Laʻau

Faʻafefea ona faʻalauteleina thva - cuttings and transplantation

O Thuja o se fatu laau o le aiga o le perosi. Juniper, cypress, thuja ma isi sui o lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le togalaau ona o foliga matagofie. O le manao e toto se laau i totonu o le fale mafanafana e taʻitaʻia ai le toatele e saili auala e faʻaaoga ai nei laau.

E faʻapefea ona fua mai thuja: se auala vave ma faigofie

E lua auala e faʻalauiloa ai e Thuja: fatu ma mea e seleseleina. O ia filifiliga taitasi ei ai ona lava uiga ma faigata, o le mea lea e manaʻomia ai le fai togalaau i le itiiti ifo o le malamalama ma le poto masani.

E foliga foliga foliga

O le faʻalauiloaina o Thuja i le faʻaaogaina o fatu o se faʻagasologa umi lea e faʻaogaina ai le tele o vaega ole atinaʻe. O vaega nei ua taʻua o le lelei o lenei auala:

  • vave fetuutuunai i le siosiomaga o le itulagi pe a uma ona totoina i eleele matala;
  • faateleina le tetee atu i tulaga leaga o le siosiomaga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻafitauli:

  • le umi o le sauniuniga o fualaau (mo le totoina o fatu mai fatu o le a alu pe a ma le 5-6 vaitau);
  • le manaʻoga mo le faʻamalosia o le faʻamalosia (i lenei faʻamatalaga o se aganuʻu le malamalama i le faʻaalia o se totō i le malulu);
  • maualalo le avanoa e faatumauina ai uiga o le tina.

O togafiti faʻatau mo le toe gaosia e faʻaaogaina le tele o taimi nai lo le fatuina o fatu. E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • le saoasaoa o le mauaina o fualaau;
  • faʻasaoina atoatoa o faʻamatalaga lelei o le tagata foai (o le laau na vavae ese ai le fana).

O lenei faʻaaogaina o tekinolosi faʻapitoa foi e iai ni faʻafitauli:

  • pito i lalo o laau laiti;
  • o le ola ola o fualaau aina pe a uma le gaosiga e na o le 70-80%.

Faʻasalalauga Thuja e ala i le vavae

Faʻaolaina o Thuja e ala ile tipi i le tautotogo

O nisi tagata atamamai e fautuaina le taina o laau i le tautotogo, ae o loo i ai foi auala e faalauteleina ai o aʻa e seleseleina i le taumafanafana ma le pau.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi ampel geraniums i le fale

Afai e faia le faaiuga e faʻaleleia ai le faʻaogaina o mea i le tautotogo, ona tatau lea ona amata le seleseleina o laʻau i le taimi lava e uma ai le kiona. I le taimi lea, o le tuputupu ae malosi o lala e lei amataina.

Taua! Afai ua leiloloa le taimi, ma ua totogo pupu, e tatau ona tolopo lenei mea mo le afa lona lua o Aokuso. A o faagasolo lenei vaitau, faʻavave ona faʻaitiitia le tuputupu ae o laau.

E fautuaina e le Faatoaga ia galuega amata i le tautotogo mo ni mafuaaga:

  • o aʻafiaga o aʻa e manaʻomia ai se taimi itiiti (pe a ma le 2-3 masina);
  • o le tuputupu ae tuputupu aʻe e leʻi amata i lenei taimi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻatonuga matuia, o le mea lea ao leʻi oʻo i le taumalulu e leai lava se taimi e maua ai le malosi o laau.

E faʻapefea ona tupu le thja mai se lala

Juniper - o se laau laʻau po o se laau, pe faapefea ona faʻaleleia ma totoina

O le tipiina o le tipi e vave maua ai aʻa ma mulimuli ane maua aʻa i luga o le eleele, e fautuaina e le au fai togalaau ia mulimuli i ni nai fautuaga:

  • le filifiliga sao o le tina. Pe a faʻasalalauina e ala i tipi, o le laau talavou e faʻaaoga uma uiga o le tagata foai;
  • o le tipiina o moli ma le saunia oi latou mo nisi galuega o le vaega sili ona taua o le galueaina;
  • o le filifiliga sao o le eleele mo le totoina o le thuja e aʻafia ai le fua faʻatupulaia;
  • tausiga o fualaau. Afai e le o matauina tulafono o tausiga, e oo lava i na laau ua uma ona mafai ona maua aʻa e mafai ona oti.

O uiga faʻalauiloa ua taʻua e talafeagai mo ituaiga uma o nei laau totō (faʻapitoa ma smaragd).

O le filifiliga a le tina e totoina ma le taimi e tipi ai

Ae e te leʻi tupu mai se lala mai se lala laau, e tatau ona e filifilia ma le faaeteete se tagata foai. E tatau ona lelei atoatoa le malosi o le laau. Mai se vai vaivai ma le maʻi, o aʻa e sili atu ona faigata ona aʻafia, i se faaopoopoga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le maua o le fatu fatu faʻamaʻi tutusa.

Rhododendron mai le tasi nofoaga i le isi

E leai se mea e manaʻomia e tuʻuina atu i le paranesi o le a vavaeeseina ai le fana. Lelei mo lenei faʻamoemoe o le pito i luga o le togavao. I auala masani, e masani lava ona ola laau totogo.

Faʻalogo lelei! O le auala sili e tipiina ai le thjava o le vavae ese o le tipi 10-15 cm le umi ma 2-3 tausaga. O mafuaʻaga mo lea tuputupu aʻe ua mafai ona faʻasaina.

Thuja tupu tupu e tatau ona filifilia ma saunia saʻo

Sauniuniga o le mea e fai mo le aʻafia

Mo le aʻafia o le meaʻai, o se sulu malamalama o le eleele, lea o loʻo faʻaalia i le lelei o le faʻaleleia o meatotino, e sili ona talafeagai. E mafai ona e filifilia se tasi o filifiliga e lua:

  • vai mama mama (e taua e leai ni mea eleelea i totonu);
  • sui.

Ina ia saunia le sui i le fale, o le ae manaʻomia ni vaega:

  • pepa palapala;
  • peat;
  • oneone.

O nei vaega e tatau ona faʻafefiloi i tutusa tutusa. E fautuaina e faaopoopo i ai se vaifofo o le potassium (3%) i le eleele na mauaina, pe a uma ona faʻafefiloi le palapala ma faʻaaoga e pei ona fuafuaina.

Afai e faʻaaogaina le oneone mo le faʻamaina, ona saunia muamua lea mo le 5 minute, pe a maeʻa ona togafitia i se vaifofo o le potassium.

I le avea ai ma pusa mo le totoina o laau, e mafai ona e faʻaaoga pusa faʻapitoa, kaseti poʻo apa mo fatu. Siaki mo fale tatala (alavai ma le faʻaaloalo). Faʻalautele le laulau o loʻo taoto i le pito i lalo o le fagu e pei o se alavai ma faʻapipiʻi le fagu i le palapala.

Tulafono mo le seleseleina o seleselega mo le totoina o fale

Ina ia toto vave vave laau toto, o le seleseleina o seleselega e tatau ona fai i lalo o le tele o tulaga. E tatau ona vaʻavaʻavaʻaʻina faʻatulagaga faʻavae mai le tina. E tatau ona e faia lenei mea i ou lima, ma se mea mautinoa mautinoa mai luga i lalo.

O se taunuuga o lenei gaioiga, e tatau ona sau le fana ma se tamai paʻu o le laau i le tausaga talu ai. O lenei vaega o le auʻau ua taʻua o le mulivae. O loʻo i ai meaʻai e mafai e le laau ona faʻaputuina. E pei o le faʻatinoga, o lala ma se mulivae e vave aʻafia ma maua aʻa.

Taua! O laulaau e latalata i le mulivae ua aveeseina ina ia i ai se ogalaau e 2-3 cm le maua i lalo. O lau lanu lanumeamata pito i luga o le thuja ua vavaeina.

Faʻamauina o laʻau ma le galu

O loʻo i ai se isi auala e fai ai togafiti. O lenei mea e manaʻomia ai le masi (sphagnum). O le lelei o lenei filifiliga e taua o le le mautonu ma le vave faʻafuaseʻi o aʻa.

Ina ia faia lenei galuega, e tatau ona e teuina i luga mea nei:

  • pepa palasitika;
  • fasi ie;
  • tuputupu aʻe tuputupu aʻe (e mafai ona e gaosia);
  • se fasi moa.

Muamua lava, o le galu ua fagu i totonu o vai malulu ua vevela. I lenei pepa, e tatau ona tusa ma le 2-3 itula. A maeʻa lenei mea, ona tuu lea o le sphagnum i le ogatotonu o se fasi mea ma fai ni nai fasi mea. O i latou uma e tatau ona mamao ese mai le tasi ma le isi.

O le ie e gaugau, ona faʻatasi ai lea ma le fesoasoani a se fusi poʻo se maea, e tosoina ma tuu i totonu o se ato. I lenei fomu, e tatau ona faʻaalu se taimi seʻi oʻo ina oʻo mai aʻa.

E vaʻaia e Thuja aʻo leʻi tulaʻi i se nofoaga tumau

Aʻo leʻi toe faʻapipiʻi i totonu o le eleele, e tatau ona amanaʻia le tele o manaʻoga tausi.

  • o le vevela o le vevela e tatau ona iai i le va o le 18-23 ° C;
  • o le maualuga o le suamalie o le a tausia i se tulaga e 70-75%;
  • o le nofoaga e mafai ona totoina ai laau toto e tatau ona susulu ma susulu, ae ui i lea, e tatau ona puipuia le togavao mai ave o le ultraviolet tuusao;
  • E masani ona manaʻomia le faʻaleleia masani o le ea e faʻamautinoa ai le lelei o le tau.

I le taimi o le totoina, e manaomia e le laau toto se tausiga faifai pea

Faʻamamaina lelei laau, ma aloese mai le faʻaalia o le mulivae. Le auala pito sili ona faigofie e ausia ai lenei taunuuga pe a faʻaaoga se fana fana.

Taua! Aua neʻi faʻafefeina le palapala, peitaʻi, o le suavai e mafua ai le fesuiaʻi o laau. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻamaʻaina le togavao i le na o le maeʻa lava o le masini.

E faʻafefea ona faʻatulagaina thuja

E tusa lava pe a uma le aʻafia o aʻa, e le lava le malosi o laau toto e totō ai i se nofoaga tumau. Mo lenei mafuaaga, ua auina atu i latou mo le tausiga. Afai na faapipiina thuja i le tautotogo, ona totoina lea o laau i Setema.

Mo le tuputupu ae, e mafai ona e faʻaaogaina ni fuafuaga se lua:

  • totoina i fugalaau;
  • totoina i togalaau i fafo.

E mafai ona e ola i le fuga i fugalaau

Afai e tuʻuina atu i le totoina i le ea, ona tatau lea ona filifilia le moega o togalaau e le o le susulu o le la, ae i le faapaologa. O loʻo faʻatino le galuega i le amanaʻiaina o taʻiala i lea laasaga taʻitasi:

  1. Aʻo leʻi faʻamaina le susu, e manaʻomia ona eli i luga le eleele. I le faagasologa, o le palapala ua faʻamaʻaina. Mo le 1 mita, 0.5 pakete oneone ma 1 pakete o peat e manaʻomia.
  2. I le mamao o le 25-30 cm saunia pu mo le totoina. O le tele o pu e tatau ona tutusa ma le tele o le coma o le laau.
  3. E te manaʻomia le faʻatulagaina o le thiaja e ala i le faʻafefeteina. A maeʻa lenei mea, e ufiufi le paluga i se vaega o le eleele ma vave ona faʻamaʻaina.

Ina ia puipuia mai le malulu o le tau, o laʻau e ufiufi i laʻau po o nila.

Mo faʻamatalaga! I luga o se moega le tumau, o laau iti o le a tutupu mo le 2-3 tausaga, mulimuli ane e mafai ona totoina ai ni laau malolosi i se nofoaga tumau.

O le tele o taimi, o laau talavou e totoina i totonu o le eleele avanoa

E faʻafefea ona vaʻaia le matua thuja i se isi tautotogo

O le metotia o le totoina o se tagata matua e ono ese lava mai le totoina o fatu. O le taimi sili mo ia galuega o le autumn (i le faaiuga o Setema ma le amataga o Oketopa). I lenei tulaga, e tatau ona e amanaʻia le mea moni e tatau ona e faʻanofo le laau i se nofoaga fou ao leʻi oʻo i le malulu. A o faagasolo lea taimi, o le a mafai e le togavao ona maua ni aʻa fou ma malosi i le palapala. O le saite mo le totoina e tatau ona i ai i totonu o le paolo. E le gata i lea, e tatau ona i ai le puipuiga mai matagi malosi.

15 aso ao le i toe totoina, e tatau ona e eli se lua e oso ai. O lona loloto e le tatau ona sili atu nai lo le 0.5 mita, ma le lautele 3 taimi le lautele o le pale o se fatu. O le pito i lalo e ufiufi i kalaupapa. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le faʻaleagaina o vai.

Ina ia aveese se laau mai le eleele, e tatau ona eliina i se lio ma aveese ma le faaeteete. O eleele e totoe i aʻa e le tatau ona aveese. O lenei paluga o le eleele e puipuia ai aʻa o le laau ma fesoasoani e vave ona fetuunai i tulaga fou. O aʻa o le Thuja e le lelei ma faʻapitoa. Afai e maua ni aʻa uumi, e mafai ona vaʻaia ma le faaeteete i se naifi malosi po o se faʻamalosi.

Taua! O le nofoaga e tipi e tatau ona togafitia i le paluga o le putty ma le heteroauxin. O ia fuafuaga e faʻamoemoe e faʻafefe ai faʻamalosi.

A o lei totoina, e tatau ona e sasaa vai tele i totonu o le lua. O le totoina o le eleele ua saunia mai nisi vaega:

  • peat - 2 vaega;
  • oneone - 1 vaega;
  • turf land - 1 vaega.

O le Coniferous litter ma humus ua faaopoopo i le eleele e mafua ai. A maeʻa ona totōina, faʻapipiʻiina ma faʻamamaina le eleele.

A maeʻa ona toe totoina, e tatau ona tele le suavai.

E faʻapefea ona tupu sau fatu mai fatu

O i latou oeo le a faʻaleleia le faʻaleleia i se auala vave ma le faigofie, e sili atu le filifilia o le totoina o meaʻai, aua o le fatuina o fatu o se galuega faigata ma umi.

Naʻo fatu fou e manaʻomia mo le faʻatoʻaga. Aoina i latou i le tautoulu mai ia Setema ia Tesema. O le faʻapipiʻiina o fatu mai faʻasologa o se auala faigofie. Mo le faia o lenei mea, tuu le au i totonu o se nofoaga mafanafana i luga o pepa. I le p ¯ o, latou te susue ai le fatu ma togi ai fatu. E totoe na o le aoina mai ma amata ona tupu.

Taua! Muamua lava, e tatau ona faʻaumatia faʻamaʻi fatu. Ina ia faia lenei mea, ua tuu i totonu o se pusaaisa mo le 2-4 masina. A oʻo mai le tautotogo, e aveeseina fatu mai le malulu ma sisi i totonu o le vai mafanafana. O se isi filifiliga o le tuu lea o fatu i le oneone susu mo le 10-12 itula. E mafai ona totō fatu i le palapala.

Laʻau fatu ua toto i le eleele

<

Tuputupuina mai fatu mai fatu i le fale

E lua auala e faʻalauiloa ai le fatu mai fatu.

  • lulu fatu i luga o moega i le togalaau;
  • faʻaoga pusa mo le tulaʻi. I lenei tulaga, e mafai ona e galue i le totoina o fatu i le fale poʻo le loggia.

O tamaʻi lapoa o loʻo tuʻu i le pito i lalo o le atigipusa e pei o le faʻaleleia o le alavai, o le oneone e sasaaina i luga, ma na o na pusa poʻo ipu e tumu i le eleele ua saunia.

Ua totoina fatu e tusa ai ma le 4 * 4 fuafuaga. O togafitiga uma e tatau ona faia ma le faʻaeteete, talu ai ona o le ū o le matua e tatau ona i luga o le eleele. Afai e le o amanaia lenei manaoga, o le tele o fatu o le a oti i le taimi o le germination.

O fatu Thuja e maua ai le lelei

<

Mo le lelei o le susu, e tatau ona masani ona fufulu le palapala mai le pulu moli, ae aua nei sasaa atu fatu. O laʻei pito sili e tatau ona faia i taimi uma - faʻa-tasi i le masina.

I le suesueina o uiga uma o le auala e faʻalautele ai le thuja, e mafai e tagata uma ona totoina se togalaau ma o latou lava lima poʻo le saunia o togalaau mo le faʻatau. E ui lava i le umi o le faagasologa, o tupe teu faʻafaigaluega i lenei mataupu e laʻititi lava.