Laʻau i totonu

Guernias e eseese a latou faʻamatalaga, tausia ma galueaina

O Guernia e seasea lava i luga o le faamalama o lo o fiafia i fugalaau i totonu, e ui e le lelei i le tausiga. I le taimi o le fugalaau, e foliga mai e manaia, ma o le laau ma e fiafia tele i le au faifaatoʻaga. Faʻamatalaga ma foliga o le galueaina o Guernias i le tusiga.

Faamatalaga faʻamatalaga o meaʻai i totonu

O lenei solo e mai le aiga o Lastovnev. Aferika i Saute ma le Peninsula Arapi e taua o lona nofoaga fanau mai. O lenei mea totino o se mea masani, e masani ona i ai le 4-5 lanu o lanu lanumeamata, o nisi taimi e mafai ona iloa ai lanu lanu moana po o lanu mumu. E ufiufi i luga o nifo manulele e leai ni nila. O lenei suamalie e mafai ona ola e oʻo i le 30 cm. E lua uma meaola ma fetolofi.

O laʻau o guernia e laʻititi lava, ae e vave faʻagogo ma pauu. O gaioiga e faʻavae mai i le pito i luga e mafai foi ona aluese mai le au. O le mea lea, o le suamalie e foliga tutusa ma se vao vao, lea e faapipii i le palapala e ala i aʻa laiti, o loo i luga o le pito i luga o le eleele.

Fugalaau i le lapoa mai le 5 i le 10 cm, e ese lanu e faʻalagolago i le ituaiga. Latou te i ai i nofoaga o fugalaau. O fugalaau taitasi e tu i luga o se fasi laau vevela. O le foliga o le faʻaleagaina e foliga mai o se fetu po o se pale. O le paʻu i luga ia i latou e lamolemole, ma i le ogatotonu o loʻo i ai se pharynx ma le papillaiti laitiiti. Fugalaau e mafai ona taulaʻi, ma faʻamaʻi.

O le soloina o se fugalaau e tupu ona o lago, ma ina ia mafai ona tosina atu ai i latou, o le eletise e lafoina se manogi le lelei, lea e na o le faateleina o le vevela. E tasi le fugalaau e mafai ona ola e le sili atu i le 2 aso, ae o loʻo tutupu mai i le tele o fualaau aina, ona o le tele o masina o le fuga o le fugalaau. O le vaitau o fugalaau olaola e tupu ia Iuni - Setema. O le uiga ese o fugalaau o lo latou fuga e amata mai i le faavae. I le tulaga o le fugalaau, pe a maeʻaeʻa manuia, o fualaau aina e foliga mai ma fatu fatu i totonu.

E te iloa? Ole vailaʻau o Wormworms, lea e maua i Aferika i Saute, e ese mai i le manogi faapitoa, e iai foi le malosi e maua ai le vevela, e pei lava o le manu e pala. E taitaisese ai laʻau e tele lava ina lafoaʻi iina, e peiseai i luga o se mea moni.

Totoga o laau

O le ituaiga o guernias e silia ma le 60 ituaiga o laau. O le tele o loʻo i ai foliga faʻapena, ae o le toʻatele e eseese lava i foliga ma lanu:

  1. Kenyan. O taʻau o loʻo taʻi ifo agai i lalo, ma o le umi e tusa ma le 30 cm. E i ai ni ivi ma nifo i luga o pupu. I le masina o Iuni, e amata ai ona amataina le puaʻa, lea e faʻaalia e ala i le faʻaalia mai o mea e tutupu mai i le tele o pusa. O fugalaau e pei o ipu faʻalanu violē. Tasi fugalaau e oʻo ile 3 cm le lautele.
  2. Zebrina. E leai se sili atu nai lo le 10 cm. O laina e 4 ona pito, ma o le lautele e tusa ma le 2 cm. Mai le la i luga o le paʻu o le laau e mafai ona foliga mai o lanu mumu. O le fugalaau e foliga mai o se fetu ma se fatuga faʻafesoʻotaʻi, o lona lautele e tusa ma le 7 cm. I le ogatotonu o loʻo valiina i le lanu paʻu, ma o loʻo ufitia le lanu samasama i le faʻamalosi.
  3. Fualaau lapopoa. E tupu aʻe aʻa ma maua ai le vevela. O le maualuga o le laau e tusa ma le 20 cm. E fitu liu i luga o le meaʻai, ma o le inflorescences e 5 alavai taʻitasi. Fugalaau fugalaau lanu ma lanu uliuli, o le lapoa e 2 cm.
  4. Rough. O lauʻau e matua manifinifi, e tusa ma le 1.5 cm le lautele, e lima ona pito. O fugalaau e foliga mai o se logo e 5 petal. Lanu lanu piniki. O le pito i lalo e ufiufi i le uumi lanu pogisa umi.
  5. Hairy. O loʻo i ai ni vaʻupuʻu mafiafia, e ufitia i nifo. E pei o se cactus masani. O le pulapula latou lava e lanu meamata i lanu, o lanu e vali mumu i luga o nifo. Fugalaau ei ai le tino o le tino ma e foliga mai o se fetu, o le laulaula e taamilo mai le 2.5 i le 5 cm. O le lanu o le inflorescences e mafai ona mumu, lanu samasama poo le terracotta.
  6. Graceful. O lapisi ua lapotopoto, ma le 5 facets, lanu lanumeamata i le lanu. Fugalaau e foliga mai e pei o pale oneone. I totonu o le fugalaau e ufiufi i togitogi afifi.

Tulaga mo le tuputupu ae i le fale

O lenei laau e mafai ona ola e tusa lava pe leai ni tagata olaola, aua e matua le lelei lava i le tausiga. O tulafono o le galueaiina e leai ni foliga, o lona uiga o tuutuuga mo ia e tatau ona fatuina tutusa ma isi o totonu o laau.

Nofoaga ma moli

E sili le lelei o le i ai o se laau i sasaʻe poʻo sisifo o le fale. O aso uma e tatau ona susulu ai le la o le la. O lenei suamalie e ola matagofie i se nofoaga e malamalama lelei, ae i le aoauli e mafai ona leaga le ave o le laau i le aoauli, o lea e tatau ai ona e teuteuina mo ni nai itula i le aso. Afai e itiiti se malamalama, o le a avea ma le eletise ma le manifinifi.

Vaʻai foi i le 10 lauiloa o le cacti fugalaau ile fale ma se faʻamatalaga ma se ata.
I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o moli faapitoa, ae maise lava o latou faʻatupulaia e faʻatupulaia i le taumalulu. I le faaopoopo atu i ai, e taua le manatuaina o lenei vavao e le fiafia i le suia o mea masani masani. O le moli e tatau lava ona paʻu i le itu e tasi, o lea aua le liliu le ipu pe faʻanofo. Ona o suiga i le nofoaga o le malosiaga eletise e mafai ona toe faʻaleleia ai fatu ma fugalaau.

Tulaga o le vevela

A maeʻaeʻa le tau, ma o le vevela o le ea e mai le +23 i le + 27 ° C, e mafai ona e alu ese atu ma le saogalemu i fafo i le faapaologa, i le mea o le a ola ai seia oʻo i le malulu muamua malulu. E masani lava o lenei vaitau e 4 masina - mai ia Me i le amataga o Oketopa. I le taumalulu, e tatau ona tuʻuina le suamalie i tulaga malulu. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona mai le +5 i le + 10 ° C.

Faʻamamaga o le ea

Afai o le potu e malulu - e le o se faʻalavelave i le eletise. E le manaʻomia le faʻamamaina poʻo le pulupuluina, ma e le tatau ona e fufuluina le fale i lalo ole fagu. O lenei suamalie e matua afaina lava i foliga vaaia o le pala i luga o pou, o lona uiga o le maualuga o le maualuga o le ea e tatau ona tusa ma le 30%. Ina ia aveese le pefu ma isi vailaau mai le 'au, e sili lava le fufuluina o la latou paʻu i se laumei lanu, o le fulufulu mamoe poʻo le solo.

E taua! Afai o le guernia e oʻo atu i se siʻosiʻomaga o le suamalie, ona oʻo lea i ni nai aso o le a liua ai i lalo le gaʻo.

Tausiga ile

Pe a tuputupu aʻe lenei mea i le fale, e tatau ona matauina nisi o mea faʻapitoa, lea e faʻalagolago foi i le vaitau.

Faʻasaina tulafono

I le tau mafanafana ma le tautotogo, e fautuaina le faʻafefeina o le laau i le tautotogo ae faatoa maeʻa le palapala ile 50%. O le tumu o le palapala e matautia tele mo le laau, e pei o le galu ma le eleele suamalie e mafai ona oo atu ai i le oti o le paʻu. Talu ai ona o mea sese i le faʻasusu, e mafai ona pisia le laau i masogi lea e tupu ai le pala i luga o le uʻamea poʻo le rhizome.

O le lavelaveina o le laau e matua faigata lava, ma e mafai ona oti i le naʻo le vaiaso. I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le faʻavaʻaiga pe taofi atoa. Mo faʻatonuga saʻo, o le vevela o le vai e tatau ona fetaui ma le vevela o le ea i totonu o le potu. E sili atu le suavai i lalo o le aʻa - ina ia le tumau ai mataua i luga o le ala ma fugalaau.

Laʻei pito sili

O laʻei sili mo le guernia e tatau ona faʻaaoga i le eleele 1-2 taimi i le masina, peitaʻi, e le tatau ona faia lenei mea i le taimi o le malologa. Aua e mafai ona faʻatauina le faʻatau i le faleoloa ua saunia le fugalaau mo le cacti poʻo le suauu.

O ia sauniuniga e aofia ai le aofaiga talafeagai o minerale ma meaʻai mo le laau, lea e mafai ai ona ola lelei ma fuga lelei. E le gata i lea, e taua le taulaʻi atu i le mea moni e faapea e le o iai le suauu i lona fatuina, poʻo le itiiti ifo foi i totonu o ni mea laiti. E le manaʻomia le fafagaina o le laau i le taumalulu.

Teuteu

O ia lava, o le mana e le oʻo atu i ni lapopoa tele i le tuputupu ae, o le mea lea, e le tatau ona vavaeina ona mama. Afai e manaʻomia, e mafai ona fai lenei mea i le taimi o le gafa - i lenei tulaga, e tatau ona faʻaogaina vaega i fafie. O le faʻatagaina na faʻamamaina na o moli mamago.

Suiga

O le toe totoina o lenei suamalie e na o le taimi lava e tatau ai. I le taimi lava e tasi, e tatau ona filifilia se fagu fou e lua inisi sili atu nai lo le muamua.

E taua! O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona tutusa ma le mea lea na tupu aʻe ai le eletise ao lei totoina.

O laau laiti e manaomia le faateleina o le fagu i tausaga uma, o lea la e masani ona faia lo latou gafa. E mafua lenei mea ona o le tuputupu ae malosi ma le faʻasaoina o tipu o le laau i lenei vaitaimi o le olaga. Ae o aʻa o lenei laau e le tele se avanoa e maua ai, o le mea lea e le sili atu i le taʻitasi 2-3 tausaga le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o tagata matutua.

Afai e le afaina le palapala ma e le o iai ni meaʻai, ona fautuaina lea o le laau e faʻapipiʻi e ala i le faʻaogaina o le auala: o le auala lea e te le faʻaleagaina aʻa aʻa. A leai, e sili atu ona lelei le sui atoa o le eleele. E le gata i lea pe a fai e fautuaina tagata e fugalaau fugalaau masani e aveese le mea tuai, ma totō na o ni taameni laiti.

Tofiga

O lenei suavai e mafai ona toe gaosia e ala i le tipi ma fatu, lea e masani ona tupu i le natura. I tulaga o le fale mautotogi e te filifilia ai le auala sili atu ona taliaina mo oe. Ma ina ia mafai ai e le faagasologa ona fua mai, e tatau ai ona amanaʻiaina nisi o nuances.

Laʻau

Mo le faʻaaogaina o lenei metotia, e manaʻomia muamua ona vavae ese lauʻau mai le tuai. A maeʻa lena, ona tolopoina lea o pupule mo le 24 itula ina ia mafai ai ona mamae.

A maeʻa le aso e mafai ona e faʻasaina ia Guernias talavou i se faʻafefiloi o oneone laititi ma peat. O le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona + 20 ° C. A mavae le tasi ma le afa vaiaso o aʻafiaga o le a faʻaalia i luga o le oti. O se faailoga lea e mafai ona totoina le toto faʻataʻitaʻi i totonu o ipu tumau ma le lautele o le 7 cm.

E tatau ona saunia muamua le palapala. Mo lenei mea e tatau ona e faʻafefiloi:

  • 1 le oneone;
  • 2 fasi fanua lafoaia;
  • 1 vaega turf;
  • 1 vaega o le faʻafefiloi o le koale ma le lime i le fua faatatau o le 1 i le 8.
E sili atu le aveʻesea o lena laau lea ua uma ona fuga i le itiiti ifo i le tasi. I lenei tulaga, o le a vave ona totoina e laau laiti.

Faitau fautuaga i le tausiga o fugalaau Decembrist i le fale.

Fatu

E mafai ona faʻatauina fatu o lenei suavai, ae sili atu le aoina o oe. E masani lava o latou i totonu o fua o loʻo i ai i luga o mea leaga. A maeʻa le aoina o le saito, e tatau ona ave faʻamalosi i latou. Ona tuu lea o le mea i totonu o se vaifofo o le paluga pati ma totoina. Muamua, e tatau ona toto fatu i ni atigi pusa eseese, o loʻo iai le oneone oneone poʻo le teuina o mea e fai mo suātini e saunia muamua.

E tusa ma le masina mo fatu e ola ai. I lenei taimi uma, o le palapala ua faʻafefeteina lelei. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e ufiufi ipu ma fagu poʻo tioata. Pe a totoina fatu, e mafai ona totoina i ni ipu eseese ma le lapisi o le 6 cm. O le tuufaatasiga o le eleele e tatau ona tutusa ma le faʻalauteleina e ala i le tipi.

E taua le manatua o le malosi o le eletise e vave televave ma e faigofie lava ile pereopyletsya, i lenei itu, e ono eseese lava laau talavou mai le tamaʻitaʻi faataitai. I le faʻaopoopoga, aua le faatagaina le fanua e faʻamago i le tausaga muamua o le olaga o le solo. O fatu Gerbed e totogo mai fatu e amata ona fuga i totonu o le 3-4 tausaga pe a uma le germination.

Faigata i le tuputupu ae

O nisi taimi i luga o le auala e mafai ona matauina ai ni mea pogisa - o ni afi ia mai le susulu o le la. I lenei tulaga, e tatau ona teuteuina le laau i se ie poo se pepa. Ae aua e te maelega i lenei mea, aua o le a avea le laau ma mea sili ona paʻu ma le le fiafia. O le faʻaleagaina o Guernia o loʻo tumu i le palapala ma le maualuga o le suavai.

E te iloa? O le vaaia o nei laau mo le taimi muamua, na faamatalaina ai e Goethe i latou o "sili ona matagofie, sili ona matagofie" ona o lo latou manogi malosi. Ma o Peretania na taua o le iʻa-leaga o Guerniya, aua o lona aʻa e pei o se iʻa pala.
Afai e tele naua le susu, ona mafai loa lea ona iai se fulufulu fugalaau i luga o le fugalaau, lea o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻaleaga. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e togafitia le laau i iniseti, e pei o le "Aktara" poʻo le "Intavir". E le gata i lea, o le susu o le susu e mafua ai le pala i le laau. E foliga mai lanu enaena po o le lauulu i luga o le ogalaau. I lenei tulaga, o le vave faʻaaogaina o nofoaga afaina ma alavai o le palapala o le a fesoasoani.

Ona o le mea moni, o lenei fatuga masani masani e masani ona fetuunai i le toafa leaga, ma e masani lava ona le tulai mai ona faafitauli i mea tau fale. O le usitaʻia o fautuaga uma mo le faʻatupulaia o se eletise, e oʻo lava i se tagata fomai faila e le masani ai, e mafai ona maua lenei laau tele i luga o le windowsill.