Fua o le gaosiga

I le afiafi o le tau malulu: sauniuni mo le taumalulu mo le taumalulu

Faʻavae Primula - evergreen perennial. O lenei laau e tele naua ituaiga ituaiga. Faatasi ai ma i latou e tele ituaiga o natura masani ma totogia. O le tele o ituaiga o loʻo nonofo i le itulagi o le itu i matu. O loʻo i ai i le vaʻaia tulaga masani.

O le fugalaau e masani lava ona nofo i tafatafa o vaituloto, luga o mutia po o mauga. I la tatou tusiga o le a tatou tilotilo pe faʻapefea ona totō lenei fugalaau saʻo ma mea e manaʻomia ona faʻatinoina e saunia ai mo le taumalulu. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Saunia o se fugalaau mo le malulu: pe tatau ona ou tipi lau?

Mo se faʻataʻitaʻiga, o phloxes poʻo peonies e faʻaaogaina i taimi uma a latou vaega i luga ae o le eleele mo le taumalulu, ae e le mafai ona faia lenei mea i se mea muamua. A maeʻa le gaʻo o le laau ma faʻaumatia, e le maua ai se foliga sili ona matagofie, ae leai se mea e mafai ona vavaeina ai laʻau, aua o se ituaiga o talipupuni masani mai matagi malulu ma le malulu. Pau lau lau laau e na o le tautotogo, pe a uma le kiona, ma ua matala le laau.

E faapefea ona totō i fatu o le tautoulu?

Afai ei ai se avanoa e luluina ai fatu o le primrose i le taimi lava e uma ona aoina, ona tatau lea ona faia i totonu o se pusa o togalaau lelei i se pusa. Tara ua faaopoopo i moega avanoa. O le eleele, ao le i luluina, faʻafeinu lelei. O le totoina o ia lava e faia i se mea papaʻu. O fugalaau fugalaau mo le tau malulu e puipuia ai se vaega eleʻele o mulch (e oʻo i le 12 simita).

O le totoina o fatu mo le taumalulu e sili ona lelei ona faia i pusa. E tatau ona faia lenei mea pe a oʻo mai gutu o le po muamua ma amata ona tafe le eleele. I le pito i lalo o le atigipusa e tatau ona e faailogaina se pusa malosi o le alavai. E manaʻomia foi ona tuʻuina atu se atigipusa ma se numera tele o lua faʻavaivai. O le lūlūina o ia lava e tatau ona faia i le mamafa e mafai ai, ae o fatu e totoina i luga, ma ufiufi le pito i luga ma le eleele.

Ina ia puipuia le fugalaau, e tatau ona ufiufi i soʻo se mea e leai se mea e fai pe ata. O lenei mea o le a laveaʻi ai le mea muamua mai le kiona, vao leaga ma le susu tele.

Faʻalogo: O Tara e tatau ona tuʻuina i totonu o se fale paolo seia oʻo i le tautotogo. O fugalaau fugalaau o le a manaomia le faʻamautu faifai pea E oʻo lava i le lamala e leʻo faatagaina mo taʻavale.

Saunia mo le vaitau taumalulu: laasaga i lea laasaga taʻitasi

O le fugalaau e ola ai i le taumalulu e leai se faʻaletonu, e taua le faʻaaloalo i fautuaga uma mo le sauniuni ma le tausiga lelei mo le amataga i le tautoulu, ma ia faia mea uma i se faasologa. Manaomia ia amata vave pe a uma ona tupu.

Faʻamamaina togalaau fugalaau

O le mea muamua lava e fai o le faamamaina lautele o le togalaau fugalaau. O lapisi uma, laʻau matutu, lala, fasi vaega o laau ua aveese mai le fanua.. E tatau ona faia lenei mea, aua i le vaitau o le taumalulu latou te mafai ona fatuina ni tulaga le mama. O le faagasologa o le pala e mafai ona amata, pathogenic spores o le a atiina ae, o le a oʻo mai pusa ma o nei mea uma o le a afaina ai le fugalaau.

Mo se taumalulu faamanuiaina e faʻafefe, lelei le susu o le eleele. Ona vaʻaia ai lea o le eleele faʻataʻamilo. O lenei mea o le a faʻaalia ai tulaga maloloina mo le laau toto ma puipuia mai le susu o le susu i aso o le malulu.

Nofoaga

O le aofaʻi o le kiona o le a avea o se malutaga faanatura mo se mea muamua.. Ae ui i lea, e le o taimi uma e mafai ona paʻu i lalo e puipuia ai le fugalaau mai le malulu. I lenei tulaga, e tatau ona ufiufi le mea muamua i lala paʻu.

E tatau ona faia lenei faiga pe a pa'ū le vevela i -10 ma lalo. Mea e teu ai mea e manaʻomia na o le mama ma le mamago. Faʻasaʻo lelei se fale e pei ona taʻua i lalo: o paranesi paranesi na tuʻuina i lalo se fale maualalo ma faʻamautinoa i se maea. Afai e le mafai ona fai, e mafai ona e faʻaaoga lala, po o tipu o vao.

Teuteu

E pei ona taʻua i luga, E le manaomia e le laʻau muamua ni laʻau teuteu mo le taumalulu, aʻo latou avea o se puipuiga mo lea mea. Ae, afai o le eseese o le fugalaau e le o le malulu ma o le a teuina i totonu o se atigipusa i le taimi malulu, ona le gata lea o laulaau, ae faapena foi ona tipiina ai ia laau.

Le folasaga o le humus i le palapala

O le isi laasaga o sauniuniga muamua mo le taumalulu o le faʻaofiina lea o humus i le eleele. O lenei faiga e tatau ona faia i le taimi o le amataga o gutu malulu po. E masani lava o lenei taimi o loʻo i le ogatotonu o le tautoulu. I lalo o le laau faia humus, faataapeapeina i fafo o le pusa, e laʻititi atu nai lo le lapoa o le avanoa o loʻo nofo ai le rhizomes. Muamua, e tatau ona e fufuluina le fugalaau i le pito i luga o se vaega o le humus, ona sosoo ai lea ma se vaega eleele poo se mea e tasi. E tatau ona faia lenei mea i se auala e tumau pea le iloa o le pito i luga o le pusa.

Vaega e teuina ai nisi ituaiga o fale

Afai o le ituaiga muamua e tupu i totonu o le togalaau e le o le malulu, o le taimi lava lea pe a uma le fale, e eli ese, o le laulaau ma le au e aveesea, ma o aʻa e tuu i totonu o se pusa sphagnum. Faleoloa fautuaina i le pusaaisa. O le maualalo o le vevela e taua tele, aua e le tatau ona amata ona tupu le fuga ma tupu lau laʻau i luma atu. Afai e faafuasei ona tupu lenei mea, ona totōina lea o le laau i totonu o se ulo ma teuina i se nofoaga malulu. I se mafanafana mafanafana ma le maualalo o le faʻamalolo o le mea muamua e feagai ma le oti.

Komiti Faatino: E mafai foi ona aveese le fugalaau atoa mai le palapala ma faʻapipiʻi i totonu o se koneteina, ao aveina se voluma o le a faaluaina le tele o le pito i luga.
  1. O aʻa e tatau ona faamamaina ma le faʻaeteete mai le eleele sa i ai muamua ina ia le faʻaleagaina vaega eleelea.
  2. A maeʻa, ona totōina lea o le mea muamua i se faʻapitoa faʻapitoa o fanua mo fualaʻau i totonu o le fale. E faʻafefiloi ma le oneone i se tulaga - tasi i le tasi.
  3. E le tatau ona e faʻalolotoina le ua vaivai.
Afai e te fuafua e fai muamua le fausiaina, matou te fautuaina oe e faamasani oe lava i foliga o le totoina i le fale ma totonu o le togalaau, totoina ma vaevaeina, faapea foi ma le totoina ma le totoina o lenei fugalaau.

Tausiga

Ulumaʻo o loʻo teuina i totonu o koneteina ma ipu, sasaa na o vai mama. Pe a faʻamauina le eleele, sasaa se palapala fou.

O le koneteina o loʻo tuʻuina i totonu o se nofoaga e faʻamalamalama lelei ma faatasi ai ma le vevela o + 13 ... +15 tikeri. E faʻamautu le suavai i le fesoasoani a se fale lauʻeleʻele, lea e masani ona faʻaosoina.

Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a faigofie ona ola i le taumalulu ma o Me e mafai ona auina atu i le togalaau.

Faaiuga

A oʻo ina tupu aʻe, e tatau ona mafaufau i tulafono ma faʻavae uma o le tausiga.. O se tulaga taua tele o le sauniuni lea o le laau mo le taumalulu. E faalagolago tele i lenei laasaga - o le faʻaogaina o le fugalaau ma le lelei o le fuga. Afai e saʻo le faʻatinoina o le sauniuniga, ona oʻo mai ai lea o le tele o tausaga i fugalaau matagofie ma teuteu le fanua i le togalaau.