Laʻau

Croton - totoina i le fale

O se laau lanu eseese e mafai ona i ai i foliga o se togavao poʻo se laau foi. Latou te fiafia i croton, poo codium, mo lanu susulu ma se lanu lanu - mai le samasama i le fugalaau-polo. O laʻau ei ai se foliga manaia, e manaia ma susulu, ma vevela susulu e pei o se ata i luga o le pepa.

Croton: faʻaleleia i le fale

I le fale, o le galueaina o lenei tagata alofa i motu mafanafana e faia e faila masani ma fugalaau fugalaau. O le talaaga o lenei mea leaga e leaga ona o lona amio. Folatalati e manaʻomia le iloa poʻo le a le mea e fiafia i ai le croton, pe faapefea ona faʻaleleia, faʻafefea ona teuteuina, pe o le a le palapala e manaʻomia, ina ia tupu atoatoa. E manaomia e le laau le tele o gauai:

  • ma le leai o se malamalama, o le a leiloa le lanu teuteu o ona laʻau;
  • i le susulu o le la, o laulaau e mu;
  • afifi ma suiga o le vevela e mafua ai ona ia lafoaʻi laulaau;
  • e le tatau ona faʻamago le eleele i totonu o se ulo, ma e tatau ona faʻamama le susu 60%.

O lenei togavao ua faʻafefe uma le taimi o le autumn

O se tafatafa agamalu e faʻalauteleina i le tele o auala, e manaʻomia ai le onosai, talu ai o lenei fugalaau e le tupu tele. O lenei meaʻai e mafai ona faʻaleleia e fatu, toso, laulaʻau, laulau lele.

E faʻafefea ona faʻalautele fatu croton

E mafai ona faʻatau mai fatu laau Croton i le faleoloa fugalaau, pe mafai ona e aoina oe lava. Mai le poto masani a le au faifaatoaga, e aoina mai fatu o crotons i totonu, e tatau ona e lua laau totino o ituaiga uma e lua ma palota. O fatu e aunoa ma se togafiti faapena e leaga le germination, aua o lenei auala e le manuia.

O fatu e maua ile fale e taofi ai a latou meatotino i le gasologa o le tausaga. Ae e sili atu ona vave totoina i latou pe a uma ona matua. A o leʻi lūlūina, e taua tele le faia o togafitiga e faʻatatau i gaʻo ma faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, epin. Na te puipuia le fatu mai meaola faalafua ma faʻamaʻi, ma faʻaosofia foi le tuputupu ae. Sook mo le lua itula, ona vave loa lea i le eleele.

Lafoa le palapala i luga o le palapala - faʻalautele le ele, o le eleele (e mafai ona e tilotilo), ma luga o le oneone. Salu fatu i luga o le oneone ma tuu i se nofoaga mafanafana. Faʻasaga i se auala paʻu. O le mafanafana e tatau ona maua mai i lalo, mai luga, ufiufi le ulo i le ata tifaga poʻo le tioata, ae faʻamalosi i aso uma.

Taua! O ogalaau e iai fatu e taua e aua le faʻaalia i le vevela ma suiga.

A maeʻa laʻau muamua, o le taimi mo le faʻaleleia o le ea e tatau ona faasolosolo malie ina ia mafai ai ona totogo totogo i tulaga masani o le tuputupu ae.

I ni nai aso o le a mafai ona iloilo le fatu mo le germination, ao latou ala mai ma amata ona tatala. O laulaau muamua o le a aliali mai na o le masina mulimuli ane, a uma le tolu o laulaau e mafai ona e totoina totogo i ni ipu eseese. O le tele o le seleselega o le 10 cm o le a le muamua nai lo le 4 masina.

E faasolosolo malie le tuputupu ae o Croton ma talu mai aso muamua o le soifua mai o le olaga i totonu o le fatu e manaomia ai le tausiga i aso taitasi

Lea

Afai e te 'eseʻese le laʻau croton mai le aʻa ma tuʻu i totonu o le vai poʻo le palapala, o le a aʻafia. Ae o lenei mea o le a taofia ai le faʻaleleia o le faagasologa. O le a le faʻatagaina se puʻe fou, aua e manaʻomia ai se fatuga.

O le mea lea, ia toe gaosia le laulaau, o se vaega itiiti o le fana ma se fatugaʻo e manaʻomia, mai le mea o le a tupu ai se olaga fou. Pau lava le eseesega mai mea faigofie e faigofie ona fai, o le mea lea e le tatau ona avea ma se pito o le ata. I le faʻaogaina o lenei metotia, e mafai ona maua ni laau se tasi mai se tasi o mea e faʻasolo ai.

E taua le tuʻuina o le laʻau e tasi ma fuga i luga o le tipi, o le tele o le au e tusa ma le 4-5 cm. Fufulu le sua lea na tu i itu uma e lua ma faʻatagaina le aʻa e faʻamago mo le lua itula. Ona tuu lea i totonu o le vai mafanafana, tausia le vevela seia oʻo ina oʻo mai aʻa i le 25 tikeri. Afai ei ai fesuiaiga o le vevela, o le a le maua aʻa.

O le totoina o laau e talafeagai pe a tupu aʻa i le vai i le 3-5 cm.

E faʻapefea ona faʻasalalau le croton i le fale ma faʻamaʻi

O loʻo i ai i le seleselega se laʻau gaugau, e ese mai le faʻalauteleina o laʻau, pe e manaʻomia ona faʻatali mo le fafaguina o le fatugaʻo. O aʻa e le foliga vave, ae o le a malosi ma malolosi le laau.

E tatau ona vavae ese le pito i luga o le va o le 10-12 cm le umi

Laasaga muamua i lea laasaga o sauniuniga mo le totoina:

  1. O le tipi e tatau ona faia i le tasi le lafo ma se naifi malosi.
  2. Tausia le mea na vavae i luga o le tina e totoina i le malala, o le faaaluina o le a avea ma mea e faaosofia ai le paranesi le fana.
  3. I luga o le tipi, e fufulu le nofoaga na tipi i le vai ma togafitia i le malala.
  4. Mo le lua itula, e tatau ona i luga le vaʻa pe a maeʻa.
  5. Matou te aveese laulaau pito i lalo, ma tipi ese le pito i luga i le afa, ina ia leai se tupe faaalu o le malosi i nei papatusi.
  6. Matou te tuu le au i totonu o se ipu vai ma tausia le vevela o le vai i le 25-27 tikeri.

E taua le iloa! Afai o le vevela i le taimi o le toe gaosia o le croton e pa'ū i lalo ifo o le 25 tikeri - o le a tupu le aʻa, pe afai e oʻo atu i le 30 - faʻamaʻi ma le gaʻo tupu.

E mafai ona vave aʻafia le tipi i le paluga o oneone ma le paʻu i tutusa tutusa. E faʻafefea ona aʻafia le croton i se mea e sili ona lelei e mafai ai mo ia - i se afifi. O le greenhouse o le a faatelevaveina le tuputupu ae ma fatu ai tulaga talafeagai o le susu. O le fugalaau faʻatasi ma le ulo e tatau ona tuʻuina i totonu o se ato faʻatasi ma ni pu mo le ea fou.

Taua! O le tausisia o le puleaina o le vevela o se tasi lea o tulaga taua mo le atinaʻe manuia o le lumanaʻi.

Vaalele i le ea

O le toe gaosia o le croton i le fale faatasi ai ma le fesoasoani a le ea e sili ona aoga. O se metotia faapena e ono foliga faigata i le tepa muamua. O le mea moni, o le auala vave lea e maua ai se malosi ma le soifua maloloina, talu ai o malosiaga uma e atiaʻe le aʻa e ave mai le fugalaau a le tina. A oʻo ina faʻaleleia le aʻa, o le fugalaau na te faʻatagaina le vavae ese mai le ogalaau ma faʻaauau pea ona ola lelei lau laʻau.

Mo le aʻafia i luga o le ea, ua filifilia se sosola, lea ua uma ona maua se paʻu malo. O le saite e lua senetimita le umi e tatau ona faʻaalia mai le paluga faʻasusu i se naifi malosi, ae aunoa ma le faaleagaina o le nofoaga papaʻe.

Tausia se vavao faʻatasi ma se mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, afifi sphagnum ma masi susu ma faʻaleleia lenei fausaga o le ea ma se ato poʻo se ata tifaga e taofi ai le susu i totonu o le ipu. O le pito i luga o le pusa e tatau ona faʻamautuina i le avanoa e maua ai le faʻaleleia atili o le susu aʻo tuputupu ae.

O aʻa e foliga mai e leai ni vaega i totonu o le masina, ae e tatau ona e faatali mo lo latou ola tuputupu ae ina ia mafai ai e le laau pe a uma ona teuteu ona ola tutoatasi

O se auala e sili atu ona faigofie o le tuʻuina lea o se tioata tipi po o se fagu palasitika i luga o le vaega faʻaalia o le paʻu, faʻapipiʻi i se lipine poʻo se ata. Latou te faʻatumu ipu i solo ma faʻatali mo aʻa e aliali mai.

E le gata i lea, e mafai ona maua ni laulau vaalele e ala i le eliina o se vaega o le ogalaau ile palapala. Ina ia faia lenei mea, faʻaititia le fana ma faʻapipiʻi i le eleele ma se isi ipu.

Faʻaputuina o tagata matutua ma tamaiti nofo

A maeʻa ona maua le croton i totonu o se faleoloa, e taua le faʻapipiʻi vave i le vave mafai. O se tagata matua e totoina i le taimi taʻitasi ile 2-3 tausaga. O se laau toto e manaomia se suiga o le palapala i tausaga uma. O seleni ma foliga o aa e oo i le 5 cm le umi e manaʻomia ai le aʻafia o le eleele.

Substrate

Croton - tausiga ile ma le auala e faʻafefe ai lenei laau

O le palapala mo le croton e manaʻomia le lafoaia ma le malamalama, talu ai e le fiafia le laau i le susu, ae o le a le mafai ona faʻafeiloaʻi le vai i le eleele. O le lalolagi e tatau ona lelei. E mafai ona maua se tuʻufaʻatasiga lelei e ala i le fefiloi i vaega tutusa:

  • humus;
  • turf land;
  • pepa palapala;
  • oneone
  • peat.

O se mea laugatasia lautele e talafeagai foi, lea e te manaʻomia e faaopoopo i ai le tolu o le oneone. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona togafitia le eleele i le palukala ma faʻamago.

Taua! Mo le faʻaleleia lelei o le fugalaau i le taimi o le gaosiga, e tatau ona e suia le alavai, fai se fou pe a ma le 2 cm.

Pot

O Croton e faatatau i na laau totő o loʻo i totonu o se fagu telē e faʻaaogaina e le aʻa o le aʻa seia oʻo ina latou faʻamalosi lona vaega atoa. O le mea lea, e tatau ona laʻititi le ulo, pe o le a lava le ese e ono foliga mai i le faʻatusatusaga ma le tele o vao e ola mai ai.

O le tele o le ulo e tatau ona aofia uma ai aʻa o le fuga + 1 cm o le avanoa avanoa mo le eleele.

Pusa ipu ma ipu palasitika e talafeagai mo le fesuiaiga. E taua tele le i ai o se alavai faʻavaivai, o le faʻavaivai o le vai o le mafuaʻaga lea o le oti.

E taua le iloa! E sili ona lelei le faʻapipiʻiina o fugalaau i Mati e ala i le faʻafefe.

A maeʻa ona totoina, e tatau ona tuʻu le ipu i se mea mafanafana, faʻamautinoa le faʻamamaina ma le faʻafeusuaʻi.

E faigata le faʻafeiloaʻi o le croton transplant, o le mea lea, i le taimi lenei, e tatau ona e tuʻuina atu ia te ia tulaga sili ona lelei

I le fesili pe faʻafefea ona faʻavasegaina se croton maʻi, o le tali e manino lava. E fautuaina tagata fugalaau fugalaau e togafitia, ona toe suia lea.

E faʻapefea ona tipi se kesi ina ia fufula

Syngonium - tausiga ma toe gaosia ile fale

O se tamaloa lelei e tupu i foliga o se vao po o se laau, i le aluga o taimi, i luga o ona pupu, o laau tuai ua matago ma paʻu, ua totogo le pa laau ma ua leiloa o latou foliga teuteu. Ma o le fugalaau lava ia e le tupu tele naua ma taua i luga o tausaga. O le teuteuga ua faia, muamua lava, e faaosofia ai le alualu i luma, mauaina o ituaiga fou o le vao, faafouina o pupu ma tipi.

Ina ia faia le lala codium, e tatau ona e togiina uma lauʻau

O le faʻavaeina o le pale atoa i lenei laau e tatau ona faia i le faʻavasegaina o fuataga:

  • i le 1.5 tausaga le matua, tui le laau e fafagu mai ai le pito i tua ma fatu ai ni vaovao fou;
  • i le 2 tausaga, faʻataunuʻuina le teuteuga, faʻatonutonuina le tuputupu aʻe o ni vaovao fou - fetuutuunai le tuputupu aʻe o tipu o le a fesoasoani i le fausiaina o se pale matagofie ma manaʻoina;
  • i le 5 tausaga le matutua, e faia se teuteuga atoa: o le faamamafa e le o le faia o le pale, ae i luga o le faaosofia o le tuputupu ae, talu mai i lenei tausaga e amata lemu le fugalaau i le alualu i luma o le tuputupu aʻe.

E tatau ona faia faʻataʻotoga faʻatoʻaga i se mea gaosi faʻamalosi i le tasi le lafo mo fasi pepa taʻitasi. O nofoaga e tipi e tatau ona togafitia ile malala i ni nai taimi pe a maeʻa le faʻatinoga. A uma ona teuteu, avatu le filemu o le laau, tuu i totonu o le malu puipuia, faʻaitiitia le faʻamafa.

Taua! A maeʻa ona teu, e le mafai ona sosolo le laau - o nofoaga e tipi ai le pala.

O le tausiga lelei o soo se mea totino e faʻamaonia ai se soifua maloloina ma matagofie. O Croton o le a tali atu ma le agaga faafetai faatasi ai ma se paʻu o lanu susulu o ona lau lalelei. E taua tele le faʻafeiloaʻi ma le alofa i togalaau ina ia maua ai le mafanafana ma le mafanafana i le fale.