Laʻau

Jasmine - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata

Jasmine (Jasminum) - laʻau faʻamalo o loʻo tupu mai le aiga Olive. E mafai ona faʻaauau pe taʻutaʻu. O le lauʻeleʻele o Jasmine o ni atunuʻu e iai le vaomatua ma le vateatea - India, Saina, Aferika ma Amerika. O le vao e manaia, i le natura e mafai ona ola e tusa ma le 20 tausaga, i le fale - o sina mea laitiiti.

Jasmine vave vave: o aʻa o aʻa ua totō i le eleele e mafai ona ausia le maualuga o se laau matua - 2 mita i le toeitiiti atoa le tausaga. E masani ona tuputupu ae Jasmine, ma maua ai se malosi malosi o le lagolago. O le taimi ma le umi o le fugalaau, lanu ma foliga o fugalaau e faalagolago ile ituaiga o laau. E taatele ia i latou o se foliga matagofie ma o se manogi matagofie.

Tuputupu ae vave.
Jasmine fuga mai Ianuari ia Mati.
E manaomia e le fale ni tulaga faapitoa.
Laʻau tele.

Meatotino aoga o Jasmine

O faʻamalologa o meatotino ua faʻamanuiaina na o le tele-fuga (vailaʻau) jasmine ma fugalaau paʻepaʻe faigofie. O vaega taʻitasi o le vailaʻau e aofia ai mea aoga. I luga o la latou faavae, ua faʻamalolo fualaau e faʻamalosi ai le tino, faʻaleleia le toto, ma togafitia le ate. Jasmine i foliga o infusions, deco deco, tea o loo i ai se mea o le aniani, antiallergic, sedative ma togafitiga. Toe faʻafoʻi le paleni o le hormonal i le tino.

Jasmine lauti tiamata e faamamaina le atuatuvale faʻaleleia le faʻatinoga, faʻaleleia lagona. Laʻau o Jasmine e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le vevela o le tino. O se teuteuga o fugalaau e faateleina ai le lactation, ma o se teuteuga o lau e taofi ai. O loʻo faʻaaogaina paʻu vevela mo le paʻu o le paʻu.

Jasmine o le suauʻu taua o loʻo faʻaaogaina i le manogi e sili atu ona taugata i le lalolagi atoa, aua e tusa ma le 7 miliona fugalaau e faʻaumatia mo le gaosiga o le 1 lita o le suauu. O le manogi o le Jasmine e faʻaleleia ai le mafaufau, faʻamalosia ma fatuina se siosiomaga o le fealofani. O faʻasalaga ma le suauʻu e faia i le laryngitis.

Tausiga o aiga mo Jasmine (faapuupuu)

A maua e le Jasmine i le fale le lava o meaʻai, vai, moli ma le vevela, e atiaʻe lelei ma tali atu ile tausiga maloloina lelei ma faʻaleleia vave. Ina ia maua e le fugalaau le lagona mafanafana, ia faia ni tulaga talafeagai mo ia i le potu:

LuluI le taumalulu - e oo atu i le + 13 ° C (i se maualuga maualuga, e le mafai ona tatala fugalaau); o le aupito maualalo o le maualuga o le Jasmine e mafai ona tu ai o le + 8 ° C; i le tautotogo - i le autumn - + 15 - 23 ° C; e tatau ona puipuia mai pusa ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela.
Faʻamamaga o le eaFaateleina; siaki e le aunoa ia laulaau e aunoa ma le pau i fugalaau; e aoga le taofi o le fagu i luga o se paʻu ma le susu susu.
MalamalamaManaomia se malamalama e le mafaamatalaina; se faamalama e feagai ma saute sasaʻe po o saute sisifo; i luga o le faamalama i le itu i saute o le togavao e paolo i le aoauli, i le pito i matu - seti le backlight.
FaʻasaI le tuputupu ae o le taumafanafana - i le mavae ai o le 2 aso, ina ia tumau pea le susu o le eleele; i le tautoulu, faʻaitiitia le faʻainu; i le taumalulu - tasi taimi i aso uma 7, o le eleele e tatau ona faʻamago i le va o vai.
SooManaomia alavai lelei; E mafai ona e saunia lelei le paluga o le eleele mai le tutusa o doses o laulaau laʻau, perlite poʻo le oneone, humus ma le lua faʻaititia o le eleele.
Fertilizer ma le faʻamaloloSa faʻaitiitia le faʻamalolo o le suavai i le taimi o le tuputupu ae 2 taimi ile 30 aso; i le tautoulu - faʻatasi i le masina; i le taumalulu, e taofi le fafaga.
SuigaLaʻau laʻitiiti - i tausaga taʻitasi pe'ā uma ona ola, tagata matutua - 1 taimi i le 2, 5 tausaga; fuga sili ona lelei i totonu o pusa malulu.
TofigaTuʻuina o Apical e iai fatugaʻo.

Faʻaaogā uma faʻavae masani mo le tausiga o fugalaau, e tatau ona e iloa o loʻo i ai uiga o le tuputupu aʻe o Jasmine. A maeʻa ona toto, o le a seleseleina lauʻau i le 2/3. E tatau ona faʻasalalauina fasi laau i lea taimi ma lea taimi. Ua tupu Jasmine e faʻaaoga le lagolago.

Tausia o Jasmine i le fale. Auiliiliga

O le tuputupu ae o le Jasmine i le fale e le o se galuega faigofie. O se laau totō e nofouta i soo se suiga i tulaga masani. O le siosiomaga e ola ai le vao e tatau ona mausali. E tatau i le tagata fugalaau fufulu ona mataʻituina ma le faʻaeteete uma faʻaaliga o le mea o loʻo iai le laau ma tali atu vave i a latou suiga, ona faatoa fuga ai lea o le jasmine.

Jasmine fuga

O se laʻau olaola umi matagofie o le taunuuga o le tausiga. O le fugalaau Jasmine o se mea e ofoofogia i le matagofie o fugalaau ma le manogi tulaga ese. Pogisa lanumeamata e pei o laʻau oval o loʻo i ai ni faʻamaufaʻailoga matala e tuʻu ese ai fugalaau e tuʻufua pe faʻaputuina i le racemose inflorescences. O le lanu lanu o fugalaau e eseese. E ui lava o lanu o le kiona ma le kulimi e masani ona lauiloa i le masani, e mafai ona vali ata o jasmine i ata eseese o le piniki ma le samasama.

O le foliga o fugalaau faigofie pe faalua foi e eseese. O le tele o taimi latou te foliga tutusa ai fetu. E i ai ituaiga o Jasina e tutusa ma peony po o fugalaau fugalaau. Fugalaau e tupu i ituaiga eseese i taimi eseese. O le mea masani, o le totonugalemu o meaola e ola mo le 3 vaiaso, pe a fai e leʻi malolo lena Jasmine i totonu o se potu malulu. E i ai ituaiga o Jasmine e leai ni fugalaau.

Tulaga o le vevela

O le tausisia o se faigamalo o le vevela e taua tele mo le laau e atiina ae lelei. Jasmine i le fale o le a ola malosi pe afai e faʻaaluina le tau malulu i le malulu. I le vevela i luga aʻe o le 13 ° C, e le mafai ona tatala ona fugalaau.

Ina ia tumau pea le vevela i lenei vaega, e masani lava ona faʻamalo le potu. O le taimi atoa, o le a lagona e Jasmine le toʻa i le 15 - 23 ° C. I le taumafanafana, e ave le laau i le togalaau poʻo le faletusi.

E taua tele le aua nei faatagaina se suiga tele i le vevela ma puipuia le fugalaau mai faʻataʻitaʻiga.

Jasmine Spray

I totonu o se potu ma le ea, e ofi atu ma le fiafia le jasmine i lanu matagofie. O le maualalo o le susu e mafua ai faʻamaʻi toto, solia le fuʻa, faʻaosofia se osofaiga o meaola faalafua. O se auala lelei e faʻaleleia ai le maualuga o le faʻamamaluina o le susunuina lea o laulaau i le lukewarm, vai inu.

E tatau ona fufulu ma le faaeteete, taumafai ina ia leai se vai i luga o fugalaau. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i le gasologa o le tausaga, e le aofia ai le taumalulu. A maeʻa le pulumu, e puipuia le Jasmine mai le la susulu ina ia leai se mu o lau. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, o le fugalaau e tuʻuina i totonu o se fata ma susu susu.

Malamalama

O le malamalama lelei o le ki lea i le atiina ae o se laau ola maloloina ma matagofie. Fugalaau a Jasmine i le fale e manaomia se malamalama pupula le malamalama. Talu ai ona o le leai o se malamalama, o le togavao o le a taofia le tuputupu ae, aveesea lona malosi teuteu, faʻaloloa ma o le a le tupu. Aʻo tele le malamalama, atonu e susunuina le laʻau.

Afai e tulaʻi le maualuga o le malamalama, o le a faasolosolo malie ona aoaoina ia Jasmine. E sili le tuʻuina o le fugalaau i luga o pupuni e feagai ma le itu i sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo. I le itu i saute o le fale, e paolo le vao i le aoauli, ma i le pito i matu, ua faʻaopoopoina le malamalama.

I le taumalulu, o se fugalaau o loʻo i luga o le tafaogaloga e le manaʻomia ona faamamafaina, ma o le fuga o le jasmine o loʻo tuputupu ae i le taimi nei ma luminescent pe phytolamps.

Faʻasaina o Jasmine

I le matagofie o le fuga o le Jasmine, o le tausiga o le fale e manaʻomia ai le faʻamautu lelei. I le taumafanafana, e taua le tumau pea o le susu o le eleele, ma e faʻafeinu pe a uma le 2 aso. Faʻasalaina le tele i le autumn. I le taumalulu, latou te mautinoa o le palapala i le va o vaimui e mimiti ese, ona o lenei mea na latou faasusuina ai le maualuga o le 2 taimi i le 7 aso. Afai e susulu le Jasmine i le taumalulu, faʻafeinu i aso uma 5. A uma ona tupu, e faʻaitiitia le suavai. Latou te taumafai e aua neʻi faʻafefe le vao ina ia aua nei mafua ai le oti ona o le fesuiaʻi o aʻa.

O le eleele e tatau ona susu, ae le susu. Mo le faʻaleleia o le vai e ave ai le vai susu susu. Jasmine tali lelei i le timu malulu. Faalua i le 30 aso uma, o le vai o le a gaosia i le citric acid (3-5 tioata poo nai mataua o le sua o le lemon i le 1 lita o vai). O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le fugalaau ma tausia lelei le fugalaau. Pe a uma ona faʻamaʻa, e mulumulu le palapala ma se supa po o se sphagnum.

Jasmine pot

E taua le filifilia o le potasina saʻo a le jasmine, ona mafai lea ona tupu atoatoa. Ole maualuga o le koniteina fou e le tatau ona sili atu ile lapoa o le tasi muamua ile sili atu i le 3 cm. I lenei tulaga, o aʻa o le laau o le a tuusaʻo lelei, ma o le aofaiga sili ona lelei o fanua e mafai ona sasaaina i totonu o le koneteina.

Jasmine o loʻo atiina ae lelei i tulaga vavalalata, ma o le tele o le "tele" lalolagi i totonu o le ulo o le a taʻitaʻia ai lona faʻamalolo ma le mamafa. I lalo o nei tuutuuga, o le a "gaogao" le laau, o le ola ae o laʻau ma aʻa i le leaga o le ola.

E tatau ona i ai se pu faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo.

Jasmine Primer

E manaʻomia e le eleele mo le Jasmine se vaʻaiga lelei, vaʻavaʻai. Jasmine e fiafia i se eleele e le tutusa le maualuga o le eletise (pH e tusa ma le 6 - 7). O se mea laugatasia lautele mo laau o aiga e talafeagai, lea e mafai ona e faʻaopopoina ai sina fanua faʻasoa.

E mafai ona e faʻafefiloi oe lava mai eleele lanu, peʻa, fanua lanu meamata, humus, faʻaaogaina i vaega tutusa, faatasi ma le faʻaopoopoga o le ½ vaega o le oneone.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O laʻei pito i luga ma fugalaʻau e taua tele mo Jasina i le taimi o le tuputupu aʻe ma le fuga. I le tasi taimi i le 10 aso e faʻaaoga ai fualaʻau minerale suavai mo 'āiga i totonu, faʻaitiitia 2 taimi. E tasi i le 30 aso uma, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻasaina.

A maeʻa ona fuʻa, faʻapipiʻi le laeiina seia oʻo i le isi fugalaau.

E faʻaaoga uma faʻamaʻi pe a uma ona faʻamafa, e sili i le afiafi.

Jasmine totoina

O le togafiti a Jasmine o se faiga masani lea e manaʻomia e fugalaau le atinaʻe lelei. O vao laiti e tatau ona toe totoina i tausaga taitasi, tagata matutua e le tele, 1 taimi i le 3 tausaga. I le filifilia o se ipu e fetaui lelei ma le saunia o le eleele, ua totoina lelei le jasmine (sisiva). E tatau ona tatou taumafai e le faʻaleagaina aʻa.

E le faʻaumatia le faaputuga o le eleele tuai pe'ā mafai, faʻasusu i le eleele fou. Ia mautinoa ia liligiina se papaʻu mafiafia o piliki piliki pe faʻalautele le eleele i le pito i lalo o le fagu - mo faʻavaivai. O le jasmine ua liua, e faʻafeinuina, mulumulu ma tuʻu i totonu o se fale paolo mo ni nai aso. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina pe a uma ona fuga ma vavae le jasmine.

Teuteu

E manaʻomia le teuteuina e toe faʻafouina ma fausia ai le pale o se togavao. Jasmine e fiafia i se lauulu, lea e faia i tausaga taʻitasi ao le i amata le vaitau tuputupu ae. O meaola e fuga mai i le taumalulu e lūlūina i le tautoulu pe a amata le laʻasaga o le tuputupu ae malosi. E i ai ituaiga o le Jasmine. E faalua ona vaeluaina: i le mavae ai o se vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe ma aʻo le i fuga.

Faʻasolosolo lelei ma le mama, seleulu mata poʻo le aufaʻi, o le itu o le itu e vaeluaina le afa. O lenei mea o le a mafua ai le totoina vave, o le a taofia ai le tuputupu ae o laʻau. Laʻau vaivai, paʻu paʻu, pei o lala ma lau laʻau vaivai, ua aveesea atoatoa. A oʻo mai se laʻau vao 7-8 paila o laulaʻau, fusi pito pito i luga o lauʻau e mafua ai le faʻalaʻau.

Jasmine faʻasalalauga

O le faʻasalalauga a Jasmine e faia i le laau - e ala i le tipi ma le taoto.

Jasmine faʻasalalauga i tafatafa

O le faʻapenaina e ala i le vavaeina o se auala lauiloa e maua ai se togavao fou o le jasmine.

  • I le tautotogo, e seleseleina tipi mai fatu matutua, i le taumafanafana - mai vine laiti. Fai lenei mea pe a le fuga le vao.
  • O afifi e oo atu i le 15 cm le umi, e maua mai i le 3 internodes, ua tipiina i se naifi malosi i luga o le paʻu.
  • O loʻo tausia i se fofo o se aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa mo le tele o itula, mago ma faʻafefe i le malala.
  • E tuʻuina i totonu o se paluga o le oneone, faʻalautele ile 2.5 cm.
  • Ufiufi i le polyethylene, faia ni pupu i totonu mo le faʻaleleia o le ea.
  • Faʻamalaga i + 20 ° C, faʻasalalau i taimi taʻitasi ma fafaga. A maeʻa pe a ma le 30 aso, e aliali mai aʻa.
  • O fualaʻau e tuʻuina i ni ipu laiti. E mafai ona mauaʻa i le vai e ala i le faaopoopoina o sina koale paluʻu i ai.

Jasmine faʻalauiloa e ala i le taoto

O le toe gaosia e ala i le taotoga e faigofie ma leai se tiga mo le laau. Afai e lava le avanoa i totonu o le fagu e tupu ai le Jasmine, latou te faaopoopoina se laau totō, fufulu ese le paʻu ma togafitia lenei nofoaga ma se aʻafiaga tuputupu aʻe aʻa. Afai e le lava le avanoa i totonu o le fagu, o le isi pusa ua tumu i le eleele e tuu i autafa o le mea, ua eliina i lalo. A oʻo mai aʻa, e vavae ese tipi mai le tina ma totoina.

O nei faʻatoʻaga e faigofie. Pe a faʻaaogaina, o faʻamaumauga uma o le tina tina e puipuia.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma sina mea itiiti i le tausiga, o le a avea ai Jasmine ma mea e sili ona vaivai. O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e pa'ū ia te ia.

O faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻaitiitia o foliga o le vao:

  • uliuli lanu uliuli - e malulu le fale (toe vaʻaiga i se mea mafanafana);
  • Jasmine lago mago - le lava le susu po o le malamalama tele (vai, paolo);
  • fugalaau e le tatalaina - itiiti le malamalama (toe vaʻaia i se mea e sili atu le malamalama);
  • Jasas leaves lanu enaena - vevela tele ma vevela (palasi, tuʻu i totonu o se apa ma le susu susu);
  • tui, fusi, faʻamago ma felelei faataamilo i lālā - susulu malamalama o le la, le lava o le susu, ea vevela (paolo, pamu ma vai le laau);
  • o lau e matutu ma le mago ua mamae - susulu malamalama (paolo);
  • toʻotoʻo lau - itiiti le malamalama, le lava po o le inu tele, tusitusi, ea vevela (toe vaʻaia i se nofoaga malamalama ua puipuia mai faʻataʻitaʻiga, fetuʻunaʻi le faʻamafanafana, faʻamalolo);
  • fufulu mama - faʻavasegaina o le palapala pe a faʻafefe i vai fou (faʻafeinu i vai faʻafefe);
  • Fautuaga o laulaʻau ma vine mamagogogo - faʻamagoina o le palapala, vaʻu malulu (vai, pulu).

A solia tulafono mo le togafitia o le Jasmine, o osofaʻiga e osofaia ai: aphids, leafy leaf, whiteflies, moli vaʻaia, atigi iniseti, mealybugs. Aʻo leʻi amataina le iniseti, e faʻaaogaina metotia faʻasalalau faʻapitoa (faʻapipiʻiina i teuteu o tapaa, calendula ma celandine, togafiti i le fasimoli lanumeamata): o Jasmine o se laau faʻapitoa lea e mafai ona tali atu i le malosi o fualaau malolosi.

Ituaiga o Jasmine i le fale ma ata ma igoa

E tusa ma le 300 ituaiga o Jasmine. E eseese a latou lanu ma foliga o fugalaau, e umi le umi. O nisi o meaola, teuteu i lau laʻau mumu, e le fuga. E faʻaaogaina i le mamanu. I le fale, na o nisi ituaiga o meaola ua tupu.

Jasmine Royal (Jasminum rex)

Le ituaiga sili ona lauiloa o le Jasmine fale. O se laau malosi e fetolofi e teuteuina i le lapoa (e oʻo i le 7 cm le lautele) fugalaau paʻepaʻe e le mafaitaulia. E fuga mai lauolaola, e masani lava i le taumalulu. Tusa teuteu eseese.

Jasmine multiflorum (Jasminum polyanthum)

Evergreen e fetogi ma lala mumu. O fugalaau lanu papaʻe-e paʻepaʻe ma se manogi manogi e fuga mai le piniki piniki. I le tulaga e le tusa ai ma le 20 taʻavale. Laʻau manogi manaia. Fuga o le tautotogo, e ui lava o fugalaau e le masani ai e aliali i le tausaga Ua tupu i luga o se lagolago.

Jasmine sambac (Jasminum sambac)

Curves evergreen matutu i fugalaau e pei o le lanu papaʻe e manaia le manogi matagofie. E susulu malie ma faaauau - mai ia Me ia Oketopa. E le maua fatu. E mafai ona malulu i le vevela o le potu.

Jasmine primrose (Jasminum primulinum)

O se laau e vave ona tuputupu ae ma lala mumu ma fuga samasama lanu samasama e lua-faalua. O fugalaau e leai se aoga, e tutusa ma fugalaau fugalaau (primrose). E tuputupu aʻe ma le lagolago. Fugalaau - mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana.

O le fiafia aupito maualuga o se fai togalaau o le vaai pe faapefea ona ola se laau toto mai se fatu laʻititi po o se vavaega: o lona uiga o mea popolega e tauamiotonuina. Jasmine o se laau totō e iloa lona taua. I le vave fausiaina o tulaga, o le a le fuga.Afai e te taumafai e tuu lou agaga i totonu o le laau, o le a teuteu le togavao i fugalaau matagofie ma le matagofie o se manogi.

Faitau nei:

  • Oleander
  • Stefanotis - tausi fale, ata. E mafai ona tumau i le fale
  • Alocasia fale. Totoina ma le tausiga
  • Coleus - totoina ma tausi ile fale, ituaiga laau ma ituaiga
  • Laʻau tupu aʻe i totonu o se ulo - tausiga, tuputupu ae ma toe gaosia, ata