Laʻau

Fugalaau Babye summer - o le uluai fesuiaiga o ituaiga o filifiliga i le lotoifale

I le amataga o le tolu o meleniuma i Rusia, na aliali mai ai se vavega moni o le sipisi - o le uluai faaleleia o le fale Babye Leto. E le pei o fugalaau masani, fualaau aina i luga o le lua tausaga, o fualaau aina e avea ma fualaau aina i luga o selesele faaletausaga i le faaiuga o le taumafanafana ma faaleleia atili ai uiga. E le o se mea e tupu mai ai le igoa o le ituaiga i le auala tutusa e pei o le vaitaimi o le autumn autumn - Indian Summer.

Le talafaasolopito ma le faʻamatalaga o fugalaau

I le vaitau o le 70 o le XX senituri, na amata ai e le au saienitisi Soviet ona galue malosi e aveese le vao o le remon. E tatau ona atiaʻe ituaiga eseese e iai le taimi e matua matua ai i le tau malulu o Rusia Tutotonu, Urals, Siberia, ma Sasaʻe Sasae. O le filifiliga na faia e saienitisi na taitaia e I.V. Kazakov i le malo malolo Kokinsky o le All-Russian Institute of Horticulture and Career. Aʻo pasia le American genotype Sentyabrskaya faʻatasi ma le kulupu Nu 12-77 (Kuzmina News), o le uluai fale na faʻaleleia ai le tamaititi Babice Summer le paʻu. I le 1989, na taliaina le vili mo suʻega, i le 1995 na faʻaofiina ai i totonu o le Setete Setete.

E fautuaina le vasega mo Northwest, Central ma North Caucasian regions. O lenei ituaiga o meaola e faapitoa lava ona faavaeina i Krasnodar, Stavropol Territories, le Republic of Crimea, Dagestan, lea e mafai ai ona e oʻo atu i le 3 kilokalama o vine mai se togavao, sili atu i le 37 kg / ha. I le itu i mātū, i le mea e amataina vave ai gutu o le autumn, o le fua o le fua o le a faʻaitiitia le pisi, o le fua faatatau o fua o nei mea e 1.2 kilokalama i le laau.

Eseese le taumafanafana o Initia mo le tofoina o fualaau aina ma le gaosiga o oloa - o vao e na o le suamalie i fua. O le fugalaau Bryansk tulaga ese o loʻo taʻitaʻia uma lona gafatia i le fausiaina o le tele o fua, ae le o le tupu aʻe o tipu, o le mea lea e le tupu ai i le eria, e leai ni vailaau avanoa.

O le isi avanoa i le fesuisuiai ituaiga o le leai lea o se wormhole i luga o vine. E oʻo mai i le taimi o le fua o le taumafataga o le taumafa i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana, ua maeʻa le vaʻaia o pipiʻi iniseti, o le fusi beet beetle e alu i le falemaʻi.

O le fugalaau Initia o le Rasberi e fai ma faila e maualalo, e tafe ai vao ma lala malolosi

Tulaga o le vasega

Lautele tulagalalo (1-1.5 m) faʻalautele le lafoaʻi o laau. O faʻamau e saʻo, malosi le faʻalauteleina, o le vaomalo tele, faʻatasi ai ma ogalaau tetele. O vine laiti e piniki i le lanu, lanu-e lanu enaena. O le vailaʻau o loʻo i ai le gafatia e pupu ai le faʻavaeina, 10-15 togi e tupu i le 1 m. O laulaau e laʻititi lanu, lanu meamata, fai sina vevela pe lamolemole.

O le togalaau na amata i le faaiuga o Iuni, o le galu lona lua e amata i le ogatotonu o Aokuso ma e tumau seia oʻo i le malulu. O le faʻavaeina o ovaries fualaau aina i totonu o le ituaiga e masani lava ona tupu i luga o popo faaletausaga. O fualaʻau e tuʻuina i le umi atoa o lālā lalata, o fua taʻitasi e fai ai 150-300 fua. O fualaʻau e tusa ma le 2.1-3.0 g o le foliga o se pusa faʻasolo. O le pulupulu e mumu, mafiafia. Manua tofo 4.5 points. O le anotusi o le vitamini C o le 30 mg i le 100 g fua.

O fua o le taumafanafana o Initia e tele-siʻosiʻomaga, malie ma lelei.

O le vailaʻau e puipuia i le lanu enaena ma faʻafeiloaʻi, ae faʻafefe i pathogens o paʻu paʻu, lanu violē. E mafai ona aʻafia laau totő i se moli vaʻaia.

Vitio: Indian Summer Summer

Laufanua Faʻamasinoga

Mo le manuia o le galueaiina o le taumafanafana a Raspberry Indian, e tatau ona amanaia le tele o itu.

Filifiliga nofoa

I lalo o le togalaau e tatau ona ave pito sili ona malamalama o le togalaau. Fautuaina o le 'upega tafaʻilagi i lalo o le la i le aso atoa.

I nofoaga e malulu, e sili ona lelei le totōina o se seleselega i le itu i saute o le laupepa, puipuia o togavao mai le afu o le matagi i le pa, puipui, laau. O se mea e vevela i luga o le kiona e faia i ia nofoaga, i le tautotogo e faʻavaivai ai le kiona, e sili atu le vevela. Ae peitai, e le tatau ona totoina togalaau i tafatafa o puipui po o isi togalaau - e oo lava i sina paʻu e faatuai ai le taimi e matua ai, e leaga ai le tofo o vine. Naʻo le itu i saute, ina ia mafai ona laveaʻi le aganuʻu mai le vevela o le la, o nofoaga ma sina paʻu malulu e faatagaina.

E lagona e le fugalaau le mafanafana i le susulu o tulimanu o le togalaau, puipui

I tulaga o le palapala, o le aganuu e le o se mea lelei, ae e fiafia e ola i luga o le oneone po o le oneone oneone e maua ai le eletise. E le manaomia le totoina o fugalaau i vaega o le omea - o le fua o le fua o le a faʻavaivaia tele. O le tuufaatasiga o le palapala eleʻele e mafai ona faaleleia e ala i le faaaogaina o oneone (1 pakete / 1m2) E mafai ona talafeagai vaega o loʻo iai le oneone mo le vavalalata ma le faʻamalosia. O le eleele faʻamamaina ua faʻapipiʻiina i le faaopoopoina o le 500 g o le lime / m2.

O aganuu na muamua atu e taua tele mo fugalaau. E le tatau ona e tuʻuina se mea i nofoaga e toto ai tamato ma pateta. O le aganuu e ola lelei pe a uma kukama, leki, zucini. O fugalaau e ola lelei ma le apu, cherry, currant curve. Ma e fautuaina le totoina o vine ma le sami-buckthorn i le isi tulimanu o le togalaau. E mafai ona toe faafoi le pusa i lona nofoaga muamua i le mavae ai o le 5 tausaga.

E le talafeagai le faʻavasegaina o nofoaga e maualalo i lalo o le fusi, pe a malulu le ea, e tafe le vai pe a uma timuga. O le eleele e le tatau ona laʻititi ifo nai lo le 1.5 mita mai luga. E le fetaui fugalaau i nofoaga maualuluga e felafoaʻi ai le kiona i le taumalulu, ma i le taumafanafana e totogo laau totō ona o le leai o le susu.

Taimi faʻaleleia

E mafai ona totō faʻamau ma se aʻa faʻamau i le amataga o le vaitau, aʻo leʻi amata ona tatala. Ae ui i lea, i le totoina o le tautotogo, o le fualaau aina e itiiti le tele, aua o le laau e taitaia uma malosiaga e totoina ai. O le vaitau e sili ona talafeagai o le autumn, 20-30 aso aʻo leʻi faʻamaisaina le palapala. O laau toto totō i le autumn o le a maua ai le taimi e aʻafia ai, fetuunai i tulaga fou ma faʻafefea e faʻafeiloaʻi ai le taumalulu.

Talu ai nei, ua latou faatupulaia le galueaiina o le totō i le gasologa o vaitau o pusa. A maeʻa le 3 masina, latou te tuʻuina atu le 1-1.5 kilokalama o vine i le sikuea mita o mea totō.

Filifili fualaau

O fualaau suamalie e mafai ona totoina mai na o mea e totoina ai le maualuga. Ua tuʻuina atu e fomaʻi ni vailaʻau varietal e faʻafetaui i le nofoaga. E tofu le laau ma se tusi faʻatasi e aofia ai faʻamatalaga e uiga i ituaiga, tausaga, ma foliga o le tausiga.

O le fatuina e tatau ona mafaufauina ma le totoa: o ona aʻa e tatau ona atiaʻe, fibrous, e aunoa ma le fausaga, ma lala 8-10 mm le mamafa, fetuutuunai, e aunoa ma ni mea. Fautuaina e faʻatau ni atigi fafie - o se fugalaau e 2-tausaga ma se aʻa malosi malosi, ua saunia mo le gafa.

Pe a filifilia ni laau, latou te gauai muamua lava i le aʻa - e tatau ona lelei lelei ona faia

Afai e faatauina mai fualaau aʻo leʻi maeʻa le malulu, pe a tuai ona totoina, e tanumia i latou i le togalaau. O le togavao e faia ile 15 cm le loloto ma tasi le itu, o loʻo totoina ia laau, faʻafefeteina ile palapala, faʻapipiʻi ina ia le aʻafia le aʻa ole matagi malulu. Faʻasolo i luga luga o Fuga - i ia ituaiga o togalaau e le malolo i le taumalulu ma o le a mafai ona puipuia malu mai i ai.

Tulafono faʻavae

Sauniuniga mo le totoina o loʻo faʻatinoina muamua. 20 aso aʻo leʻi totoina, o le fugalaau i le sikuea mita e faʻaaoga i le eliina ma faʻamamaina vao leaga i sikuea mita:

  • 20 kilokalama o le humus,
  • 50 g o superphosphate,
  • 30 g masima masima (poo le 300 g o le pefu).

E mafai ona e faʻaaogaina le faʻalavelave faʻavae o Kemir wagon (70 g / m2), Sini (30 g / m2) O le eleele faʻamamaina o loʻo faʻalanuina i le lime (500 g / m2).

E totoina fualaʻau i se togavao poʻo se laina laina. Pe a faʻaputuina vine, e saunia le lua mita i le 60x45 cm, ma tuʻu ai le 1 mita i le va o latou. Faatasi ai ma le totoina o togalaau, ua tuu ai laau toto i totonu o paʻu 50x45 faatasi ai ma le va o vaomatua o le 70 cm, i le va o laina o le 1.5-2 m.

I luga o faatoaga tetele, e masani lava ona totō vine i se laina laina.

O le faagasologa o le totoina o fugalaau e aofia ai laasaga nei:

  1. 2 itula ao lei totoina, ua faatofuina laau i se vaifofo o Kornevin, heteroauxin - biostimulants e faatelevaveina ai le aʻa ma avea ai ma teteega. E mafai ona faaopoopo le fuefiti o le fuefiti e fai ma siakiga i le aʻa.
  2. O se faaputuga o le eleele lafulemu ua liligi ifo i le pito i lalo o se lua po o se uʻu.
  3. Ua tuʻuina atu i lalo se fatu laau, o le aʻa o le tino e tufatufa atu i luga.

    O le fua ma faʻamau saʻo e tuʻu i totonu o le toto toto

  4. Latou te faʻatumu le fale i le palapala, taofi ina ia aua le loloto. E tatau ona iʻu i le pito i lalo le ua aʻa.
  5. 5 lita o le vai ua sasaaina i totonu o le pu na faataamilo i le vao.

    A maeʻa ona totōina, e faʻamalūlūina le fatu ile toto ile 5 lita o le vai ile lua

  6. Faʻamalie le aʻa aʻa i le vaomago.
  7. E faapuupuuina lauulu i le 40 cm.

I le popofou o le tautotogo, o fai togalaau faʻapitoa e ufiufi vine i se ata uliuli e tosina ai le la. O le kiona i lalo o le ata o le a liusuavai vave, o le a sili atu le mafanafana o le eleele, o le mea lea, o le tuputupu ae o vaovao o le a amata muamua ma o le a sili atu le fua.

Vitio: auala e totō ai vine

Agrotechnics Raspberries

E sili atu le tele o fualaau faiʻai i meaai, susu, malamalama nai lo ituaiga masani.

Faʻasalaina ma faʻamalo

O le kulupu o se aganuu malie, ae e pagatia mai le mautu o vai. O le mea lea, i le vevela o le tau, e tatau ona e faʻavaveina le televave, ma faʻatasi ai ma timuga umi, taofi le faʻamalosia. Latou te susulu le fugalaau i le tasi vaiaso i le vaiaso, o le suavai i le vao - 10 lita.

E masani ona faʻaaoga le faʻamalosi e ala ile uʻamea poʻo le faʻasusu. Pe a faʻauʻu le auala muamua, e faʻafefea mai le vai mai le faʻafeinu poʻo le pulupulu i ni taʻaloga lapotopoto e faia i le vao. A maeʻaeʻa le susu, e mautinoa lava o loʻo moe le fale.

O le fufuluina o suauʻu e sili ona lelei i le vevela ma le vevela le tau e faʻamamaina ai le eleele, laʻau ma faʻateleina le maualuga o le ea. E tatau ona faia lenei mea i le taeao po o le afiafi mo le faʻaitiitia o le susu. I le vaitaimi o le matua, e le fautuaina lenei auala o le faʻamamaina o le papa.

O le faʻaleleia o le timu i le taimi o le suāsusu e mafai ai e oe ona faʻamuina e le gata i le palapala, ae faʻapea foi le laʻau, tipu

I luga o togalaau lapopoa tetele, e faigofie ona faʻaaogaina le faʻavaivai e faʻaaoga ai faʻamau ma tufatufa o loʻo tuʻuina i laina. O ia ituaiga vai e faʻaaogaina atoa, o le vai i lalo ifo o le mamafa e tafe tonu lava i aʻa o laau toto. A o lei amata le malulu o le tau i le leai o se timu, aʻo leʻi amata le taumalulu (20 l / vao) e faʻamalosia.

O loʻo faʻaaogaina faʻamaʻi vai i le faʻaaogaina o faʻamau ma tamaloloa, o loʻo taoto i laina o fugalaau

A uma ona faʻafeinu pe timu, e matala le eleele, aʻo aveeseina le palapala palapala, faʻaleleia le ea o le eleele. O le faʻaaogaina i le aʻa o le aʻa e fai i le loloto e le sili atu ma le 7 cm, ia faʻaeteete ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa o loʻo i luga o le papa. Ona latou tuu ai lea o vao, vaovao, humus. O le mulching layer e faʻaleleia ai le palapala, tumau ai le susu, ma faʻamafanafanaina aʻa i le tau malulu. Mulch e puipuia ai le tele o meaola faalafua o aganuu mai le faateleina. O fafine o le pusa May, faʻaleagaina aʻa o raspberries, e le mafai ona oʻo atu i se vaega o humus poʻo vaovao ma laʻau e taoto.

O le mafiafia o le mulch e le gata ina taofia ai le palapala palapala mo se taimi umi, ae puipuia foi le tuputupu ae o vao

Laʻei pito sili

I le tautotogo, ao faagasolo se vaitau o le tuputupu ae o vaomatua, e manaomia e le laau le gaʻo. O aso uma e 10, o le urea e faʻataʻapeʻapeina i lalo o vao (30 g / m2) Ia Iulai, o se fofo o le nitrophoska (60 g / m2), i le faaiuga o le vaitau vine e fafagaina i le superphosphate (50 g) ma le masima tiso (40 g / m2). Mo masaniga pito i luga, e mafai ona e faʻaaoga Kemir complex fertilizer (50 g / 10 l) i le fua faatatau o le 500 g fofo i le vao. E faʻamautinoa ai se seleselega lelei ma le seleselega ma se ofu faapitoa pito sili ona lelei mo le gaosiga o fua. Berry. Fertilizer (50 g / m) e masani lava ona fufuluina i totonu o se liʻo lapotopoto e faataamilo i le togavao2), faʻafefiloi i le eleele ma faʻafeinuina tele.

Faʻataʻitaʻiga o minerale faʻamafanafana e aofia ai elemene uma e tatau ai mo le faʻatoʻaga

O fugalaʻau faʻatoʻa i la latou tuufaatasiga e le maualalo i mea faʻaopopo minerale. Biohumus - o le oloa o le vavae ese o le eleele - o loʻo faʻaaogaina i lalo o le togavao 2 taimi i le masina (60 ml / 10 l) poʻo e tusa ai ma le laʻau i le taimi o le taumafa o fua o se vaifofo (1: 200). O le toe faʻaleleiaina o le tino e faʻamalolo ai le palapala, toe faʻaleleia lona fua, faʻaleleia le tetee o laau e faʻalavelave ai faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, e pei o le paʻu palapala, faʻavaveina le fua o fua, faaleleia atili o latou uiga.

Faatasi ai ma le faalua i le 2 vaiaso uma, e faʻamaʻaina le pipi i le mullein (1:10) poʻo le moa moa (1:20), faʻaalu 500 g fofo i luga o se togavao. O le puna o le pacium, potassium, magnesium ma isi elemene e tatau mo le laau o le efuefu (500 g / m2).

O le a tali atu ma le agaga faafetai Raspberries i le faʻamaʻiina o fugalaʻau, lea e faʻaleleia ai le tamaoaiga o le eleele

O le fafa o le aano o se fafaga lelei mo fugalaau. 500 g o le sipisi e sasaa le 10 l o le vai ma tuu i luga mo le 2 vaiaso. O lenei meaʻai suamalie e le gata ina faʻateleina ai le fuaina mai, ae e aʻafia ai foʻi iniseti leaga.

O le fusi ole pito i luga e sili ona aoga. Faʻavave ona faʻatumu le vaivaiga o elemene elemene e mafai ai le faʻaofiina o se laupepa faʻamalolo faʻatasi ma le faalua o le taimi i aso uma 10.

  • Soifua Maloloina (15 g / 10 L),
  • Berry (20 g / 10 L),
  • Crystal (30 g / 10 L).

Trellis togavao

O le fugalaau Initia o le Rasberi e fai ai se togavao saʻo e mafai ona tupu e aunoa ma se lagolago. Ae ui i lea, o lālā e ufiufi ma le seleselega atonu e momotu. O le mea lea, e sili atu ona lelei le nonoa o laʻau i le taʻavale. E le gata i lea, o ia vao e sili atu le faigofie ona tausia, o loʻo lelei ma faʻafefeteina ma e masani ona vevela i le la.

E mafai ona faia ni mea faʻapitoa mai soo se mea: fagu laupapa, paipa uila, paʻu palasitika. I luga o le laina ia 3 m eli lagolago lagolago ma toso i luga ia i latou se uaea i le 2 laina. Tisi vine i le maualuga o le 50 cm ma le 1.2 m.

O laau tilati e ola i luga o se vao e foliga mai e manaia ma lelei ona susulu e le la

O laau i luga o se lagolagosua e mafai foi ona fausia i se auala e tutusa lelei. I le va o togavao o loʻo faʻatulagaina siteki 2 m maualuga, lea latou te fusifusia ai i le maualuga o le afa afa o lala o le tasi vao ma se vaega o lala a le tasi tuaoi. O fusi uamea e pei o se meaola. O le auala pito sili ona faigofie e faʻaaoga ai le lagolago mo vao taʻitasi o le faʻapipiʻiina lea i se pi eli i le eleele i autafa o le laau.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se ata tifaga-o le faʻaogaina o le fale na faʻaleleia i luga aʻe o vao, na mafai e le fai togalaau ona maua 200 g sili atu fua mai laau taʻitasi ma faʻalautele le fuaina mo le 2 vaiaso. Ae ui i lea, e mafai ona puipuia laau i le na o le faaiuga o Aokuso, pe a uma ona faʻamalosia e pi.

I lalo o le ata tifaga o fualaau fualaau selesele faateleina, o le fualaau aina ua faalauteleina mo le isi 2 vaiaso

Teuteu

O le teuteuina o fugalaau fugalaau ua teuteuina e fuafua i le fausia o se tafaoga tasi tausaga pe lua tausaga. Afai ua tupu le fatu e fua mai se tasi fualaau, i le tautotogo ua vavaeina uma polo. O le teuteuga e faia ia Oketopa, i itulagi ma se vevela o le tau - seia oo i le faaiuga o Novema, e tusa lava pe ua uma ona malulu le papa o le eleele. Seʻia oʻo i lenei taimi, o aʻa, maua mai o meaʻai mai le laʻau ma fatuga, o le a tumu i latou, lea o le ai ai se aoga aoga i le atinaʻeina o laau. Afai latou te fuafua e maua ni togalaau se lua i le vaitau, naʻo tamaʻi lua lua tausaga ua maeʻa, ua faʻapuupuu le 15 cm.

Afai e te manaʻomia le seleseleina 2 seleselega i le vaitau, ona oʻo lea i le tau toʻotoʻo na tipiina tipi tipi, e maua ai se fualaau e tasi, aveese uma taʻau

I le tautotogo, e faʻasaʻolotoina le togavao mai ogalaau male mago, i le taumafanafana, aʻa ma fatuga faʻapipiʻi e tatau ona vaʻaia, e le sili atu i le 6 lala malolosi. Faatasi ai ma nei teuteuga teuteu, ua lava le mana o le laau, ua lelei le susulu ma ua gaoioi.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai fugalaau

Sauniga o le taumalulu

Faatasi ai ma le faʻavaeina o le malulu o le tau ma le iuga o le fuaina o vine, o fugalaau e faʻamaʻapeʻaʻa uma ai laʻau, ma tuʻu ai na o le aʻa mo le taumalulu. Latou te aoina paʻu paʻu, aveese otaota mai le saite ma susunuina. Afai o le autumn e matutu, faʻaauau le faʻaleleia o vai.O le aʻa o le pakiaka, e ufiufi i se papa o le kiona ma le mafiafia o le itiiti ifo ma le 30 cm, e mafai ona tatalia matagi mataga. Ae i vailaʻau e leai se kiona, aemaise lava pe a oʻo mai le vevela e tupu vave pe a uma fulu, e mafai e le rhizomes ona faʻamaisa. O le mea lea, e tatau ona ufiufi i le humus le aʻa aʻa, lea o le a le gata ina fausia ai se aluga puipui puipuia mo laau totō, ae faʻaleleia ai foi le alalaʻau.

Afai e te fuafua e maua ni mea totō se lua, e na o le lua tausaga le matutua e tipi. O laʻau tauagavale i le itu tauagavale pe a uma le faʻamalosi ma le mulching e faʻapalapala. I tafatafa ane o le vao, ua faʻapipiʻi ai uaea uaea, lea e faʻapipiʻi ai lala. Mai i luga o loʻo ufiufiina i latou i le faʻafefiloi.

I le fugalaau na ola saogalemu mai le taumalulu, e tatau ona e punou lala, nonoa ma ufiufi ma le vevela

O tagata na faia ia Raspberry Babye le taumafanafana na fautuaina e ola ae aveese le vaega eletise ma manatu ua mafai ona selesele faalua i le tau i totonu o le itu i saute. O le mea moni o le fuaina faʻaluaina e matua faʻavaivaia ai laau totino, o se taunuuga, o le faʻaitiitia o le mamafa hard winter. O le mea lea, i tulaga o Siberia ma le Urals, e sili atu ona aoga le totoina o se seleselega o le tau vevela i le mowing shoots. I lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻamafanafanaga.

Vitio: faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi lelei ia upega

Faʻatauga auala

Faʻaleleia o le kulupu O le taumafanafana a Initia e faʻaleleia lelei le vegetatively. E tele auala lelei:

  • Green cuttings. I le masina o Iuni, e seleseleina i lalo eleele taʻaleni ma le maualuga e tusa ma le 5 cm le loloto ma totōina i totonu o koneteina saunia i le maualuga o le 45 tikeri. Ona fufulu ma ufiufi lea i se ata tifaga. O le maualuga o le vevela vevela o le 25 ° C. Faʻaauau ona faʻafeinu, tatala le fale koli mo le ea. A mavae le 2 vaiaso, o le a aliaʻe aʻa. I le taimi lea, e manaʻomia ona fafagaina laau i le fugalaau faʻalavelave Ryazanochka (2 g / 5 l) ma totoina i le vaiaso mulimuli ane i luga o se moega e tusa ai ma le 10x30 cm mamanu. I le tautoulu, latou te totoina i se nofoaga sauniuni.

    E mafai ona faʻalauteleina laau totō e ala i le totoina o vine fou e maua mai i le vavaeina

  • Faʻavae aʻa. A maeʻa le vaitau, latou teliina aʻa ma vaeluaina i ni fasi 10 cm le umi.ʻUa totoina laʻau i luga o se mea faʻafefeteina, faʻafeinu, ufiufi i se laʻau o mulch, lala faʻasili i le pito i luga. I le tautotogo, ua maeʻa le tulaʻi mai o lala laau, ma ufiufi i ata. I le amataina o le lanumeamata lanumeamata, o le ata na aveeseina, faʻafeinu, faʻamaʻaina, ma totoina i le tautoulu i se nofoaga tumau.

    O le auala o le faʻasiliina e aʻafiaga aʻa e lelei tele pe a fai e aʻafia le aʻa o le kuka

  • I le vaevaeina o le vao. E vaeluaina le togavao i le 4-5 vaega ma aʻa ma laau. O pupuʻu e faʻapuupuuina i le 45 cm, totoina tufatufa i nofoaga tumau ma faʻafeinu.

    E tatau i vaega taʻitasi ona atiaʻe aʻa ma 2-3 vaʻa

Vitio: tausia togafiti toe ola

Puipuia o Pest ma Disease

O le vailaʻau e teteʻe i le kinkiness ma le lauulu e pala, ae e ono aʻafia i le lanu violē ma le paʻu paʻu. I vaitau māgogo, e masani ona faʻapipiʻi pine moa. O le mea lea, e manaʻomia le puipuiga.

Laulau: Fualaau Fomaʻi, Puipuiga ma Togafitiga

Maʻi E faapefea ona latou faʻaalia Fuafuaga puipui Togafitiga
AnracnoseO le lanu o Brown e aliali mai i luga o le laʻau ma aʻa, o le maunu e pala ma malepe. O le maʻi e vave ona tupu i le paʻu ma le puao.
  • aveese lau paʻu;
  • aua le faʻafefe.
A o leʻi fuga, fuga ma Nitrafen (300 g / 10 l).
SeptoriaO le faamaʻi e malosi lona faʻaalia i le maualuga o le toʻimamaʻi. O lanu malamalama ma le lanu enaena e faia i luga o le laʻau, o lau e faʻamago.
  • Aua e te totoina vavalalata vavalalata le tasi i le isi;
  • aua le lolovaia.
  1. I le lanu lanumeamata, ia togafiti i le 3% Bordeaux.
  2. A maeʻa ona totoina ma suʻe fatu, faʻamalolo ma le 1% Blendaux.
Lapoʻa mamaO laʻau o loʻo ufiufi i le pogisa. O aʻafiaga afaina ua malogo. O le faasalalauina o mashroom spores e faafaigofieina e ala i le mafiafia o le totoina ma le maualuga o le suavai.
  • lafoaia o vao tetele;
  • matau togafiti talafeagai.
A o lei amataina, togafiti ma Nitrafen (200 g / 10 L), 1% DNOC.
Malosiaga malosiO faʻalavelave faʻamaʻi e osofaʻia vine i se lamala. E muamua ona iai ni fasi laau mama i luga o le laʻau, ona sosoo ai lea ma luga o le tipu. O le faʻaleleia o se nofoaga malulu e fesoasoani foi i le atinaʻeina o le faʻamaʻi.
  • faia masani vaiinu;
  • toto se fale i totonu o se nofoaga lelei.
  1. Ia faʻagasolo i le tautotogo faʻalua i se vaitaimi o le 7 aso ma se faʻamalama (faʻaosooso 100 g o le pefu i le 1 lita o le vai mo aso e lua, siaki, faaopoopo 1 lepuni o le fasimoli vai).
  2. I le laasaga o le polo, sulu i le Skor (2 ml / 10 l), Vectra (2 ml / 10 l), toe - a maeʻa le 10 aso.

Faʻasologa o Ata: Rasipi Fomaʻi

Laulau: Faʻailoga Faʻailoga, Puipuiga ma Pulea

Pests Faailoga Puipuiga Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu
Spider miteO le parasi o loʻo nofo i tua o le laulaʻau, o loʻo tuiina i luga o le upega tafailagi. O le taumafaina o le sua o le laʻau, o le mafuaʻaga lea o la latou mea leaga, o laau toto e ola leaga.
  • aua le faʻamalosi le tulaʻi;
  • vai e le aunoa.
  1. Aʻo leʻi faʻapipiʻi aʻe, faʻafefiloi ma le 0.05% Kinmiks, 0.1% Sulu.
  2. Pe a uma ona pa'ū o petals, faʻapipiʻi ma Nitrafen (200 g / 10 L), 0.2% Actellic, 0.2% Fufanon, Tersel (25 g / 10 L), 0.15% Faamautu.
AphidsE inu e Aphids sua mai laulaʻau ma totoa. Laʻau faʻavaivaia, aʻafiaga i viral infections e faʻaititia.
  • Aua e te totoina vine i le paolo;
  • aua neʻi faʻamalosiina vao;
  • toto laau lata ane e totoina aphids: mint, tansy, calendula, chamomile;
  • O le aphids o loʻo feaveaʻia e vavae, faʻaaoga le Faʻailoga faasaga ia i latou.
  1. Oti oti lala ua aafia.
  2. I luga o se laumei lanumeamata, togafiti ma Nitrofen (150 g / 10 l).
  3. Aʻo lei tupu, faʻapipiʻi ma Kilzar (50 ml / 10 l), 10% Karbofos.
Fugalaau fasiO taumafataga i luga o laʻau, o pulupulu, o meaʻai e fafaga i luga o le paluga o fualaau aina.
  • tatala le eleele;
  • vela lanu mimiti mo le felelei o le ea.
  1. I le tautotogo, togafiti i le 2% Blendaux.
  2. I le laasaga o le fuga, fufulu ma Kinmix (2.5 ml / 10 l).
  3. A uma ona fufulu, togafiti ma le Spark (1 lapa. / 10 L).

Faʻasologa o ata: Faʻailoga faʻasalalau

O le natura o fili o aphids - iniseti-entomophages: ladybug, lacewing, ride, pipi. E mafai ona e faʻateleina lo latou numera e ala i le totoina o pi, aneto, coriander i le togalaau.

Iloiloga Aʻoaʻoga

Ma sa ou fiafia i le Indian Summer. Ioe, o le berry e le tele, e laʻititi ma sili atu le laʻititi nai lo le tau, ma e tele naua. E manaia le tofo, o loʻo i ai le manogi. O le tau vevela sa timu, o le pipi e le malie ma o le suamalie na. Ou te ioe uma lava o le 'ai o ituaiga eseese e sili atu, ae o le taumafanafana o Initia e le leaga foi. O le maualuga o le vao e manaʻomia le fusi.

Elena V.A.

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-4109.html

Faʻaputuina se fua o fualaau o le gamoni Indian summer. Na ou faʻafuaseʻi faʻatauina i totonu o le faletalimalo VIR 2 tausaga talu ai, aua e leai se isi fugalaau. Faafetai ia Stefan mo fautuaga fesoasoani. O vine na foliga mai e 2-2.5 cm le lautele, lelei ma manogi. I le taimi o le matua, na faʻatupeina le SAT e tusa ma le 2000, o le itu i saute o le Leningrad Region.

Suesue

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=308&start=720

Ua ou malamalama o se ituaiga tuai ma o le tele o mea e le o se mea manaia ... O le tele o pupu e maualuga tele, o le pito i lalo e paʻu i lalo o le mamafa o vine, o lea o le aoina, i le mataupu autu, e faigofie. O le fua o le fualaau aina e tusa ma le 30-50 cm. E i ai le 1/5 - 1/7 o le maualuga o le fana. E le lava. O le mea lea, na tulai ai le manatu, ma mafai ona alu mo le fuaina o le taumafanafana. I le tausaga talu ai, o lenei togalaau toto na maualalo, o le fale e laitiiti, ma na malepelepe. Sa le popole tele o ia. Ma i lenei mea - ua uma mea uma, sei vagana ai le mulch (slug). O le ituaiga e faigata tele i luga o laei ma le faʻafeinu, o le mea e matua ese lava. Pe atonu o le mea moni o le tausaga lona lua o le a na o le fanau mai.

Christina

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-4109.html

E lua oʻu ituaiga: vaitau Initia ma Initia-2. Tuputupu ae i le tolu po o le fa tausaga. Lua tausaga i le laina sa ia tipiina mo le taumalulu i le palapala. E tasi le ituaiga (o le mea e leaga, na galo ia te aʻu, ou te le iloa po o fea oi latou) i le faaiuga o Aokuso e amata ona fua mai. Ma o le isi e tupu maualuga, o le tele o ovaries, ae o lenei ua lanumeamata, ma o le a le pine ae oo mai le malulu i la tatou eria, o lea o le ai ai loʻu taimi e faataitai ai ni nai vine. O lea iinei. O le a ou vavaeina le vasega muamua i lenei taumalulu "i le zero". Ma o le a ou le tipiina le isi lona lua, o le a ou taumafai e vave selesele mai, aua e le o faanatinati e aumai ia te au le autumn.

Maria Ivanovna

//otvet.mail.ru/question/94280372

O le rafi Initia Initia o se tasi lea o mea e sili ona fiafia i ai le toe faaleleia. Aua nei sili atu ana laʻau e pei o mea fou faʻaonapo nei. Ae ui i lea, e tosina tagata fai togalaau i le avanoa e fiafia ai i fua matagofie ma le suamalie e toetoe lava o le taumafanafana uma seia oo i le kiona, pe a leai se togalaau ma na o fugalaau mama e mumu i luga o le vao.