Sapalai fale

E faʻaaogaina oak oak mo le faia o kofe

O le toatele oi tatou e amataina o tatou aso i le faiga lava e tasi: inu se ipu o mea manogi ma le kofe. Ae, o le mea e leaga ai, e le mafai e tagata uma ona gafatia ona o faafitauli i le toto. E foliga mai o loʻo i ai se isi mea lelei i lenei vai inu malosi - kofe kalama. E faʻafefea ona kuka - o le a talanoaina i la tatou tusiga.

Acorn Coffee

O lena kofe o se mea manaia malosi, e tofo ma se manogi manaia, e manatua ai le kofe, o nisi taimi o le manogi o koko. Faatasi ai ma sauniuniga talafeagai, e le ese le tele mai le kofe eleele ua tatou faʻaaogaina. O nisi o kosi fai mai e foliga tutusa lava ma le kofe karite.

O se eseesega faapitoa mai isi mea inu e tasi o se mea oona ma se tofo malie. Auauna atu i lenei meainu e mafai ona avea o se mea inu pia, ae o le a sili atu ona lelei pe afai e te faaopoopoina le susu, mea suamalie ma isi mea.

Aoina ma sauniuniga o meafaitino mata

O le laasaga muamua i le sauniaina o lenei mea inu suamalie o le aoina ma seleseleina o latou lava.

Matou te fautua atu e te faitau e uiga i le auala e totoina ai fatu.

O le a le taimi ma le mea e aoina mai ai fatu

O fualaau o le a seleseleina pe a māeʻa, ia Setema-Oketopa, pe a latou faʻasalalauina solo i lalo o auʻau i paka po o vaomatua. O 'amu talia e masani ona lanu enaena pe samasama, e le o ni anufe, ma se pulou e tatau ona faigofie ona vavaeeseina.

E taua! E le mafai ona e inu se fualaau lanu meamata ina ia aloese mai mea oona. Afai e te aoina ni fualaau aina, e le mafai ona latou oʻo atu i le tulaga manaomia ma avea ma se mea e lamatia ai le soifua maloloina.

Auala e filifili ai fua maualuga

O se auala faigofie e siaki ai le lelei o fualaau o le fagogo i totonu o le vai. O nisi taimi pe a uma ona galo, o meaola ua tulaʻi mai e tatau ona lafo ese, ma oi latou ua goto ifo i lalo o le a talafeagai mo le seleseleina o meafaitino mata.

Afai e le aoina fua fua, ma faʻatau i luga o le maketi, ona tatau lea ona e manatu i se mea e tasi: o le a le taimi o le tausaga e faʻatau atu ai. Afai muamua nai lo le taimi masani o le aoina mai o meafaitino mataga, fualaau aina pe leai, pe seleseleina i le tausaga talu ai. E manino lava e le fetaui lelei ia ituaiga o popo mo le sauniuni e inu.

E te iloa? O le maa faamanatu sili ona tele i se eka, 3 mita le maualuga ma sili atu i le afa tone, o loʻo tu i le taulaga o Raleigh i North Carolina, ISA.

Laasaga i lea laasaga mo le faia o le kofe inu

O le faagasologa o le faia o se vaiinu mai fualaau ogo mamago e tutusa lava ma le saunia mai i le kofe kofe.

Mo se tasi vaega o le vai inu e te manaʻomia:

  • 1 poo le 2 teaseti o le paʻu o fualaau mamago;
  • 100-150 milliliters o vai inu;
  • 1 po o le 2 teaspoons o suka pe suia (ia tofo);
  • Teu, susu, mea manogi - e ala i le fiafia.
Faitau tulafono o le totōina o sela uila.

Sauniuniga o moa

O le isi laasaga pe a maeʻa ma filifili fua talafeagai o le faʻamagoina. Latou te manaʻomia sina vaimamago i se auala masani ma mama mai le atigi. Faʻasese ese loto e momoli atu i ni fasi vaega ma se naifi malosi, ia fofola i fafo i luga o se pepa tao tao i se tasi anufe lamolemole ma mafai ai ona faʻagogo mo le 40 minute i totonu o se oveni muaʻi i le 200 tikeri.

E faʻafeiloaʻi ona faʻafefeteina le meafaitino matagogo. Faʻalogo foi i le mea moni e faapea o le tulaga o le 'aiina o galu e afaina ai le tofo o le oloa mulimuli. Afai e mu le fua, e maua e le kofe se tofo oona ma le le lelei. E tatau ona aʻafia le faʻamalosia o faʻatau, pe a le o lea e mafai ona e 'ava malosi.

Maina le kofe le gaosiga

I le taimi nei, e mafai ona e fesuisuiaʻi le pito i luga o se mea e fai i le kofe pe tipi foi i totonu o se paluga, ona sasaa lea i totonu o se sima ua faʻamaufaʻailoga poʻo se meaʻai tioata. E te le manaʻomia le vave seleseleina o se kapalai tele o le kofe, aua i le taimi e teu umi ai, o le a leai sona tofo poʻo le faʻaitiitia.

E faʻafefea ona fai le kofe mai acorns

Saunia o kofe i le auala lenei:

  • O mea inu vevela e tatau ona momoe i totonu o le tagata kofe poʻo se Turk e faʻavae i luga o le numera o tautua.
  • Faʻaopopo le suka poo le sui, pe a manaʻomia.
  • Malosiaga mo vai inu poʻo vai malulu.
  • Faʻaauau le afi, ma, faʻaosoosoina, aumai i se vevela, ae aua le eli.
  • Tuʻu e faʻaaoga mo ni nai minute.
  • Liligi i ipu kofe.

E mafai lava ona taofi le kofe i le vai inu i totonu o le ipu, e ui o lenei faiga e le o se vaega atoa. Soo se metotia e kuka ai - o se tagata faʻataʻitaʻi.

O le a le tuufaatasiga o le ava

O le mea moni e mafai ona e faaopoopoina le susu ma le kulimi i le acorn oloa ua uma ona taʻua i luga. O nei mea faʻaopopo e sili atu ona soona inu le tofo o le ipu. Gourmets foi e fiafia e faʻafetaui lenei kofe faatasi ai ma le tofo o mea manogi lelei.

O nei mea aoga e faaopoopo pe a uma ona tosoina, ina ia le mafai e le maualuga o le 'eleʻele ona faʻaumatiaina o suauu taua e fai ai a latou mea. O mea e sili ona fiafia i ai mo le tele o tagata faʻapitoa o sea kofe, o fugalaau fugalaau, onamon, nutmeg ma cardamom.

O le tofo o le kofe elemene e mafai ona eseese i taimi taʻitasi ona o le tele o mea: o le aofaiga o mea faʻataʻitaʻi ua tuʻuina i totonu o le Turk, le maualuga o lona kukaina, ma e mafua mai foi i taimi faaopoopo.

Mo i latou e sili ona inu i se vaiinu ma se peppercorn faapitoa, e mafai ona e faaopoopo i ai peʻa pepa uliuli. I lenei tulaga, e sili atu le tuʻuina o le mea manogi i le taimi o le kukaina o ia lava, talu ai o le auala sili lea e maua mai ai ana meatotino aupito sili. O le isi mea muamua na faaopoopo i le kofe mai acorns o le masima laulau.

O lenei ituaiga kofe ua saunia i lenei auala:

  • I le Turk, e tatau ona sasaa atu le 1 sipuni o le paʻu ma faaopoopo i ai se pine o masima.
  • Liligi le vai malulu ma tuʻu i le afi. Aua le kuka, ae na ona aumaia i se vevela. Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo iai se fulufulu mafiafia i le vaiinu.
  • I le taimi muamua, ia tuu malie le pufuga ma se sipuni i le kofe, ona sasaa lea ma le faaeteete le inu.
  • E le mafai e le suka ona faaopoopo.

O le a le aoga?

Acorn kofe e aoga tele ma e tele mea e faʻamalolo ai, o lea e mafai ona faʻaaoga i vaitausaga eseese e le afaina ai le soifua maloloina.

E te iloa? E le gata ina faʻaaogaina faʻatau e fai ai le kofe. Latou te faia ni falaoamata ma falaoamata mai ia i latou, ona latou tunu lea o keke ma falaoa, pe fai ni falaoa.

O le taimi nei o se lisi laitiiti o faʻamalologa o loʻo i totonu o lenei vaiinu:

  • Lago ma toe faafou ona o le i ai o mea aoga ma minerale i fua.
  • Ona o ona uiga uiga ese, e taua tele mo le tiga o le tiga ma le maʻi.
    O le faʻaitiitia o le tuai i vailaʻau masani, latou te faʻaaogaina foi le chamomile, agave, cohosh uli, dodder, medunitsu, fomaʻi wormwood, rokball ma le lupus e faʻaluaina.

  • Faʻamafanafana le fatu, ma e le faʻaosofia ai le atinaʻe o le maualuga.
  • E aoga tele mo osofaiga a le asthma, taliga, bronchitis, i tagata matutua ma tamaiti.
  • Faʻamaʻosaʻo le manava ma le fatu.
  • Faʻaitiitia faʻafitauli o le allergic i tamaiti.
  • E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo e pei o le faʻamalosi o tamaiti.
  • Aafiaga aoga i luga o le galuega a le faʻalapotopotoga faʻapitoa.
  • E iai mea aoga e taua tele mo tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi.
  • E maualalo ai le toto suka, o lea e aoga mo tagata e maua i le maʻisuka.
    O le taumafataga o vine, Ierusalemaichoki, cilantro, pi, leeketele, tamato, asparagus ma pi paʻepaʻe e fesoasoani foi e faʻaitiitia ai le toto toto.

  • Faʻasalaga faʻasalaga antiedematous, antispasmodic ma anti-inflammatory i le tino.
  • Ona o le i ai o le quercetin o se antioxidant.
  • E ui lava i le maualuga maualuga o gaʻo, o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tagata o loʻo fia maua.

Faʻasalaga ma faʻaleagaina

Teu meainu mai meaola, ma le faʻaaogaina o le kofe masani, e le tatau ona faʻaleagaina. E le mafai ona inu nai lo le 5 ipu i le aso.

E taua! O le inu mai le acorns o se oloa mamafa mo le gaogao, o lea e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete e tagata ei ai faafitauli faʻapalapalaina.

Ua uma ona faamamafa atu faapea o le oloa na saunia mai fualaau aina e le o se mea e afaina ai, talu ai o le quercetin o loo iai i le tele o doses i green green e matua afaina ai. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le sosolo o fatu ma fulu.

E ui lava e leai se faʻailoga mo le faʻaaogaina o le ava i le taimi o le tamaitiiti, e le fautuaina e tuʻuina atu i tamaiti ei lalo o le tolu tausaga. O fafine maʻitaga ma faʻamaonia e manaʻomia le fefaʻatauaʻiina o se fomaʻi aʻo leʻi inu i le 'ava. I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou manatu o lenei vai inu lelei e sili ona lelei ona faaaoga i nai tootoo, ma tago ma le faaeteete ma mataʻituina le tali a lou tino.