Laʻau

Le mamanu o le vaieli i le atunuʻu: ono manatu e le masani ai

I fale vevela i le taumafanafana, o le mea e tau le maua ai le vai, o le punavai autu o le vai o se mea masani. Ma talu ai e masani lava ona fausia i se vaaiga manino, avea ma elemene iloga i le laufanua, ou te manao ia foliga gatasi le fausaga ma le talaaga lautele. O le teuteuina ma le ofoina atu o le mamanu o se foliga matagofie e faigofie. O le mea autu o le filifili lea i le faiga ma mea, aua o le mamanu o le vaieli i totonu o le atunuʻu e tatau ona faʻavae i luga o le mamanu o isi fale ma le saite.

O a ituaiga o mamanu lelei ei ai iina?

I le Russian dachas, e lua ituaiga o vaieli e masani ona maua: Rusia ma le shaduf.

E mafai ona e aoao atili e uiga i auala e faia ai se vaʻaia ma ou lima mai le meafaitino: //diz-cafe.com/voda/kolodec-svoimi-rukami.html

Rusia lelei

O lenei ituaiga o se paʻu lea e sii aʻe ai le vai i luga o le eleele e faʻaaoga ai se pamu ua faʻapipiʻi i luga o pou. O se filifili ma se pakete e faapipiiina i luga, ma i le itu o loo i ai se au mo le faamaapeina ma le le tatalaina o le filifili.

I totonu o se Rusia, o le suavai e tosoina mai se mine e ala i le uilaina o se filifili i luga o se paʻu

Shaduf design

O Shaduf o se ituaiga masani lelei tele, e ui lava i seneturi ua tuanaʻi na toetoe o soo se vaega Rusia. E faʻaaogaina i totonu o le fale e tu ai le vai i tafatafa o le eleele. O se paʻu papau, lea e faʻaaogaina ai le vai i le faʻaaogaina o se paʻu. E seasea ona maua vaieli abyssinian i fale o le taumafanafana.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i le masini o le Abyssinian mai le meafaitino: //diz-cafe.com/voda/abissinskij-kolodec-svoimi-rukami.html

I le shaduf, o le suavai e tosoina e faʻaaoga ai se vavae

Faʻalelei lelei mamanu

Ae e te lei faia se vaieli i le atunuʻu, fuafua pe o le a le mea o le ae faʻaeʻaina i: le mamanu o le fale poʻo le ituaiga o le 'upega tafaʻilagi. E tupu o le a fausia e le au fale se fale laupapa i le faa-Rusia, ma o le a fausia le laufanua i Iapani. I lenei tulaga, amata mai le nofoaga o le vaieli: afai e latalata i le fale, fatu se mamanu e tutusa ma le fale autu. Afai e natia i totonu o le togalaau, ona "ulufale" lea i le ata lautele o le laufanua.

I auala masani, o mea faʻaleaganuʻu o fafie ma maa, o lea e talafeagai ai le faʻaopoopoina i le mamanu o le vaieli. O lea, o le ulu (o le vaega o le vaieli e maualuga i luga aʻe o le eleele) e mafai ona faia mai se ogalaau atoa i le tulaga o se pupuni poʻo se fale. O se mamanu faʻasolosolo poʻo se hexagonal e fetaui lelei ma le faʻaogaina o se fale ogalaau. I totonu o vavaega, naʻo le vaega pito i lalo ma pulou e mafai ona fai laupapa, ma i luga o le taualuga e lelei tele le faʻaaogaina o mea e ufiufi ai le fale.

O le ulu lelei i le tulaga o se ogalaau e sili ona faigofie ona faia i se foliga fadrangular

Afai o le fale e faia i le foliga o se olo Rusia po o se fale faʻapipiʻi ua vaneina, ona mafai lea ona tuʻuina atu le vaieli foliga matagofie i le faia o fagu o ogalaau mago magogo, ma nofo i luga o le nofoa i tafatafa o se pusi lapotopoto, uʻu ma e leai foi le Ali Yaga.

O fuainumera e maua ai le lelei o se foliga vaaia le mafaamatalaina, ma e le gata e mafai ona faʻaeʻe i luga o le ulu, ae nofo foi i autafa o le fausaga

I luga o le ulu, e mafai ona e tuʻuina atu se fausaga lapoʻa ma totōina "laufanua" fugalaau i se liʻo: petunias, marigolds, zinnias.

Afai o le fale e fausia i le faiga o se faletele, ona tatau lea ona i ai nisi maa i le teuteuga. I lenei tulaga, e teuteu le ulu i le mafiafia lapotopoto, ma sasaa i se liʻo ma se sima sima.

O le ala Alpine o le faleteʻaleʻa e faʻailoaina i fale i itu e lua: o le pito i lalo o le maʻa, o le pito i luga e faia i laupapa

O le mamanu o le vaieli i le faʻalaʻelelagi (Iapani-Saina)

E masani ona maua ituaiga sitaili sisifo i fale o le taumafanafana, aua o le lotogatasi ma le itiiti o le laufanua e sili ona fiafia i faafiafiaga i fafo. O se toga papa, o se vai matutu, vaipuna ma vaifu, lama afi ... E i ai se nofoaga mo se vaieli i se ituaiga siosiomaga? E iai foi, o se vaieli i aganuu i sasaʻe e taua tele i le avea ma leoleo o se punaoa malosi lea e fafaga ai malosiaga o tagata ma lona mama ma manino.

O taʻaloga ma se taua faʻapitoa o le uiga lea o aganuu Saina

O le Iapani e matua iloga lava i le vai, o lona uiga, o se vaieli i le faaIapani e mafai ona maua ai se pupuni e puipuia ai le susu o le ola mai le efuefu, laʻau ma le "mata leaga". I le saina a China, o le tele o meaola faʻalauiloa o le a puipuia le vaieli e faʻafeiloaia.

O mea e masani ai i auala masani e masani lava: laupapa, maa tetele. O le taualuga e foliga ese lona foliga, e taʻei i pito ma e masani ona maeʻa i ni pulu uila, toe fai pupuni o le fale.

Minimalism ma le i ai o maʻa tetele o uiga taua ia o Iapani.

I le mamanu o le fale i le itu i sasae e aofia ai laau totō. E tatau ona lalelei ma sili atu le fiafia. O se filifiliga lelei - mauga pine, vine, ituaiga eseese o thuja.

E le gata i lea, o meafaitino i le faʻaogaina o mea faʻafiafia i le faʻaogaina o fanua o le togalaau o le a aoga: //diz-cafe.com/ozelenenie/xvojnye-v-landshaftnom-dizajne.html

Faʻaaogaina o mea faʻaonapo nei i teuteuga

Afai o le fale e fausia i siding, plaster decorative ma isi mea faʻaonapo nei, ona leai lea o se lagona e fatu ai se mea tuai, aua e le fetaui i le laufanua lautele. I lenei tulaga, aumai le masaniga iinei, ufiufi le mama sima o le ulu i paʻu, ma faia le taualuga o se laupepa o le polycarbonate. E fetaui lelei le uʻamea, ma elemene o le gaosiga o lima, ma afai e leai se fafie e lata ane, ona mafai lea ona e tuʻuina piliki mumu.

O le taualuga o le polycarbonate o le a foliga gatasi agai i le pito i tua o se visa po o se uta na faia i le mea lava e tasi

Ata matagofie mo soʻo se laufanua

E masani lava i totonu o le fale e mafai ai ona e vaʻaia ni ata-lelei e le oi ai ni igoa faʻapitoa, o lea e talafeagai ai mo soʻo se laufanua.

Sami lelei

O lea vaieli e talafeagai lelei i autafa o le fale taele. O le faavae mo fagu ma le taualuga atonu o se laau, ae e tatau ona lalagaina i maea manoa po o se maea manifinifi. O le ulu e fai i le fafie, lea e le o toe afaina ona o foliga vaaia o toega o se vaa ua tafe i luga o le sami. Aʻo, fuainumera o manu o le sami ua tuʻiina mai laupapa, o loʻo tautau i luga ole folasisi. O le pakete ua suia i le pulu pia, ma ua liua le au i se pulou.

O foliga o le paʻu o le pia o se filifiliga lelei lea mo se vaieli e lata i le taele

Lelei Tele

E masani lava ona faia i laupapa, i le foliga o se uila e fa ona lau. O nisi tagata atamamai e mafai ona faʻaogaina le taua e feosofi ma se matagi tele. O se faamalama i totonu o le ulu, o lo o natia ai le pakete, o loʻo i luga o le pito i tua, ma o le fausaga lava ia ua liua i le paʻu i le ogatotonu o le fale.

O le vaieli i foliga o se moa e masani lava ona liliu atu i le vaega aupito sili ona pisi o le nofoaga

Fale lelei

O le foliga o le fale laititi, faia i maa ma ufiufi i foliga matagofie, e foliga lelei i le pitonuu. E tumu i le fatuga na faia e le ogaumu, kekekeke, tandoor ma isi uiga lelei o se malologa lelei. E le gata i lea, e faigofie le inu vai i tafatafa o le meaʻai.

I tafatafa o le fale maʻa, e mafai ona e "faʻafaigofie" ni mea malie

Pe a mafaufau i le auala e lelei ai ona mamanuina se vaieli, e le tatau ona e faanatinati e suʻe mea taugata. Faaaoga mea o totoe o le fausaga autu.

  • Ua faʻasaoina se taga sima - faʻapipiʻi le sima sima ma tipi se mamanu mamanu i luga ole masini susu. A maeʻa mea uma, valivali i le paʻu lanumumu-enaena, ma o le ae mauaina se vaitau masani anamua.
  • O loʻo i ai le taʻavale sima - vaevae i ni fasipepa ma fai se mosaic i luga o le ulu, ma le vaega o loʻo vaʻaia le vaieli ma piliki piliki poʻo se maʻa maʻaleʻale. O le a faʻaalia ai se mea e sili ona manaia.

Afai o nisi itu o le vaieli e le lelei tele mo oe, ia ufiufi i se vaovao laʻau po o ni laau tetele (cannons, lalagaina o rosa, ma isi). Aua e te fefe e taufaamatau, aua o mea lelei uma lava e matagofie ona o le tagata lava ia.