Laʻau

E faapefea ona ola faʻatasi le apu mai se fatu, fatu, lala

O le totoina o le apu mai se fatu (fatu) ma e oo lava i se paranesi o se galuega faigata, o le faagasologa e umi ma matautia. O pi atonu e le manaia ma malie pei o luga o le uluaʻi laau. O le lelei o fualaau aina e mafai ona maua pe a uma le seleselega muamua, e tusa ma le 5-15 tausaga talu ona totoina.

Apple laau

Ina ia totoina se laau o le apple mai le fatu, e tatau ona ave le mea totino o ituaiga eseese ina ia i ai se filifiliga lelei i le va o fatu.

Afai e saʻo mea uma, ona mafai ai lea e le laau ola ona fua mai mo le 40 tausaga ma fiafia i fua suamalie ma suamalie. E mafai foi ona e totoina se tamai laau, e teu i luga le pito i luga ma tipi ese lala faaopoopo, e te maua ai se laau lauiloa laititi mo se toga-mini-bonsai.

E faapefea ona filifili se fatu mo le tuputupu ae?

O fatu filifilia lelei mo le totoina o le laasaga muamua lea i le tupuina o le apu. E mafai ona e faʻatau i latou i se faleoloa faapitoa mo tagata fai togalaau pe aoina mai lau lava togalaau togalaau. O fatu e tatau ona matua vevela, paʻu, ma le lanu uliuli ma le valivali o le paʻu ina ia leai se mea e afaina ai ma isi mea e faaleagaina, o lea e tatau ai ona aveese lelei mai fualaau aina.

Laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo le sauniuni o mea totō e totoina aʻo lei tulaʻi mai:

  • Fufulu ese le peleue pito i luga o le puipuiga, lea e faalavelave i le vave vave ona tupu. Ina ia faia lenei mea, tuu fatu i le vai mafanafana mo le 10 minute. E sili ona lelei le faʻaaoga o se sipuni laupapa ina ia le faʻamaʻo ai ponaivi.
  • Soak le mea toto i le vai i le vevela o le potu mo aso e fa, ma tuu ai i se nofoaga mafanafana. E mafai ona e sasaa atu se stimulator o le tuputupu ae o le aʻa (sodium humate, Epin) i totonu o le koneteina.
  • O le faʻamalosiina fatu o se faʻalavelave faigata. Mo le faia o lenei mea, tuu fatu i se meaʻai i oneone ma peʻa (tasi vaega o fatu ma vaega e tolu o le oneone ma le peat). Soʻo se mea faʻafefiloi, susu. Ia mautinoa e le paʻi le fatu o le tasi i le isi, aua afai o se tasi oi latou e pala, e mafai ona salalau le siama i le isi. E mafai ona suia le paʻu i vaʻa laupapa. I le puipuia o le faʻaleleia o meaola, o le carbon activated e mafai ona faʻaopoopo i le paluga. I totonu, tuu le fatu o le apu mo le isi 6-7 aso. A o faagasolo lea taimi, o le a paʻu le ponaivi, pe a uma ona latou tuʻuina i le pusaaisa mo le 2 masina.

Tekinolosi mo le totoina o apu mai fatu

O le totoina o se apu mai se maa e le faigofie:

  • Ina ia faia lenei mea, ave se pusa tele po o se atigipusa e iai ni pu mo le tafe vai.
  • Ua sasaaina le alavai agai i lalo. O le alavai e mafai ona aofia ai le sami ma vaitafe o le vaitafe, o le faalauteleina o le omea, piliki malepe, ma o le palapala e tatau ona avea ma eleele lanu moana, lelei, ona maua ai lea o meaʻai uma ma elemene o elemene mo laʻau.
  • A maeʻa ona latou taatia le eleele mai le nofoaga o le totoina o togalaau.
  • Mo 8-10 8-10 kilokalama o eleele, e sasaa atu ai le faʻafefeteina, e aofia ai le superphosphate 25 g, paluga 250 g ma le potassium 20 g. A maeʻa lena mea, o mea sili ona malolosi ma sili ona lelei e tupu mai le fatu o le pupuʻu ma tuʻuina i totonu o se atigipusa i le loloto o le 15 mm, faʻafeinu tele. O loʻo tuʻuina le fagu i totonu o se nofoaga e susulu lelei e le la, sili ile itu i saute.
  • A maeʻa ona tutupu mai muamua pupu i le fale, ona totoina lea i ni atigi pusa tetele pe vave foi i nofoaga tatala.

Totoga mo le totoina o fatu laau

O le lautele i le va o laina e tusa ma le 15 cm, ma le va o le totoina o le 3 cm, loloto - 2.5 cm.
E manaʻomia le tele o le lalolagi, ae faʻaleleia ma le faaeteete.

Pe a faia se pea laulaau i luga o le eletise, e mafai ona totoina, ma fautuaina e aveese faʻamalosi vaivai ma apu vao. O a latou feeseeseaiga mai varietal, o la latou lanu lanu enaena ma laau talatala i luga o le ala. I fualaau aina - lanumeamata lanumeamata lanumoana, itiiti ifo i lalo, o le pito o loʻo faʻafefe. E leai ni vao tuitui ma ni vaimalini i luga o le ogalaau, o fatugaʻo e tuʻuina i se tulaga faʻalelei. A uma ona totō, o le mamao i le va o auala e tatau ona 10 cm.

O tausaga taʻitasi mulimuli ane, e manaʻomia le faʻaleleia o le pusa mo fualaau aina, aʻo tuputupu ae le aʻa. E tatau ona faʻafeinu i taimi uma, aloese mai le foliga mai o se palugogogo, leai se vai, o le a oti le laau pe taofi le tupu. E lava le vai i le vaiaso.

Aʻo fai se laei pito i luga mo le apu laʻitiiti, fufulu ma le fulufulu fugalaau o le a alu, o le a le toe tupu laʻau ma o le a sili atu ona lelei le fafie.

E le mafai ona e faʻaaoga additives, ona o se siama siama e mafai ona tupu mai ia i latou, pe o le a maua ai le ogaoga o le mu, e lelei tele le suia o ia fugalaau ma le humus. Aʻo le i luga aʻe o le laei, e aoga le toe faʻaleleia o le eleele ma fafaga tele.

Tatala le afifi

E masani lava ona tausia le laʻau o le apu i le fale mo le 4 tausaga, pe afai e le mafai ona gaosia i le togalaau. O ia mea e faʻaaogaina e masani lava ona faia ia Aperila poʻo le tautoulu, e sili atu i le amataga o Setema. Mo fetuunaiga lelei, e tatau ona e filifilia le nofoaga saʻo mo le tulaueleele.

Talu ai o le apu i le amataga o le tuputupu aʻe o loʻo ola malosi i le aʻa, e tatau ona lautele le eria. E tatau ona amanaia le i ai o le vai i le eleele ina ia latou pasi i se loloto o le itiiti ifo ma le 1 mita le mamao. O le faiga o le totōina ile laufanua e talitutusa ma le totōina o fatu mai se vasega pepe.

Pe a totoina togalaau i le moega, o loʻo i le va o fualaau aina e 25 cm, ma i le va o laina - 15 cm Afai e malosi le vaetogo, ona mafai loa lea ona e vave totoina i se nofoaga tumau i luga o le togalaau, pe afai o loʻo i ai ni aʻa vaivai, avanoa tatala.

E tolu laasaga i se laau totoina:

  1. Mai le koneteina lea na totogo ai le fatu i totonu o se pusa tele;
  2. A maeʻa le tausaga o le tuputupu ae, ona totoina lea o le laau i totonu o se koneteina lapoa;
  3. Lotoina i se nofoaga tumau i luga o le saite. Ua faia lenei mea ina ia amata ona aumai e le apu ia fualaau aina muamua.

A maeʻa ona tosoina, e tatau ona faʻafefe tele le laau ma tatala le eleele i aʻa.

E faapefea ona totoina se apu mai se paranesi ma ou lava lima?

O le tuputupu ae o le apu mai se paranesi e sili atu le faigofie nai lo le ola mai se fatu, ae o loo i ai pea fuafuaga ma tuutuuga mo le totoina o sea laau. O le auala pito sili ona faigofie e manatu ole auala ole stock - pe a faapipiiina se lala ole varietal o le apu i luga o se laau fua. O le tui e faia i le faaiuga o le tautotogo ma le taumafanafana.

O fualaau e maua mai i le tautotogo: faʻataʻatia (eliina), faʻasalaga faʻamaʻapeʻa poʻo le aʻafia o le vavae.

Tuʻu

Afai e filifilia le auala e faʻaleleia ai e ala i le tuʻuina atu, ona faʻaalia lea o le apu laʻitiiti, lea e totōina i le tautoulu ile maualuga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ona lala ma le eleele. O lala filifilia ua pipii mau i le eleele ma puipui i le tele o nofoaga. O fua fou e tupuga mai i le tumutumu i luga o le aʻa, i le taumafanafana e totogo ai, faʻafeinu ma fufuluina ile eleele fou. O le metotia e lelei mo nofoaga ma le malulu ma le timu.

I le autumn, e mafai ona e maua ni fua lelei, ae e tatau ona vavae ese mai le tina i le isi tautotogo e sosoo ai. A maea le vavaeina o aʻa, ona e totoina lea i se nofoaga tumau i le togalaau.

Ae o lenei metotia e le talafeagai mo le mauaina o fualaau mai laau tuai.

Vaalele i le ea

O le auala aupito sili lea ona lelei ma sili ona faigofie o le faʻalauteleina o se apu. O se paranesi lelei mo le faʻamaoniaina o le lelei o le lumanaʻi. E leai ni lala i luga o se vaitau lelei; e tatau ona tupu le apu i luga o le itu lelei o le togalaau ma ia matua maloloina. Faʻamasalaga lelei itu lua o matata tetele ile lautele ma se penitala faigofie.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi:

  1. Filifili se paranesi malosi, aveese uma fatuga mai ia te ia ma fai se mama i le aveeseina o le paʻu i le faavae i autafa o le poloka i le 2 cm i le lapoa. Fai ni vaitusi, ma i le tau vevela o le a le faalavelaveina le paranesi.
  2. Faʻasalalau le faʻaogaina ma se fofo e faʻaleleia aʻafia ai aʻa, mo se faataitaiga, Kornevin.
  3. Faʻatauga faʻamaʻi ma moa, humus, faʻapalapala, lala laau.
  4. Suavai, ae i le faʻalelei.
  5. A maeʻa ona tuʻu se pusa paʻu i le mamao le tele o le pama i lalo ifo o le tipi poʻo se fagu paʻu, faʻapipiʻi le falala ma faʻamaumauga tuai.

Faatasi ai ma lenei mamanu, o aʻa e tupu mai i le tautoulu. Ona tatau lea ona vavae ese lenei vaega o le pupu mai le apu ma totō i totonu o se fagu mo le taumalulu. I le tautotogo, e manaia lava seleselega i aʻafiaga eleele.

Laʻau

Me-Iuni e talafeagai lelei mo le mausali ma le totoina o totogo. Laasaga taʻitasi i lea laasaga:

  1. Muamua tipiina le tipi i laʻau e tusa ma le 35 cm (sili i le taeao).
  2. Otioti le ogatotonu ma le lua i le tolu fatugaʻo.
  3. O le vaega pito i lalo e faia vave i lalo o le fatugaʻo, ma o le pito i luga e laʻititi maualuga.
  4. Tuu se pusa i le eleele lafulemu ma faʻafefe le oneone i luga i totonu o se fale kiona.
  5. Laʻau e totō ile eleele mo le 2-3 simita.
  6. Ufiufi i le afaina, i le taimi lava e tasi e tatala ma faʻalelei faalua i le vaiaso e ala i le pulupuluina o pupu.

Afai o aʻaʻaiga e maua i le tautotogo po o le taumalulu, ona faʻaogaina lea o isi metotia:

  1. Faʻatau i totonu o le vai.
  2. I le fale i totonu o se pusa o loʻo i ai le eleele lafulemu mo soʻo se fugalaau ma vaovao.
  3. I totonu o se paʻu paʻu pepa mamafa, lea e vavae ese ai le vaega pito i lalo, ua faia ni avanoa ma tumu ile palapala.
  4. Pati: o le fuʻa e pipii i totonu o se fualaau faisua ma faʻatasi uma ona eli i totonu o le eleele, ma ua tapunia e se fagu i luga.

O nei faiga uma e tatau ona amata aʻo leʻi amataina le sua i le apu, o lona uiga, i le taumalulu.

E faʻapefea ona aʻafia se lala paʻu?

E taua tele le paʻu ua paʻu, a itiiti ifo i le 1-2 tausaga. E le tatau ona faaleagaina le paʻu. Afai e umi le paranesi, ona tatau lea ona malepe ile lua pe tolu nofoaga. E tatau ona oʻo mai le aʻa e tusa ma le 16-20 cm le umi.

  • Faapipii le nofoaga o le pipi i le laau ma se fesoasoani faʻamau ma tuʻu ai seia oʻo i le tautotogo.
  • Aveese lenei fale na fai i le fale ia Mati poʻo Aperila ma tipi le lala i le afa i le pito o le vaeluaina.
  • Tuu moli i totonu o se pusa tioata tioata i le vai suamalie ma se lapisi o le 2 lita, faaopoopo le malala ua faʻaaogaina ma tuʻu i luga o le windowsill i totonu o le potu.
  • I le masina, o le tuputupu ae malosi o le aʻa o le a amata, o le taimi lava latou te ola ai i le 7 cm, e tatau ona totōina i fanua matala i totonu o le togalaau ma, sili atu, i lalo o se falesa. O lea la, o faiga e televave ona faʻaaogaina i tulaga le toʻa.
  • Suavai lelei.

Ua faamalamalama mai e le Susuga a le Susuga i le Summer: Ina ia ave se pa laau ua taʻei pe tipi?

E sili atu ona lelei le totoina o le apu fou mai se lala ua gau ma se mulivae.

O lenei fana e vave ona mauaa, muamua e faia se misa, ma pe a maeʻa le paranesi i lenei nofoaga. O le "mulivae" poʻo le pito i lalo e faʻamamā ma faʻapuʻupuʻu ina ia vave tele le faʻavaeina o aʻafiaga, e mafai ona e faʻaititia le aʻa i totonu o le vaifofo ma se aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa mo ni nai aso, o lea o le avanoa vave vave o le aʻa e sili atu le maualuga.

O le apu pea o se aʻa malosi ma o auala uma e pei ona taua i luga e le folafolaina ai se 100% ma mautinoa le mafuaʻaga o le tuputupu ae o laau eseese, totoina mai se fatu, atonu e le mafai ona afaina, ma o le taoto e le mafai ona mauaʻa.

Ae ui lava i lea, o le filifiliga sao o le faʻaleleia o auala, lea e fetaui mo tulaga talafeagai o le tau ma togafitiga mulimuli ane o le laau: fafaga, fafagaina, fale mo le taumalulu ma le puipuiga mai iniseti ma isi meaola faalafua, e mafai ona e totoina se laau fualaau matagofie.