Fua o le gaosiga

Ata ma igoa o ituaiga taʻutaʻua

Geicher o se tasi o laau sili ona le masani ai ma matagofie, lea na muai mauaina i mauga o Amerika i Matu. I se vaitau puupuu na manumalo ai le togavao i loto o le tele o fai togalaau. O le aoga sili o le vao - faigofie. O le fugalaau ua maua ai le lauiloa lauiloa ona o le tele o lanu matagofie o inflorescences ma lau.

Faailoga o le tane

O le Geicher o le ituaiga o laʻau olaola o le aiga o Kamenelomkovy.

E te iloa? I le tasi vaitau tuputupu aʻe, e mafai e laʻau o geyher ona sui a latou valivali i ni nai taimi.
O le fugalaau e mafua ai lona igoa i se fomaʻi Siamani ma le tinato o Johann Heinrich von Geicher.

O Geicher e malosi lona tetee atu i le malulu. O le faʻavaeina o le vao faila e fesoasoani i le paluga o laʻau eleʻele i luga o petioles umi. O le laau o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga ma lanu o laulaau, o loʻo faʻaalia ai ituaiga uma o mamanu, togitogi ma vailaʻau. I le vaitaimi o le vavao, o loʻo iai se tele o fugalaau i luga o le laau. Latou te i luga aʻe o laʻau ma tapuni le matagofie o foliga teuteu. O fugalaau e laiti tele ma e le mautonu. I le lanu e mafai ona sinasina, mumu, piniki.

Faʻamatalaga eseese: faʻavasegaina o lanu

O ituaiga eseese o Geykher e ese mai i lanu eseese o laulaau, o le tusi o loʻo aofia ai le tusa ma le 70 ituaiga o lenei laau matagofie. Mafaufau i ituaiga lanu eseese e masani ona maua i le natura, ma tuuina mai se faamatalaga puupuu.

Red

O le igoa lona lua o lenei meaola o le "logo lanu". O lenei laau e maua mai i laau toto, o lona maualuga e oo atu i le 60 cm ma lautele e oo i le 30 cm.

E taua! O ituaiga lanu mūmū ua fautuaina e totō i nofoaga malulu. Filifili mo le totoina o le eleele susu.
O le tuputupu ae o laulaau e amata saʻo mai le vao i luga o laʻau umi. I le aluga o taimi, latou te taamilo ma oʻo i le 8 cm le lautele. Vaʻai lanu uliuli lanu meamata ma se mamanu faʻailoga faʻapitoa. O le faʻasologa o loʻo faʻaalia mai e fugalaau lanumumu mumu, o le tele e tusa ma le 15 cm. O nisi o ituaiga taatele o laʻau mumu lanu moana o mea nei:

  • Geicher's "Purple Castle". O le ituaiga o meaʻai e mafua ona o lona igoa i lau laulaau lanu violē.

  • Geicher "Cherry Cola". O se fugalaau manaia ma lanu mumu-lanu enaena ma lanu piniki mumu.

Faleoloa

O se tasi o sui o le laau o se lanu siliva lanu "pupula". O le fugalaau ei ai lona faʻatusatusaga - e oʻo i le 25 cm le maualuga. Laʻau muamua na tuʻuina mai ai se lanu siliva uiga ese, e foliga mai o lanu uliuli. I le taimi o le fugalaau (ma e masani lava ona paʻu ia Iuni-Setema), e tupu mai i luga o le togavao ni mea lanu piniki laiti.

E te iloa? O ponuncles e tipi mai se fugalaau, o le a tutu ai se fagu i vai mo vaiaso e tolu.
O le "paʻu" ua tupu lelei i luga o eleele lafulemu ma le maualuga maualuga. O le eleele e tatau ona taʻe ma faʻafefe. O le fugalaau e amio lelei i le paolo ma le la. E le tatau ona e popole i le malulu o le a mate le laau - o loʻo i ai le maualuga o le teteʻe.

E sili atu foi ona sili ona lauiloa le sili ona lauiloa i le siliva o laʻau siliva:

  • "Mint Frost". Fuga o Amerika ma lau lanu meamata ma moli.
  • "Vaʻa tetele". O le togavao o lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga matagofie ma pei o se afa i lona foliga mai. O laulaau e valiina i se lanu-lanu-paʻepaʻe le lanu ma e ufiufi i le siliva siliva.
E masani lava o le siliva o le siliva na faʻaaogaina e fausia ai ni mea e le masani ai i fugalaau, i toga papa ma togalaau papaʻe.

O tuaoi lelei i le togalaau mo le geyhery o iris, talimalo, primrose, astilba.

I lanu lanu samasama

O lanu lanu samasama ua lanu ma o le taimi lava lea e tasi o le "autumn autumn", e foliga mai o se lanu susulu. O ituaiga nei e lauiloa i latou:

  • Geicher "Marmalade". O le laau o loʻo i ai se lanu samasama-lanu moli, o lona totonu e lanu mumu. O lenei ituaiga e taʻua o le malie ma lelei.
  • "Lime Pie". Faʻafetai i le valivali o valivali, mai se vaomatua e masani ona oso le fou. Totoina i se togalaau fugalaau, o lenei ituaiga o le a maua ai se vaaiga faapitoa.
  • "Citronelle". O le laau laʻau e lanu lanu samasama lapopoa, e foliga lelei i totonu o lanu lanumeamata matagofie.

Green

O se tasi o sui sili ona lauiloa o laau lanu meamata o geykhera "Sasha". E pei o se tamai togavao, o lona maualuga e tusa ma le 20 cm. O lau o loʻo valiina le olive-lanu meamata, ia i ai se pito susulu ma se paʻu lanu enaena felanulanuaʻi. O le laau e foliga manaia, e pei o le lane.

E taua! O le vai i lalo o le vaomatua e mafai ona oo atu ai i lona oti, o le mea lea mo le tupu masani o le fugalaau o le a lava le vai e tasi i le vaiaso.
O mea leaga o le laau ua vali papaʻe. O le taimi vavalalata e amata ia Iulai ma e oʻo ia Setema. Geicher ma laʻau lanu meamata e fautuaina ina ia totoina i se eleele eleʻele pe le mautonu, e talafeagai mo le totoina o laufanua lanu ma timuga.

Mo laufanua malulu ma le vaeluagalemu o togalaau, o ia ituaiga laau toto e talafeagai lelei: aconite, beranne, peniwinkle, brunner, bathhouse, bathing vessel, bathing, silverweed, daylily, lupine, talimalo.

Spotty

O nei ituaiga o meaola e iloga i la latou lanu muamua. O fugalaau faapena e vaaia mamao. Faatasi ai ma a latou ituaiga eseese e lauiloa tele:

  • "Midnight Rose". I luga o laulaau o le laʻau i luga o paʻu piniki, o loʻo i luga o se lanu violē. O se ituaiga o lanu e maua ai e le laau se foliga matagofie.

  • "Miti Lanu". O le ogalaau e fai ma sui o laʻau e le masani ai ua teuteuina i lanu violē-siliva-lanu meamata.
  • "Hercules". O lenei ituaiga e fetaui lelei mo le tuputupu ae i nofoaga lafulemu, o laʻau lauolaola, lea e ufiufi i le maamae paepae-paʻepaʻe.

Tulafono faavae mo le tuputupu ae

E le faʻaaogaina Geicher i laau e manaʻomia le tausiga ma le faʻaeteete. Ina ia tupu se fugalaau mananaia, E tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  1. E tatau ona vavao vao. E mafua lenei mea i le mea moni e masani lava o le fuga o le rhizome mai le fogaeleele, pe afai e le mafai ona ufiufi, e amata ona vave faʻagogo.
  2. E le tatau ona e popole i le auala o le a suia ai e le laau le vaitau o le taumalulu. E faʻasatau i le hani, i le faaiuga o le tautoulu e le tatau ona e tipi.
  3. I le taunuu mai o le tautotogo, e tatau ai ona aveese lau ua oti.
  4. I le tautoulu ma le tautotogo, ua totoina laau i luga o se mea e tatau ai - e tatau ona e ufiufi le pito i lalo o le vao ma se tamai laulau o peat ma humus.
  5. E tusa o le tasi taimi i le fa tausaga e tatau ai ona faia se mea vevela nofoa. Afai e le faia lenei mea, o le ogatotonu o le laau o le a le maʻa ma o le a le mafai ona ia malulu le malulu.
O le tele o ituaiga o meaʻai e mafai ona faʻatagaina ai le tagata e sili ona malosi e piki se laau i lou tofo, teuteuina o le togalaau faʻatoʻaga.