Laʻau

Manatua -e-le Fugalaau: Tuputupu ae ma Tausiga

O fugalaau fugalaau ma fuga o le lanumoana faalelagi - o le Latina e galo-au-e le o le igoa o Myosotis, o lona uiga "taliga o le gutu".

O le tele o tala faʻasolopito ma talitonuga lauiloa e fesoʻotaʻi ma le tele o atunuu o le lalolagi. E faʻatasi i latou i se uiga tutusa - o se laau mai anamua ua manatu o se faailoga o le faamaoni, manatua lelei.

Manatua-e le o Alpine ma isi ituaiga

E masani ona taʻua e tagata le fugalaau foi "prigozhitsa", "minnow". E foliga lelei: o le vao mai le 10 i le 40 cm le maualuga ma faʻaputu tele ma le tele o lau o loʻo salu e faapaleina i mea laiti laiti-talipupuni. Fugalaau o togalaau aina e laiti (ae sili atu le tele nai lo vao), e masani lava 5-7 mm le lautele, lanumoana, piniki poʻo le paʻepaʻe ma se lanu samasama e pei o le la.

O le fugalaau e amata i le tolu o vae tolu o le taumafanafana, e faaiʻu ia Iulai. O meaola e le faʻaaogaina e faaauau pea ona faʻapipiʻi le aʻa i le malulu.

O se sui o le aiga o Burachnikov ua tupu ae o se tasi-, lua-pe lauiloa. Ae a oo i le faaiuga o le lona tolu o taimi, o laʻau o le laau ua tele le sasaa, o le numera o fugalaau ua faaitiitia. O le totoina e toe faʻafouina e ala i le aveesea o mea tuai, totoina o se tupulaga fou.

O saienitisi e sili atu ma le 50 ituaiga o galo-me-nots e tutupu i tulimanu uma o le Lalolagi, i mea e tele ai le susu, o nisi taimi i le aau. O le mea pito sili ona taatele i le va o fugalaau fugalaau e:

  1. Alpine, nonofo i le ogatotonu mauga o le Caucasus, i le Carpathians, o le Alps, Altai, ma le itu i saute o le Urals. O le maualuga o le laau e tusa ma le 15 cm, o le petals e paʻuuli le lanumoana i lanu, o laulaau e lanumeamata. I le malamalama susulu, o le umi o le ola aʻe e tusa ma le 2 masina. I totonu o togalaau o le maulalo o Rusia, ua tupu aʻe se ituaiga togalaau faapitoa. O faʻatoʻaga e lauiloa i le lanu moana lanu uliuli, 15-centimet Indigo, pink pink Rosilva, tamaʻi lanumoana lanumoana Victoria.
  2. Laʻau, i le vaomatua, e ola i autafa o auʻau ma vaituloto. O le ituaiga o meaola e iloga i fugalaau tetele - e oo i le 12 mm le lautele, umi umi. O le lauulu e lanumoana pe lanu piniki. O le Thingen e taua tele ona o lona lanumoana lanumoana, ma le lanumoana.
  3. Vaʻa totoina i le toetoe lava o nofoaga uma e tatala ai le palapala ile malulu mo se taimi umi. Laʻau o le maualuga, petals laiti, lanumoana.
  4. Vaomatua, o se tagata e fiafia i vao paolo. O le tele o laau e ola lelei i lanu piniki, lanu moana po o le lanumoana. O ituaiga eseese o le Miro, Roggli, Magnum e lauiloa.
  5. Faatulagaina le fugalaau, e afua mai Switzerland. O fualaʻau laititi e fuga mai i luga o le 30-centimeter pulusing stems. Faatasi ai ma fugalaau fugalaau aiga, o le ituaiga Blau Grasmuk e taatele.

I totonu o togalaau o loʻo i ai foʻi togafiti o loʻo galo ai aʻu-o le manogi o le manogi, Sakhalin, Lazistan, malie ma isi ituaiga.

O vailaʻau faʻapitoa o aʻafiaga ia o le galuega a le au faifaatoʻaga. O le lanu o petals, e fuafua i le ituaiga, e mai le malu i le lanumoana loloto.

Totoga galo ia te aʻu-leai

O le tele o ituaiga o tamaʻitaʻi latou te fiafia i ni mea malulu, o nisi e sili ona lelei le ata. O le tuusaunoaga o le fanua ma ituaiga alpine, lea e tupu totoʻa naʻo totonu o nofoaga lelei.

Fugalaau e le o iai ni mea e manaʻomia mo le eleele: lauʻeleʻele laufanua lelei ma le faʻaleleia lelei, e le manaomia le vai. Manatua-aʻu-nots e totoina i le togalaau i se tasi o auala e lua, tuusao i fatu ile luga o se fugalaau poo ni togalaau.

Lotoina o fatu i fanua tatala

Pe a lelei le mafanafana o le eleele, e faʻamaʻapeʻa, peʻa pe faʻaopoopoina humus. A maeʻa 2-3 vaiaso, toe e toe faʻalelei.

Laititi laiti ua saunia mo le lulu i se mamao e 10 cm mai le tasi. O laau ua lafoina ua ufiufi i se manifinifi manifinifi o le eleele, ua ufitia i le polyethylene mai luga. E foliga mai e foliga mai i le 2 vaiaso. O fualaau aina e faʻapipiʻiina ina ia maua ai i latou i le faʻaleleia o tulaga tuputupu aʻe.

Autumn toto mo laau

Faʻaalu i le amataga o le taumalulu. O pusa fagu e faatumulia i se vaega o le tasi vaetolu o le vaitafe tafe ma le lua-vaetolu o eleele elemene. O fatu e salalau i luga o le eleele, pipiʻi, pipiʻi faʻasusu i le eleele.

Ona faʻamalūina lea o fualaau aina i totonu o se fagu moli. O tupu muamua e tupu mai i le faaiuga o le vaiaso muamua. A oʻo mai le 2-3 muamua leaflet moni, ona totoina lea o fualaau i totonu o ipu eseese ma tuʻuina seia oʻo i le tautotogo i totonu o se kiona. Pe a liusua le kiona, ona ave lea o ipu ma fualaau aina i se potu mafanafana. O toto laau e totoina i luga o fugalaau i Aperila. O le tele lava o laau ua amata ona amataina i le taimi lenei.

Aua nei galo-ae le o le tuputupu ae o tulaga

O le moa e le lelei, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa. O le tele o le malamalama ma le ata lafoia, o le suavai mama, o le laei pito i luga, ma fua faatatau e puipuia ai mai meaola faalafua ma faamaʻi e le tele se taimi e avanoa ai ma e avanoa foi mo tagata e totoina le ola.

Faʻasa

E manaʻomia le vaʻaia ile lua taimi i le vaiaso mo fugalaau e ola i nofoaga lafoaʻi, lafoaʻi alpine. O tagata e nonofo i le malulu o loʻo faʻamamaina i le vaiaso, pe a leai se timu masani.

//www.youtube.com/watch?v=3zfgmVR0Dc0

O le faʻaitiitia o feau, faʻagalo-me-nots e masani ona totōina i totonu o le faʻatoʻaga o togalaau faʻatoʻaga e mafai ona faʻamalamalamaina le palapala.

Laʻei pito sili

I luga o le eleele malosi tele, e amata ona gaʻo le prigozhitsa - e na o le laulaʻau laʻau. O le mea lea, e tatau ona taulimaina fomaʻi ma le faʻaeteete tele. I le gasologa o le vaitau, ua lava lea e faaopoopo ai le peat poo le humus faalua - i le tautotogo ma le tautoulu, ma i le taimi lava e uma ai le fuga, sasaa suavai minerale.

Isi gaoioiga faʻaleleia

E masani ona fautuaina e le au faifaatoʻaga taʻutaʻua, ia le itiiti ifo i le 10-15 aso, faʻamalo le eleele ina ia le mafai ona faʻafefeteina meaʻai ma le okesene i aʻa.

E le manaʻomia e le vao le veleina - o se aʻa malosi malosi e faʻaumatia vao e taumafai e alu ese mai le eleele.

E leai se manaʻoga e sauni fugalaau mo le taumalulu. O aʻa e malulu ai gutu tetele e aunoa ma le ufitia o le kiona. O nisi taimi e nonofo ai tagata nonofo i le taumafanafana i le totoina o le mulch i se fasi manifinifi o laulaau mamago

Manatua-e le o le faʻaleleia

O metotia masani uma e talafeagai mo le faʻalauteleina: o le faʻaogaina o fatu, tipi, vaevaeina o le vao.

Fatu

E selesele ao latou matutua. A maeʻa le faʻamamago, e sasaa atu i totonu o se ato faʻanofo ma teuina seia selesele, ae le silia le 3 tausaga. E mafai ona e lūlū vave fatu fou i luga o moega fugalaau ma moega mo fugalaau. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o ituaiga o mea e galo-me-not varietal e le faʻasalalau, pe afai e faʻalauteleina i lenei auala.

O nisi taimi e le afaina ai tagata nonofo i le taumafanafana ona o le aoina mai o fatu - o se tamaitai lalelei e tupu lona fatuina atoatoa. I le tautotogo, e totoina ma le totoa vao vao ma totō i le mea saʻo.

Bush division

Le ala sili e faʻaopoopoina ai le aofaʻi o fomaʻi. O le faʻatinoga e faʻatagaina e faia i soo se taimi mafanafana, o le aʻa o le aʻa e aunoa ma le faaleagaina o le fevaevaeaiga ma faigofie ona aʻafia i se nofoaga fou.

Ua faʻataʻapeʻape vao, vaevaeina ma le faʻaeteete i ni vaega. E totō uma tufatufa i totonu o se pu ua saunia.

Laʻau

E faʻaaogaina foi mo le faʻalauteleina o vine ma varietal e faʻafefe faʻagaloina aʻu-nots. I le faaiuga o le fugalaau, ua vaʻaia ni afifi apical ma se naifi faʻamaʻi faʻamaʻi. Ua vave totoina, ua ufiufi i le polyethylene poʻo ni pusa tioata manino. Faʻataʻitaʻiga e faia lelei ma le faaeteete: o le tipi o le vai e sili ona leaga i luga o laʻau. Ina ia faia le lala laau, faapipii i le 1-2 cm.

Faatasi ai ma lenei metotia o le sosolo, ua fuga ai le toto i le tausaga e tasi. Ae mo le taumalulu e manaʻomia ona ufiufiina i lālā paʻu vevela poʻo le agrofibre.

Pests ma faʻagaloina aʻu-ae le o faʻamaʻi

Fugalaau e sili ona puipuia i faʻamaʻi. O le inu malosi atonu e na o le pau lea o le mafuaaga o le leona.

O le eleele suamalie o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi - paʻu o le paʻu, aʻa, pala. Afai e iai ni faailo o le maʻi i luga o laulaʻau ma siaki, e togafitia i latou i soʻo se filogide (vitriol, HOM, Skor, Fitosporin ma isi).

Ina ia puipuia le pisia mai o siama, mataʻituina le maualuga o le totōina, o taimi o taimi e vevela ai laau. O le faʻamagoina o le palapala poʻo le faaumiumi o le pala o le susu i lalo o fugalaau e aloese foi.

E le o osofaia faʻalavelave foi meaʻai e faʻagaloina-aʻu-nots, lea e matua faʻamalosia ai le tausiga oi latou. O faʻalavelave faʻaaoga e na o le taimi lava e iloa ai siama poʻo pe a tupu mai se osofaʻiga tele a le eria.

O le Susuga a le Susuga Summer Summer e faailoa mai: galo-au-e le - o se fomai o le atigipusa

E le gata i le matagofie o mea teuteu, e talisapaia le prigogitsu mo mea e faʻamalolo ai faʻaalia talu mai aso anamua. Faʻaaoga vailaʻau faʻasolosolo faʻaaogaina le laau e avea o se mea maualuga, anti-inflammatory ma faʻamoemoe. Togafitiga o le bronchitis, o nisi o ituaiga o gasegase ma gaʻo pulmonary e lelei atoatoa le fugalaau mama.

O mea laititi mo le sauniuniga o vailaau faʻamalosi ua saunia i le taimi o le fugalaau. Faʻaaoga le vaega uma o le ea - siaki, lau, inflorescences. E seleseleina i lalo o le paolo i totonu o se potu faʻasalaga poʻo lalo o se faʻavaa, pe a leai se ata. Ona faʻapalapalaina ai lea o meaʻai, e teuina mo le tausaga i totonu o koneteina e faia i tioata, laumei poʻo taga pepa.

Saunia e faʻagalo-au-e le o fugalaau mo togafitiga faafomaʻi, ia maitau ole varietal ma ituaiga paʻu e le talafeagai mo nei faamoemoega.

Vaʻaia ma vaomatua o loʻo taʻua o mea aupito sili ona lelei, o mea lelei e ola ai vao. O nisi o fualaau faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le galo-ae-aʻaʻaiga:

  1. Mo le bronchitis, talema totoe, fiva, 3 sipuni vavalaʻau o mea masini matagogo ua sasaa i se ipu vai inu. Faʻaosooso itula, ona fufulu lea. Inu se sipuni tele tolu taimi i le aso pe a uma taumafa.
  2. Tea brewed ma le galo-me-nots (1: 1) fesoasoani i le fomaʻi, ita po o le manava, ma faamaʻi fatu fatu.
  3. O se teuteuga o teaseti e lua o vao mamago i totonu o se ipu vai e fesoasoani i le vaivai.
  4. O fualaau suamalie o laulaau ma laʻau e faʻaaogaina e avea ma fesoasoani i le togafitiga o faʻamaʻi leaga o le vavagana o waha.
  5. O vaega lanumeamata e tipiina i totonu o paʻu o se faʻamalolo sili ona maualuga ma le faʻamalolo. O le masini e faʻaaoga i le tatalaina o manua, mumu, nofoaga o frostbitten.

Sa leʻi faʻaalia e saienitisi le faʻasaʻoina i le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi ma mea faʻaleagaga o le faʻagalo-aʻu-leai. Ae o le maʻitaga poʻo le lacting women, faapea foi ma tagata o loʻo mafatia i allergies, e tatau ona muamua fefaʻatauaʻi i se fomaʻi.

O nisi o faletua e faʻaaoga fugalaau matagofie mo faamoemoega o le kuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te tunu suka ma teuteu pastry ceremonies - keke po o pusa. Po o le aisa i totonu o le vai mo cocktails.