Fualaau aina

Rocco laulau pati: faamatalaga eseese, ata, uiga

O pateta a Rocco e tufatufa atu i le lalolagi atoa. Aisea e taua ai lenei ituaiga? E sili atu ona puipuia i faʻamaʻi eseese ma o loʻo i ai fua o le gaʻo. Faia mo le kukaina o le fale ma mo le gaosiga o fale gaosi oloa.

I lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina auiliiliga auiliili e uiga i le potato Rocco. Faʻamatalaga o le ituaiga ma ona uiga, tekinolosi mea taufaatoaga, o le faʻaogaina o le faʻatoʻaga ma le tele o faʻamatalaga manaia.

Rocco Potatoes: faamatalaga eseese

Igoa tulagaRocco
Tulaga lauteleogatotonu o le vaitau o le laulau ma lapoa tele, e oʻo i le mumu
Gestation period100-150 aso
Manatua Pule13-16%
Masima o fai pisinisi100-120 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao8-12
Tuuina atu350-400 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo, e le faʻapogisa pe a kuka, e talafeagai mo mea meataalo ma fusi tao
Faanatinati89%
Lanu o le paʻule mumu
Pulp lanukulimi
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se palapala ma le tau
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻasaʻo i le tele o faʻamaʻi
Vaega o le tuputupu aefaiga faʻapisinisi faʻapisinisi
FaʻatonuNIEDEROSTERREICISCHE SAATBAUGENOSSENSCHAFT (Ausetalia)

O pateta a Rocco o se tasi o ituaiga sili ona lelei. Faʻailo i le filifilia o Dutch. O le tagata na amataina le Niederosterreicische Saatbaugenossenschaft. I le taimi nei, o le ituaiga ua maua le lauiloa tele i le toetoe lava o atunuu uma o le lalolagi lea e lauiloa ai pateta.

Ua tupu i Saina, Ausetalia, Initia, Sepania, Falani, Netherlands. Lafoga o loʻo maua i Moldova, Iukureini, Belarus, Kazakhstan. I le Rusia, o le Rocco o loʻo i le 2002. Faitau foi pe oa ituaiga pateta e sili ona lauiloa i Rusia i lenei tusiga.

I faatoaga a le setete ma faatoaga o togalaau aina mo le 25 tausaga, o le ituaiga e matua lauiloa lava. I le tuputupu ae o le le mautonu. Manaomia sina faʻaleleia. O le mea lea, e fautuaina mo faʻatoʻaga fai togafesa ma amataga.

Rocco ua tuai. Maturation e tupu i le 100-150 aso. I lalo o tulaga leaga o le tau, o fua na aina i le vaiaso mulimuli ane. E mafai ona ola i soo se tau. Na te taliaina le lamala ma le timu faaumiumi.

I foliga, o lenei pateta e matua faigofie lava ona iloa. E tele ituaiga o meaʻai. E maualuga le maualuga i le 50 cm Tint maroon-lilac lanu. O vaʻaiga e lapotopoto, faʻaloloa, toeitiiti lava lamolemole. O le aano e faʻamalosi, beige. O le paʻu e manifinifi, ma sina palau. E i ai sina fuani piniki.

E taua! O lenei ituaiga pateta e le mafai ona fuga. O nisi taimi e le maua ai fugalaau ma le lilac i luga o vao i le vaitau o le tuputupu ae. Ae e oʻo lava i lenei tulaga o loʻo i ai se faʻaauau o le fatuina o fatu.

Ata

Vaʻai i lalo o le photo rocco potatoes:

Uiga

Rocco e faatatau i ituaiga e tele-fua mai. Faatauaina mo le mautu. E oo lava i tausaga aupito sili ona vaivai, i le va o le 350 ma le 400 pasene o pateta ua gaosia mai le 1 heta. I le maualuga o tausaga mai le 1 hectare e oo atu i le 600 pasene o pateta ua seleseleina.

I luga o se tasi togavao 6-12 ua faia ai fatu. Tasi le ipu e tusa ma le 100-120 kalama. O lona uiga, e tasi le vao e sili atu i le 1.5 kilokalama o pateta. O fua e maualuga tele, maua lelei se faʻamatalaga.. O le maketi e sili atu i le 95%.

E mafai ona feaveai le Potatoes i se mamao mamao. O le ituaiga o loʻo faʻatau atu i maketi, pisinisi tumaoti ma faʻasalalauga a le setete. Faʻasoa mo le faʻatau atu ma le televave. I totonu o fualaʻau faʻamalositino malulu e teuina le fua mo le silia ma le lima masina.

Ma i le laulau o loʻo i lalo e mafai ona e faʻatusaina le tausia o le tulaga lelei o isi ituaiga faʻatoʻaga ma le rocco potatoes:

Igoa tulagaFaanatinati
Rocco89%
Arosa95%
Vineta87%
Zoraka96%
Kamensky97% (faʻamuamua i le vevela i luga + 3 ° C)
Lyubava98% (lelei tele), e le mafai ona totoina le tubers mo se taimi umi
Molly82% (masani)
Agatha93%
Burly97%
Uladar94%
Felox90% (vave fafagu o fatu i le vevela i luga + 2 ° C)
Sei ou ofoina atu ia te oe faamatalaga manaia e uiga i le teuina o pateta: faaupuga, vevela, nofoaga ma faafitauli talafeagai.

Faitau foi le auala e teu ai aʻa i le taumalulu, i totonu o le potu ma le fale, i luga o le faapaologa ma totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa ma vele.

O lenei ituaiga pateta o se laulau e eseese. E i ai sona tofo lelei.. E ese le eseese o mea mai le 12 i le 16%. Pulp pe a le kukaina pulupulu e le suia le paolo.

O le maso o loʻo i totonu o isi ituaiga o pateta e mafai ona e vaʻaia i le laulau i lalo:

Igoa tulagaManatua Pule
Rocco13-16%
Ilinsky15-18%
Cornflower12-16%
Laura15-17%
Irbit12-17%
Blue-eyed15%
Adretta13-18%
Alvar12-14%
Breeze11-15%
Kubanka10-14%
Na tulaʻi Crimean13-17%

Rocco potato is used in cooking home - mo le faia o pies, muamua ma le lua vasega. Lafoga faʻapitoa mo le faʻaaogaina i le gaosiga o fale gaosimea. O pamu patato, patisi pateta ma kesi e faia mai pateta.

E taua! O le faʻatauina o fugalaau ma toga o vao e matua faasaina. A le o lea, o vaega o loʻo i totonu o le laau e mafai ona mafua ai le ogaoga o meaʻai taumafa.
Faitau atili e uiga i togafitiga ma isi meatotino o pateta.

Saili po o le a le mea matautia matautia, o le a le afaina ma le aoga o pateta alalaupapa, pe mafai ona 'ai ona totogo ma inu vaiinu.

Vaega o le tuputupu ae

Le totoina o pateta eseese, e manaʻomia ai Rocco i le vaovao, laufanua oneone po o le oneone. E mafai ona faʻafefiloi le eleele i le eleele lanu uliuli. O le tali o le palapala e tatau ona le faʻaituau. Mo le lelei tele o le olaola e tupu i le taimi o le tuputupu aʻe, mo vao e ola ma ola malosi, e manaʻomia le faʻamautinoa o le faʻaleleia lelei o le suāsusu.

E tatau ona faʻafefete le fua o le pateta Rocco 1-2 taimi i le vaiaso. I le vevela o le tau, faʻafefe faʻateleina e oʻo atu i le 3-4 taimi. O tali faʻapitoa e tali lelei i le fafagaina o le talosaga. O le masima ma le fugalaʻau faʻapitoa e nafa ma le fausiaina o fatu. Vaʻalele ma ammonium dressings faʻapupula le photosynthesis. O le faʻafeiloaʻiga o mea faʻapipiʻi e faʻaleleia ai le tetee o le fua i le manua i taimi o felauaiga.

Faitau atili pe faʻapefea ona fafaga faʻatoʻaga, pe afea ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le fugalaau, pe faapefea ona fai pe a totoina. E le gata i lea, o le a le mea e sili ona lelei ma o le malosi foi o minerale.

I le tau faasaga i vao, o le mulching i le va o laina o le a fesoasoani. Ua fautuaina e le au fai togalaau togafiti le taulaina. Faitau atili e uiga pe e te manaʻomia le spud potato, o le lelei e fai ai, pe faapefea ona fai lelei le lima ma le savali i tua, pe mafai ona maua ni fua lelei e aunoa ma le veleina ma le tumutumu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O se uiga taua o lenei ituaiga o le sili atu ona tetee atu i faʻamaʻi eseese. E matua puipuia lava i le HIV, o le kanesa ma le nematode auro.

E i ai le malosi e tetee atu ai i le paʻu o aʻa o aʻa, lala laau, miti ma le mosaic. E le teteʻe i le tuai o le paʻu o lau. Faitau foi e uiga i Alternaria, Fusarium, Verticilliasis ma le pateta pateta.

E tusa ai ma meaola faalafua, o le tele o le faaleagaina o le togalaau i le lautele, ma le totōina o pateta aemaise lava, e mafua mai i le Colorado beetles ma o latou totogo, moli pateta, uʻu, fulufulu, aphids ma moths. E mafai ona e faitau e uiga i auala aoga e faʻafefe ai i luga o la tatou upega tafaʻilagi.

O le pateta a Rocco o se masani masani-fualaʻau fua. E talafeagai mo le vaʻaia ma le umi o le teuina. O loʻo i ai se mea totō e totoina ai le toto. Alofa tele i le faʻafeusuaʻi ma le faʻamago. O fua e maualuga lona lelei. O le aano o le pateta e faʻamalosi, beige.

Seʻi ou faʻalauiloa atu nisi o mea e sili atu ona manaia i luga o auala e toto ai pateta ma liliu ai lenei faiga i se pisinisi. Faʻamatalaga faʻaonaponei a Dutch ma le totoina o ituaiga o ituaiga eseese, faapea foi ma isi metotia - i lalo o vaovao, i taga, pusa, paʻu ma fatu.

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesootaʻiga i isi ituaiga matagofie o pateta e tele ituaiga o vaitau:

FaʻamaʻaʻaLaititi vaveTaeaga tuai
PicassoBlack PrincePalaʻele
Ivan da MaryaNevskyLorch
RoccoLotoRyabinushka
SlavyankaLe Alii eNevsky
KiwiRamosLototele
CardinalTaisiyaMatagofie
AsterixLapotMilady
NikulinskyCapriceVeʻaDolphinSvitanok KievLe talimaloSifraLaeliRamona