Fualaau aina

Faʻatoʻa totoina o le pepa mo fualaau: o le a le taimi e toto ai, pe faapefea ona filifili ma teena fatu, fautuaga i le totoina o fuafuaga, tausia o laʻau laiti

O le pi o se fualaau aina lauiloa e masani ona tupu i greenhouses, greenhouses, poʻo le fale.

O fatu e faasolosolo lemu, ua uma ona totoina fatu laau ua toto i le eleele.

O le seleselega i le lumanaʻi e faʻatatau i lona lelei ma pe faʻapefea ona totoina pepa mo tipu, o le a tatau ona tuʻuina atu le tausiga faapitoa i le totoina o taimi, eleele, suavai ma isi mea taua.

O le autu o le tusiga o aso nei o le totoina o pepa mo fualaau: o le a le taimi e toto ai, pe faapefea ona totoina pepa mo laau i totonu o se fale, fautuaga mo le amataina o togalaau.

Laʻau totō: o afea e totō ai?

Pepa e aofia ai aganuu ma se vaitaimi uumi o le germination. Mai le lūlūina o fatu e totō ai laau totō i le eleele poʻo le fale lauʻeleʻele e alu mai le 90 i le 100 aso. O fua o fualaʻau amata muamua e oʻo atu i le laʻau manaʻomia i le mavae ai o le 3 masina, e mafai ona totoina pe a mafanafana le palapala i le 16-18 tikeri.

I totonu o le greenhouse, o loʻo totoina ai laau i taimi muamua, ma ua totoina i totonu o lalo o le ata i se taimi mulimuli ane. E faalagolago tele i le itulagi ma tulaga tau tau.

Iloa le taimi e tau ai le eleele, e mafai ia fuafua sao le taimi o le totoina o le pepa mo fatu. I le totonugalemu o Lusia, o le lūlūina o fatu e lelei ia Fepuari poʻo le amataga o Mati. I totonu o laufanua mafanafana, o fatu e totoina e amata ia Ianuari, ma totoina laau i le faaiuga o Aperila.

I nofoaga ma le malulu, o fatu e totoina i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Mati.. O laau toto ua leva ona totoina ua sili atu ona totoina i totonu o se fale vevela vevela, o lea ua amata ai ona suamalie uma fua. Mo le gaosiga i totonu o le siʻosiʻomaga o le tausaga, e faalua ona taina faʻalua i le tausaga, ia Ianuari-Fepuari ma le faaiuga o Setema.

O le tele o faifaatoʻaga siaki aso o le tulaʻi mai i le masina o le masina. O le taimi sili mo le lūlūina o le pepa o le taimi lea o le masina i le vaega muamua i lalo ole aʻafiaga o Libra, Scorpio, Aries poʻo Sagittarius. E faʻatatau i le tausaga, ua suia aso, e mafai ona e vaʻaia aso o loʻo iai nei i se kalena faapitoa. O loʻo faʻaalia ai aso sili ona fetaui, faʻapea foʻi aso e tatau ona alofia ai laufanua.

E talafeagai O taimi faʻavave taimi e faʻaalia foi i luga o pusa fatu.. O le vave o le seleselega ma se vaitau puupuu o le tuputupu ae e mafai ona totoina i le faaiuga o Fepuari, ae vave ona totoina le tele o ituaiga taumafa i le vave e mafai ai. O fualaau e totoina ia Ianuari o le a faʻamalamalamaina, ona o le malamalama o le aso i lenei taimi e puupuu tele mo le atinaʻe masani o pepa talavou.

Totoina fatu fatu mo fatu

A o le lūlūina fatu o le pepa i fualaau e te manaʻomia toso ese fatu atoa. E mafai ona e siaki i latou e ala i le galo i le 3% vaifofo. Mo le lūlūina o fatu e talafeagai, faʻafefe i lalo. A o lei totoina, ua fautuaina e taloina i latou i le tuputupu ae o le tuputupu ae poo le sua o le aloe fou mo le 10-12 itula.

E faapena togafitiga e faʻaleleia atili ai le siama. O nisi faifaatoaga e faʻamaʻi fatu, faʻapipiʻi puupuu i le manganese poʻo le 3% hydrogen peroxide.

O fatu vevela e totogo i le 2 vaiaso talu ona lūlū, ma i latou ua uma ona seleseleina - mo 5-6 aso. Mo le fulafula, ua afifiina fatu i se mea susu ma totoe mo ni nai aso..

Mo le totoina o le faʻaleleia o le palapala mai le faʻafefiloi o togalaau poʻo le turf land ma humus matutua. E mafai ona suia i le paʻu poʻo le faʻafefiloi o le eleele. Mo le sili atu o le tau o meaʻai, superphosphate poʻo le fafie o le vao o loʻo faʻaofiina i le eleele. O le eleele ua maeʻa faʻafefiloi, e tatau ona tutusa, malamalama ma faʻavaivaia..

Mo le totoina o pusa talafeagai ma pu i le pito i lalo ma le apa.

E mafai ona e totoina ni fatu i fasi pepa palasitika, olo i luga o foliga o ipu, pepa poʻo pusa palasitika, ipu o peatusi poʻo ni meaʻai. Pe a totoina fatu i ni atigi pusa eseese, e mafai ona e faʻaumatia le filifilia mulimuli ane.

Faʻasalalau o koneteina e le tatau ona sola tele.

E faʻapefea ona toto saʻo pepa ile fua?

O le tele o taimi, o fatu o le pepa e totoina i totonu o pusa palasitika. E matua faatumulia i eleele i se auala e tusa ma le 2 cm i itu. Faatasi ai ma lenei mea e tumu ai, o le a leai se lafoaia o le palapala ile taimi o le suāsusu. O le eleele e tatau ona paʻu ma lafoina se vai piniki lanu piniki o le potassium mo taimi uma mo le faʻapalapalaina.

E faʻapefea ona toto le pepa i luga o fatu? A maeʻa le 12 itula, e iai ni togalaau i luga o le eleele e tusa ma le 1 cm le loloto. E luluina fatu i se mamao e 2 cm mai le tasi i le isi, o le avanoa i le va o le togavao e 4-5 cm le maualuga.

Ina ia faatelevaveina le germination, e mafai ona ufiufi le atigipusa i se ata tifaga, tioata poʻo se laʻau susu.

O le totoina o le pepa i fualaau aina, e mafai ona faia i totonu o se atigi vailaau po o ni pusa eseese: ipu, mafolafola matafiafia. O le faʻaaogaina o tane taʻitasi e faʻaumatia ai mea na filifilia. E taua le filifilia o fatu maualuga.e aloese ai mai le taufaasese.

E faʻapefea ona totoina pepa ile tipu i ni pusa eseese? Pe a totoina i ipu, e faʻamamaina le eleele i le vai mafanafana, o le lua e faia i totonu o le 1-1.5 cm le loloto. O le fatu o loʻo faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma sausau i le eleele. O ipu e fetaui lelei i luga o le paleti.

E faʻafefea ona totoina fatu laau i fualaau mama? A o leʻi lūlūina, o laulau e iai le lapisi o le 3 cm e gaugau i totonu o se fagu loloto ma tumu i vai mafanafana. A maeʻa ni nai itula, o le a vevela le peat ma faʻalautele le lapopoa, o le a liua pepa maʻa i totonu o koluma mataʻutia. Ua faʻafefe le suavai.

I le pito i luga o pou o loʻo i ai ni pu laiti e manaʻomia ona faʻalolotoina ma faʻapipiʻi i totonu o fatu proklynuvshiesya. O vaieli e tumu i eleele palapala ma sina pisi. O le suaina o fatu ua totōina e le talafeagai. Pepa o paʻu o loʻo faʻapipiʻi i totonu o se pusa palasitika. E tatau ona e faʻapipiʻi mau ina ia taofia ai le taʻavale. Mai luga o le fata e ufiufi i se ufiufi po o se ata tifaga.

Auala e totoina ai pepa mo fualaau, photo:

Lafoaʻi ma faʻamafa

Na vave lava ona toto pusa po o ipu e tuu i se nofoaga mafanafana. O le maualuga o le taumafanafana mo le germination e 27-28 tikeri. O nisi o fai togalaau e faapitoa le mafanafana o le eleele aʻo le i totoina, ma tuu latalata atu i le maa. O le faʻaitiitia o le vevela e faʻatuai ai le faʻamaina ma masani ona mafua ai le oti o fatu.

Pe a tupu totogo i luga o le eleele, ona tuu lea o fualaau i totonu o le nofoaga sili ona susulu. Ia, pe afai o luga o le eleele o le a siiina ai le moli mo malamalama faaopoopo. O le aso lelei mo pepa e 12 itula le umi. I le po, e mafai ona ufiufi le fola i se fasi opaque.

A maeʻa le germination, o le potu vevela e alu i le 20-25 tikeri. O le taloina o le talo pepa e manaʻomia 1 le taimi i le 5-6 asoMuamua, mai le pamu moli, ona mafai lea ona inu. O le pusa o loʻo i ai laau e faasolosolo taimi e fesuisuiaʻi ina ia tupu olaola fua. A maeʻa le faʻaalia o le muamua 2 tuʻu laʻau e sauni mo le pikiina.

O pepa e totōina i totonu o fualaau mama e tatau ona faʻanofoina i ni ipu faʻapipiʻi na faʻapipiʻiina i se meaʻai suamalie.

I le taimi na totōina ai fatu toto lelei, e le maʻi ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. O le matauina lelei o le auala e faʻafeinu ma tausia le vevela e manaʻomia i le potu, e le mafai ona e popole i le totoina o togalaau.

E taua le aua nei teuina i totonu o le fale mo se taimi umi ma toto mo se nofoaga tumau ao le i amataina le vaega o le fugalaau, a leai o le a faʻagesegese le fua o le fualaau.

O le mea lea, matou te mafaufauina pe faapefea ona toto laau totō i le fale, faia sao ma lelei, tulafono o le lūlūina, pe faapefea ma le taimi e lulu ai fatu, tausi pe a lūlū.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o pusa lapisi po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao le i totoina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i le vaetogo, e paʻu ai laau pe faʻala, ma pe aisea foi e mafai ai ona oti?
  • Tuutuuga o le totoina i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, Siberia ma Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.