Laʻau

Brovallia: faʻamatalaga, tulaʻi, tausi

Brovallia o se laau i le aiga nightshade. Vaega o tufatufaga - Colombia, o ituaiga tuusao o loo i ai i le itu i saute ma totonugalemu o Amerika.

Faamatalaga o Browllia

O le totonugalemu o le fugalaau e tupu mai le 40 i le 70 cm, o le mama mai le ituaiga o le pubescent. O laʻau e leai se mea. Fugalaau e toʻatasi, fafo e pei o fetu, lanu - paʻepaʻe, lanu moana, lanu viole.

Fua o fualaau aina ma fatu pupuu e sasaa mai i luga o laulaau.

O ituaiga sili ona lauiloa ma ituaiga o brovallia

I totonu o potu e mafai ona e ola ai i ni ituaiga ma ituaiga o folouli:

VaʻaiFaʻamatalagaEseesegaFugalaau Fuga
MatagofieFaʻatapulaʻa le vao vao, i le natura e oʻo atu i le 70 cm, ma faʻatoʻaga ile 40 cm. O le umi o laulaau e 4-6 cm, o le foliga, o le foliga o le obovate, o loʻo i ai pito pito i luga.White Bells, Jingle Bells, Blue Bells, Blue Troll.Bluish-violet, nofoaga tutotonu - paʻepaʻe. Mai le ogatotonu o le taumafanafana i le malulu.
Hairy (Amerika)E oʻo atu i le 70 cm, e faigofie pe lagona lagona. O laʻau e lautele, e laʻititi le 5 cm le umi.Ua leai.Fiafia o le fatu. Lanu - violēliki, lilac, paʻepaʻe. Ole maualuga o le corolla e 1-1.5 cm. Iulai - Novema.
LaleleiE oʻo atu i le 25 cm.Safira.Small, sapphire blue. Novema - Fepuari.

E tausia e Browllia i le fale

A e alu i luga o lauulu i le fale, e tatau ona e taulai atu i le vaitau o le tausaga:

FactorTaʻeleʻele tautotogoPau le taumalulu
Nofoaga / MalamalamaE tuʻuina i le itu sisifo poʻo le itu i sasae o le fale, e tatau ona paolo i le faamalama i saute. I le taumafanafana, e mafai ona e alu atu i le avanoa tatala poʻo le togalaau. Lulu, faataapeapeina.Lulu, mo le tele o itula ua faatagaina e alu saʻo i le la. Faʻaalia le faʻamalamalamaga i se pulu.
Lulu+ 18 ... +25 ° С.+ 16 ... +20 ° С.
TotogiLaʻasaga - 60-70%. O le fagu ua tuʻuina i luga o se palanikeke e tumu i laʻau susu, peʻa ma le galu. Fai i aso taʻitasi le faʻaleleia i le vai i le vevela o le potu (faʻafeʻau e le tatau ona paʻu i luga o pusa).O le maualuga e 55-60%. Lafo faʻapitoa i le vaiaso. Ua faʻaaogaina le ulo mai masini afi.
FaʻasaE tasi i le 2-3 aso. Aua nei faʻatagaina le faʻamamaina atoa o le palapala poʻo le faʻavaivai i vai. O le vai e mama ma mafanafana.Faatasi i aso uma 7.
Laʻei pito siliI le tasi aso i le 14 aso, e faʻaaogaina ai faʻasusu.

Vaega o le tuputupu ae i luga o le fale ma luga o le avanoa

Aʻo tuputupu ae lauulu i totonu, e tatau ona filifilia le lalolagi atoa. E mafai foi ona e faia se mea e sui ai, mo lenei mea, o vaega nei o loʻo faʻafefiloi i aofaiga tutusa:

  • turf ma eleele lau;
  • oneone.

Aʻo tupu aʻe i fafo, e matua faʻasaina le totoina o le laau i le tele o le susu po o le palapala. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, nai lo le fuga, o loʻo faʻatupulaia se atinaʻe malosi o lauusiusi. O se filifiliga sili ona lelei o le fanua o le togalaau ma le suavai lelei ma le faʻaleleia lelei o fua.

Pe a totoina se fugalaau i le togalaau, e tatau ona totō laau toto i le mamao o le 30-35 cm mai le tasi ma le isi, o le a fausia ai se tuaoi tumau. Afai e te manaʻo e vaʻaia le va o vaovao, e tatau ona faia le va i le va o le 40-45 cm.

Fatuina o fatu

Pe a tupu aʻe mai luga o fatu, latou te mulimulitai i se tasi o algorithm:

  1. O le totōina o faʻatauga e teuina mo le 2 aso i totonu o se potu mafanafana mo le fuga (o le ie e muaʻi faʻamamaina i le tuputupu aʻe o fatu ma fatuina i luga), ona faʻamago ai lea i se tulaga o felafolafoaiga.
  2. O le ola sili ona lelei e matauina i lalo o le ata. A o faagasolo lenei vaitau, e le manaʻomia le toe tatalaina o laau toto e tausia ai se mafanafana lelei ma le vevela.
  3. O le greenhouse e faʻapolopolo 2-3 taimi i le vaiaso.
  4. A maeʻa le totoina o fualaau (pe a maeʻa ni nai vaiaso) faʻapipiʻi vai inu maualalo i totonu o le apa.
  5. Pe a fai 3-4 laulaau, ona togi lea o le laau i ni ipu eseese o 2-3 fasi (i le tulaga o le ampel cultivation) pe tasi i le taimi (mo le tausiga i le togalaau poo le potu).
  6. A o tuputupu ae le laau, piʻi pito i luga o le 5-6 laupepa, o le a faateleina ai le sosolo o le vao.

I le ogatotonu o Mei, o fatu laau e totoina i totonu o se ipu tumau.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le lelei o le faʻalauteleina i lenei auala, o le vavaeina e mafai ona vavaeina i le vaitau atoa o vegetative. O le tele o taimi e latou te ave ai na aʻa e leai ni pupu. Faaaoga le pito i luga o le ogalaau, aua e faigofie atu ona aʻa.

O le auala e maua ai e faʻasaʻoloto mai le tele o lau laau ma tanu i le eleele ile 2-3 cm. Ona togafitia lea ma Kornevin poʻo se isi mea e faʻaosofia ai tuputupu ae. Afai e leai se vailaau faʻasaina e faʻavaveina le aʻafia o le ulu, ona mafai lea ona e kukaina oe lava ia. Mo lenei mea, e talafeagai ai laʻau moa vao. E nutililiiina i latou i ni laau e tusa ma le 5 cm le umi ma tuu saʻo i totonu o se pusa vai, o le oloa ua tauanau mo se aso. I le vaifofo ua saunia, o le a tuʻuina mai mo le 6-12 itula.

I le avea ai ma se mea e maua ai le aʻa, ave le oneone oneone. I le faaaogaina o se penitala, i lenei eleele e fatu ai mea e maua ai le 3-4 cm, o lo oi ai i totonu ia i latou e tuu i ai le fugalaau. O seleni e le tatau ona paʻi le tasi i le isi.

Ina ia puipuia le susu, e ufiufi le koneteina i le paʻu palasitika. A maeʻa ona totoina, o le gaioiga e faʻapipiʻiina i totonu o le eleele mo laau totō matutua ma o le pine e faia mo le faʻaleleia lelei.

E tausia e Browllia mea sese ma a latou faasaʻoga, faamai ma meaola faalafua

I le taimi o tuputupu aʻe, e mafai ona osofaia e le faamai o manuʻa ma faʻamaʻi, lea e masani ona faʻaaogaina e ala i sese:

FaʻaaligaMafuaʻagaFaiga faʻavae
Po o le a lava le la.O le maualuga o le vevela, le maualalo o le maualuga o le ea, masani ai le fafaga.Ua siitia le laau i se potu ma le vevela o +20 ° C. Lafoaia i aso uma ma faʻaleleia le maualuga o le ea. Fetuunai le taimi ole fafaga, e le tatau ona maeʻa uma le eleele.
Manatu ma le faʻalauteleina o tipu, faʻapipiʻi lau.Le lelei le moli.O le fugalaau e maua ai le susulu malamalama. I le taumalulu, ia faʻamalamalamaina atili faʻamalama ma moli uila.
Lanu samasama luga o laʻau.Suafa.E aveese Browllia mai le windowsill. Paolo i le aoauli.
Le lava o le fugalaau.Mataga le popole.E momoli atu i latou i se nofoaga e sili atu le malamalama, vavae ese aʻo le i amataina le tuputupu aʻe, fafagaina i fugalaʻau o loʻo iai fualaʻau ma le potassium. Ua maeʻa ona fufulu laau totō.
Le faʻavaeina o le papa paepae i luga o le ogalaau ma lau. Vaʻaia o nofoaga e aafia ai.Powdery MildewAveese fugalaau ma laulaʻau afaina. Faʻasoloina i le Topaz poo le iodine solution.
O le vevela o le laau e faasaga ile tala o le eleele susu.Laʻu aʻa.Ua aveeseina le laau mai le ulo ma suʻesuʻe ma le faaeteete le aʻa. Afai o le tele o le rhizome e gaʻo ma paepae, ona mafai lea ona togafitiga. O le lalolagi atoa ua fufulu i lalo o le tap, o vaega ua afaina ua tipiina ma se naifi. Aveʻese laʻau laʻau ma fufulu. Brovallya ua totoina i totonu o se koneteina fou ma togafitia ma Fitosporin. E tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu. E le faʻasuina le laau seʻia oʻo ina amata ona amataina se ata fou.
Pogisa paʻu e pala i le pito i lalo o le ogalaau ma luga o lau.Sue lemu.Iloilo le aʻa, pe afai e soifua maloloina, ma le aʻa e le afaina i le eleele, ona vavae ese lea. O le tipi ua togafitia i le sulfur po o le malala. O le vaega o le laau o loʻo totoe i totonu o le ulo o loʻo sosoloina i soʻo se tuputupu aʻe e faʻaleleia ma ufiufi i se ato. Afai e taua tele le liona, ona lafo ese lea o le fugalaau, ma o ona tuaoi e togafitia i le maʻi.
O laʻau vaivai e pula ma lanu samasama.ChlorosisLueina ma faʻafeinu i le Ironlate ma Ferrovit seia oʻo i le fausiaina o laulaau fou. Suʻe i eleele fou.
O se upega paʻepaʻe paʻepaʻe e aliali i luga o lau.Spider mite.O loʻo togafitia i latou i vailaʻau faʻavaomalo pei o Actellic poʻo Derris.
A o laʻau laʻau, i luga o lo latou pito i totonu o laʻau lanu meamata.WhitefliesE faʻamamaina le eleele i se vaifofo o Aktar, o le faʻatinoga e faʻatinoina a itiiti ifo ma le 3 taimi, o le vaeluaga o le vaiaso. O le laau lava ia e lueina i le Confidor, e ufiufi i se ato ma tuua ai i lenei setete i le po. Faʻaauau le faʻaleleia i luga o le auala, aua o le oloa ei ai se manogi faapitoa.
O le mativa tuputupu aʻe, laʻau vaivai pe a uma ona fafaga. E i ai paʻu paʻepaʻe pei o fulufulu mamoe.Mealybug.E vavae ese le laau mai tuaoi. O le tino o le tino e faia ai le aveesea o le initaneti o iniseti. Fufulu ma fufulu i se fasimoli-vaifofo tali. Afai o le toʻilalo e ogaoga, ona togafitia lea ma Actara poo Actellik.

Brovallia e faigofie tele i iniseti ma faʻamaʻi, o lea la e tatau ona puipuia o latou foliga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaogaina faʻaaogaina na o vai e leai se suavai ma faʻamamaina, faʻafefe ma faʻafefeteina le potu, ma fai meaʻai i le taimi tatau.