Laʻau

Azalea - tausi fale i le maeʻa ai o le faʻatau

Azalea (azalea) o se laʻau faʻamago ma e patino i le aiga Rhododendron. O le laau o se lala vao ma fugalaau matagofie. Azalea o le teuteuina o soʻo se togalaau, pitonuu o le taulaga poʻo le fugalaau. Faatasi ai ma le au faifaatoaga, o ituaiga o totonu e sili ona lauiloa.

I lalo o ā aiaiga o le azalea o loʻo iai i totonu o se faleoloa?

Tuutuuga i faleoloa fugalaau ua fesuisuiaʻi mo le tele o laau teuteu mo le faatauina atu. O i latou taitoatasi i le fale e tatau ona maua le tausiga o le tagata lava ia.

O totonu ole azalea e le manaʻomia ai ni tulaga patino

Pe a faʻatau azalea, latou te siakiina tuutuuga o le taofia. Laasaga taʻitasi i le laasaga mo le filifilia o se azalea i totonu o se faleoloa:

  1. Vaʻavaʻai mo se faʻalaʻau tele. O se faʻataʻitaʻiga faʻapea e sili atu ona faigofie ona faʻafefeina le gaosiga ma felauaiga.
  2. O le eleele i totonu o le ulo ma le laau e masani ona susu.
  3. E tatau ona e mautinoa o laʻau e pipii i lala o le vao, a leai o le a oti.
  4. E sili atu ona lelei le filifili mo se togavao e leʻi leva ona fuga pe ua na o le faapipiiina o tumutumu. O se tulaga faapena e sili atu ona faigofie le fetuunai i le fale.

E taua le iloa! Pe a matamata mai laulaau o se laau ola maloloina, e le tatau ona i ai ni meaola faalafua ma foliga o lo latou i ai (upega tafailagi). O laulaau Azalea e tatau ona mama, e aunoa ma ni mea.

Le faʻaalia o se fugalaau maloloina

Faʻafefea ona faʻaauupega le azalea i le fale, ina ia faigofie ai ona faʻaogaina e le laau le taimi faʻafetaui?

Azalea tausiga ile fale, toe totoina pe a uma ona faʻatau

O le faʻatauina o se fugalaau maloloina o se faʻamatalaga mautinoa. O le laau na aumai mai le faleoloa e tatau ona ola i se vaitaimi faʻatulagaina faigata. I lenei tulaga:

  • Leai se mea e tatau ona vavae ese ai le laau mai le fale teu oloa, aemaise i le taumalulu. O le fugalaau e sili atu ona faigofie ona fetuunai pe afai e tumau i ni nai itula ile pusa. O le taumalulu ma le pa'ū o vaitau le talafeagai mo le faatauina o azaleas.
  • O le nofoaga o le tuputupu aʻe o le fale o azaleas e tatau ona faʻamalamalama lelei, ao fuga le fugalaau mai le la susulu.
  • O le malulu o le ea mo le tausiga o meaʻai e le tatau ona sili atu i le +18 ℃.
  • Azalea e fiafia i le malulu, lea e pulea e ala i le pulumu ma teuteu teuteu (vai vai, o le fata ma le susu susu).

Faʻalogo lelei! Mo le puipuia o le aʻa o le aʻa, ua tuu le ulo i le laau i luga o se uamea lautele ua faalauteleina ina ia le paʻi atu le omea lautele i lalo o le fagu.

Tuʻuina se fagu fugalaau i luga o se paʻu ma faʻateleina le ele

Azalea tausi fale ina ua uma le faatau

Anthurium - tausiga o fale pe'ā maeʻa le faʻatau

Ina ia mautinoa le lelei o le tausiga o le laau, ua fautuaina ia soloia le Zircon pe a uma ona maua. I le 1 lita o le vai, e 4 otaota o le fualaau faasaina ua solo.

Faʻasa

Laʻau togafiti e faʻatatau i le faʻatonutonuina lelei o pulega. E le mafai e le fugalaau ona faʻafefe uma eleele mamago ma mago. Aʻo faʻapipiʻi se fugalaau, mafaufau i lona latalata i le faʻamafanafanaina o maa. O lo latou vavalalata o le a aʻafia ai le tulaga o le eleele.

E fautuaina le sasaa o le laau mago ma le tele o vai ma afifi le laau i se pusa paʻu. A mavae ni nai itula, o le a toe foi le laau i lona foliga muamua.

I le tulaga o le mauaina o se fale ua mamago, e mafai ona e tosoina le togavao ma le palapala mai le ulo ma tuu i totonu o se fagu ua kuka, ae le o se vai vevela mo le 20 minute, ona toe faafoi lea i le ulo.

Eleele Bush

E fuga e Azalea le auala e tausi ai i le fale

Mo le tausiga lelei o togalaau, e tatau ona e iloa uiga masani o totonu o rhododendrons ma le auala e foia ai:

  • Azalea e le taliaina le masani ona susu;
  • e le faatagaina e afifi le laau i le aisa po o le kiona; o ia togafitiga e solia ai le puleaina o le vevela o le fugalaau;
  • o se fale ua lolovaia atonu e leiloa laulaau; pe a oʻo mai le vevela, o le lau azalea e lanu enaena i le pito i luga;
  • mo le faʻaleleia o le vai, e fautuaina e faʻaaoga vai i mea malu, aua o le mea lea e totoe e 2-3 aso pe pasi i se faamama;
  • faʻaleleia o le taumafanafana e faalua (taeao, afiafi);
  • i le taimi o fugālaʻau, e le faʻasalalauina azaleas, e pei ona mafai e le laau toto ona faʻavaivai.

E taua le iloa! I le autumn ma le taumalulu, o le mafiafia o le windowsill e malulu. I lenei itu, o se solosolo o loʻo tuʻuina i lalo o le fagu atofa ina ia le malulu aʻa.

Poloaʻi lauulu lauulu mai le tafe

Laʻei pito sili

O le filifiliga o le faʻamalosiina mo le laau e aofia ai le faʻaaogaina mo nei faʻamoemoega o sauniuniga faʻapitoa e faʻatau i faleoloa fugalaau. I le taumafanafana, e fafagaina e le faifaatoaga le vao i fualaau oona, ma i le autumn ma le taumalulu faatasi ai ma sauniuniga e aofia ai le phosphorus ma le potassium.

Ina ia faʻamalolo le palapala, e mafai ona faʻamalosia le vai mo le faʻaleleia o le vai ma le lua o mataua o le citric acid, ae e tatau ona faia lenei mea e sili atu i le 3 taimi i le masina. Afai o lala o se laau toto, e vavaeina i latou e tuuese vaega ole soifua maloloina.

Suiga

E le fautuaina le laau ina ia vave faʻapipiʻiina pe a uma ona maua. E manaʻomia ona faʻafeiloaʻi le mea e manaʻomia i se nofoaga fou. E fetaui lelei le fesuiaʻiina pe a manaomia e le vao se gafatia tele. Pe a faʻavasegaina, e le o siosiomia i le aʻa se eleʻele o le eleele, ae o le fugalaau ua fesiitai i se isi, tele i totonu o le ulo, ma le palapala.

O aʻa vevela ua teuteuina, o le aʻa e faʻapipiʻi i totonu o le vai ma tuʻu i le eleele fou. O le ato e faʻapipiʻiina e filifilia ile laugatasi. I le pito i lalo o le tane, ua faʻaleleia alavai. E faʻatagaina le fatuina o se siosiomaga faʻamaʻalo i totonu o se ulo e ala i le faʻapipiʻiina o le paʻu pine paʻu i le pito i lalo. E sili atu le faʻaaogaina o se mea faʻafefiloi o se vaega o se mea faapitoa.

E taua le iloa! O lālā matutu uma ma lau o le a vavaeeseina pe a faʻatulagaina. O le faʻaaogaina o le ulo e tumu i le eleele fou. Faʻasalaina o le laau toto na faʻapipiʻiina na o le 3 aso.

Suʻeina o se laau faʻatasi ma se eleʻele eleʻele i luga o aʻa

<

Totoina, fufuluina ma faʻaleleia

Gardenia jasmine - tausiga ile ina ua maeʻa
<

E fautuaina le teuteu o le suāsusu pe a faʻapipiʻi pe a fuga le laau. O le vaitau o le fuga o azaleas e lua masina (i le vaitau o le taumalulu).

Faʻapenaina o le fugalaau e faia e ala i le vaʻaia. E tosoina le tipi ma se tipi i totonu o se vaifofo faaosofia, faʻafefiloi i le potassium ma faʻafefiloi i le eleele i le loloto o le 2 cm. O loʻo tipiina i lalo se fagu ipu mai luga ma tuʻu i se mea pogisa. E tiaʻi le 'au ma faʻalelei (+20 ℃) ​​seʻia oʻo mai fatugaʻo. A maeʻa lena, ona tatala lea o le laau ma tuʻu i luga o se 'upega tafaʻilagi faʻatasi ai ma le malamalama.

O le fomaʻi o le fugalaau e mafai ona faʻamaonia e ala i le faʻaeteete ma le totoa i lona tulaga ma le popole mo ia pe a uma ona maua lona nofoaga i le fale.