Laʻau

Uiga aoga ma susulu: filifili se ituaiga laau, toto ma totoina fualaau aina suamalie

O se laau tumau, susulu ma ola maloloina, na le maua ai le gauai o le au fai togalaau. O le mea laititi e mafai ona tatou fai atu e uiga i le irga. E le masani ona mafai ona vaʻaia lenei fualaau aina i fualaau totino ma fale mafanafana, aemaise i le itu i saute poʻo le ogatotonu o Rusia. O iina, e le mafai e le irga ona taofiofia le tauvaga ma aganuu: currants, fugalaau, gooseberries, vine. Ae i totonu o le itu i matu, o se lauiloa e le masani ai ma fualaau lanumoana-lanumoana e sili atu ona taua. O le aufaifaatoaga i le lotoifale na latou alolofa ia Irga mo o latou uiga le lelei ma le teteʻeina o le kiona. E mafai ona ola o ia e aunoa ma se malu puipuia o le vevela i le 45-50 tikeri. I tausaga talu ai nei, ua aliali mai ai ituaiga eseese o fua o le irgi. Ma atonu latou te tauivi ma tagata masani o le faatoaga.

Le talafaasolopito o le galueaiina o Irgi, faamatalaga ma aoga aoga

Irga o se mea moni lava. E leai sona fanua, i soo se tulaga, o le faʻamatalaga e uiga i le mea na muai iloa ai le togalaau na le puipuia. I le taimi nei, ua iloa Irga i konetineta uma, sei vagana ai Ausetalia. Faafetai i manulele, lea na felelei i fua matagofie ma le suamalie, ua salalau solo i le lalolagi atoa. Wild irga lagona lelei i luga o papa, i lalo ifo, i pito, sili ona taua, ia lava le la.

I le vao, na filifilia ai e irga nofoaga lafulemu mo le olaga, e masani ona tupu i luga o papa papa

I le amataga o le upu "irga" e leai se maliega autasi. E faʻamanuiaina o ia i Mongolian poʻo aʻa Celtic. Ma o le igoa Latina o le laau Amelanchier na tuuaia mai e sau mai le gagana Provencal. O lona faaliliuga lata mai: meli. I Rusia ma Iukureini, o irgi e taʻua i nisi taimi o le afamona. O Peretania - o Iuni, o tagata Amelika ma Kanata - Saskatoon, e pei o le laau na valaʻauina e tagata tagatanuu o le konetineta - o Initia. I le auala, i Kanata ei ai se aai na maua se igoa e faamamalu ai lenei laau.

E sili atu ma le lima selau tausaga ua mavae, o le muamua na taʻua ai le irga, na matua tupu lava o se laau teuteu ma fualaau aina. E tusa ai ma nisi o punaoa, na avea ai le au Peretania ma tagata suʻesuʻe o tagata sailiili. Na latou siitiaina le faga e teuteu ai le laufanua ma mo le lelei o fua mai le suamalie mūmū. Ae o le luasefululua ituaiga o nei laau, na o le afa na mauaina talosaga i le togavao. O tagata Kanata na faamanuiaina i le fausiaina o ituaiga fou. I totonu o lenei atunuu, ua tupu aʻe irgi i luga o se tulaga tau alamanuia.

I Kanata, ua faʻapipiʻi le togavao o irgi; o ona fua ua faʻatau atu fou ma ua faʻaaogaina mo le uaina

Le agalelei agalelei

E foliga mai e sili atu le matagofie o Irga i le tausaga atoa. O le umi (4-5 mita) ogalaau po o le laau (e oo atu i le 8-10 mita) i le tautotogo e ufiufi i laulaau lanumeamata vaivai ma se lanu siliva. Ona oo mai ai lea o le taimi e fuga ai. O laʻau e fai i laʻau paʻepaʻei paepae, paʻepaʻe po o le kulimi. O latou manogi fiafia ma malosi e tosina ai pi ma isi iniseti. O le mea lea, e leai se faafitauli i le palotaina o irgi. E tusa lava pe tasi le togavao e mautinoa e maua mai ai fua.

I le tautotogo, e ufitia le pi i le manogi manogi ma manogi manogi mai pulumu fugalaau

O fualaau suamalie e muamua ona paʻepaʻe-lanumeamata i le lanu, o le a faasolosolo malie ona latou liu piniki, ona lanu violē, ma pula, suamalie suamalie "apu" e lanu uliuli, paʻu po o lanu uliuli. I le tautoulu, o le a faʻamalieina foi e le irga: teuteu le togalaau i auro ma paʻu paʻu.

I le vaitau o le tautoulu, e faafiafiaina e le irga mata i ata uʻamea auro

O fua o le pi e masani ona taʻua o vine. Ae, mai le manatu o nerds, o se mea sese lenei. E leai se mea e fai i vine. O le fausaga o le fua o le fatu irgi pome o se apu masani. O le mea moni, o le lapoa o le "uli" lanu uliuli e seasea ona sili atu i le tasi ma le afa senitimita, ae latou te ola i fualaau aina atoa.

O fua o lenei laau e suamalie, suamalie ma matua maloloina. O loʻo i ai se faʻalavelave o vitamini ma minerale e fesoasoani i le faʻaalia, faʻamalosia le puipuiga, faʻamafanafanaga o le tino, faʻamaloloina le atuatuvale, faʻamaonia le moe, maualalo le toto, maualalo le cholesterol leaga ma faʻaleleia le cardiovascular system.

O fualaau o Irgi o loʻo i ai le tele o fuafasi, vitamini ma isi mea aoga

E fiafia tele Irga i manulele. A faʻapea o loʻo vaʻaia e le fai togalaau, e mafai e gourmets fugalaʻau ona faʻataʻoto le fualaau aina atoa. Mo le puipuia o le fua, o se mimiti i nai pito laiti, gau poʻo se moli e le faʻaaogā mea e lafo i luga o le vao. Ae o le malutaga e tatau ona faamamaina mai lea taimi i lea taimi ina ia aua nei nonofo ai i meaola faalafua. O le isi auala e faʻafefe ai manulele matapeʻapeʻa o le faʻapipiʻiina o le Kerisimasi i luga o lala poʻo le faʻapipiʻiina o meataalo.

O isi vaega o le irgi e i ai se aoga aoga. O lenei vao matagofie e mafai ona avea ma falemaʻi fale. Lea poʻo le faʻafefeteina ua saunia mai lau laʻau ma fugalaau mo le togafitiga o le maualuga o le toto ma le le mautonu. O le paʻu ua gaugau e fesoasoani ai i le manava maʻi poʻo le gaʻo. O loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi ma e le faʻaleagaina ma e aʻafia ai le manava ma le colitis.

Blue "violet" apu "e lelei i foliga fou ma le malogo. O vine e faia mai le vaʻa, compote ma jam ua saunia, faʻapea foʻi ma ava malosi, tinctures ma uaina.

Ae ui i lea, e le tatau ona tele ni fua o fualaau aina, e mafai ai ona atili maualalo le mamafa. Ma mo i latou e manaʻomia le faatumauina o se galuega maualuga ma le gauai atu i ai, e le fautuaina i latou e faʻaaogaina le irgu i le ao, ae naʻo le po.

O le gaosiga o le le lelei o meaʻai e oʻo lava i taumafanafana malulu ma timuga o le a maualuga

Uiga o Tagata

O Irga e le gata o se lalelei, ae o se tagata gaosi oloa. Ua vave ona tupu ma ua fua mai ai se fualaau aina i le lona tolu po o le fa tausaga talu ona totoina. Ma i le sefulu tausaga o le a mafai ona e aoina mai pe tusa ma le 15 kilokalama fualaau aina mai le tasi togavao. E le gata i lea, o le gaosiga e le faalagolago i le tau. O Irga e tetee atu i fulu malulu (e oʻo lava i fugalaau e faʻafesoʻotaʻi le malulu i -7), faʻafefe le lamala ma e le faʻavaivai ai i faʻamaʻi. E talisapaia e le au tausi manu le limafoaʻi. O mea oi ai se fale, o le ai ai le meli.

O Irga o se meaalofa moni mo bees, e fuga ma le fefe ma e le fefe i fuga o le tautotogo

O lenei fualaau aina o le umi o le ate. O mataupu e lauiloa pe a ola le irga ma tuuina mai fua mo le 70 tausaga.

O le faʻatuatuaina ma le onosai i totonu o le itu i mātū o loʻo faʻaaogaina e avea o se faʻasoa mo laau laʻau faʻapitoa. Faafetai i ai, e totoina e le fai togalaau ia pears ma apu, lea e masani lava ona le tupu i luga o matagi malolosi.

O Irgi e leai sona lelei. O lona aʻa malosi e maua ai le tele o fanau, lea o le a faamamaina e le aunoa. Ae na maitauina e le au fai togalaau o laulaau basal o le a le pine ona tupu pe afai latou te totoina le irgi i se nofoaga lalelei. I le auala, i le susulu malamalama o le a foliga foliga o le laau e pei o se laau nai lo se togavao.

E manaʻomia e Irga le tele o avanoa avanoa ma le la mo le atinaʻega lelei

Ituaiga o Irgi

E tusa ai ma nisi o faʻataʻitaʻiga, e sili atu ma le luasefululua ituaiga o gaʻo na maua. O le aofaʻiga e suia e pei o ituaiga fou o le laau e maua i le vao. Ma e na o le 4 ituaiga o laau na avea ma faavae mo le au faifaatoaga.

O le cirrus o loʻo vaeluaina (pe oval)

Cirrus faataamilosaga-o se fasi laau laʻititi (mai le 1 i le 4 mita). O ona lālā e ufiufi i le paʻu-olive olive. O fasi pepa e gaogao ma tamai fōmaʻi ile pito. I le masina o May, ua ufiufiina le vaomatua i fusi o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe susulu. E oo atu i le faaiuga o Iuni po o le amataga o Iulai, o fualaau aina e suamalie, ua loloto le lanumoana ma ua fuga mai. O lo latou tofo e matua suamalie lava, ae o sina mea fou lava, e aunoa ma se eletise. E fiafia tele le laau i le la, e faigofie ona faʻafeiloaʻi le malulu ma le taumafanafana.

Lisi lapisi - o se laau malosi tele ma fua suamalie-suamalie

Irga alder

Na avea Alkholga Irga ma tupuga o le tele o vine. O lenei meaola e iloga tele (pe tusa ma le 1.5 cm le lautele) fua suamalie ma fua lelei, e ufitia i paʻu paʻu. Faʻafetai i lenei mea, e le fiafia manu felelei i gaugau. O le umi (e oo atu i le 9 mita) le vao na tupu e aunoa ma ni faafitauli, i le onosaia o se malulu, ae le fiafia i se lamala umi. E sili atu lona agaleaga nai lo ona aiga. E ui lava e le talia e le eleele laufusi. O lenei meaola e toetoe lava a oʻo i laʻau faʻamalosi, e foliga tutusa lava ma alder.

O lenei pala e maua ai fua tetele ma suamalie, ma i le tautoulu, pe a uma le seleselega, e mafai ona fenumiai ma se alder, e toetoe lava tutusa laulaau

Irga spiky

O nei ituaiga meaola e le taugata tele mo fua, ae mo lona "soifua" le soifua maloloina ma le tuputupu ae laitiiti. E masani ona totoina e Hedgehogs ia puipui. Na te lagona le fiafia tele i luga o auala o le taulaga ma pefu pefu, faʻamalosi i le faʻafeinu i le taumafanafana ma e le popole i le maualalo o le vevela i le taumalulu. O lau vaapiapi o le spiky cirrus ua lilofia i le fulu. O fualaau laiti, ma sina laititi, e le eseese i le oona ma le tofo.

O le spaghetti pine e masani lava ona tupu ae o se mea teuteu ae le o se fualaau aina suamalie.

Kanata Irga

Kanata Irga o se isi ituaiga o meaola ua avea ma faavae mo le galuega a le au faifaatoʻaga. Fualaau 'eseʻese e faʻavae i luga o ia mea e sili ona lelei. Ma o le uluaʻi foliga mai o le irgi e matagofie tele i foliga vaaia. O lenei laau (e oʻo i le 10 mita) ma le pale e faʻalautele i luga. O lanu enaena lanu enaena o loʻo i lalo e vaivai le faʻalauteleina, o loʻo ufiufi i laulaʻau lanumeamata lanumeamata, lea, faatasi ai ma le oʻo mai o le autumn, suia le lanu i le ulaula-ulaula. Kanata canadia e le lelei, e aʻafia le aʻa i totonu o le aai, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O lenei ituaiga meaola e iai ni fafie mamafa, lea e faʻaaogaina i le gaosiga.

Faitau atili e uiga i le laau i la tatou tusiga - Irga Kanata: faʻamatalaga ma togafitiga alofa.

Kanata Irga o se laau matagofie o le a fiafia i le fai togalaau ma fualaau maloloina

Irga toto mumu

O lenei ituaiga meaola e le lautele e pei ona faamatalaina i luga. O le toto-mumu mumu e fuga mai mulimuli ane nai lo le malologa, ma o fua e oʻo atu i le matua mulimuli ane. O le laau laʻau e manaia i le lanu mumu o laʻau, lea e lalaga ai ato ma isi mea fale. O fua laititi o le toto toto mumu toto e mafai ona fua, e pei o le paʻu, ae malie, o lo latou tofo e le manaia. O le mea lea, o le sua e faia mai ia i latou ma le faʻaopoopoga o isi fua.

O le toto mumu redigga o loo i ai se fuamula mumu ma fualaau suamalie.

O Irga e tele naua ona lelei ma le itiiti ifo o mea le lelei. E foliga lalelei o ia i soo se taimi o le tausaga, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, faʻafeiloaʻi le malulu ma vevela, faʻavave vave ma malosi ona fua mai e tusa lava pe laʻitiiti. O lona suamalie suamalie o se sili atu lelei o le vitamini. O mea le lelei e aofia ai faigata o le toe gaosia ma le tau faasaga i aʻa. I fafo atu, ua leva ona aloaia lenei laau. Ou te fia faʻamoemoe o le a talisapaia a tatou tagata fai togalaau i le taimi e ala i le faigofie, tausi lelei, ae sili atu ona matagofie.