Faatoaga faatoaga

Fafagaina o fua ostrich i le fale

O le a le toe faamutaina le ostriches mo i tatou, e ui lava o loo i ai nei i le tatou itu ia faatoaga ostrich ma tagata faifaatoʻaga taitoatasi o fai togafiti faapitoa i nei manufelelei Aferika ma Ausetalia. Ma e le gata o le tau e puipuia ai le lautele o tufatufa o le ostrics i o tatou latitudes, ae o isi foi vaega e fesootai ma le fausiaina o nei manulele. O le a talanoaina lenei mea.

Faʻapitoa o le faʻafefeteina o fua ostrich

O le faafitauli ogaoga na tupu i le taimi o le faʻafefeteina o fua ostrich o le fesuiaiga tele i la latou vaega i le laina mai le kilogram i le 2.1 kilokalama ma le eseesega o le pusa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se pulou mai i se fuamoa e tusa ma le tasi ma le afa kilokalama i le mavae ai o le 42 aso, ma faʻamaonia pe sili atu le mamafa, o lenei vaitaimi e mafai ona faʻaitiitia pe faateleina. E le gata i lea, o le pasene o le gaogao o moa e faalagolago ile mamao ole ulu ole atigi pusa.

E taua! Aua neʻi tuʻuina ni fuamoa ostrich o le tele o le telē i totonu o le potu e tasi. A le o lea, o nisi o fuamoa o le a faʻafefe, ao isi e vave faʻagogo.
O le maualuga o le maualuga o loʻo manaʻomia i le incubator, lea e mafua mai i fua o fuamoa, e faʻalagolago i lenei tulaga maualuga: mo le tele o faʻataʻitaʻiga o le masima e manaomia ai le maualalo o le vevela, faapea foi ma le vevela o loʻo tausia i le incubator.

E faʻafefea ona filifili fua saʻo

O le maualuga o le pipiʻi o Ostrichs e faʻatatau tonu lava i le aoga o fuamoa, o lona uiga, i la latou feusuaiga, o le mea lea, e tatau ai ona le gata i fafine i totonu o le faʻapotopotoga, ae faʻapea foi male. O fuamoa ostrich ua vaevaeina i ni vasega se lua. Muamua ua fuafuaina mo faʻataʻitaʻi tetele, ma le lona lua - mo tamaiti laiti.

Mo se ostrich Aferika, o lona uiga:

  • Vasega I - mai le 1 kg 499 g i le 1 kg 810 g;
  • Vasega II - mai le 1 kg 130 g i le 1 kg 510 g.
Aoao atili e uiga i fuamoa ostrich.

Mo Australian emus, o faailoga e tatau ona faapenei:

  • Vasega I - mai le 549 g i le 760 g;
  • Vasega II - mai le 345 g i le 560 g.

Teuina ma le tagofiaina aʻo lei faia

Oviposition o le fuamoa amata amata ia Aperila ma faaiuina ia Oketopa, e 2-4 itula. I le taimi o taʻamilosaga taʻitasi, e mafai e le fafine ona maua mai i le luasefulu fuamoa. Mo le faʻavevesiina, e tatau ona aoina i le taimi lava e faʻaumatia ai ma teuina i le vevela i totonu + 15 ... +19 ° C ma le faʻaleleia o le ea e oo atu i le 40% mo le maualuga o le vaiaso, ia faʻaaogaina i aso uma.

Matou te fautuaina oe e faamasani ia oe lava i mea taua o le fafagaina o leona i le fale.

E sili ona lelei le taofia i latou i le vevela, ae ui i lea, talu ai e matua faigata lava ona iloa le mea e gata ai, o fua e masani lava ona teuina i se tulaga maualuga. O le leai o se ata puipui ma le i ai o pupu tetele i luga o le atigi, o le mea moni e faapea o le ostrich o fuamoa e toetoe lava a puipuia mai maʻi, o lea e tatau ai ona taulimaina ma le faaeteete tele, puipuia mai le pefu ma mafai ona pisia ai le susu.

Afai e tulaʻi mai le manaʻoga e faasaoloto le atigi mai le faʻaleagaina, e tatau ona faia i se ie mama e faʻamamaina i se vaifofo vaivai.

E te iloa? I se ostrich, o lona ulu e foliga mai e laʻititi pe a faatusatusa i lona tino, o le mata e sili atu nai lo le mata o se elefane tele.

Faailoilo: paʻu ma le pulupulu

Aʻo leʻi tuʻuina le faʻamau i totonu o le mea faʻapipiʻi, e tatau ona e tausia le tele o lapisi talafeagai o fata ina ia mafai ona latou faʻaogaina fua ostrich i tulaga tu ma tulaga pepelo. E tatau i le faʻamaufaʻailoga ona faʻamautinoa o loʻo i luga le ato o le ea. E maua lenei mea i le mea moni e faapea o le fuamoa e faʻatulagaina i se pito i luga pe i se tulaga maualuga. Talu ai ona o le iuga leaga o lona mauaina e matua faigata lava, ua fautuaina e toe faʻaaogaina le faʻaogaina o le uila pe naʻo se moli eletise moli. O tuaoi o le vaʻalele o le ea e masani ona faʻasalalau i se penitala mo le faʻatautaiga atili o lona siʻitia.

Faitau atili pe faʻapefea ona vaʻaia le incubator ao leʻi tuʻuina fuamoa.

O laumei i le taimi o le faʻavevesi e tatau ona liliu i aso uma 6-8 faʻaaogaina se masini faapitoa poʻo le lima. I le aso lona 39, liliu e tatau ona taofi, ma o fuamoa taʻitasi e tatau ona faʻafeiloaʻi i le vaega o le sulufaʻi, ma tuʻuina i luga o le tafaʻi iina.

Talu ai ona o le fanau a le Australian ostrich mulimuli ane, o le faataatiaina o lenei manulele ua siitia atu i le vaega o le auvae pe a uma le 46-48 aso. E tatau ona manatuaina o fuamoa o moa ua naʻo le taamilosaga e faatulaga i nisi auala ma le afa o le afa aso.

Vitio: faʻavelaina o fua ostrich Muamua, o fuamoa o le vasega muamua o loʻo faʻataatia, ona sosoo ai lea ma le lua. Faʻapipiʻi faʻapipiʻi incubator pe afai e faʻaitiitia le manava manaomia i totonu o cabinets e ala ile vai inu vevela.

E taua! Ina ia aloese mai le gaogao o meaola leaga e ala i le pusa o le atigi, e tatau ona le sola le fuamoa, ae o mea faitino e siomia ai.

Tulaga faʻapipiʻi: laulau

O le faagasologa o le fesuiaiga o tupe maua e eseese lava e fuafua i le tele o elemene o loʻo tumu, o le taimi o le susunuina ma o latou ituaiga, o lona uiga, pe o latou o se ostrich Aferika po o se emu a Ausetalia. O a tulaga e manaʻomia ona fatuina i vaitau eseese o le susunuina mo moa i le lumanaʻi o le ostrich Aferika, e mafai ona vaaia mai lenei laulau: Ma o lenei laulau ua faʻaalia ai tulaga talafeagai mo le faʻaolaina manuia o fuamoa moa. E tatau ona faamamafaina o fuamoa emu e tatau ona tuu i luga o le taamilosaga, ma liliu i latou i le ala tutusa e pei o le manulele Aferika: A oʻo i ai le fua ostrich o loʻo i totonu o le incubator, e manaʻomia le faʻaleleia o le ea. A o tuputupu ae le pepe, ua faateleina lo latou manaomia o le okesene.

E te iloa? A i ai se mea matautia, e le nanaina e le ostrich lona ulu i le oneone, pe a mafaufau tagata mo se mafuaʻaga, ae o le a sola ese, o nisi taimi e atiaʻe se saoasaoa e oo atu i le 97 kilomita i le itula. Ma afai e te tulia o ia i se tulimanu, o le a ia osofaia ma le malosi ona vae malosi, e mafai foi ona ia fasiotia se tagata e le o se mea e sili ona leaga.
I le averesi, o kilokalama taitasi o le faʻatumu o mea faʻapipiʻi e manaʻomia ai le itiiti ifo i le 0.2 lita o le ea i le minute. O le siʻitia o le manaʻomia o le ea i le taimi o le faʻaosoina e mafai ona faʻamasino mai le laulau:

Le taimi o le tulaʻi mai o moa

O tagata aferika afaina e ave le 39-41 aso e fanau ai, ma chick chicks 52-56 aso o le taimi e faʻaola ai.

O le a aoga mo oe le faamasani oe lava i tulafono o le totoina o moa, pepe pato, poults, turkey, moa moa, salu ma goslings i totonu o le incubator.

O le a le mea e fai pe a uma le pulou

E i ai taʻiala e tatau ona vave ave vave pe a uma ona faʻaalia le fefe i totonu o le malamalama:

  1. O chicking chicks e tatau ona vave tuʻuina i totonu o se fafie, o lona uiga, i totonu o se fale ma se fata, faʻapipiʻiina se faʻavela.
  2. I totonu o le lua i le tolu itula i totonu o se mea e ola ai, o le ostrich e tatau ona faʻamago atoa.
  3. E tatau ona fuaina le ostusenka e faʻatautaia ai lona atinaʻe.
  4. O le maea o le moa a le moa e tatau ona faʻamaʻi pe a toe fai lenei faiga mo le lua i le tolu aso.

Faʻasologa sese fou masani

Talu ai o le faʻamamaina o faʻafitauli e ala i le faʻalavelave e fesootaʻi ma le tele o tulaga e tatau ona mulimulitaʻia, o le amata amata ona faia mea sese i le taimi muamua, o nisi taimi e mafua ai ni taunuuga faanoanoa:

  1. Le filifiliga sese o mea, lea na le siaki lelei ai le tumau o le atigi. E tele meaʻai e masani ona oʻo atu ai i le maliu o le pepe.
  2. O le leaga o le atigi o le atigi o le taunuuga o le le lelei o le fafagaina o tagata gaosi oloa, i le pito i tua o le mea e leai ni mea oona.
  3. Le mea sese, o lona uiga, i lalo ifo, le tulaga o le taga o le ea i le fuamoa.
  4. O le vevela poʻo le faʻavaivaia o le mea faʻapipiʻi e tutusa lava le afaina i le pepe. Faatasi ai ma le faʻavaivai, e oʻo lava i le olaola o moa ola o loʻo ola pea.
  5. I le tulaga o le le lava o le susu i totonu o le potu, o le ostrich e masani ona paʻu vave ona oti ai lea.
  6. O le susulu tele o le susu e afaina foi i le atinaʻeina o le pepe.
  7. O le le lelei o le kesi e fefaʻasoaʻi ma le le lelei o le faʻaleleia o le ea e mafua mai i le afaina o fuamoa o le lumanai.
O le aveeseina o fuamoa i le fale e ala i le faʻaosoina e le faigofie tele. Ae ui i lea, o le tausiga lelei, mataala ma le mataʻituina o tulafono uma e manaʻomia, o taumafaiga a le ostrich o le a le soona tele ma o le a faapaleina ma le manuia i le tele o pepe moa.

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

E le sili atu ma le 7 aso le teuina o meaai. Aʻo leʻi faʻaauau, faʻapipiʻi i le 25 g mo le 12 itula. I le 2-3 vaiaso muamua, o le fuamoa o loʻo tuʻuina i se tulaga tuʻu, o le tolu aso muamua e tolu taimi e liliu ai i le aso i le 180 tikeri. I le isi vaega o le faʻaogaina, o fuamoa e teuina i se tulaga i luga, ma le potu i luga i luga. Faʻamaumūmū tetele faʻasūmoa fuamoa seti i le maualuga o le 45 tikeri ma faʻafesoʻotaʻi 24 taimi i le aso. Malamalama 36.0 tikeri o le maualuga 28 --34. O le maualuga o le vevela e oo atu i le 37.3 e matemate. Le manuia
arsi2013
//forum.pticevod.com/inkubaciya-strausinih-yaic-t46.html?sid=cd462b5609370bde99eb6e3765978a9b#p1888

O le faʻaogaina o le faʻatulagaga faʻalagolago i le ituaiga ostrich! Ostrich temp. 36-36.4 timuga 22-36, taimi 41-43 aso Emu temp. 36-36,7, susu. 50-57 Nanda temp. 36-37.2, susu. 55-41, 36-41 aso. O laumei na faʻasaga i luga e le potu i luga o le potu e 90º ma le 45º le maualuga. O fua faʻataʻoto o le laulau e 180º. Lili fua o le ostrich 24 taimi i le aso, o lona uiga, i itula uma. O le okesene i totonu ole siosiomaga o le incubator e tatau ona le itiiti ifo i le 20.5%, ma ole carbon dioxide e le tatau ona sili atu i le 0.5%. Mo faʻalavelave masani, o le aso faʻapitoa o le ea faʻasili e tatau ona 6-7 m³ i le fuamoa.
Oksana Krasnobaeva
//fermer.ru/comment/215316#comment-215316