Laʻau

Geranium fale. Tuputupu ma tausia i le fale

Geranium (Pelargonium) o se mea sese, ae sili atu ona masani ma masani ona taliaina mo le fuga o le pelargonium, o le mea lea i le lumanai i le tele o tulaga o le a tatou taʻua lena mea.

I le olaga i aso faisoo, o le pelargonium e tele lava ina taʻua sese o geranium. Faʻapitoa, o le aiga o geraniums, lea e aofia ai le genus geranium ma le pelargonium. O le fugalaau masani i totonu mo i tatou o le ituaiga "pelargonium".

Sui o le ituaiga o le "Pelargonium" - tagata e masani ai i Aferika i Saute. Faatasi ai ma i latou e tele ituaiga o ituaiga e le sili atu i le 12.5 cm le maualuga, e pei foi o tagata sili ona lelei ma upega e oʻo i le 1 m.

I nai tausaga uma lava, e manaomia e le laau le teuteuina. O le mea e lelei ai, o le geranium e tupu tele vave ma maua ai le maualuga o le 25-30 cm i le tausaga.

O le laau e umi lona vaʻaiga - e amata mai i le amataga o le tautotogo ma faaiʻu i le tautotogo.

O le tuputupu ae o geraniums i totonu o le fale o le au faifaatoaga ua tuleia e le gata i le manao mo le matagofie, ae faapea foi i manatuaga o tamaiti. E mafai, e aunoa ma se masalosalo, ona taʻua o se laau faʻasolopito. E le o se mea e ofo ai le vaaia o geraniums i totonu o le fale e nonofo ai tagata matutua. O le totoina o le pelargonium o se aga masani.

Tuputupu ae vave. Mo le tasi vaitau, e faaopoopo atu ai e le fale le 25-30 cm i le tuputupu ae.
E fuga mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele. Toe faʻafouina 2-3 tausaga uma.

Mea aoga o geraniums

O mea faʻamalolo o geranium sa lauiloa i aso anamua. O le faʻamalositino autu o le pelargonium o le geraniol.

O fomaʻi i aso nei e faʻaaoga aʻa ma lau o le laau ma maʻi nei:

  • tigā;
  • ulu tiga;
  • popole, atuatuvale;
  • faʻamalolo;
  • faʻamaʻi pipisi ma siama;
  • neurosis;
  • osteochondrosis, ma isi.

Ua lauiloa o le pelargonium e iai sona aafiaga lelei i le toe faʻafouina o paʻu, malosi gaioiga ma le tulaga o mafaufauga o se tagata.

Tausia o geraniums i le fale

Geranium e le o se mea e le mautonu. Ae, e pei o soʻo se aganuu, mo le tuputupu aʻe lelei ma le fugalaau, e manaʻomia ona fatuina tulaga sili ona lelei e ola ai.

LuluE faʻatatau i le taimi o le tausaga 13-25 ° C. O le laau e afaina tele i le vevela ma suiga vave i le vevela.
Faʻamamaga o le eaE le o le manaʻo. O le fufuluina o meaai e manaʻomia naʻo le malulu i totonu.
MalamalamaFautuaina e ola i le faamalama i saute. Taofi ese mai le susulu o le la.
FaʻasaE pei ona magoto le pito i lalo. Maea tele, 3 taimi i le vaiaso. I le taumalulu, faʻalelei, tasi i le 10-14 aso.
SooFaʻafefiloi o le eleele. E tupu le lelei i le eleele lafulemu.
Fertilizer ma le faʻamaloloMai le tautotogo i le autumn 2 taimi i le masina e faʻapipiʻi faʻamalolo-fualaʻau.
SuigaA oʻo mai aʻa mai le lua faʻavaivai.
TofigaPuipui le fugalaau mai pusa ma vai i luga o lau; tausia i totonu; i le malulu e le mafai ona ave i fafo; o laʻau maualalo lalo ifo ua aveeseina i le taimi.
Tulaga TutupuI le fale, o le geraniums e sili ona manaomia le susulu o le la ma teuteu taimi. O nei mea e lua o le ki lea i le tele o laʻau totō e ola ai.

Fugalaau geranium

O le fale geranium fuga mo le tele o masina. O se uiga iloga o le ituaiga "pelargonium", i le fea o le geranium o le, o le foliga tutusa o le fugalaau. O laʻititi pito i lalo ma pito i luga o ni mea eseese.

Faʻalagolago i le ituaiga, o fugalaau e mafai ona sinasina, piniki, mumu, paʻu. O le tele o inflorescences e faʻalagolago foi i le eseese. E i ai uma le tele o sui o le ituaiga, ma e eseese ma fugalaau e le o iai ni mea taua matagofie.

Tulaga o le vevela

Geranium e sau mai atunuu vevela, o lea e fiafia ai e ola mafanafana. I ituaiga eseese, e ono fesuisuiai le vevela o le laau. I le averesi, o le vevela ua manatu e lelei mo le aso i le lautele o le 20-250S, po - 12-160C.

O tulaga mo le laau e eseese i le vaitau: i le taumalulu, geraniums e tatau ona i totonu o se potu malulu nai lo le taumafanafana. I le taimi o le mafanafana, o le thermometer sili ona lelei e 18-200C.

I le taumalulu, e tatau ona teu ese le fugalaau mai faʻasalalau ma puipui mai faʻataʻitaʻiga. Aʻo tuputupu aʻe le pelargonium, e tatau ona manatuaina e le fiafia o ia i le vevela ma se suiga tele i le vevela.

Malamalama

O le fugalaau e gafatia i le tausiga i le itu i sisifo, i sasaʻe o le fale. Ae o geraniums i le fale e sili ona ola aʻe i le faamalama i saute. O foliga lelei o le laau e faatoa mafai ona faʻamaonia pe afai o itula o le ao e le itiiti ifo ma le 16 itula. A le o lea, o laʻau o geraniums e amata ona faʻaloloa ma maua se foliga faʻaaliali. O le mea lea, i le taumalulu e fautuaina e faʻamalama le laau i lamepa susulu.

Geranium e mafai ona tupu i le paolo, ae i le taimi lava e tasi e foliga mai ai le foliga mai o le laau e tele mea e manaomia: o le vaega pito i lalo o le ogaumu e aliali mai, o laulaau e laiti, o fugalaau e mimiti pe leai foi.

Faʻasa

I le tau mafanafana, e manaʻomia e le tele o vai e fafagaina faʻafia i le vaiaso. I le taumalulu, o vai geraniums e faʻafeinuina i sina vaega itiiti o le vai i le 2 vaiaso.

O le manaʻoga mo le susu e fuafuaina lelei - o le pito i luga o le palapala e tatau ona faʻamago.

O le fugalaau e matua aʻafia lava le afaina i le overdrying ma le palapala.

Lafoaia

O le fugalaau geranium i le fale e le manaʻomia ai le faʻaleleia masani. O le faʻamaualaloina o laulaau e manaʻomia pe afai o le ea e matua vevela i le potu - i aso vevela vevela poʻo le taimi o le mafanafana.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e faia le fufuluina lelei o lau.

Fafagaina o geraniums

Pelargonium manaʻomia nisi meaʻai i le tautotogo ma le taumafanafana. O le tele ole laei pito i luga o le taimi e tasi ile 2-3 vaiaso.

O le tautotogo ma le taumafanafana - o le taimi mo le fugalaau galue o geraniums. O le mea lea, o faʻamaʻi faʻamaʻiina mo ia e tatau ona filifilia i se tulaga o le potassium, phosphorus. Ole aofaʻi o le kulimi ile sauniuni e tatau ona laʻititi.

O vailaʻau e faʻaaogaina i le foliga o le suavai i lalo o le aʻa, poʻo le gaosia o meaʻai e ala i le sasaina.

Soo

Mo le totoina o se fugalaau, o se faleoloa e faia i le mea na faia ma le faailoga "lautele" poʻo le "mo le pelargonium" e talafeagai. A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i vaega o le palapala. E le tatau ona aofia ai se tele o le humus, aua e mafai ona mafua ai le tupu tele o vaega lanumeamata ma le taofiofia o le fuga.

Ona o le maualalo o le lelei o eleele ua maeʻa, ua fautuaina e le au atamamai le faia o se fefiloi mo geraniums oe lava.

Auala faʻafefiloi eleele:

  1. oneone, oneone o le turf, peat, humus (i le ratio 1: 2: 2: 2);
  2. oneone, paʻu, fanua faʻatoʻaga (1: 2: 2).

Suiga

E sili ona totoina le pelargonium i ipu omea. Ia mautinoa ia i ai se pu faʻavaivai ia i latou.

Aʻo tausia le geraniums i le fale, e tatau ona e manatua o ia koneteina lapoa e le talafeagai mo le totoina, o lea e afaina ai lo latou fugalaau.

O le suʻeina o loʻo faʻatinoina i le tautotogo-tautotogo. O le manaʻomia mo le faʻataʻitaʻiga e fuafuaina e aʻa, lea e amata ona aliali mai i le alavai.

I laau matutua, e tusa lava pe latou te le o gatasi i totonu o le ulo, ua suia le palapala i nai tausaga uma.

O se mea e manaʻomia muamua mo le faʻaaogāina o se alavai i lalo ole eleele.

Teuteu

O le pelargonium matagofie e le mafai ona tupu e aunoa ma le fausia o se togavao. A aunoa ma le teuteuina, e totogo le laau, e ufiufi ma ufiufi, ma o le a tupu mai le fugalaau.

Geranium e masani ona fausia i le tautotogo. O le tele o laʻau ma laʻau ua aveesea. O lenei teuteuga e osofia ai le vaitau o le fugalaau. Ae i le taimi lava e tasi, toe faʻafouina le togavao ma sili atu ona matagofie, ma fugalaau e sili atu ona matagofie.

Ina ia mafai ona fausia se vaomatua matagofie, e manaʻomia foi e le laau le pine, aveeseina o lau mago ma fugalaau.

Ua saunia le pelargonium mo le taumalulu e ala i le tipi ese vaega uma vegetative vaivai.

Faʻaauau o geraniums

E le faigata le faʻaogaina o geraniums. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faʻatau ai fatu i totonu o le faleoloa ma lūlū pe vavae ese le ogalaau mai le tagata matua ma aʻa ai.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Faatasi ai ma le fesoasoani o tipi, e masani ona faʻalauteleina le pelargonium i le tautotogo po o le tautotogo. Ae o le laau e ola lelei i soo se taimi o le tausaga.

O togafitiga e manatu o le auala sili ona faigofie o le toe gaosia, o lea e sili ona fetaui mo tagata amata. O le taualumaga e faapenei:

  1. 'oti ma se umi o le 7-15 cm e vavae ese mai luga o le vao;
  2. aveese fugalaau ma lau laititi;
  3. 'ua tuʻu le' au i le vai ma tuʻu i se nofoaga ma le tele o le susulu o le lā.

O le vaeluaga o le vao e vave ona maua aʻa. O le mea masani, o geraniums ua saunia mo le toe gafa 2 vaiaso talu ona teuteuina.

Fanauina o fatu

O le toe gaosia o fatu o le pelargonium e umi ma faʻapulaʻa i le taimi - e na o le tautotogo e maua ai.

A o le lūlūina, o fatu o le laau ua vave sauniuni - faʻamalulu ile suāsusu. Ae o lenei faiga e le faʻatagaina, o le tele o fatu ua uma ona faʻatautaia e le tagata gaosi.

E totoina le fatu fatu ile paluga palapala. Suavai ma le ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. Tuʻu i se mea mafanafana. O fuā muamua e tatau ona foliga mai e le sili atu i le 14 aso talu ona lulu.

A maeʻa foliga mai o ni lau moni moni, e faʻaleleia le tau.

Maʻi ma meaʻai

I le fale, o faʻaalia nei o le maʻi e ono aliali i geraniums:

  • lanu uliuli - o le togavao e aʻafia i se malie (lanu uliuli);
  • leai ni fugalaau - e le lava le malamalama, sili atu le tele o le faʻamalolo poʻo le laau e leʻi vavaeina;
  • fulufulu lauulu i le pito i lalo o laulaau laulaau ma le au - o se taunuuga o le galuega taua o le sigi (lanu gutu);
  • lanu enaena lanu enaena - ua malogo le potu;
  • lanu samasama ma lanu mumu i le pito i lalo o le ala - e malulu le fale poʻo ua vevela le ea;
  • vaega lanu meamata o le geranium liliu mumu - e malulu le potu;
  • solo o le aʻa - vevela;
  • paʻepaʻe papaʻe i lau - fuamoa (otaota);
  • lanu samasama - le lava le malamalama poʻo le faʻatagaina masani o laulaau tuai;
  • leai se taʻavale - e tatau ona teuteuina le teuteu o le matua;
  • lanu enaena i laulaau - le lava le susu;
  • lanu samasama i laulaau - lava.

E pei o faʻamaʻi, ona mafai ai lea e tagata o le pelargonium ona:

  • mealybugs;
  • vaʻavavemele;
  • papaʻe;
  • uila afi;
  • aphids.

Ituaiga o geranium fale ma ata ma igoa

O le ituaiga o Pelargonium e aofia ai le sili atu ma le 250 ituaiga o laau. Faatasi ai ma i latou o loo i ai uma le pelargonium, e gaosia mo na o le totonugalemu o le fale, ma laau toto mo le avanoa.

Faʻaparania le geranium

Pelargonium mai Aferika i sautesasae. Talu ai ona o le pau i totonu o le potu, e masani ona faʻaaogaina e pei o se fale tele. O laulaau e lamolemole, o nisi taimi ma sina laititi. Lasapi - e oo i le 10 cm.

Fugaloa uumi - mai le tautotogo i le autumn. O le numera o fugalaau i totonu o le faamalu e oʻo atu i le 8. Mafiafia e mafai ona mumu, papaʻe, piniki.

Royal geranium

Royal pelargoniums e mafai ona ola i totonu o totonu. E tele laulaau. O le fogaeleele e lelei lava le lolomi poʻo le lamolemole.

Laʻau maualuga - e oʻo atu ile 50 cm.

E le pei o isi ituaiga, o fugalaau e tetele - e oo i le 7 cm le lautele. Valivali e mafai ona sinasina, lanumumu, lanu piniki, lanu viole, paʻu, ma isi. O le vaitau fugalaau o le tautotogo-autumn.

Geranium

Zonal geranium o se laau umi, o ona togi e mafai ona oʻo i le 0.8-1.5 m. O laulaau ei ai foliga lapopoa. I le pito i luga o le lau o le lau o loʻo i ai se lanu enaena 'ulaula. Faʻafefe i le paʻi, atonu o le a itiiti lava le susu.

O fugalaau e mumu. O le faamalu e tele-fuga. Fugaloa uumi - mai le tautotogo i le autumn.

Keranisi manogi

O fafo e pei o se tamai laau e oʻo i le 22 cm le maualuga.

Laʻau laʻau, e fiafia i le paʻi. Toa - e oʻo i le 2.5 cm. Latou te tuʻuina se manogi manaia.

Fuga e tupu i le taumafanafana. I se tasi faamalu, e oʻo atu i le 10 fugalaau laiti e faia. O latou lanu atonu e piniki pe paepae.

Geranium o se laau e le lelei tele e oʻo lava ile amataina o le ola tuputupu ae. O le mea autu pe a tupu aʻe o le tuʻuina atu lea i ai se malamalama lelei ma teuteuina i le taimi. O le karaniki e iloga i se fuainumera tele o ituaiga, o lea e mafai e tagata taʻutaʻua uma o fugalaau manogi ona filifili se ituaiga talafeagai mo i latou lava.

Faitau nei:

  • Pelargonium zonal - tausiga ile, fatuina o fatu
  • Hoya - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Ficus rubbery - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Oleander