Laʻau

Hibiscus po o le rose Rhine - o le fiailoa o le fale teuteu

O le toʻatele na faʻalogo o loʻo i ai se fugalaau e taʻua o le "rose Saina", ae o le toʻatele e leai se manatu o se tasi lea o ituaiga lauiloa o le hibiscus e tupu tele i le itu i saute i luga o auala o le aai, ma i le itu i mātū ua leva ona totoina lelei i le tele o le fugalaau .

Aganuu uiga lelei

O le rose o le alofa - tagata e taʻua o tagata nonofo i motu o le motu o Hibiscus. O fugalaau o lenei laau e masani lava ona lalagaina i le lauulu o teineiti, lea na latou faamamafa lelei ai le matagofie o le itu i saute ma le malulu o o latou gaogao. O lenei laau e fai i le aiga o malvaceae ma ua totoina e pei o se tamai laau i totonu o le fagalaau i totonu, faapea foi ma laau masani i se togalaau poo se fale kiona.

O le fugalaau o Hibiscus e aʻafia ma lona matagofie

O Hibiscus na faʻaalia i togalaau o Europa i le 13 senituri. O aso nei e mafai ona ausia i le tele o atunuu: Taialani, Aikupito, Saina, faʻapea foi i Sudan ma luga o motu o Ceylon ma Java.

O le rose a Saina o se laau faʻamalosi e leai se pupuʻu ma ni lau laʻau, e masani ona pa'ū i le taimi o taotoga. O le inflorescences e sili ona suamalie ma, e faalagolago i le eseesega, ua iloga i se lanu ma le tele o meaola o le petal. O fualaau o le hibiscus e foliga mai o se atigipusa, malepe ile lima lobes. O fatu e pipiʻu i se fulufulu, ae i nisi o aganuu latou te le o iai.

O Hibiscus e mafai ona taua i centenarians, o ona tausaga e umi ma e tusa ma le 20 tausaga.

Hibiscus laau i le togalaau

O lenei aganuu e sili atu ona lelei i le fausia o se togavao ma, faatasi ai ma le tausiga lelei, e mafai ona oʻo atu i le tolu mita le maualuga.

O lala o le laau o loʻo i ai se tofo malosi, ma o lona suamalie o loʻo aofia ai vailaau oona, anthocyanins, pectin ma le sidiscic acid, lea e faʻaaogaina ai le inu mai le laau aoga ma faʻafouina. O mea e fai i le bactericidal, hemostatic, choleretic ma diuretic e faʻaaogaina ai lenei vailaʻau.

Laulau: Tausiga o Vaomatua

SummerWinter
MalamalamaLe susulu le malamalamaLe susulu le malamalama
Faʻamamaga o le eaFaateleinaFaateleina
FaʻasaE teleFaʻaalia
Laʻei pito siliI le tautotogo ma le vaitau o le tuputupu ae malosiMapu
Lulu20 ° C-22 ° C14 ° C-16 ° C (filifiliga)

O tulaga faapena o le taofia e talafeagai foi mo Fatsia. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i lenei laau: //diz-cafe.com/rastenija/fatsiya-uxod-za-yaponskoj-krasavicej-v-domashnix-usloviyax.html

Eseesega ma ituaiga o rosa Saina

Faatasi ai ma ituaiga eseese o ituaiga o hibiscus, ei ai le tele o lauiloa e mafai ona tupu i totonu o se fale:

  1. Hibiscus chinese - e mafai ona oʻo i le fa mita le maualuga, faʻavave vave, e manaʻomia ai le tele o avanoa. O le rose a Saina e sili ona telefoni ma e leai se malamalama e toetoe lava a le totogo. Fugalaau e oʻo ile 12 cm, e faalua. O se vaiinu suamalie ma se faʻamalologa e saunia mai lenei ituaiga.
  2. Hibiscus syrian po o se tupu Suria, o se laau toto e foliga tutusa ma se mallow. Ua totoina uma i luga o le eleele ma i fugalaau o faletalimalo poʻo greenhouses. A oʻo i le totoina, naʻo le pito i luga o le paʻu ua suia. E alofa o ia i le malamalama ma le vevela, e tele ituaiga eseese.
  3. Ua faʻaumatia Hibiscus - o fugalaau o se fugalaau o lenei ituaiga o meaola e faʻasese ma tuʻuina i tua, ma o le pistil e sili ona lauiloa, o le mea lea e sili atu ona tupu tele lenei ituaiga. Lanu mumu ma moli; tausia e pei o se keni ua tulaʻi mai.
  4. Hibiscus Sudanese masani i soo se tasi e alofa i le tii a hibiscus. O lenei ituaiga meaola e masani ona taʻua o le rosella pe na o le Sudanese na tulaʻi. O le umi o le fugalaau e 10 cm, o le lanu e mumu. O le laau e mafai ona faʻaumatia atoa, e aʻafia ai aʻa.
  5. Hibiscus hybrid po o le mutia na fafagaina i le USSR, i Tashkent e ala i le laasia o le piniki, mumu ma le sulu. E i ai le tele o fugalaau (e tusa ma le 27 cm le lautele). O lau e pei o laʻau laʻau, o loʻo i ai se lanu mumu. E mafai ona taumalulu i luga o le laufanua ma mafanafana i vaitau malulu.
  6. Hibiscus cooper - na faaigoaina ia Daniel Cooper, o le na aumaia o ia i Egelani. Eseesega eseese, i lalo o le malamalama susulu o lau lanu piniki. Fugalaau e umi ona pestle, lapoa, eseese lanu, suia lanu mai le pito i luga o pamu i le ogatotonu o le pua. O le vailaʻau e malosi malosi.
  7. Laʻu samasama Hibiscus - eseese ma se ogalaau. E fuga lelei ma masani. O le faʻasalaga e faigata, samasama samasama ma lanu mumu. E tusa ma le 15 ituaiga.

Ata faʻapitoa: soʻo ese mai le hibiscus

Vitio: le ala e fuga mai ai le hibiscus e pei o le lipine i Isaraelu

Fugalaau fugalaau i le fale

Muamua lava, e tatau ona e iloa o le hibiscus o se laau faʻatasi ma le itu i saute, ma o lea e taua ai le fatuina o ni tulaga o le a mafanafana ai ma malamalama ai. I luga o le faamalama a le itu i saute pe lata ane, o le fugalaau lava ia o le nofoaga, e ui lava e iloa lelei e le laau penumbra masani. O le mea taua o le filifili lea o le auala saʻo mo ia, talu ai ona o le leai o se malamalama o le hibiscus ua le toe tupu.

O se nofoaga manaia lelei e talafeagai foi mo le totoina o mimosa. E mafai ona e aoao atili e uiga i tulafono o tausiga i le fale mai meafaitino: //diz-cafe.com/rastenija/mimoza-styidlivaya-uhod-doodashnih-usloviyah.html

Manatua: afai e ola lau laau i le paolo, aua e te faanatinati e ave i fafo i le la, o le hibiscus o le a maua ai se ogaumu vevela o laulaau. Faʻasatau le laau i le susulu o le la, faasolosolo malie le fugalaau latalata i le faamalama.

Bloomish hibiscus i luga o se susulu malamalama

O le vevela o le vevela e tatau ona fesuisuiai i le va o le 20 ° -22 ° C, talu mai le osofaʻiga o le rose a China i le vevela tele ma le vevela o le po. O le mea lea, e le tatau ona e tatalaina le faamalama i le po, ma i luga o se vevela aso, puipuia le fugalaau mai le vevela e ala i le lele ma le pulupulu.

Lauluina ma le totoina

O le eleele mo le rose Saina e tatau ona mama, lelei ma vavalalata i le le tutusa. O se mea lelei lelei o le faʻafefiloi o vao, laʻau ma le eleele humus ma le oneone (4: 3: 1: 1) poʻo le tasi vaega o le oneone ma le humus ua faʻafefiloi ma vaega e lua o le fanua masani o togalaau aina. O le kalama e tatau ona faaopoopo i le eleele.

E le taliaina e le Hibiscus aʻa le faʻaaogaina o le susu i totonu o le fagu, o lea e manaʻomia ai e le laau le tuʻuina o vaivai e faʻafefe ai vai. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e sasaaina se vaega ole lapoʻa ua faʻalauteleina poʻo ni tamai maa laiti i le pito i lalo o le ulo ma se vaega e tusa ma le 4 cm.

Vitio: faʻafefeteina o hibiscus

E fautuaina le suʻeina o se hibiscus talavou i le tasi tausaga i le tausaga, ma suia se pusa o le tasi voluma i se gafatia sili atu. Ae amata mai i le tolu tausaga, e mou ese atu le manaomia mo se tafaoga faaletausaga, ma o le rose a Saina e na o le tasi lava i le tolu i le fa tausaga e totoina ai. O lenei aganuu e vave ona tuputupu ae, o lea e manaʻomia ai le filifilia o se ipu e talafeagai, talu ai e le fiafia le hibiscus i le togi, ma afai e fuga le fugalaau, o le a faʻagesegese lona tuputupu aʻe.

Vitio: totoina le hibiscus i totonu o se potoa tele (aafiaga patino)

Faʻasalaga ma le faʻaofuina o se fale ile fale

E manaʻomia e Hibiscus se atemosifia mūmū, o lea e tatau ai ona e faʻafeinu ma faʻafefeteina e le aunoa:

mataliga o le ea e le saofaga i le olaola, talu ai e manaʻomia e le susu le susu e tatala ai. E le gata i lea, o le māgogo o le a faʻafefe ai laulaʻau mamago ma osofaiga iniseti.. Fai mai o fugalaau o le a le tatalaina i totonu o se atemotu malulu e le o lona uiga latou te manaʻomia le sosolo. A maeʻa lenei faʻatinoga, o le a pala le totogo mago ma o le a pauu ese le togi. E naʻo laʻau e tatau ona faʻatulagaina mo se taʻele, ma o le a maua ai le susu, ma o le a aluese mai luga ole laupepa. I tafatafa o le laau, e mafai foi ona e tuu ni pusa vai i le vai e susu ai le ea.

E fiafia tele Hibiscus i le vai mafanafana ma puipuia

Manatua: o vai vai e faʻaleleia ai le maualuga o le susu i totonu o le hibiscus e tatau ona tu latalata. E le mafai ona e tuʻu se fugalaau i totonu o se fata vai.

Afai o fesoʻotaʻiga faifaipea ma le pamu moli e le mafai ona mafua ai le pala o lau, ona faʻaumatia ai lea o le aʻa, ae maise lava i le vai malulu. E tatau ona faʻafeinu le saina Saina i le tele o taimi, ma e tatau ona tupu faʻasusu vai pe a maeʻa le pito i luga o le palapala ile malo pe a ma le 5 cm. E tatau ona fofo le vai mo le faʻaleleia i le vevela.

I le tautotogo, e fafagaina le saogalisi i fugalaʻau o loʻo i ai le paluka ma fuamosa, o le a fesoasoani i le tuputupu aʻe ma le fuga. O isi uma elemene e tatau ona faaopoopo i le taimi galue o le atinaʻe tasi i 2-3 vaiaso, sei vagana ai le gaʻo, e tatau ona aloese mai le fafagaina o le hibiscus.

E faʻapefea ona faʻafiafia le hibiscus

Afai e le fuga le hibiscus, ona lava lea e sui ai le eleele i totonu o le ulo ma faʻalautele le tikeri ole malamalama. O le mea lea, o le tupu aʻe o weni laʻititi o loʻo faʻaolaina, lea e faʻapipiʻi ai pupu. O le faia o taimi masani e saofaga ai i le tele o fuālaau o rosa saina.

i le leaga o le malamalama, e le fuga mai le hibiscus

E masani lava i le tautoulu, e le o amataina le mafanafana mo se taimi umi, ma ua amata nei ona maua le manava i luga o le auala. E lagona e Hibiscus lenei eseesega o le vevela, aemaise lava pe afai e vevela le taumafanafana, ma faʻapitoa ona faʻapipiʻi. O le faʻaaogaina o lenei vaega o le laau, e mafai ona e faʻamalosia ai le rose a Saina mo le fuga tele.

E i ai se isi mea faalilolilo e faʻaosofia ai, lea na faʻaaoga e o tatou tinamatua. A totoina se laau i totonu o le eleele ma se ulo o loʻo tupu ai le rose, e faʻapipiʻiina se laau laupapa poʻo se sliver i se mamao mamao mai le ogalaau. E foliga mai e le talitonuina lenei mea, ae fai mai fugalaau fugalaau o lenei auala e tupu ai le togavao e le gata i taimi uma, ae faapena foi i aso uma, e fuga mai i aso taitasi.

O le hibiscus e mafai ona faʻaleleia fua e tusa lava po o le ogatotonu o le taumalulu

Afai o se laau e nofo i totonu o se ulo e tele tele, o le a tupu muamua i ai, olaola lauusiusi, ma na o le taimi lava e maua ai le taimi ma le malosi mo le fuga. O le fugalaau e tatau ona tutusa ma le pale o le laau. E moni, afai e te totoina le hibiscus i le eleele lafulemu, ona tumu ai lea o le ogalaau tele i aʻa vave.

O le pito i luga ma le talafeagai taimi o laʻei e fesoasoani foi i le totoina o le hibiscus. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faʻaaogaina ai se vaega mai le superphosphate poʻo le faʻalavelave faʻapitoa mai se faleoloa fugalaau ma se mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le fausiaina tasi i le 20 aso i le palapala susu.

Ma aua le faʻaaogaina le fugalaau i le tausaga atoa. O se malologa puupuu i le taumalulu o le a mafai ai ona matou toe ulufale i le vaega galue o le tuputupu ae i le tautotogo ma faamolemole i le tele o fugalaau.

Vitio: Terry yellow hibiscus fugalaau

Taimi e malolo ai

E mafai e Hibiscus ona toʻa i le taimi o le taumalulu, ia tumau le malosi ma oʻo lava ina fuga le vaitau atoa seia oʻo i le vevela i le potu vevela. Ua lava lea e tuʻuina atu ia te ia le malamalama lelei ma le malulu o le ea. Ae mo le soifua maloloina lelei ma le atinaʻe lelei, e tatau ona malolo le hibiscus mai ia Novema ia Fepuari. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e toe faʻaleleia i totonu o se nofoaga malulu ma malulu ma faʻaitiitia ai le faʻafeinu.

Mo le taumalulu, e mafai ona ave le loloto o le hibiscus i totonu o le potu, ese mai maʻa

E le tatau ona faaitiitia le tele o le vai e tasi, ae tatau ona faateleina le va. E mafai ona e faʻataʻavale i luga o le mea mamago. O le taimi lava e mamago ai i le loloto o le 5 cm, o lona uiga e mafai ona e faʻafefeina le laau i le aso lona tolu. O se laau e sosolo i le vaitau lenei pe afai e vevela le ea, ae e masani ona le aoga, ma e le tatau ona fafagaina.

O le mafanafana lelei o le mafanafana o le rose o Saina mo le faʻatulagaina o fou fou e tusa ma le 15 ° C. Afai e maualuga le vevela, ona le "moe" lea o le hibiscus ma o le a atiina ae, ma o lea e manaomia ai le taumafa. O le a le lava le malamalama ma le vai, o le a amata ona tiga ma, i le iuga, o le a mamae. O le pito i lalo ifo o le vevela o le 13-14 ° C, pe a pa'ū ifo le vevela i lalo, o le fugalaau o le a amata ona malolo ma afaina. Faʻasalaina o le hibiscus i le maualalo o le vevela, e mafai e le tagata faʻatoʻa togavao ona aʻafia le aʻafia o aʻa o le laau.

Ia Fepuari, ua sauni le rose Saina mo le fafaguina, o lea e mafai ai ona siʻi ese atu agai i le malamalama ma le vevela o le mea na tupu, ma i le taimi lava e tasi e fainu ai. I nai vaiaso pe a uma le fetuutuunaiga mulimuli o le laau i ni tulaga fou, e tatau ona fafagaina i le fualaʻau-phosphorus.

Aʻo leʻi ala i luga, e mafai ona e tipiesea le hibiscus, o le a faʻaosofia ai lona faʻalautele.

Aisea e teuteu ai

O le faia o le teuteuina i le hibiscus e talafeagai, e faʻaosofia ai le laau i se lanu tele. E le gata i lea, afai e te le teuteuina le rose a Saina, o le a avea lona togavao ma liua ma le leaga. E mafai ona tipiina le laau e le gata i le tautotogo, ae faapena foi i soo se isi vaitau, matauina tulafono. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, ua tiʻetiʻe le togavao ia Me, ona tupu ai lea e le mafai ona faʻatali. E mafai ona e naʻo na lala ua uma ona mou atu.

A maeʻa fuʻa taʻitasi, e tatau ona e togiina le lagolago a lala, ma o le hibiscus o le a alu i fafo o aʻa, ma o le a faʻapipiʻi ai foʻi tumutumu.

O le katinaina teuteuina o le hibiscus

E foliga mai o lala taʻitasi e leʻi peritomeina o se fugalaau e le mafaamatalaina ma se avanoa na misia e faamemelo i ai. O lanu e tutusa ma le ogalaau e taua o "tumutumu", e tatau ona vavae muamua, pei o lala e ola i totonu o le pale. O le totoina o vine e ola tutusa ma lala autu e fautuaina foi ina ia teuteuina. Mo se faʻamatalaga, e faʻaaogaina se laʻau e faʻafeagai ma le pito i fafo: o pupu taitasi e faʻapuupuu e le tasi vaetolu o luga o se lau.

E mafai ona fausia se togavao e faʻatatau i le nofoaga o le tausiga: e sili atu ona faigofie le totoina o se laau faʻatapulaʻa i luga o se windowsill vaiti, ma e sili atu ona manaia le vaaia o le salalau o vao i luga ole fola o le potu malolo. E faigata ona faʻaalu i le teuteuina o le hibiscus, o lenei agavaʻa e vave tele ona tutupu le lauusiusi lanu meamata, ma o le laʻau e vevela ma mafiafia.

Vitio: matou te faatonu "marafet"

Vitio: Toto

E faapefea ona toto le hibiscus

E mafai ona totoina le Hibiscus i le tausaga atoa, talu ai e leai se taimi faʻamaonia ma faʻamaonia. E fautuaina e fai lenei mea pe a oʻo le masina i le tuputupu ae o le laasaga, ona o fualaau aina i lenei vaitau e sau mai aʻa i pito.

E tele auala o le faapipiiina, ma o le sili atu ona taugofie o le vaeluaina:

  1. Mo tui puipui e te manaʻomia se vaʻaiga maloloina ma aʻafia - faʻatau ma hibiscus ia lava - o se vaʻa. O le mafiafia o lala e lua e tatau ona fetaui.
  2. O le tui e faia i lima mama ma mea e gaosia i le ava. I le rootstock, o le pito i luga ma laulaau ua teuteuina ma i le ogatotonu o le ogalaau o le faʻataunuʻuina ua faia saʻo i le 1 cm.

    Hibiscus scion trunk incision

  3. O se tipi o varietal hibiscus ua faʻamalosi i le pito i tua ma se tina ma faʻaofi i totonu o le pito o le sikoa.

    Mo le tui puipuia o le hibiscus, ua faʻasaina ai le vaʻa ma ua faʻamaʻaina le fale

    E le fautuaina e taofi iinei, ina ia aua le faʻamago le poro.

  4. O le nofoaga o tui e afifiina ma filo mo le faʻamau.

    O le nofoaga o le tui e matua fusifusia i filo

  5. O le hibiscus ua faʻapipiʻiina e ufiufi i se taga manino ma tuu i lalo o le moli.
  6. O le tui e siakiina e le aunoa ma faʻamalosi.

    E foliga mai o le nofoaga o le tui pe a uma le faʻamalolo

    I le masina mulimuli ane, afai ua aʻafia le rootstock, ua masani ona masani le hibiscus i tulaga masani o le tuputupu aʻe, ae e le aveeseina le filo seʻi oʻo i le ono masina. A maeʻa ona aveese, e lubricitia le nofoaga o le faapipiiina i le togalaau.

O le a le mea e fefe ai hibiscus?

O totonu o laau e masani ona osofaia e meaola faalafua poo faʻamaʻi pipisi, e le pei o latou tagata i luga o le eleele, aua o loʻo i totonu o se nofoaga puipuia ma e vave ona paʻu i lalo o le vevela, lamala, ata poʻo le malulu. A oi ai i fafo o le vaalele o le paleni o le siosiomaga e faʻatulafonoina i se auala masani, i puipui e fa tatou te faia ai tuutuuga mo le taofiga ma masani ona faia ni mea sese. Ina ia mafai ona tuʻuina atu fesoasoani talafeagai i se faʻamaʻi faʻamalositino, e tatau ona mafai ona iloa faailoga o faailoga o hibiscus e uiga i lona tulaga le talafeagai, ma ia iloa pe o le a le auala e mafai ona e faʻasaʻo ai le tulaga.

Laulau: Mataupu Faʻapitoa ma Tausiga Tausi

FaailogaMafuaʻaga talafeagaiFofo
O le a le pa'ū faʻalavelaveO le laau e inu sina mea itiiti, pe e le lelei foi, pe na o le leai foi.Fetuunai le vevela vevela, fafaga ma le pito i luga.
Pau o laʻau ma le tuputupu ae o se fou, ua lanu samasama.O le tele o le konitela e faʻamalolo i le mea o loʻo totoe, o le eletise ma le uʻamea, o le maualalo o le maualuga o le ea, o le malulu tele, ma le vevela o le vevela.Siʻi le vevela, faʻapipiʻi le fale laau ma na o vai inu i le vevela o le potu, faʻapipiʻi masani.
Lush crown, ae leai se lanu.Meaʻai faʻateleina, sili atu le gaʻo, sina malamalama, vevela maualuga i le taumalulu.Faʻaitiitia le maualuga o le faʻasusu, faʻaitiitia meaʻai, faʻalautele le malosi. Taofi ese mai mea masini afi i le taumalulu.
Pink i luga o laulaauLe lelei le moli, sili atu meaʻai.Taofi le fafaga ma faʻalauteleina le malamalama.
Po o le a lava le laSuavai le lavaFetuunai le faiga faʻavainu.
Ua mago aʻaToto totogaO le vevela o le mimita e le tatau ona i lalo ifo o le 14 ° C i le tau malulu ma le 22 ° C i le taumafanafana.
Ua mamae lau vaoPaʻu maualalo, maualuga le vevela i le taumalulu.O le faʻapipiʻi masani ma le teuina o le laau mai faʻamafanafana i le taimi o le mafanafana o le a fesoasoani.
Faʻafuasei samasamaFaʻasalaga o le pest poʻo aʻa aʻa ona o le malulu malulu i le maualalo o le vevela.Lafoaia o le laau ma se faʻamalo malosi o le kalama ma faʻamago le otaota.
Paʻu e lei faamoemoeina le lauPaʻulalo maualalo, afaina mataʻutia o le lauʻeleʻele (vevela, malamalama) poʻo le ata.O le toe faʻaleleia o le faʻaleleia faifaipea, o le faia o se faiga malulu o le tausiga.
Le cur curLaʻau faʻasoloFaʻasagaina o le laau ma Mospilan e tusa ai ma faatonuga. Faʻaalia i le afifi.
Brown i luga o laulaauFaʻatoʻa meaʻaiLaʻei sili ona lelei, e aofia ai le foliar.
Fugaina le ogalaau laauLamala, fiva, maualalo maualalo.Faʻaleleia, faʻaleleia o le vevela vevela, fafaga faʻatasi ma le mafanafana ma le suavai.
Planting CryingO le faʻagasologa o le faʻaogaina o le aveesea o le susu mai se laau i luga o le tino. Laititi maualalo, maualuga maualuga. Masalo o se faagasologa masani o le faamatuu atu o masima sili atu i totonu o le laau e tupu.Faʻateleina le malamalama, faʻaitiitia le faʻaleleia.
SpottingFetuunaiga vave le malamalama poo le susulu i lalo o avega tuusaʻo ma, o se taunuuga, o se mu; fungal infection.Pe a iloa se malie, e togafitia le laau i le vai susu (vai ma le susu 1: 1). Aʻo leʻi oʻo i taimi taʻitasi, e faʻapipiʻi atu i luga o le eleele ia laʻau o le kelelele, ma a maeʻa le palapala, e suia i latou fou.
Paʻu paʻuAphids, whiteflies poʻo le iniseti iniseti. E mafai. O le laau e na o le faalilolilo o le nectar, e masani ona faatosina mai ai iniseti pollinating.Faʻasaina o laau totō ma Aktara e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi.

Faʻataʻitaʻiga o Ata: Avanoa Faʻailoa masani

Laulau: Vaʻaia o le Hibiscus ma mea faʻamaʻi

Faʻamaʻi poʻo le meaʻaiFaailoga ma mafuaʻagaAuala mo le puleaina ma le puipuiga
E leai se afaina o chlorosisE faʻaalia ai e ia lava le solia o le paleni paleni paleni paleni, pe a iai le tele poʻo le le lava o meaʻai. O lala e sili atu ona vevela, o laulaau e paʻu.O fuʻa vaovao e faʻaalia ai le le lava o le pesalala, o laʻau i laulaau - o le leai o le hau po o le magnesium, laulauina o lau lauusiusi po o lanu paʻepaʻe - o se mea o le uʻamea.
Iniseti ChlorosisE tupu pe a aʻafia se laau i se meaola, se microbe, se siama, poʻo se faʻamaʻi pipisi. O laʻau laʻau ma pa'ū, ua faʻaleagaina le laau atoa.O togafitiga faʻapitoa o le hibiscus e seasea ona fesoasoani i lenei mataupu, talu ai e faigata tele ona fuafua le mafuaaga o le maʻi, o lona uiga o le filifilia o se fualaau. E sili atu ona faigofie le taofia o se mea leaga: i le gaosiga i se taimi talafeagai, mataʻituina le mama o le vaomatua, masani ona pala.
Vascular wilt (tracheomycosis)Faʻaleagaina o se laau. Necrosis o lala i le pito i lalo faatasi ai ma le suiga i le ogalaau ma le maliu faifaipea o le vao atoa.· O vaega uma e aafia ai o le laau ua vavae ese, puʻeina o mea ola maloloina, ma pe a uma ona togafitia le hibiscus ma se vailaau faʻamalo (Verticill Fusarium, Zircon, Desavid, Grom-2, Domotsvet, Epin - faʻaaoga fualaau taʻitasi e tusa ma faatonuga) poʻo le Trichopol solution (2 otaota lita o le vai).
AphidsO se iniseti laitiiti, faʻavave vave, nofo i tua o le laulaʻau, inu vai inu vine. Faʻailoaina e ala i le faʻapipiʻi faʻapipiʻi luga o masini vailaʻau.Le togafiti togafiti o le laau ma le fuluina o tapaa po o sauniuniga Fitoverm, faʻaitiitia e tusa ai ma faatonuga o loʻo faʻaalia ile pusa.
Spider miteO se tamai uila mumu, toetoe lava a le vaaia e mata o le tagata. Faʻapipiʻi laʻau ma palupa, inu meaʻai vine.O le fufuluina o meaai o le a fesoasoani e aveesea ai le siaki, talu ai e le taliaina le maualuga o le susu. Faatasi ai ma se osofaiga malosi, e sili atu le faʻaaogaina o le Fitoverm.
WhiteflyLittle butterfly lele. O loʻo ola i tua o le laulaʻau, faia fuamoa fuamoa, laʻau siaki faʻasologa i lau.Faʻaleleia faʻatasi ma se faʻafofo o le fasimoli paluga poo Fitoverm. I totonu o se potu malulu, e lagona e le whitefly lagona le lelei ma tuua ai le nofoaga.
GallitsaLaititi i le ogatotonu. Tuʻu faʻamafaʻai manu i totonu o le pupu. O le taʻavale ua malepe.I le va o le gall midve, o togafitiga ma sauniuniga Mukhoe, Grizzly poʻo Provotox fesoasoani (faʻaaoga le mulimuli i faatonuga i luga o le afifi).

Faʻasologa o Ata: O ai na te faamataʻuina le aganuu a China?

Tofiga

O loʻo faʻalauteleina le rose Rosa i totonu o auala e lua: fatu ma vavae. O le auala muamua o le taimi e faʻaaogaina ma e avanoa mo na o le faʻatoʻaga po o tagata faʻamaʻi togafiti faʻamaʻi ma se tagata e saili mo galuega ofoofogia, ae o le faʻasoaina o se togavao ma le seleseleina e le gata e faigofie, ae e manaia foi, talu ai o uiga eseese uma o le aganuu e teuina i le vavaeina ma ua totoina nei laau i lona tausaga muamua o le atinaʻeina.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le Hibiscus e masani lava ona oti pe a uma ona teuteu.

O tamai lala ua tuu i totonu o se ipu i vai, e pei o se fagu. O le koneteina e tatau ona filifilia mai le tioata pogisa ma sili atu pe afai e mafai ona ufiufi i lala, pei o se pulou, e manino foi, mo se faʻataʻitaʻiga, se ipu fagu. O le susulu i luga o le va o le a faateleina ma o le a sili ona aʻafia, ma o le a tupu lenei mea i le aso 25 ma le 30.

Hibiscus shank ua sauni e maua aʻa i le eleele

A maeʻa le aʻafia o aʻa, ona tuʻuina atu lea o le tipi i luga o le eleele paʻu ma le faʻaopoopoga o oneone paʻu.

O le Sphagnum moss ua faaopoopo i le palapala o le a iai foi se aoga aoga i le aʻafia o le lala o le hibiscus. A o le totoina togalaau i le eleele, e tatau ona aveese mai lālā taitasi lala uma, sei vagana ai le pito i luga.

A maeʻa le ono masina, o le a liua le tipi i laau laiti ma e mafai ona vaeluaina i totonu o se isi ipu mo le isi 12 masina e sosoo ai.

O le aʻa tulimanu o le hibiscus ua tupu i lona tausaga muamua

Fanauina o fatu

O fatu e totoina i le va o le faaiuga o Ianuari ma le amataga o Mati.

A o leʻi lūlūina, ua faʻafefeteina i le vaifofo a Epin mo le 12-14 itula ma e naʻo le taimi lava e salalau ai i luga o se mea malulu o se faʻafefiloi o oneone ma peʻa. Mai luga, o fatu e fufusi i le tutusa lava lea o le centimita ma le afa ma ufiufi le atigipusa i fualaau aina ma tioata pe ufiufi i se ata tifaga ina ia faʻaogaina ai se atemosipia.

Hibiscus fatu fatu

O le vevela i le vaega o le fugalaau o le fatu e tatau ona tausisia pea, e le sili atu i le 25 ° C-27 ° C, ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le greenhouse, e tatau ona e faʻamaloiloina lenei mini-greenhouse i aso uma e aloese ai i foliga o se gaogao matautia. I le taimi o le taele o le ea, e siakiina le susu o le eleele pe a faʻapitoa. Ina ia aua le faia ni popolega i fualaau ile eseese ole vevela, o le vai i totonu o le pamu moli e tatau ona vevela nai lo le vevela o le potu.

Pe a fatuina e laau toto se laʻau moni lona lua, e mafai ona faʻafeiloaʻi i totonu o ni atigipusa laiti.

Fualaau o le hibiscus mai fatu

O Hibiscus e tupu mai i fatu o le a totogo na o le lua poʻo le tolu tausaga.

Vitio: tuputupu ae hibiscus mai fatu

Vitio: luluina le hibiscus i totonu o le vai vevela

Vitio: totoina o fatu pe a uma ona totoina i le vai inu

Vitio: lulu fatu mo fatu laau e aunoa ma se fanua

O le Hibiscus e lelei mo tagata e fiafia i totonu o le fale e sili ona le fiafia i ai. O le rose a Saina e mafai ona faigofie ona faʻaalia le vaivai o le malamalama, ma suiga o le vevela, ma e oʻo lava i se faʻataʻitaʻiga faʻaʻoleʻole poʻo se lamala taimi. Faʻafetai i lenei natura le faʻaleagaina, o le hibiscus e masani lava ona faʻaalia i totonu o potu, ofisa, potu tele ma faʻatalatalanoaga o fale tetele.