Tomai

O le a le suo ma se fao, ma le auala e fai ai oe lava ia

E oo lava i le taunuu mai o le taumalulu, e le taofia le galue i le fanua ma le togalaau. O le aveeseina o le kiona o se taimi e tele taimi e faʻaalu ai, e manaʻomia ai le taugofie o tau faaletino mai se tagata. Ae faʻafefea e uiga ia i latou oe mafua ona o le matua poʻo maʻi, e le mafai ona gafatia le fetogiina o se suo i le malosi? O le tele o fai togalaau togafiti, oe puipuia lo latou ola maloloina ma e le mananao e faaaluina le tele o le taimi ma le taumafaiga e faia ai le malosi faaletino, faʻaaoga le tusi kiona lemu.

E taua! A faʻamamāina le kiona ma se mea e fai ai se suo ma se sikulima, taumafai e aloese mai le tuiina o mea taufaʻailoga. O le mea moni, a leai e iai se maualuga maualuga o le faʻaleagaina e le gata i le auger po o le meafaigaluega meafaigaluega, ae faʻapea foi i manua o le tagata faʻatautaia.

O se suo ma se meaʻai i le kiona e faʻapitoa i le faateleina o le faigofie ma le aoga i le faʻaaogaina ma mafai ai ona e faia se tele tele o galuega i le taimi. I luga o le auala e faia ai se sikulima e faia e oe lava ia, matou te talanoa ma oe i lenei tusiga.

Auro sugisa: faʻamatalaga

O le kiliva kiona o le kiona ma le sikulima atoatoa le iunite, e aofia ai se motoblock, faʻapipiʻiina se afi ma se kesi, faʻamautinoa le faʻaogaina o le masini i luga o le vaega, faʻapea foʻi ma le lau, faʻapipiʻi i le vaega autu o le meafaigaluega e ala i elemene faapitoa. O le fetuutuunaiga o le faagaoioiga o le iunite o loʻo faʻatino e faʻaaoga ai faʻaoga faapitoa.

E te iloa? O le faʻasalalau o le tusi faʻasolosolo ma le sikulima o loʻo i ai le tulaga masani ma le maualuga o le lafoaʻi. O le galuega galue e mafai ona lamolemole pe faʻaaoga. E faʻaaogaina ni masini e iai se lamolemole galuega e aveese ai le kiona malulu ua faatoa paʻu, ma, faatasi ai ma le maualuga o le eleele, ua faʻaaogaina e faʻamama ai le kiona ma le aisa.

O le bucket na faʻatau ma le suʻe kiona e faia e le tagata lava ia e mafai ona i ai ni lanu eseese, lea e mafai ona sili atu le faʻaleleia atili o le aveesea o le kiona ma faʻaitiitia le taimi e faia ai lenei taotoga. Afai e te filifili e faʻatau se suʻelaina o le kiona, e tatau ona e iloa o lona tau o le a faateleina i le tutusa ma le tele o lana pakete.

Faʻapitoa ma le taʻiala o le faʻaaogaina o suālaʻau

I le amataga, o le mataupu faavae o le faʻaaogaina o ituaiga o suo ma se faasee e toetoe lava leai se eseesega i totonu oi latou lava. E maua e le mata le kiona ma taʻitaʻia i le itu i le itu, e mafua ai ona faʻamamā le nofoaga mai le kiona. O masini masini e faʻatautaia e se afi afi, ma tusi lesona - e ala i le malosi faaletino o se tagata. I faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻi, o le kiona e malepe i luga o le ea, lea e tosoina ai ma tuliesea ai le malosi malosi mo se mamao pe a ma le 12 mita. I le taimi lava e tasi o le mamao e lafo ai le kiona e faʻalagolago i le ata o le masini ma le mana o le tagata. E toetoe o iunite uma e i ai se galuega e fetuunai ai le maualuga ma le mamao o le sosolo o le kiona.

Ituaiga fao sikasa

E faigata tele i se tagata valea ona malamalama i le ituaiga o fusi e faʻafefeteina, ma o le mea lea, pe a filifilia lenei meafaigaluega, e tatau ona amata mai mo le a le tele o le galuega e faʻatauina.

Seʻio tatou tilotilo i le a le ituaiga o mea e faʻaaogaina.

Palu faʻatasi faʻapitoa. O le taʻiala o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e faʻavae i luga o le mea moni o le faʻaogaina o le masini i le taimi o le gaoioiga e sui i se taimi masani, faʻamautinoa le maualuga o le lelei ma le faʻamalosi o le kiona.

Pulu e lua poʻo le rotor pulu. O lea ituaiga meafaigaluega e maua ai le kiona faatasi ai ma le fesoasoani a se sikulima, ma o lona aveeseina e maua ai se mea faʻapitoa e toilalo ai. E mafai ona faʻaaogaina le kiona ona o le galuega a le rotor.

E le gata i lea, e mafai ona avea le uila ma tusi ma masini.

O le kiliva kiliki o le kiona ma se faasee e matua faigofie lava ona faia i ou lava lima. O lenei meafaigaluega e aoga tele mo le aveeseina o le kiona i na o vaega laiti. Pe a aveesea le kiona mai le saite, ona o le mamanu o le meafaigaluega, ua faamalosia le tagata faigaluega e punou pea, lea e faaitiitia ai le saoasaoa o le faamamaina.

E te iloa? O loʻo faʻaaogaina eletise eletise eletise e sili atu le tamaoaiga ma faigofie ona faʻaaogaina. Ae e talafeagai mo le faʻamamāina o ni vaega laiti, talu ai o loʻo faʻatapulaʻaina lo latou faʻalauiloaina e le uaea ma le nofoaga o le punavai.

O le faia o se masini faʻanoanoa - o le galuega e le o se mea sili ona faigofie ma e na oi latou o loʻo i ai ni tomai faapitoa ma tomai. O le aoga sili o se meafaigaluega masini o lena mea e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina nai lo se tusi taʻavale, ma e mafai ona taulimaina se tele o galuega. Ma afai e te faʻavasegaina se iunite i se pulumu faapitoa, e mafai ona faʻaaoga e fufulu laulaau. Le lelei tele o lenei masini e tele foi. E le mafai ona faʻaaogaina le faʻamamaina o le kiona, ma i se faʻaopoopoga, o loʻo i ai se tulaga maualalo, ona o le i ai o le uaea masini lea e fafaga ai mai le upega tafailagi.

E mafai foi ona mafai ona fai ni suo vaevaeina i le tagata lava ia e aunoa ma se faʻamalosi. O le mea e faʻaaoga e le tagata lava ia e faʻataʻamilomilo ai le 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina ai se masini faʻapitoa vavave, lea e taʻavale e se afi. O lenei meafaigaluega e matua faigofie lava ona puleaina, e matua mamana lava ma o loʻo i ai se lelei tele o le agi o le kiona. I le isi itu, o masini e le faʻaaogaina le faʻatinoina o mea e gaoioi e le malosi o le tagata, ma o le mea lea o le saoasaoa o le faʻamamāina o se vaega o le kiona e faalagolago i luga o faʻamatalaga faʻaletino o le tagata faʻapitoa.

Le lelei ma le le lelei o le faʻaaogaina o faga mo le aveeseina o le kiona

O le lelei o le faʻaaogaina o suʻu sikulima e manino:

  • Faatasi ai ma lenei meafaigaluega e mafai ona e vave faʻavaveina se vaega tele o le kiona;
  • e le tatau ona faia e le kamupanī ni taumafaiga tāua e tusa lava pe aveeseina le paluga poʻo le timu;
  • o le meafaigaluega e televave feaveaʻi, e faʻanofo ai i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le a le tatau i le tagata faʻafoe ona faia ni taumafaiga faʻaletagata;
  • o ia ituaiga meafaigaluega e aoga tele ma e mafai ai ona e aveesea le kiona mai le saite i le vave ma sili atu le lelei i le mafai;
  • 'au faʻatau e iloga i le maualuga o le gaosiga: lautele lautele a latou pakete, o le itiiti ifo o le taimi e faʻamamā ai le nofoaga mai le kiona;
  • O fao uma e faia i sikuea umi, lea e maua ai i latou i se taimi umi o le tausiga-e leai se totogi.
Matua le leai o se aufaʻatau - tele naua, ae tetele tele E manatu e faigofie tele le faia o se kiona i ou lava lima.

E faʻapefea ona e suʻeina se tusi tusi

Faʻaaogaina e oe lava ia - o le galuega e le sili ona faigata. O le faʻapotopotoga o le masini e tatau ona amata i le filifiliga o le eletise: mo lona gaosiga, e mafai ona e faʻaaogaina se afi eletise poʻo le penisini, ma se masini sauniuni e pei o se taʻavale savali. I le taimi lava e tasi, o le numera maualuga o taʻamilosaga e mafai ona faia e le iunite e le tatau ona sili atu i le 1500 faʻaaliga i le minute. Ma o lenei sei o tatou tilotilo atu i le auala e fai ai se suo suʻe ma ou lava lima.

Filifiliga o mea mo meafaigaluega a le fale

Ina ia mafai ona fai se suo, oe manaʻomia ona sauniuni muamua:

  • fagu uʻamea tuai poʻo le uʻamea uʻamea;
  • plywood;
  • paipa paipa;
  • faʻailoga;
  • mama mama;
  • fagu uʻamea;
  • uʻu.

Meafaigaluega taua

E oʻo lava i le tagata faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻafeiloaʻi le gaosia o suʻisa, ae na o ia lava pe afai na te iloa le auala e faʻaaoga lelei ai meafaigaluega e pei o se masini faʻaleleia, masini vili, sikili, vili.

E faʻapefea ona faia se vaʻavae ma se sikulima ma ona lava lima, se faʻamatalaga o le gaioiga

O se pusa mo se suo i le lumanaʻi e faia mai se fagu tuai poʻo se uʻamea uʻamea. O itu itu o le iunite e mafai foi ona vavae ese mai le uʻamea poʻo le plywood. Afai e leai se tasi po o le isi, ona mafai lea ona e faʻaaogaina ni vaega o le taualuga. Ina ia faʻaleleia le faʻatuatuaina ma le tumau o le masini, e sili atu le faʻapipiʻiina o elemene uma o le mataupu e ala i le faʻapotopoto faatasi.

Afai e leai sau tomai e galue ai ma se masini faʻaleleia, ona mafai lea ona faʻaaogaina ma aʻa e faʻafesoʻotaʻi vaega o le tino, ae o le malosi o lenei mamanu o le a sili atu le maualalo. Ina ia aloese mai le sasaina o le fausaga e tetee atu ai i ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, e sili atu le faʻapotopotoina o vaega pito i lalo ma luma o le iunite.

A maeʻa le gaosiga, e mafai ona faʻagasolo i le faia o ni pu, lea o le a toe faʻapipiʻi mulimuli ane ai le tau. O le gaosia o le ufi, e tatau ona ave se apa uamea e tusa ma le 5 cm ma faʻapipiʻi pepa paʻu i luga o ia, lea e tatau ai ona vaʻaia le kiona i luga o le pa'ū. O le faapipiiina o papatusi o loʻo faʻatino i le tasi i le isi.

I le laasaga e sosoo ai, tatou te tipiina fala uʻamea po o mama, e tatau ona tuʻuina mai le puipui i papatusi. O mama e tatau ona faʻafefiloi i se auala e fesuisuiai ai le sosolo mai luga ia i latou. O le iuga o le helix e tatau ona faʻapipiʻi i le lala i autafa o le puipui ma le pusa tutotonu. Ia mautinoa o loʻo alu le uʻamea i tua atu o le atigipusa pe a ma le 6 cm. I le taimi nei, e tatau ona faʻafeiloaʻi aʻa i le laau ma faapipii i le poloka poloka. Ona tipi lea o tua o le liʻo ma faʻafeiloaʻi le soʻo i le pu. A maeʻa ona faʻapipiʻi i le savaliga o le suo ua sauni.

O le mea moni, e sili atu le faigofie le faia o se kiona i ou lava lima nai lo le mea e foliga mai i le taimi muamua e te tilotilo ai, o le mea autu o le malamalama manino i le mataupu faavae o le taotoga ma mamanu.