Laʻau

Tulafono mo le faamamaina o le kulisi pe a uma ona toto i le eleele

Mo lona tofo faapitoa, o le anotusi o aniani o meaʻai e masani ona faaaoga i le kuka ma togafitiga masani. Faatoaga e saili e selesele lenei fualaau aina suamalie ia latou poloka. Ae ui i lea, o le tutupu o aniani mai le sevka e le o se mea faigofie e pei ona foliga mai. O se fua lelei lelei o le seleselega e fesoasoani i le totoina lelei o aniani i luga o le eleele.

O le a le vai e fafaga ai aniani

O le vaega autū o le aniani o lona ulu, o le siʻi, lea e manaʻomia ai le susu o le susu e atiaʻe ai. Afai e misi, o le a faʻagata le faagasologa o pulufana, lea o le a taʻitaʻia ai le toilalo. O le mea lea, o le aniani e manaʻomia ai le faʻamalosia.

E tatau ona faʻaaogaina le vai vevela, ia maua le vevela i le lautele o le 16-18 ° C. O le vai o lenei vevela e mafai ona maua pe afai ua faʻapipiʻi se tane faʻapipiʻi (pulu) i luga o le 'upega tafaʻilagi. E mafai ona liligi atu le suavai i totonu o se pulupulu mai se masini vai po o se pakete mai se vaieli. E tuʻu le vai i totonu o le paela mo le 1-2 aso e mafanafana ai i le la, ona mafai lea ona faʻaaoga mo le faʻavaivai.

O le vai i totonu o le falala ua vevela i le la ma faʻaaogaina e faʻafeinu ai.

O le vevela o le vai i totonu o le paʻu o le a tutusa ma le vevela o loʻo i totonu ole pusa, ma o le a latou le maua le faʻalavelave ona o le osofaʻi o aʻa i le vevela. O le malulu o le vai e afua ai le faaleagaina o le aganuu fualaau aina e ala i le tele o siʻi ma siama, mo se faʻataʻitaʻiga, o le palapala pala.

Onion watering mode

O seti eletoni e masani lava ona totō i le amataga o Me. A o faagasolo le vaitau o le tuputupu ae o le aniani lanumeamata o aniani pe a uma ona totoina i eleele tatala, e tatau ona faamautinoa o le eleele i luga o le tumutumu o taimi uma o loʻo i totonu o le susu ma e le mago.

O eletoni e manaʻomia le susu o le palapala ona o ona aʻa aʻa.

O le le lava o le susu e tau atu ai i le mea moni e faapea o aniani, e pei o vao, o le a tupu tele ma papaʻu. O le tele o mea inu e mafua ai le pala o le fualaau faisua.

E mafai ona siakiina le susu o le palapala ile fasi laau laupapa, o se mūmū. Mo lenei mafuaʻaga, e pipii i le eleele i le loloto pe a ma le 10 cm, ona toso ese ai lea o le laau. Afai o loʻo i ai ni vaega o eleele o loʻo totoe, e susu le eleele, pe a le lava le susu, o le a tumau le mago.

E le masalomia, o le tau lea e tupu ai le togalaau e aʻafia ai le malosi o le faʻaleleia. E le gata i lea, e tatau ona e iloa i vaega eseese o le tuputupu ae, e le tutusa mea e manaomia mo le sisi.

I vaega eseese o le atinaʻe, e manaʻomia e aniani se tikeri eseese o le susu

E manaomia tele e le laau le susu:

  • le lua vaiaso talu ona totoina;
  • pe a oʻo mai pine, i totonu o le 2-3 vaiaso talu mai lena taimi, talu ai i se vaitaimi faapea o le aʻa e amata ona tuputupu ae ma atiina ae.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le faʻamalosia i vaega uma e lua e manaʻomia le faʻaleleia.

Laulau: fafaga le aniani i le taimi o le tuputupu ae

MasinaFaʻasaʻo taimiAofaʻi o vai i le 1 m2 o fanua
Me (pe a uma ona tulaʻi)Faatasi i le vaiaso6-10 l
Iuni1 taimi i 8-10 aso10-12 l
Iulai (1st-15th)1 taimi i 8-10 aso8-10 l
Iulai (16-31 numera)1 taimi i 4-5 aso5-6 l

A timu le timu pe a uma ona totoina aniani, atonu e lava timuga masani. O le a le manaʻomia e ia se vaiinu faaopoopo. O le lanu o ona fulu, e le o le lanumeamata, o le a maua ai se lanumeamata lanu meamata, o le a avea ma suavai, e mafai ona faailoa ai le tafe o le susu. O le le lava o le susu e mafai ona faʻamasinoina e ala i foliga mai o fulufulu: o le a latou lanu samasama, e faʻalelei, ma o le a faʻamago le aoga.

Yellows and drying tips of feathers e taʻu mai ai le le lava o le susu

Ina ia aloese mai le susunuina mai le la susulu, vai le siʻi i le taeao po o le afiafi.

I le tau vevela, o le suavai e faʻaopoopo i le 2 taimi nai lo le tasi, e pei ona faʻaalia i le laulau.

Le taimi e taofi ai le faʻavalea

2-3 vaiaso aʻo lei seleseleina, o le fualaau faisua ua le toe faʻamaina. I le taimi e amata ona taoto ai fulufulu o aniani i luga o le eleele, e mafai ona tatou faapea atu o ulu ua atiaʻe ma matua atoatoa. E masani lava ona oʻo mai lenei taimi i le 2 masina talu ona totoina le fatu. O le faʻasaga i lenei taimi o le a aʻafia ai le lelei o le fualaʻau.

2-3 vaiaso aʻo lei oʻo ile aniani i le eleele, faʻamuta le vai

Mo se taimi umi sa tatau ai ona matou totoina aniani mai le seti o lanu samasama ma le mumu. I le iloaina o aniani e le fiafia i le tele o le timu ma lona le lava, toetoe o taimi uma tatou te maua ai se seleselega lelei o lenei fualaau faisua. O le faʻatauga na faia e tusa ma le tasi i le vaiaso. Aʻo taoto le taisini, e leʻi faʻafefeteina uma lava. O le vai mo le faʻavaivai na aumai mai se paela.

Vitio: luga o le faʻafefeteina o aniani

Afai e te tausisia manaoga mo le faʻasūina, o lona taimi, o lona uiga o le tele o le seleselega o aniani lapoa ma matagofie o le a avea o se taui i faifaatoaga uma mo lana galuega.