Lafumanu

Aisea e paʻepaʻe ai povi?

O le faʻaalia o se paʻu papaʻe paʻu i totonu o se lafu povi e leai lava se faailoga o le i ai pe amataga o soʻo se togafitiga faʻaleaga. O nisi taimi e mafai ai ona latou faauigaina le amata o le ita, faailoga se maitaga, ma faʻaalia foi se paʻu. E ui i lea, o loʻo i ai se avanoa e foliga mai o se ituaiga o faailoga o se faailoga lea o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i totonu o lau uarota. O lenei tusiga ua mamanuina e fesoasoani ai ia te oe e sili atu ona e folau i mafuaaga o le lafoaia o le lafu povi ma atonu e ono mafai ona aveeseina.

Lafoaʻi paʻepaʻe mai se povi: pe aisea e aliali mai ai ma le mea e fai

O le tele o taimi, o le povi o le povi o loʻo i ai le uiga o filamentous filamentous faʻalauiloaina e alu ese mai le vaʻa ma pipii i vae, siʻu poʻo lauulu i isi nofoaga. I le mea e te mautinoa ai o le aliali mai o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tino, ua matua afaina atoa lava i nisi o mafuaʻaga faʻale-tino masani, mai le mea ua taʻua i luga, ona leai lea o se mea e tatau ona faia e faʻaumatia ai.

Atonu o le a aoga mo oe le suʻe pe fia le povi e mamafa ma pe o le a le mamafa o lona mamafa.

Soʻo se mea e tupu i totonu o le vaitau o le manu e le gata e afaina ai, ae o le a maua ai ni aoga taua. O le tele lava o taimi tatou te talanoa ai e uiga i le mulimuli mai o le fanau mai o se tamaʻi povi poʻo se faʻalauteleina le faʻaleleia o le gaosiga o susu. O nisi taimi, e ui i lea, o le a tafe atu povi i totonu o le manogi mai le manogi ma le ituaiga o lafoaia o povi, ae e masani lava ona vavaeese ese mai tamaitai, o lea e le mafai ona latou afaina ai i latou. I le tulaga lava e tasi, afai o foliga mai o vai eseese e vavae ese mai maʻi o se povi e foliga mai e te le lelei, ei ai ni foliga e le masani ai pe sosogi foi, ma o ia lava e le malolo ma ua faaalia uma faailoga iloga o le maʻi - oe manaomia vave amata galue. Lalo oe o le a maua ai faʻamatalaga e uiga i le mea tonu lava e filifilia i povi, o latou uiga ma le auala e taulimaina ai.

Malamalama manino vavalalata

O foliga manino e foliga tutusa i le lanu i le lanu, masei i le paʻi, moli, laei e aunoa ma se mea e iloagofie, o nisi taimi ei ai se mea patino, ae le o le malosi ma le le manogi, faatasi ai ma o latou foliga vaaia masani e sili atu ona foliga tutusa ma le malamalama manino - o mea masani ia e masani ona maua mai le gaioiga o povi. O le tele o taimi, o nei mea faalilolilo e aliali mai i le amataga o le faagasologa o le estrus, ma o lenei mea e taʻu mai ai o le povi e maloloina, i le tino lelei ma sauni mo se vaega fou o le mating.

E taua! Aua e te popole, pe a latalata atu i le faaiuga o le vaitau o le estrus, o le a faʻafuaseʻi ona faʻafefeteina ma e sili atu ona leaga - o le tali masani lea o le tino o le manu i le suia o tulaga o hormonal.
O meaola tutusa o le natura e vavaeeseina mai le afifi fanau mai o le fafine i ni nai itula aʻo le i amataina le galue, ae tatau ona manatua lelei e vave loa pe a uma le fananau ma le placenta lafoaʻi le maʻi, e leai se isi mea e tatau ona vavaeeseina. Afai e alu le lafoaia, tusa lava pe o se uiga manino, ona avea lea o se faailoga manino o le meaola e atiina ae le adnexitis poo se mea le lelei o isi vaega o totoga tino. O le togafitiga i lenei mataupu o le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi poʻo le faʻaleagaina o le antibacterial agents, vavaeeseina o le tagata maʻi mai le lafu manu i totonu o se isi potu ma le faʻatulagaina o le mataituina lelei o lona tulaga.
E taua! O ia lava, o le siaki lanu e le afaina ai le ola maloloina o le manu ma e seasea ona avea ma se faailoga o soo se togafitiga.
I le tulaga o le leaga o le ata atoa, ua fautuaina e valaau se fomai manu mo se fesoasoani. O le auala sili ona ogaoga ma sili ona manaia e atiina ae ai se tulaga i le tulaga o le mumunia o totoga i totonu o le tino o le foliga mai lea o le manaomia e aveesea le mea mulimuli.

E mafai foi ona faʻaalia foliga faalilolilo o se uiga talitutusa i le lua masina muamua o le maitaga. O latou ata o le nofoaga foi lea i tafatafa o le laina ogatotonu o le povi ma le faʻaogaina o foliga o nei mea faalilolilo. O se mea talitutusa faapena e mataituina i le toetoe o fafine uma na maʻitaga, ae o lona toesea e le o lona uiga ua maʻi le povi.

Lafoaʻi paʻepaʻe mai le gaogao ma le uila

O se vai po o se siaki o loʻo i ai se mea e sili ona paʻepaʻe, ae mo isi mea uma e le ese mai faʻataʻitaʻiga, e ono mafua mai i mafuaʻaga lava ia na faʻamatalaina i le vaega muamua o le tusiga.

Saili pe o le a le mea e fai pe afai o se povi e paʻu.

O le mafuaʻaga o se suiga i le lanu o le mea lilo e mafai ona avea ma se suiga i le tulaga o le meaola o le manu, o lona matua tuai po o se suiga i le vailaʻau keminoina o mea lilo e mafua mai i suiga faʻafesoʻotaʻi, ma isi. Mucous-purulent i fafo o povi O le foliga mai o na mea faalilolilo e mafai tusa lava pe, o se taunuuga o feusuaiga, o se povi na faʻaosoosoina ai le atinaʻe o se faʻamaʻi pipisi i totonu o se fafine. O le tele lava o taimi tatou te talanoa ai e uiga i vaginitis, lea pe afai o le le atoatoa le togafitiga e mafai ona alu i totonu o le colpitis, ona sosoo ai lea ma le salpingitis ma le adnexitis. E mafai ona e malamalama o lau povi o loʻo maʻi ma se faʻamaʻi faapena, e ala i le lavelave o faʻamaoniga e aofia ai le i ai o mea faalilolilo o loʻo faʻamatalaina i luga ma le lautele o le gasegase faʻamaʻi (fiva, amioga le lava o le manu, mumusu e 'ai ma feinu, soona osofaʻi i uso, ma isi) ). I lenei tulaga, e tatau ona vavae ese le tagata mamaʻi, ia togafitia i fualaau faʻasaina ma ia mataituina le tulaga o le ola maloloina o le manu.

O faʻamaʻi matautia o povi e aofia ai mastitis, leukemia, vae ma gutu o le gutu.

O le tuueseeseina o sea mea faalilolilo e mafai foi pe afai, o se taunuuga o ni togafitiga talu ai e mafua mai i le mumū, o le tino muscle uterine, o le endometrium, na tusia i se ala masani. I se ituaiga o tamaʻitaʻi, e masani ona amata ona faʻagasolo i luga ni nai aso pe a maeʻa, o lona aofaiga e faʻaleleia le taimi, ma o le lanu e suia mai lava i le papaʻe ma enaena ma le mumu. O le finometriosis o se tasi lea o mafuaʻaga e ono mafua mai i le kanesa o le susu ma isi faiga tetele i totonu o le va ma le mea matua.o lea e sili ai ona saili le fesoasoani mai se fomaʻi.

Vitio: Togafitiga ma le puipuiga mo filifiliga mo le tuanaʻi i povi

E mafai foi ona tuueseese mai le paʻepaʻe, viscous, o le suamalie, mea faʻapitoa mai le susu i le taimi o le maitaga, ma o nisi taimi i le vaitau ao lumanaʻi le matua. O lenei suavai ei ai le igoa "colostrum", ma o le mafuaʻaga o lona foliga mai o totonu o le tino o le tino o loʻo i ai se toe faʻaleleiaina o faʻafouga o hormonal mo le fausiaina o fanau i le lumanaʻi, lea e manaʻomia ai le suāsusu sili atu ona gaʻo ma vavalalata nai lo le masani ai povi masani i aso uma. O le faʻamaina o le lanu e mafai ona taʻua o se ituaiga o faʻataʻitaʻiga ao le i fafagaina tamaʻi mamoe i le lumanai. O nisi taimi e mafai ona tupu i le tele o taimi i le taimi o le maitaga e tasi. O lenei faagasologa e le manaʻomia ai togafitiga.

E taua! O le vavaeeseina o mea o soʻo se isi lava natura mai le uʻamea e vaʻaia ai meaola e le lelei ona faʻamatalaina i tusitusiga. Afai e te vaʻavaʻai atu i faʻailoga e ese mai i latou na faʻamatalaina, o le a sili ona lelei le valaʻau o le vete.

Puelent whites i povi

O le foliga mai o le samasama (mai le samasama i le brown brown) le lafoaia, eseese, ma le manogi o veins o lanu eseese - o se faailoga manino lenei o le faaopoopoina o se siama siama e faaopoopo atu i le mumu o soo se ituaiga urogenital poo i o se faʻamaʻi tutoʻatasi. E masani lava o lenei natura o le lafoaia o loʻo taʻu mai ai o le povi o loʻo i ai le faʻasologa o le atometoma.

Pau lava le togafitiga mo ia tulaga o se taimi tumau 2-3 taimi (i le aso) fufuluina o totoga o le povi ma soo se vaifofo, mo se faʻataʻitaʻiga, o le 3% fofo o alum ma le faʻaopoopoga o le 1% pactini concentration. A oʻo mai se tuuga o le tino i se povi, muamua taumafai uma e fuafua lelei po o le fea o le mumū o le fea vaega o le urogenital system e fesoʻotaʻi i ai. O lea e mafai ona e sefe taimi ma tupe i le togafitiga o povi na faʻaumatia uma pe toetoe o vaega uma o le mea tau feusuaʻiga. O nei meaʻai, e maualuga tele le tulaga o le mea e ono tupu, e ui lava o le a latou ola pea ona o togafitiga, o le a le mafai lava ona fanauina pepe, ma o le fua o le susu o le a faʻaitiitia i tausaga taʻitasi.

Aoao pe faʻapefea ona iloa ma togafiti maʻi faʻamaʻi i povi.

Puipuiga o faʻamaʻi pipisi

O le puipuia o faamai gynnecological i povi e tatau ona faavae muamua i luga o le tausia o tulaga uma o le tumama i nofoaga o le faatoaga lea e teuina ai manu, i nofoaga e faia ai feusuaiga, faapea foi i totonu o le fale mo manu e fafaga. O le tele o fuainumera o puipuiga e aofia ai mea nei:

  • faʻafesoʻotaʻi o povi maʻi ma mea ola maloloina e le tatau ona faʻatagaina;
  • puipuia le tele o manua o galuega i totonu o lafumanu;
  • e tatau ona taumafai e sui le faagasologa o fegalegaleaiga faʻanatura ma vailaau faʻasolosolo aso e tasi;
  • E taua tele le le faatagaina o faʻasalaga o faʻamaʻi faʻamaʻi i manu, faʻapea foi ma le faʻamaeʻaina o le tulaga mulimuli o maʻi faʻafuaseʻi taʻitasi;
  • E tatau i tagata faigaluega uma ona ofuina se toniga faapitoa ao le i galue ma se povi, aemaise lava pe afai e fuafuaina fuafuaga ma le aafia o le vaʻa;
  • e tatau i au 'au taʻalo ona' ai ma feinu lelei ma i le tele o mea;
  • e tatau ona i ai uma sēseta i totonu o se povi e maeʻa i le maitaga - o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻailoga;
  • i le gasologa o le fananau mai, e tatau ona tuʻuina atu povi e sili ona mama.

I le suʻesuʻeina o vaega o le lafoaia o le povi i povi, e mafai ona e faia ni faaiuga: ia tausia au povi taʻitasi i se tulaga lelei, ia tausia lelei tupulaga taʻitasi o le tamaʻi mamoe ma le faʻaaloalo, ia pipii i tulafono uma faʻamalosia i luga o lau faatoʻaga - ma o le taimi nei o le ae faʻatoʻilaloina atoa le faafitauli o le gynecological faʻafitauli i au manu.