Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona fai se moa moa mai se fale lauʻeleʻele

O le tau o la tatou eria e le faatagaina ai e faifaatoaga ona taofi manufelelei i le taumalulu i fale le moa. O tausaga taʻitasi e tatau ona tatou tuʻuina moa ia fasia. Ae ui i lea, e mafai ona foia lenei faafitauli e ala i le fausiaina o se falesa mafanafana, malulu ma malulu i luga o le faavae o se fale lauʻeleʻele polycarbonate. Sei o tatou aʻoaʻoina pe faʻapefea ona faʻaogaina se potu malosi ma ou lava lima.

O le lelei o le tausia o moa i totonu o le kiona

Talu ai o le tele o faifaatoaga moa ua i ai ni greenhouses, e mafai ona vave ma e le taugata ona liua i totonu o se moa mafanafana mafanafana. O lea ituaiga fausaga o loʻo i ai le tele o itu aoga - e le gata mo le e ona ma le manulele.

O le anotusi o moa i totonu o le greenhouse e mafai:

  • vagana ai nofoaga aoga i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻapea foʻi ma isi tupe ma mea faʻapitoa mo le fausiaina o se fale moa faʻatasi;
  • puipuia le lafumanu mai mea leaga faalenatura: timu, kiona, matagi, vevela maualalo, malulu;
  • ia tausia manu felelei manu e tusa lava po o le malulu - malamalama o le ao i totonu o le kiona i totonu o ona puipui, ma se mafana mafanafana i le ogatotonu o le a mafai ai e le moa ona tuu i moa ma o le ai ai sona aafiaga lelei i lo latou tulaga lautele o le soifua maloloina;
  • e maua ai fugalaʻau faʻasaina - o manu felelei e amio lemu ma malosi, ao latou nonofo ai i totonu o le kiona, o le a latou teuteu lelei i se paluga o se vaega tele o le otaota, lea o le a avea ma paluga matagofie mo le togalaau aina. I le faaopoopo atu i ai, o le a pauu i luga o le eleele le tele o meaola moa, o le a mafai ai ona faateleina le fua o na laau o le a totoina i le tautotogo.

Vitio: faʻaleleia o moa i totonu o le kiona

Matou te fautuaina faitau e uiga i le auala e filifilia ai le fale gaosi siliva polycarbonate, polycarbonate mo lona gaosiga, faʻapea foi le faamasani lelei i faʻaaliga o le faia o se kiona mo ou lava lima.

E mafai ona totoina moa i totonu o se fale koli, pe a faʻapea o le a le faʻaaogaina mo le totoina o faʻatoʻaga, taʻitasi tausaga. Ae ui i lea, i le taumafanafana, ina ia le mafai ona felelei mai manulele, e tatau ona aveese nisi laupepa mai le fausaga ma suia i se ata faʻamalosia i luga o taʻavale.

E te iloa? E le pei o isi manulele, mo se moa, o le i ai o ia lava, "nusipepa" nusipepa e le taua. E mafai ona ia tuʻuina fuamoa i totonu o soʻo se faʻaoloa latalata ane.

E faʻafefea ona liua se fale kesi i totonu o le moa moa

Laasaga muamua e tatau ona fai pe a faatulaga se fale malulu mo moa o le faia lea o se ata tusi po o se poloketi faatasi ai ma se fetuunaiga fetuunai o meafaigaluega talafeagai. O ia ata tusi o le a mafai ai e oe ona tuʻufaʻatasia le tufatufa o le laufanua, e faia ai le faʻatulagaga o mea e faʻaaogaina, e faʻaalia ai le nofoaga o le taulaina, masini faʻavela, masini, ma isi.

Faatonuga o le liua i lea laasaga ma lea laasaga

O le toe faʻaaogaina o le fale lauʻeleʻele i totonu o le moa chicken coop e mafai ai ona e fausia se potu faigofie, aoga ma faʻalelei mo manufelelei.

Ae peitai, ae e te lei alu i luga o moa, e tatau ona e:

  1. Faʻamaʻa lelei le potu mai palapala, aveese lapisi, fanua, faʻatau oloa.
  2. Atiae se fuafuaga o le faʻaleleia o le ea ma faʻapogai o le malamalama faʻasaga. I le aotelega, o le umi o le ao e tatau ona tusa ma le 12-14 itula.
  3. Afai e tatau ai, ia tausia le faʻaopoopoina o le mafanafana.
  4. Faʻafetaʻi ni oaga, perches, feeders ma inu.
  5. Faʻamau se mea faʻaputu i luga o le fola: sasaa vao ma vao, fai se palapala palapala.
  6. Faatulaga i le ogatotonu o tamai fale e faia i laupapa poʻo fale. O ia fale le lelei, o le a mafai ai e manu felelei ona lagona le sili atu ona lelei, lea o le ai ai se aafiaga lelei i le gaosiga o fuamoa ma le manuia lautele.

E taua! E sili ona lelei le sasaa o vaovao i le fola, aua, muamua, o le a maua ai se avanoa e mafanafana ai, ma lona lua, i le lumanaʻi o le a avea o se fugalaau masani lelei mo le togalaau. O le vavalaʻau o le vavao i manulele e mafai ona oʻo atu ai i le malulu, ma i nisi tulaga e oʻo i le oti.

Pe a faʻatulagaina se moa, e le tatau ona galo se tasi i le fuainumera o ulu i sikuea mita. Mo le tasi moa e te manaʻomia a itiiti ifo i le 0.5 sikuea mita. m sikuea. Ae tatau ona e amanaʻia le ituaiga o manulele: mo tamai hens, 0.4 mita sikuea ua lava m, ae mo tagata faʻatau - e le itiiti ifo i le 0.9-1 sikuea sikuea. m

Faʻamafanafana

O se mafanafana vevela i totonu o se fale lauʻeleʻele o se tasi lea o tulaga autu mo le tausia o moa, lea e afaina ai a latou gaosiga. E tatau ona i ai i totonu o se fale o le sela polycarbonate e leai ni ata ma malulu, lea e matua afaina ai le gaosia o moa ma le soifua maloloina o moa, e mafai ona mafua ai le malulu. Faʻaoʻo faʻamalo o le fogafale i lalo o le lauʻeleʻele Ina ia faʻamautinoa le maualuga o le faʻamafanafana, o le faʻavaveina o le faavae, puipui ma le fola o loʻo faia. O le fogafale poʻo le pito i lalo o loʻo faʻaaogaina i laupapa laupapa ia o loʻo fusia faataamilo i le nofoaga ma faʻafefiloi i le paʻu filo.

Faatasi ai ma se mea faapipii se mea e ese ai:

  • eli i totonu o le faavae;
  • afifi palasitika ua afifiina i totonu o le nofoaga;
  • ufiufi soʻo se mea faʻaoga meaola;
  • ufiufi i palapala.

I le ogatotonu o le potu e te manaʻomia e kelu le ata ma sasaa le palapala. O loʻo faʻaaogaina puipui i le faʻaaogaina o polycarbonate, 4 mm mafiafia, laupepa o le laupapa, pipi poʻo le papa. O le tuʻuina faʻatasi o loʻo tuʻuina i le va o le puipui ma le fou fou - o le fulufulu o le mineral, sawdust, filati paʻu. I totonu, o le luga ua ufitia i le lutrasil, lea o le a mafai ai ona aloese mai foliga o condensate.

O se vaega lamolemole o le 1 cm o le oneone o loʻo i luga o le fola o le fale, ona faʻapipiʻi ai lea o se puipuiga, ma se uila uʻamea eletise ma se uila ma tuʻuina i luga. O se laina e faataatia i luga, ona avea ai lea o se oneone oneone, ma paluina i le eleele. Faʻamafanafanaina le fola o le moa moa Afai e le mafai ona fai se fale mafanafana, e fautuaina e faʻaaoga le paʻu, vao, vaovao, ma meaʻai laupapa ao momoe. O le filifiliga sili mo le moega o le peat - e faʻafefe uma ai le vai i le 20 taimi le mamafa o lona mamafa, ma tuʻu ai vae o moa mago ma mafanafana.

Faamasani oe lava i filifiliga ma le faʻaaogaina o le faʻamamaina o moa mo moa.

E faʻaalua ona suia le laulau i le masina, pe faʻaaogaina foi le metotia o le "non-replaceable litter", pe a sasaa atu le mea mama i luga o le mea tuai ona e leaga.

Ole faʻamaoniga o le vevela aupito maualalo ole fale ole hen e le tatau ona paʻu ile 10 ° C. O le faʻavaveina o le ea o le a puipuia ai manufelelei mai mea leaga ma o le a sili atu le puipuia o maʻi faʻalagala.

Malamalama

O le tausiga o moa i totonu o se fale lauʻeleʻele polycarbonate e manaʻomia ai le faʻatulagaina o faʻamalamalamaga faaopoopo, talu ai o le a faʻalagolago saʻo lava i lenei mea. E pei ona taʻua i luga, o le aso e tatau ona pe a ma le 12-14 itula. I le avea ai ma malosiaga, e fautuaina e faʻaaoga faʻamalama faaola: o le moli e 20-watt e lava e malamalama i le 12 sikuea mita. m fale kesi.

O le faagasologa o le liliuina ma le faʻaaogaina o moli faʻapitoa e mafai ona faia e ala i se taulaiga. I lenei auala, o le a faʻamautuina se faʻaleagaga masani i luga o le faatulagaga o manufelelei mo le 12 itula.

O le taimi aupito sili ona lelei o faʻalautelega faʻalauiloa o taimi ia:

  • i le taeao mai le 6 i le 9 i le taeao;
  • i le afiafi - mai le 18 i le 21 itula.

O le faʻateleina o le ao i luga o le 14 itula e le maua ai se aafiaga lelei. E le gata i lea, ei ai sona aʻafiaga i le soifua maloloina o le manulele, aua e oʻo atu ai i le atuatuvale o lona mafaufau, ma luga o le fua o le fuamoa, ma faʻavaivaia ai le tino ma faʻavaivaia le tino.

Faʻatulagaina o greenhouses i le moa moa

Afai o mea uma e manaʻomia mo le faʻaleleia o le ola o manulele o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le kiona - faʻamafanafana, moli, faʻaleleia, moe, ma isi mea, ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le faʻaaogaina o "mea masani o aso uma".

Faitau atili e uiga i le auala e fai ai se fale, faʻaologa, sosoʻo, fafaga manu.

Muamua, o le a manaʻomia le paʻu. Aʻo faʻaaoga mea e faʻaaoga mo latou gaosiga po o laupapa; uumi le fuafuaina i le fua faatatau o le 25 cm i le hen. E fautuaina i latou e alu i luga i le tulaga lava e tasi ina ia le faatulagaina e manu felelei taua mo tulaga maualuga. O le nofoaga e momoe ai i luga o perks e tatau ona tu i se mamao o le 50-60 cm mai le fola.

E taua! Le lava o perches, ma, o se taunuuga, o le gafatia o manu felelei e alu, e mafai ona mafua ai le atuatuvale i manulele ma poloka o latou natura masani.

E le mafai foi ona faia e aunoa ma le tuʻuina o nusi. E faia i ni plywood paʻu ma tumu i vaomago po o vao. A fai se faʻaofu, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo faʻatautaia ma le faʻaeteete itu uma ma fao e le pipii ese mai le fausiaina. O loʻo i totonu o se fale kiona lanumoana, i le maualuga 50 cm mai le fola.

Ina ia mafai e manu felelei ona "malolo" i le taimi o le fuamoa, o se vaega e faia i fiberboard poʻo le chipboard o loʻo tuʻu i luma o ofaga. E tele faifaatoaga e manaʻo e faʻapipiʻi le ofaga ile foliga o se pusa umi, lea e vaevaeina i ni vaega i ni "nofoaga". Mo le fafagaina o fafie faʻapipiʻi. E tatau ona i ai se lapisi tele ina ia mafai e manu felelei, pe afai e tatau ai, ona 'ai i le taimi lava e tasi ma aua neʻi faʻaalia le ita i tagata vaivai.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e filifili ai le sao o le moa pe a faʻatau, pe faapefea ona faʻaauupegaina.

E le tatau ona galo ia i tatou mea inu, lea e sii ese mai le fafaga. Tiki, i soo se tulaga, amio le faautauta ma mafai ona faʻafefe vai. Ma o le vai, faatasi ai ma meaʻai, e mafai ona avea ma eleele sili ona lelei e maua mai ai meaola faʻapitoa.

Pe a faʻapipiʻi se kateva i totonu o se moa moa, e lelei pe a maeʻa le fausiaina o se laufanua savali, e mafai ai e manulele ona savali saʻo i le ea fou.

O le vevela

Ina ia mafai e manu felelei ona lagona le mafanafana ma le toʻa i totonu o le potu, e tatau ona latou mautinoa se vevela vevela, e le o lalo ifo o le 10 ° C, ma ia le itiiti ifo i le 15 ° C mo le hens. E tele auala e faʻafefiloi ai le fale: afi vevela, vevela, faʻamafanafana faʻapitoa. Ae ui i lea, o ia metotia e taugata tele ma fautuaina e faaaoga na o le taimi e tausia ai ituaiga o moa.

Aoao pe faapefea ona fausia se moa moa mo le taumalulu, faapea foi ma le auala sili e vevela ai le moa moa i le taumalulu.

I isi tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o moli infrared, lea e:

  • vevela luga, ae le o le ea;
  • faatagaina le malogo;
  • E i ai a latou mimiti, e le o ni mea e le fiafia ai, o loʻo i ai se lagona toʻafilemu i manulele.

10-12 mita sikuea. m sikuea e lava e faʻapipiʻi ai se moli e tasi, ma se gafatia e 500 watts. Ua tuʻuina i latou i se mamao mai le fola ina ia mafai ai ona faʻaitiitia ma sii le masini. Mo le mafanafana mafanafana e faʻaaoga ai le eletise eletise eletise, lea na taʻua i luga. E fautuaina foi e faʻamafanafana le fola i vaovao po o vaomago, lea e saogalemu mo le soifua maloloina o le manulele ma o le a mafai ai ona taofia le vevela i totonu.

E taua! Pe a faʻaogaina manufelelei i tulaga o le fetogi malosi ma fulufulu lapopoa, o le mafanafana e ala i moli uila e taua tele. Matou te manaʻomia le faʻatulagaina o se faiga faʻamafanafana faʻaaogaina o se ogaumu, alalaʻau, faʻamafanafana vai.

Vaega o mea o loʻo i totonu o le coop

E manaʻomia le puleaina o le vevela ile fale. E le tatau ona pau i lalo ifo o le 10 ° C, aua o le siʻitia o manulele e leai sona aʻafiaga i a latou faatinoga.

E te iloa? Lafoaʻi o fuamoa o loʻo tuʻu faʻapitoa i le malamalama. E tusa lava pe ua oʻo mai le taimi o le fuamoa, ae o le falemoa e pogisa, o le moa o le a faʻatali mo le malamalama e oʻo mai pe o le a oʻo mai le taeao, ma pe a maeʻa ona tuʻuina lea o le fuamoa.

E taua tele le tausia o le fale ia mama:

  • mama ia le itiiti ifo ma le tasi i le 7-10 aso;
  • lua vaiaso uma e sui atoa ai le otaota i luga o le foloa pe sasaa le pito i luga luga o le fola;
  • tasi i le lua vaiaso e fufulu ma fufuluina ai meaʻai, mea inu, faʻaaoga se 2% o le faʻaoga o le masima paʻu;
  • faʻamama le taʻavale i taimi uma.

Ina ia faʻaumatia le manogi manogi o le otaota, e tatau ona e faia se faʻaogaina o le ea e faʻaaogaina ai se mea masani faʻavave. E fautuaina e le au atamamai ao leʻi faʻaleleiina manulele i totonu o le moa, faʻamalo le potu e ala i le togafitia o puipui ma le taualuga ma se vaifofo o le lime po o vailaau faʻapitoa.

Mo le puipuia o faamaʻi na faia ai ia gaoioiga:

  • tausisia le lelei o le vevela;
  • vave faʻamaʻi i se isi potu o manulele pipisi;
  • pulea le maualuga o le ea;
  • le aofia ai le tulai mai o pepa;
  • mataʻituina le lelei ma le tulaga o le taotoga;
  • tausia ia tausi manu ia mamā, mea inu, faʻalavelave.
Mo le faʻaaogaina o le coop e faʻaaogaina fualaau faasaina "Brovadez-plus."

E tasi i le lua masina latou te tauaveina le tumama o le potu.

Mo lenei:

  • fufulu mama le moa mai le otaota, fulufulu ma isi mea leaga;
  • fufuluina puipui, fola, paʻu ma fomaʻi faʻapitoa;
  • faʻamaʻi le fale i vailaau vailaʻau poʻo vailaʻau faʻasaina ma mea faʻaleagaina.

E tasi i le tausaga e tatau ona faia se "mea lautele" faamamaina o le moa moa.

E taua! A faʻasaina le faʻaaogaina o vailaʻau o le fale, ona e mafai ona mafua ai le ita o le manava.

Vitio: faamamaina o le aiga hen

Vaega o le moa i totonu o le falemoa

Lafoaʻi manulele e sulufaʻi i totonu o le fale tilatila, ia tatau ona tuʻuina atu i ai le tausiga masani, lelei meaʻai. Fafagaina o moa o loʻo i totonu o le kiona e leai se eseesega mai le aganuu.

I le taumafa e tatau ona iai:

  • mea faʻafefiloi mago;
  • fomaʻi tuʻufaʻatasia faapitoa;
  • masima masima o fualaau faisua, otaota, cereals, fafaga;
  • laʻau e fufulu i totonu o le vai.
O le a aoga mo oe le faitau i le auala ma le tele o le fafagaina o moa a le aiga, pe faʻapefea ona fai fafaga mo laʻau moa, pe o le a le tele o fafaga e te manaʻomia mo le faʻataʻotoina o moa i le aso, ma pe o le a le tele o moa vitamini e manaʻomia mo le gaosia o fuamoa.

E mafai ona faʻamamago ma faʻafefete i le vai. O fugalaau mai otaota meaʻai, iʻa fagota, kusi cheese, otaota mago, fualaau faisua ua kukaina e le teena. Ua fautuaina le lisi o le taumalulu ina ia faʻamaoaigaina i microelements ma minerale, o le puna lea e mafai ona silasila i ai, fualaau faisua, fualaʻau - faʻataʻitaʻiga, beets, kāloti poʻo le pauki. E le mafai ona totogi le tino o le kesi i le faaopoopoina o fuamoa fuamoa, penisina poʻo le limasone i le fafaga.

O le tele o porotini ma gaʻo o loʻo aofia ai keke mai fatu o le sunflower, lea e fautuaina foi mo le taumafaina. I le taumalulu, o meaʻai e fa fa i le aso. E tatau ona maua e poula le avanoa faifai pea i vai fou ma mama.

Le faʻaleleia o le gaosiga o moa, aano o manufasi ma ponaivi, pala ma le saito o le saito ua faʻaofiina ia latou meaʻai.

I le malulu, e tatau ona vevela le vai i le vevela o le 15-20 ° C. A uma ona faʻauʻu e manu felelei, ona sasaa lea o le vai e puipuia ai mai le malulu, ona o le malulu vai e mafai ona taʻitaʻia ai le malulu.

Vitio: auala e fafaga ai moa i le taumalulu ina ia latou aumaia fuamoa O tulaga autu mo le tausia o moa i totonu o le fale lauʻeleʻele o le faʻaumatia lea o pepa ma tausia le vevela e le itiiti ifo i le 10 ° C. Na o le taimi lena e mafai ai ona matou faʻamoemoe mo se taumalulu mafanafana o manulele ma a latou fuamoa mautu.

Aoao pe faapefea ona tausia ni moa i le taumalulu, faapea foi le auala e faateleina ai le gaosiga o fuamoa i moa i lenei taimi o le tausaga.

Aua nei faanatinati i le amataga o le malulu o le tau e tuu ai le manulele mo le fasia. Afai ei ai sau falemauati tuai mumu tioata e leai se aoga i le taumalulu, e lelei atoatoa mo le tausia o moa.

O le Polycarbonate o se mea tumau, faʻalagolago, faʻamafanafana mea e teu ai, o le fausaga e mafai ona puipuia ai manulele mai le leaga o le tau ma mea taufaasese, ia avea ma fale mafanafana mo i latou. O le malamalama lelei, mafanafana ma se paleni taumafa o le a mafai ai ona faʻasaoina le lafumanu o moa ma faʻamautinoa o la latou fualaʻau, e oʻo lava i le taumalulu.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

Ina ia puipuia le manulele mai le vevela i le taumafanafana, aveese uma puipui o le polycarbonate, ma taʻalo le ata ma se ata faʻamalosi e puipuia mai timuga ma le matagi, e mafai ona e fetuunai mea uma e tusa ai ma le tau.
OLGA1959
//fermer.ru/comment/1074002745#comment-1074002745

O le mafanafana e mautinoa lava e le o le ave taavale! E fiafia o ia latalata ia te ia lava! E te manaʻomia se faʻalauleʻa poʻo le ea! Faʻatasi ma a latou fesoasoani ma faʻalauiloa. e mafai e le pu ona paʻu le palapala! Faʻateleina le faʻamamafana-oti i paʻu o loʻo i lalo. O aʻu lava ia o le a faʻatulagaina se fale puipui vavalalata mai se fale lauʻeleʻele mo mafuaʻaga tau tamaoaiga.
mih
//fermer.ru/comment/1075693448#comment-1075693448

O le tausaga lenei na ia faia ai se fale kesi. 10 i le 3 mita. Faʻatonu le tagata. Meainu - pesini. Nests, feeders. O faitotoa e tatala pea i le ao. O le maualuga o le vevela i le thermometer i le paolo o le 28. Aʻo vevela pou. O luga o laʻau na oso aʻe, pulou matala, aʻe i totonu o se pesini ma tu ai iina. E leai se mea na leiloa. E moni i nisi o taimi o se mea leaga sili atu le leaga na amata ona faanatinati (faveroli). E tatau ona paolo le tausaga e sosoo ai. Greenhouse i fafo ua faʻasolo i le uamea. Puipuiga mai maile. E le muta le latou polycarbonate. E i ai se mea faanoanoa. A maeʻa le taumalulu o le a ou tusitusi e pei o se mea e teu. :)
Andrey ak
//fermer.ru/comment/1077007311#comment-1077007311