ai le malulu--18-20ºC, ae i le taumalulu latou te manaʻomia se malutaga. O vine e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi (aemaise o le oidium), o le mea lea, e manaʻomia ai le faia masani mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. I le uaina, o ituaiga Riesling Rhine ma Chardonnay e faʻaaogaina e fai ai ni uaina papaʻe mama.

Vitio: ituaiga Riesling Rhine ma Chardonnay

O le ituaiga vine vine Merlot vine e masani ona maua i Farani, ae ua leva ona faamausaliina i vine o Iukureini i saute. O lanu lanumoana uliuli uliuli e iloga i se maaleale faʻapitoa ma se uluaʻi faʻailoga o le po. O le sua manino o lenei vine e faʻaaoga i le gaosiga o le laulau ma le manogi mūmū mūmū.

Vitio: Merlot vine vine

O le tagata matua Isabella ua uma ona mafaufauina o se "tulaga masani o le ituaiga." Masalo, e leai se atunuu poʻo se fuafuaga a le tagata lava ia i le itu i Matu po oi le itu i Saute, o loʻo i ai le vine lanu uliuli, e masani ai le toatele, e le masani ai le tofo o le togavao vao mo lenei totoga, e le tupu. O Isabella o nisi taimi e fenumiai ai ma Lydia vine, ma uaina foi, ae o vine suamalie. O le faʻapipiʻiina o foliga o le galueaina, faʻatasi ai ma le malosi o le taumalulu ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ai ona faʻaaogaina Isabella vine mo le teuteuina o faga, fao ma le teuteuina o puipui o se fale. O le le faʻaeteete o le tausiga ma le mafai ona faia se fale lelei ua faia i totonu o le fale mai vine e mafai ai foi e se fai togalaau ona totoina lenei ituaiga ma maua ai se seleselega lelei o vine manogi.

Vitio: Isabella vine

Faʻamatalaga e uiga i vine

Riesling Rhine. E na o le lua togavao na i ai, ou te masalosalo pe o le a tupu. O le tausaga lenei o le fua muamua, le maualuga o le suka 23.8, ae ou te le o mafaufau loloto lava i lenei faailo sili ona lelei - o se tausaga lelei, o se avega laitiiti. Ou te le fuafua e fai se maualuga maualuga i le lumanaʻi, 2-3 kilokalama mai le vao, matou te tau mo le lelei o le uaina. O mea manogi i totonu o lenei ituaiga e mafai mai i le 16 i le 40 brix (o le mea lea e tatau ona alu i fafo pe a togiina vine vine-kulimi i luga o le vine vine). E pei ona tusia e Valuyko i le tusi "Vine Vaina", o le mea sili ona lelei o loo mataituina i le ituaiga Riesling ma le sugar sugar o le 17%, ae o le mea moni lava o vine aupito sili ona lelei ua maua mai le seleseleina o vine vine, o lona uiga. ma sili atu le maualuga o le suka. Ina ia mafai ona maua mai le uaina lelei mai lenei ituaiga, ua lava lava le maualuga o le suka e tusa ma le 17 ma le maualuga. I Siamani, latou te faia ni vini lelei tele i le maualuga o le ava malosi e oo atu i le 9%, ao le uaina e paleni paleni, lelei, o nisi taimi ma le suka o totoe, i lo tatou manatu o le vai mamago.

Prikhodko Alexander, Kiev//forum.vinograd.info/showthread.php?t=1925

Talofa tagata uma mai Magnitogorsk. I le 8 tausaga talu ai, na totoina ai le Alefa muamua (na pauu i lalo lima). Fua mo le 5 tausaga. E masani ona tupu. O luga o lea sa ou aoao ai e tipi, foliga. I le taimi nei e aunoa ma se malutaga i le gasebo. Pink nutmig e tatau ona amata fua i lenei tausaga, e ui o le vao e tusa ma le 5 tausaga le matua, ae e tatau ona toe suia i se isi nofoaga ile 3 tausaga. I luga o Alpha i le amataga o Aperila, na ia tuiina Aleshenkin i ni auala se tolu - faatasi ma se talipupuni, i se tipi ma se vaeluaga. Pasoka ua alu laitiiti. Na tonu ia te au e na o le taumafai lava, ma ona o le avanoa e faasaoina ai - a uma lava, o Alefa na muamua, ma o le mea sili ona lelei - na ou filifili e tuu i suesuega. Fanua i luga o le mauga, o se tamai lago i le itu i saute, saute sisifo. Ou te mafaufau i tulaga lelei mo la tatou eria.

Vic, Magnitogorsk//forum.vinograd.info/showthread.php?t=62&page=5

E fiafia le seleselega Aligote. Oti ese ia Oketopa 1. O lona uiga, mai le vao o le tausaga lona 4 o vao, e 7.7 kilokalama na maua. O le fualaau aina e leʻi faia se faʻataʻitaʻiga. I luga o ni tatupu e oo lava i vine vine e 4 na nonoa, ao le fua o vine ma vine e sili ona lelei. O se la e matuā lalata lava, pe a faʻamafanafanaina paʻu o mu, e leai lava ni mumu, na o le tan ma le suka na faaopoopoina. O le vaitau e sili ona lelei.

vilend Victor, Kharkov//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4830&page=3

Bianca E ese le lelei o le ituaiga. Ou te ola ae mo le tusa ma le 8 tausaga i luga o se fafie ma ou te manatu o sea ituaiga o mea sili mo ia. O le gaosiga e maualuga, tumau. Mo se faataitaiga, i le tausaga na tea nei, na ou aveina pe a ma le 18-20 kilokalama mai le vao. O lenei tausaga na atili ai ona ia maua le tele o mea, ou te faʻamoemoe ia maua sina mea sili atu - o le eseesega o loʻo taʻalo ai lagona uma lava, o le mea lea e na o le tele o le "mate" na tupu mai. O paʻu e masani lava mai i le 50 i le 200 g. I luga o le fana, e faʻatatau i le malosi o lona tuputupu ae, ou te tuua le 2 i le 3 paʻu (pe a toetoe o mea uma pe toeitiiti lava). O le malupuipuia o le maualuga e maualuga, i oʻu tulaga ia Iulai-Aukuso i nisi taimi i nisi nofoaga e tau lemu ai le milipolo. E leai se mea e aʻafia ai pusi. Maualuga vine Bianchi ma le sua. I taimi o le faʻamalosiina o le "vao," e maua mai ai le uaina suamalie moli suamalie ma sherry tone. O le ituaiga e masani lava o le leai o ni faafitauli (Ou te faamanatu atu ia te oe: O loo ou tusia mo oʻu tulaga).

Poskonin Vladimir Vladimirovich, Krasnodar//forum.vinograd.info/showthread.php?t=4351

E tusa ai ma ituaiga eseese o vine, e filifilia e le au fai togalaau taʻitasi le tasi e sili ona vavalalata i mea e fiafia i ai. O le vine e leai ni meaʻai, suamalie ma le suamalie suamalie, vine, churchkhela - e le o se lisi atoa lea o mea manogi, lea e mafai ona saunia mai au lava vine.