Chardonnay

Le vine sili ona paʻepaʻe

Seʻi o tatou talanoa e uiga i ituaiga vine mama: ia itiiti a latou meaola, ae o loʻo i ai mea faʻalaʻau, vitamini, tannins, bioflavonoids, proteins, potassium, gaʻo, phosphorus, magnesium, fiber paʻepaʻe, vine o se oloa taua tele.

Seʻio tatou tilotilo atu i lenei vine matagofie.

O vine mamago "Valentine"

O fualaau o le Valentine o se 'aiga o fualaau aina, o loʻo faʻamatalaina e ala i vao malolosi. O fuifui e lapoa, ae faʻaloloa, o le umi e mafai ona latalata i le 40 cm. O foliga o fuifui o le paʻu. E le o se mea e sili ona mataga, e le mafai ona vaʻaia. Fugalaau fugalaau. O le togalaau na tupu i le taimi e tasi. Bunches Pea e le faʻaalia.

O le vailaʻau e matagofie ma tele vine, o foliga faʻalanu, o le lanu samasama-auro. I le la, e maua ai e le vine se paolo amber-samasama, e aliali mai ai ni faapona fagu. Latou te tofo lelei, faatasi ai ma se meaʻai lelei.

O nisi taimi, ma le lelei atoatoa ma le lelei, o fualaʻau ua i ai se faʻamatalaga faʻalauiloa o le nutmeg. O le aano e matua vaivai lava, e liusuavai i le gutu. E laitiiti lava, na o le lua. A maeʻa timuga, e ono paʻu le paʻu o vine.

E matua lelei le tamaititi. Le fuainumera o fualaau aina fua - 75% o le aofaʻi. Viliina vine i luga o 8 pulumu, ia le itiiti ifo i le 12.

Eseese valea Valentine e maua mai i luga ma fua lelei. Aoina vine amata mai le tausaga lona lua, ma o taimi tuputupu ae taitasi e toeitiiti atoa le 2 taimi e faʻaleleia ai.

O vine e aofia ai ituaiga o le umi o le taimi e matua ai, e tusa ma le 140 aso.

E taua Faʻasologa o le Valentine o:

  • Uili vine.
  • Laʻau tele ma matua suamalie.
  • Mausali ma maualuga.
  • Faʻaauau i le milipoʻu ma le pala.
  • Le mafai ona feaveaia.

Faʻafitauli ituaiga eseese o:

  • Lauina o vine e mafua mai i le vaʻaia.
  • Caulk berries.

O vine o se malamalama ma le aganuu agaalofa e tupu le lelei i eleele papaʻe. Ma o le mea lea, mo se ituaiga vine o Valentina e tatau ona e filifilia se la, o le eleele lelei ma le lelei o le ea o le palapala, e le tatau ona tuʻituʻi i lalo, ae nai lo le tatalaina. E le mafai ona totō ile palapala eleʻele ma masima masima.

O le fatuina ma le faaeteete, e taumafai e aua nei faʻalavelaveina le puipui o le eleele, ona tuʻuina lea i le vai ma faʻafefete i paʻu. I le taimi muamua, pe a uma ona totōina, latou te fafagaina i aso uma, ona faʻaititia ai lea o le tele o le faʻainu.

E sili ona lelei le totoina o le Valentine i le tautotogo.

O le vine vine o le Valentine e manaʻomia le tausiga faʻapitoa: fagu, teuteuina, laei, nonoa. Oti ese le vine i se auala mamao, ma le 8 alo.

Valentines vine mo le puipuia o togafitiga o fualaau faasaina. Mo le lelei sili atu ma le lelei o vine vine, minerale (masima tiso, superphosphate) ma faʻaaogaina (fuga, vao) pusa.

Vai vine "Bazhena"

Vai vine O le Bazhena o se laulau eseese ituaiga. Fasia o ia malosi. E le manaʻomia ni elemene, e pei o fugalaau e lua. O fuifui o le ituaiga o Bazhena e tele, oona, o nisi taimi e pala. O le tele o fuifui o fuataga.

O vine e tele tele, o le mamafa o le tasi o le fatu e tusa ma le 15 kalama. I foliga vaaia, e laugatasia, vali samasama. O o latou tino e suamalie, aano. Maua se maliega lelei faatasi ma le manogi o le varietal, ia maua ai le suka. O nisi taimi e mafai ai ona e lagonaina le tofo fualaau aina, puʻeina faamatalaga maaleale o cherries ma apu.

Ua matua lelei le vine. Faʻaalu sina fua o le 6 mata, muamua le fatugao - faʻateleina. Laʻau selesele lelei atoatoa. Eseese bazhena lelei pollinated.

O le gaosiga e maualuga.

Vine vine Bazhena - ituaiga eseese o fua o vine, na o le 100 aso.

O le lelei o le eseese o le Bazhena e matagofie ma fuifui vine vine tele. O tulaga tau pisinisi o le pito sili ona maualuga, sili atu le mafai ona feaveaia, le lelei o le tofo.

O vine o le Bazhena e sili ona lelei mo le faatauina atu, aua o loʻo i ai sona tofo tulaga ese ma e matagofie tele i foliga vaaia.

Vailaʻau eseese Bazhena ua maua i le maualuga le tetee atu i le osooso.

O le toesea o vine o le Bazhena maualalo le malosi o le kiona.

O le vine vine o le Bazhena e tupu ma faʻafiafiaina pe a totoina i ona lava aʻa. E mafai ona toto i soo se auala e totō ai vine.

Sa totoina Bazhen i le tautotogo ma le autumn.

Tausia o vine E leai se mea faigofie:

  • Faʻaleleia faalua i le vaitau.
  • Fuainumera teuteu mo 6-7 mata.
  • Aveesea o paʻu palapala ma le mama.
  • Toto faʻapitoa i le faʻafefiloi ma faʻamaʻi faʻasusu ma meaʻai.
  • I le taumalulu, ua ufitia Bazhen e aloese ai mai le maalili o aʻa.

E manaia foi le faitauina o fualaau vine.

Fatu suamalie "Muscat white"

White Muscat o se vine matua ma televave. Vine vine sredneroslye. Fugalaau fugalaau. O loʻo i ai ni fusi faʻalautele laititi o foliga uumi, mafiafia.

O vine o le laititi, lanu foliga, latou valiina i se lanu samasama-auro. Musip pulp e matua suamalie ma agavaivai, faʻafefete i le gutu. O le tofo i fua e suamalie, e maua ai le manogi malosi ma le manaia o le nutmig ma le tofo o le lauti ma le lemoni. Eseesega Muscat paʻepaʻe e faʻaputu lelei le suka. Faʻasalaga i le pea.

I vine vine vine mama Muscat paʻu paʻu e tusa ma le 90%, o le fuainumera o fuālaau aina e 44%. Faatasi ai ma le le lava o le susu i vine e faavaivaia ai le tuputupu ae o laau. White Muscat o le a tuputupu ae lelei i se aofaiga tele o fugalaʻau. E aoga tele mai le tausaga muamua o le fuaina.

Ina ia faʻaleleia le fua, ia fautuaina le faia o nisi faʻaopoopoga, e aloese ai mai le faʻamalosi o le vao.

Togi fua, pe a ma le 65 i / ha.

White Muscat e aofia ai vine i le vaitau o le matua e tusa ma le 140 aso.

O le faʻaaogaina o le Muscat White o le faʻaaogaina lea o le tele o ituaiga o mea faʻapitoa e maua ai le lelei tele o le muscat.

Faʻafitauli ituaiga eseese o:

  • Faʻaitiitia le teteʻe i le paʻu, aafia i le oumum, anthracnose.
  • I tausaga timuga e matua aʻafia ai lava i le lanu uliuli.
  • O le vailaʻau e le faʻalagolago i miti vaʻaia ma phylloxera.
  • Faʻaitiitia le teteʻe o le kiona.
  • O fuifui e faigofie lava i le pea.

White Muscat ua totō i luga o le matutu, maʻa ma le mafanafana o mauga poʻo tumutumu. E le tatau ona totō i eleele maualalo ma luga o palapala palapala.

O vine e tatau ona ola i luga o le la o le togalaau. O mea totō e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete, o le aʻa e tatau ona lelei ona atiaʻe. O le mamao i le va o laina e 4.5 mita, ma ua totoina vao i se mamao pe a ma le 4 mita le tasi.

Mus advised whitegrowers fautuaina fanua i le tautotogo, i le ogatotonu o Aperila ma le ogatotonu o May.

Le faʻaleleia o le fua o fualaau vine Muscat white pauna faʻaopoopoga faaopoopo, e tatau ona e aloese mai le mafiafia o le vao, ia mautinoa ia aveese le vavaeina, le aoga fualaau lanumeamata.

E tatau ona e matua faʻaeteete ina ia faʻamautinoa e le alu o latou aʻa, e masani ona taatele. Vine manaʻomia se taimi vave.

Vine vine "Chardonnay"

Chardonnay e taua o se ituaiga vine vine, lelei mo le faia o vine. O pamu laʻitiiti o loʻo i ai le pale o le lanu lanu meamata ma lanu piniki. O lau o loʻo valiina i se lanu lanu meamata, o nisi taimi latou te sau ai ma se auro auro.

O laulaau e tusa ma le lapopoa, faataamilosaga, e lima lobes, o ona pito e punou i lalo. Chereshkovaya notch tatalaina. I le pito i lalo ole laupepa o loʻo i ai se tamai fulu.

O fugalaau Chardonnay e faʻapitoa. Faiga faʻavae faʻapipiʻi, o le tele i le lapopoa, o le maualuga o le fua. Faʻavave le vae puupuu ma faʻamaonia. Vine fua tele vine, lapotopoto.

O laʻau e lanumoana-lanu paepae ma se fuga auro. O loʻo ufiufiina i le paʻu o le pala, o nisi taimi ei ai ni togitogi lanu enaena i luga o vine. Paʻu mata ma tumau. Mea manogi, manogi manaia.

O uiga o le vine vine a Chardonnay e aofia ai: lau laʻau uma i le petiole, le tele o le laʻau, foliga faʻasolo; O lapisi ua salalau ifo pamu, luga ua valiina i le lanu lanu meamata.

O le aofaʻiga o fuālaʻau fua e 40%. I luga o le tasi na atinaʻe le fana, e tusa ma le 1.1% o faʻalavelave, ma i luga o se fana e tele e tusa ma le 1.7%.

Chardonnay vine - o se ituaiga maualalo maualalo.

O ituaiga o le seleselega e mafai ona amata ona aoina mai i le faaiuga o Setema, e tusa ai, o fua na aina i le maeʻa o le 140 aso talu mai le amataga o le paʻu o le pua.

Faʻapitoa:

  • O Chardonnay ituaiga e tele mo le faia o vine sili ona manogi ma suamalie.
  • Chardonnay vine - o le tupu i totonu o vine mama.

Faʻafitauli:

  • Eseese Chardonnay na matua aʻafia ai le ouma ma le paʻu.
  • I le vaitau o loʻo i ai le timuga mamafa ma le timu, e pala le sua.
  • Talu ai e amata ona vave totogo, e mafai ona faaleagaina aʻa i vaipuna.
  • O vine vine e faigofie lava i le pea.

O vine vine o Chardonnay e totoina ma atiina ae i ituaiga uma o eleele, o le mea sili lava uʻamea-limesone ma eleele papa e talafeagai. O le nofoaga e sili atu le filifili i le itu i sisifo o le 'upega tafaʻilagi, sili i luga o le ala.

O loʻo iai faʻamaumauga faʻamau i le va o Oketopa ma Novema, ma sapalai faʻatapulaʻa - mai ia Aperila ia Me.

O le aʻa o le vine o Chardonnay mo le taumalulu e ufiufi, pe a uma ona faasusu o le lalolagi e matala ma mulumuluina. Faʻamuʻu faʻamaʻi faʻamafanafana i le tautotogo, faʻaaogaina o minerale ma meaʻai i Setema.

E le mafai ona faʻatagaina le faapaleina o le pale o vine, pulupulu e tatau ona aveeseina e aloese ai mai luga. Pe a vavaeeseina 10-12 mata.

O vine vine mamago "vavega paʻepaʻe"

Vaʻaina O le faʻailoga paʻepaʻe o se ituaiga o vine vine. O ona togavao e vaivai ma tele. Vaevaega lapoa o foliga faʻalanikeli, o le maualuga o le avefeʻau. O le tele o le pulou e mafai ona ausia le 900 karama.

O vine o le White Miracle e tele, oval, paʻepaʻe i le lanu ma avea ma samasama i le susulu o le la. Ufiufi, meat pulp. Ina ia tofo i le vine e tutusa lelei, faafouina, suamalie. Vine O vine e mafai ona tumau i luga o le vao mo se taimi umiao tumau pea foliga lelei.

O le a amata ona vave selesele, ma toetoe a 85% ma le umi atoa. Ole fuainumera o fualaau aina e 75%. 45-60 mata i le vao. Ua tuʻufaʻatasia lelei ma faʻatau.

O le samoa White e ofi lava faʻamalosi i le milipoʻu, gutu pala. O se mea uigaese e faapea o fuifui vine e matua tupu lava i totonu o le togavao.

Togi fuamausali

Paʻu o le vine sinasina na totoina i le 110 aso.

O le lelei o le vine White Wonder o ni vine lapoa ma matagofie, lea e tautau i luga o se vao mo se taimi umi, e aunoa ma le leiloa o latou tofo. Lafo lelei le tofo. Le vine lelei ua matua. Vine faigofie ona feʻaveaʻiao tausia lau foliga.

O le le lava o ituaiga o Mirage White o le vaivai o se vine vavalalata.

O le eleele mo le totoina o vine e tatau ona lelei le vaalele ma mafanafana. A o lei totoina, ua eliina le fasi fanua, pe ua maeʻa le va. O vine e ola lelei e oʻo lava i na eria sa i ai fale i luma atu.

O le lua e faʻaleleia ai ua tumu i se paluga o le eleele, lea e aofia ai le humus, oneone ma le pefu laupapa i le aofaiga tutusa. O le seleselega ua totoina i totonu o se tamai faaputuga i le pito i lalo o le lua, e faapipii i le eleele e te manaʻomia e mautinoa ai e pa'ū lava i luga o aʻa. A uma ona totōina, o le fua o le vine e sili ona faasusuina.

O le papa sinasina na totoina i le ogatotonu o Aperila ma le faaiuga o Me.

Tausiga mo vine O le paʻepaʻe papaʻe e aofia ai:

  1. Tatalo le palapala ma aveese vao.
  2. Aveeseina o aʻa manifinifi.
  3. Spraying Bordeaux paluga mo le puipuia o faʻamaʻi.
  4. Fafaga suavai, e tusa ma le 4 taimi i le vaitau o le tuputupu ae.
  5. Lanu uumi e manaʻomia le nonoa.
  6. Laʻei pito i luga o minerale ma fugalaʻau.
  7. Fale faʻatagaina o vine mo le taumalulu.