Laʻau

Fugalaau aichrison: tausi ma fuga i le fale

O se tasi o le aiga lauiloa o le fugalaau Aichrison - o se laau o le aiga o Crassulaceae. O lenei fugalaau e maualalo le vaomatua, lea e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 30 cm ma le lautele o le 20-27 cm.

Faamatalaga faʻatau

O totonu o Aichrison na lauiloa ma lauiloa - o se laau o le alofa. O lenei mea e fesoʻotaʻi saʻo ma le mea moni o ona lau, lea e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe, e pei o foliga o loto, lea e aoina i laʻau masani.

Ahichrison - laau o le alofa

O le mea na fanau mai ai se laau e le masani ai o le Madeira Island, lea e tu i le Vasa Atelani. Mai lea taimi i lea taimi, o Aichrison (Laau o le Alofa) e ola i Canaries po o Azores, i Potukale. I le taimi nei, ua tupu aʻe e le toʻatele o tagata fiafia i totonu o fale.

Faatasi ai ma lenei fale toto e tele naua faailoga.

E manaia lenei mea: e toatele e talitonu o se laau toto e mafai ona fuga mai i se nofoaga o loo i ai le malamalama atoatoa i le va o le tane ma le ava ma e alofa le tasi i le isi.

O le mea lea, o le igoa o le laau o le alofa na faʻaalia i tagata. Na talitonuina afai o le mafutaga i se ulugalii ua leaga, ua faigata, ona maʻi ai lea o Aichrison. Faatasi ai ma fefinauaiga i totonu o le aiga, e taofi le fuga mai, pau lau lau, ma o le aʻa e paʻu.

Manatu lauiloa

Spathiphyllum domino fugalaau - tausi fale

I aso nei, e iloa e le aufaatoaga le tele o ituaiga ituaiga o le ahichrison. O lo latou gaosia o loʻo i ai ni faʻaaliga e tatau ona amanaia. O le genus Aichrison e 15 ituaiga o laau totō, o nisi o ia mea e taua o mea e masani ai, ao isi o tausaga taʻitasi. Faatasi ai ma ituaiga uma o le ahichrison, o lauiloa lauiloa nei.

Aichrison i le fale

O se tamai laau toto e mafai ona ola e oʻo i le 30 cm. O le maualuga o le pale e masani ona oʻo i le 25-30 cm.

O se ituaiga o ituaiga laau, lea na maua e ala i le sopoia o le mata ma le faamaapeina o le aichrison, ua tuua ai foliga o se kalapu. E laiti i latou, e oʻo i le 2 cm le umi ma oʻo atu i le 1 cm le lautele. Faʻapotopoto i ni laupepa laiti. O latou lanu o se lanu lanu meamata lanu.

O fugalaau e laiti, samasama i lanu, ma se manogi malosi. Fale Aichrison e mafai ona ola mo se taimi umi: o lenei vaitau mai lea taimi i lea taimi e oʻo atu i le 6 masina.

Aichrison i le fale

Ahichrison laxum

Aichrison e tatala, o loʻo tatala foi (Aichryson laxum) - o se tamai laau suamalie o se sikuea sikuea: maualuga ma le maualuga e mafai ona oʻo i le 40 cm.

O laʻau e ufiufi i lauulu paʻepaʻe sinasina ma e pikiina i laupepa. O lanu e foliga mai i le taimana i luga o le ogalaau umi e 1.5-3 cm le umi ma e oʻo ile 1 cm le lautele.

O le ono masina masina vavao amata i le tautotogo. O inflorescences o pulumu tetele, o le umi e oo atu i le 30 cm. O fugalaau e lanu samasama auro. Mo le tatalaina o se nofoaga puipuia, o le mea lea e lafoai le tele o le laulau pe a maeʻa le faasologa o le tuputupu ae. O le fugalaau totonu lava ia e le oti.

Ahichrison laxum

Ahichrison tortozum

O le totonugalemu o le Aichrysone o se mea leaga, o le sulu (Aichryson tortuosum) - o se togalaau laititi e masani ona tutusa le laʻau o laʻau ma le maualuga o le mama - 25-30 cm.

O lau lanu lanumeamata lanumeamata ma se foliga taimane. E pei o isi ituaiga o meaola, ua maua i le paʻepaʻe se paʻu laʻau.

O se mea iloga o lenei ituaiga o meaola e pipiʻi. O fuālaʻau faʻatupulaia e amata i le amataga o le tautotogo ma e oʻo atu i le 6 masina.

Ahichrison tortozum

Aichrison variegate

O le laʻau vao vao e iai le lala laau ua totoina i luga o laʻau.

I le pito o lau o le laau teuteu o loo i ai le piniki, moli po o le paʻepaʻe foi, lea e iloa ai le esekhrizon e suia mai isi ituaiga.

Fugalaau faleplant ma fuga lanu samasama laiti. Inflorescences e laiti.

Aichrison variegate

Aiga Tausi

Afai o le laʻititi o loʻo laʻitiiti lava, i taimi taʻitasi ao tuputupu aʻe le vaitau, e tatau ona tuʻuina atu i totonu o se fagu tele.

Gloriosa fugalaau: tausiga o aiga ma faʻatoaga faʻatoʻaga

Ina ia ola i se falemaʻi, e le mafai ona e filifilia ni potopotoga tetele, ona o lona aʻa e le o le aisa. I le faaopoopo atu i ai, o le laau e foliga sili ona lelei i le mataupu pe a sili atu le pale nai lo le ulo.

O le tufatufaina mulimuli e tatau ona faia e le sili atu nai lo le faaiuga o Aokuso - e manaomia e le fugalaau se taimi mo ona aʻa e pulea ai le faaopoopoina o le fanua. Afai tatou te talanoa e uiga i le atinaʻe saʻo o le fugalaau o Aichrison, o loʻo faamatalaina i lalo le tausiga ole fale.

Lulu

O le vevela lelei mo le tuputupu aʻe o le vegetative o le Aichrison tree e mai le +20 i le +25 tikeri. O le vevela vevela o mea o le taumalulu e mai +10 i +20 tikeri. O le vevela aupito maualalo o le vevela e +8 tikeri.

Aichrisone i totonu o le autumn / taumalulu i le maualuga o le vevela o le a taitai atu ai i le faateleina o le umi o internodes. O se taunuuga o lenei mea, o le a vave lava ona tupu le gasolosolo ma aveesea ai lona lalelei ma le teuteuina. Faatasi ai ma le faateleina o le vevela o le fugalaau e ola i luga aʻe o le +30 tikeri, o le laau e pa'ū i se tulaga o le tau mafanafana o le tau, o lona uiga, o le malo.

Malamalama

Malamalama lelei mo le atinae o fugalaau masani:

  • mai ia Oketopa ia Mati - susulu malamalama o le la;
  • mai ia Aperila e oʻo atu i Setema - i le taeao - susulu le la ma mulimuli ane - faʻasalalauina le la.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le malamalama, ua faaitiitia ai le ono tupu mai. E tatau i le laau ona maua le itiiti ifo o le 6 itula o le susulu o le la.

Taua! Mo le faia o se togavao o le saʻo sao, o se fale ile tupuga e fesuiaʻi faataamilo i lona axis i vaiaso taitasi e ala ile kuata o le taimi.

O ituaiga eseese o aganuu e sili ona malamalama i le malosi.

Laʻau ma le faʻamaʻi

O le suamalie sili ona lelei o le faʻafefiloi palapala: pH 6.1-6.5. O le faʻafefiloi lelei eleele o le mea lea:

  • i vaega tutusa o turf ma lau laʻau, perlite;
  • 10% o le malala ma le humus;
  • ponaivi aano.

Faʻasa

O le tele o taimi e fafaga ai se fale e taʻua o le "Laʻau o le Alofa":

  • i le tautotogo ma le vaitau o taumafanafana - ma faʻamago faʻamagoina se vaʻa oneone i le va o vai;
  • i le tautoulu ma taumalulu taumalulu - faʻatasi ai ma le faʻamagoina o le eleele, lea e tupu ai le aichrison, i le va o vai.

O le Aichrison e faʻafeinu pe a tupu aʻe i totonu o le potu ma faʻasusu. E le taliaina ni mea e sili ona suavai mo lenei laau. O vai faʻafefe e faʻafefe i totonu o le fata o le taʻavale e tatau ona faʻaaogaina pea. E sili le suavai le laau i vai malulu ma puipuia lelei i le vevela o le potu. E taua tele le le malulu o le vai.

Faʻalogo lelei! O le manaʻoga mo le faʻamaina e mafai ona faʻamoemoe e ala i le pipiʻi i laʻau o le laau i le itulagi o le tuputupu aʻe: pe a fai e lafoaʻi, ona tatau lea ona e faʻatali i le suālaʻau, pe a fai o le laumei e fai sina gaogao - o le taimi lea e inu ai le vai.

Faʻatauga auala

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia

Aichrison e mafai ona faʻalauteleina i ni auala autu se tolu, o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Laʻau

Otiosea le vavae ese mai se laau e leʻi totoina. O vaega o se fugalaau e faia i le taimi pe a uma le fugalaau o le a toetoe lava a le mafai ona aʻafia.

Tulaga taua mo le totoina o totogo:

  • taimi e faʻavaivai - faʻatasi ai ma le faʻamagoina o le eleele i le va o vaʻai;
  • o le aʻafiaga taimi e 14 aso;
  • vevela: mai le +20 i le +25 tikeri;
  • moli - faʻamalamalamaina o le la;
  • o le aʻafia o le eleele o se faʻafefiloi o le eleele lea o lona tuufaatasiga e mo tagata totō matutua.

Lea

O le faʻaleleia o le Aichrison e laulaau o le fugalaau e faia i le auala lava lea e tasi e pei o le toso. Laititi ma malolosi laulaau mai le pito i luga o le laau ua vavae. O lau laʻau e mafai ona mauaʻa, oneone susu poʻo se mea masani masani mo le solasolo e faʻaaogaina e avea o se faʻafefiloi palapala.

Fugalaau fugalaau

Fatu

Faamolemole ia maitauina le tausia o le fatuina o fatu mo le 5 tausaga. O fatu e leʻi faʻaaogaina sili ona teuina i totonu o le pusaaisa.

Tuutuuga mo se laau e toe gaosia e fatu:

  • vaitaimi o le germination: 5-10 aso;
  • masini vaalele: 100%;
  • palapala: faatulagaga, e pei o se tagata matua;
  • o le meaʻai e tatau ona susu i taimi uma i le taimi o le germination;
  • vevela mimita: mai +18 i +20 tikeri;
  • Malamalama: lafoaia le la pe oʻo foi ile paolo.

Fugalaau aichrison

O le fuga o le alofa a Aichrison e fuga mai naʻo le saʻo saʻo, i le vaitaimi o loʻo momoe muamua ma le vaitau o loʻo iai nei.

O le amataga o le olaola o Aperila poʻo Me. O le umi o le fugalaau e oʻo i le ono masina. I le taimi o le fugalaau, ua leai se fale i totonu o le 90% o lona lau laulaau. A maeʻa ona toto, e mafai ona lafoaia Aichrison. Ina ia faʻasaoina le laau, e tatau ona vave aveeseina ia fugalaau i le amataga o la latou atinaʻe, e aunoa ma le faatagaina o le laau e alu i lenei laasaga.

Mafuaaga aisea e le fuga ai

O foliga vaaia o lanu e tuusaʻo lava i luga o tuutuuga na faʻateleina ai le aichrison. Afai o se tagata e fiafia i laau toto e maua ai le tausiga lelei mo fugalaau o Aichrison, ona amata lea ona fuga i le amataga o le tautotogo.

O le laau i le taimi o le fuga, e ui lava i le tausiga lelei, e aveeseina ai le laʻau, lea e le maua ai lona matagofie. Ae ui i lea, o lenei faagasologa e le o faʻalauiloaina e tagata uma e ona ni mea faʻapitoa, ona tulaʻi ai lea o le fesili pe aisea ua le fuga ai Aichrison. Fai mai fugalaau fugalaau malamalama - o lona uiga o loʻo atiaʻe i tulaga le saʻo.

E tatau ona faʻapipiʻi i totonu o se fagu vaiti ma suia le tausiga:

  • tuu le fugalaau i totonu o se potu manaia ma susulu;
  • sui le taimi o le fafaga.

Faʻalogo lelei! O nei ituaiga meaola e teteʻe i faʻamaʻi eseese, pe afai e te tausia saʻo. Ae ui i lea, o suiga laiti i tuutuuga o le taofia, o le tele o taimi, o le maualuga o le maualuga o le eleele, e mafai ona saofagā i le pala o le aʻa ma faiga o laau.

O le mea moni, o lenei tulaga e taʻitaʻia ai le salalau o fuainumera iniseti ma pusi moli.